واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارگروه های تخصصی کمک موثری در اعتلای فرهنگی جامعه هستند زنجان - ایرنا - معاون سیاسی و امنیتی استاندار زنجان گفت: فرهنگ مبنای همه حرکت ها در همه بخش هاست و کارگروه های تخصصی فرهنگ به عنوان مجامع مشورتی می توانند کمک موثری در اعتلای فرهنگی در اختیار دولت قرار دهند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، حمیدرضا شهبازی با حمایت از ایده شکل گیری این کارگروه ها در استان و ستایش از آن، نسبت به تدوین برنامه ششم توسعه استان با کمک چنین مجامع و کارگروه های مشورتی ابراز امیدواری کرد.
وی افزود: بخشی از توجه به مسایل فرهنگی استان در قالب شورای فرهنگ عمومی صورت می گیرد و این کارگروه ها می توانند یاری رسان آن باشند.
شهبازی اظهار کرد : تشکیل مجلس مشورتی استان با تعداد بیشتری از فعالان فرهنگی و هنری، می تواند راه مناسبی برای انتقال نقطه نظرات، حول مسله فرهنگ در استان باشد.
معاون برنامه ریزی استاندار زنجان نیز در این جلسه گفت: با تشکیل کارگروه های تخصصی فرهنگ توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، جامعه مشورتی خوبی در حوزه فرهنگ شکل گرفته که می تواند در ارایه طرح ها و پروژه ها بسیار مفید باشد.
رحیم عصفوری افزود: برای تدوین برنامه ششم توسعه و پس از تعیین استراتژی، هدف گذاری و برنامه ریزی، نوبت به ارایه طرح برای برنامه های ریخته شده رسیده است که مجامع مشورتی همچون اتاق های فکر و کارگروه های تخصصی فرهنگ می توانند در این زمینه نقشی اساسی داشته باشند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان طی سخنانی به تشریح اهداف تشکیل این کارگروه ها پرداخت.
ناصر مقدم از بهره مندی از طرح ها و ایده های کارشناسی صاحب برای تقویت کیفی برنامه های آموزشی و فرهنگی، استفاده از راهکارهای ارایه شده برای رفع موانع پویایی فرهنگ و هنر استان، بسط و توسعه کمی و کیفی فعالیت های فرهنگی و هنری در جامعه برای ارتقای سطح دانش و بینش عمومی، کشف و بارور ساختن استعدادهای فرهنگی و هنری اقشار مختلف مردم و شناسایی و بهره مندی از توانمندی ها و امکانات موجود در بخش غیردولتی و جلب مشارکت آنان در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری، به عنوان اهداف تشکیل این کارگروه ها نام برد.
وی افزود: به همین منظور و برای تشکیل مجامع مشورتی در حوزه فرهنگ، در گام نخست در دو حوزه "فرهنگ و هنر" و "فرهنگ و جامعه" در مجموع دوازده کارگروه تشکیل می شوند.
مقدم هر کارگروه را متشکل از هفت نفر از فعالان و صاحبان نظر و ایده در کارگروه مربوطه اعلام و عنوان کرد: ارایه نظر مشورتی در موضوعات ارجاعی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و پیشنهاد راهکارهای عملی برای گسترش و ارتقای سطح برنامه های فرهنگی و هنری در حوزه تخصصی کارگروه، به عنوان وظایف کارگروه ها تعریف شده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با تاکید بر اینکه محصول فعالیت این کارگروه ها فقط جنبه مشورتی خواهد داشت و هیچ گونه فعالیت آموزشی و اجرایی برای آنان پیش بینی نشده است، به ادامه فعالیت انجمن های فرهنگی و هنری به روال گذشته اشاره کرد و گفت: کارگروه ها تشکیلاتی موازی انجمن های فرهنگی و هنری نیستند.
وی خاطر نشان کرد: کارگروه های دوازده گانه، جلسات ماهیانه خواهند داشت و تقویم سالانه برگزاری جلسات، توسط مسوول دبیرخانه کارگروه ها تعیین می شود.
مقدم ادامه داد: اعضای هر کارگروه پس از بررسی توانمندی افراد آن حوزه از بین تحصیل کردگان و یا افراد با تجربه توسط مدیریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان انتخاب می شوند.
وی افزود: در پایان هر فصل نشست مشترک روسا و دبیران کارگروه ها با مدیریت اداره کل برگزار می شود و گزارش جمع بندی شده عملکرد کارگروه ها، برای بحث و تبادل نظر در جلسات هم اندیشی ارایه می شود .
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: علاوه بر تشکیل دوازه کارگروه در دو حوزه "فرهنگ و هنر" و "فرهنگ و جامعه"، تصمیم داریم از جمله در حوزه "فرهنگ و کودکان و نوجوانان" و "فرهنگ و حوزه های علمیه" نیز کارگروه های مربوط را معرفی کنیم و فعال سازیم.
وی با اشاره به استقبال وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ایده تشکیل و فعالیت این کارگروه ها در زنجان، اظهار امیدواری کرد بهره گیری از خرد جمعی فعالان عرصه فرهنگ و هنر در مدیریت فرهنگی جامعه، ثمرات گسترده برای تعالی فرهنگی جامعه داشته باشد و به الگویی برای سایر استان ها و شهرهای کشور تبدیل شود.
مدیر کل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز طی سخنانی در این نشست، بهره مندی از خرد جمعی و سهیم شدن در دانایی دیگران را آموزه ای دینی و اخلاقی خواند و گفت: تشکیل کارگروه های تخصصی در حوزه فرهنگ، در این راستا می تواند مایه امیدواری باشد.
رضا دینی استقبال مدیریت عالی استان از این ایده را فرصتی مغتنم اعلام کرد و افزود: جمع حاضر عصاره فکری و فرهنگی استان است که می توانند در پیشبرد اهداف نظام نقش مهمی بر عهده بگیرند.
وی یادآورشد: نیازسنجی فعالیت های فرهنگی باید به طور جدی مورد توجه این کارگروه ها قرار بگیرد چرا که هم اکنون به دلیل عدم تشخیص صحیح از نیازهای مردم در حوزه فرهنگ و به رغم صرف منابع، برخی برنامه های فرهنگی مورد استقبال مردم قرار نمی گیرد.
دینی بومی سازی دستورالعمل های کشوری، ارزیابی موفقیت ها و عدم توفیق برنامه های فرهنگی، تلاش برای طرح ایده و نظر به منظور ساماندهی فعالیت های فرهنگی را از اولویت های کاری کارگروه ها خواند و افزود: اقتصاد فرهنگ و فرهنگ اقتصاد به خصوص در شرایط کنونی اقتصادی باید مورد توجه جدی قرار داشته باشد.
شایان ذکر است در این مراسم احکام اعضای کارگروه های 12 گانه توسط معاون سیاسی و معاون برنامه ریزی استاندار زنجان، تقدیم نمایندگان کارگروه ها شد.
بنا به اعلام روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، کارگروه های کتاب و ادبیات، فیلم و عکس، مطبوعات و رسانه، تجسمی، خوشنویسی، نمایش و موسیقی در حوزه «فرهنگ و هنر» و کارگروه های فرهنگ و بانوان، فرهنگ و مسجد، فرهنگ و عترت، فرهنگ و اقتصاد، و فرهنگ و بازار در حوزه «فرهنگ و جامعه» تشکیل و با معرفی اعضا، رسما آغاز به کار کردند.
7319/596
22/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]