واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ناهنجاری های مادرزادی مهمترین علت مرگ در کودکان زیر پنج سال است قزوین-ایرنا- مدیر گروه خانواده و جمعیت مرکز بهداشت استان قزوین، ناهنجاری های مادر زادی را مهمترین علت مرگ کودکان عنوان کرد و گفت: در همین راستا فرهنگ سازی و آموزش زوج های جوان در زمان ازدواج لازم است.
دکتر "ناهید یزدی" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وجود بسیاری از بیماری های ژنتیکی انجام مشاوره های پیش از ازدواج را ضروری کرده است و زوجین دارای نسبت فامیلی و یا دارا بودن سابقه وجود بیماری های ژنتیکی در خانواده زوجین از نشانه های خانواده های در معرض خطر تولد کودکان بیمار است.
وی اظهارکرد: زوجین دارای این مشخصات، قبل از ازدواج یا تصمیم به بارداری باید با آزمایش های مختلف، مشاوره و مراقبت های پزشکی به ازدواج یا فرزندآوری اقدام تا از شیوع بیماری های ژنتیکی و تولد کودکان با ناهنجاری های مادرزادی پیشگیری کنند.
یزدی اضافه کرد: دومین علت مرگ در کودکان زیر پنج سال نیز حوادث و سوانح غیرعمدی است که حوادث ترافیکی بیشترین فراوانی را دارد.
وی، تعداد کودکان زیر هشت سال استان را 159هزار و 405 نفر ذکر کرد و ادامه داد: از این تعداد کودک 108هزار و سه نفر در گروه سنی زیر پنج سال قرار دارند که 97 درصد از این جمعیت زیر پوشش مرکز بهداشت استان می باشند.
یزدی با اشاره به آماری از مرگ کودکان یک ماهه تا پنج سال استان گفت: در سال 90، 111 مورد، در سال 91 تعداد 117 مورد، در سال 92، 88 مورد و در سه ماهه اول امسال 44 مورد مرگ کودکان زیر پنج سال در استان رخ داده که بیشترین علت آن مربوط به ناهنجاری های مادر زادی بوده است.
وی، خفگی در آب و دبه، نشاندن کودک در صندلی جلوی ماشین یا حتی در صندلی راننده، گاز گرفتگی و برق گرفتگی، مسمومیت های ناشی از مواد شوینده، دارویی و قرص برنج را از جمله علل مرگ های کودکان زیر پنج سال عنوان کرد و افزود: در سال گذشته 11 مورد از مرگ های کودکان استان ناشی از حوادث ترافیکی و بقیه نیز حوادثی مانند برق گرفتگی، گاز گرفتگی و خفگی و مسمومیت ها بوده است.
این مسوول با اشاره به وضعیت کودکان استان در چند شاخص یادآور شد: در حال حاضر اختلالات رشد در کودکان زیر هفت سال استان 7.8 درصد و در کشور 6.7 درصد و رشد قدی نامطلوب در استان نیز 3.6 درصد و در کشور 2.4 درصد می باشد.
یزدی ادامه داد: با وجود اینکه مکمل های کودکان با هزینه زیادی توزیع می شودف اما مصرف همین مکمل ها در خانواده هایی که آن را دریافت می کنند ناقص است و 1.6 درصد خانواده ها بطور صحیح و مرتب از آن استفاده نمی کنند.
مدیر گروه خانواده و جمعیت مرکز بهداشت استان قزوین، با اشاره به تصورات نادرست درباره مصرف مکمل هایی مانند قطره آهن گفت: بسیاری از خانواده ها با تصور اینکه قطره آهن باعث سیاه شدن و پوسیدگی دندان کودکان می شود از مصرف آن امتناع می کنند در حالیکه ثابت شده علت سیاه شدن دندان ناشی از سندرم شیشه شیر یعنی نگهداشتن طولانی مدت شیشه شیر در دهان نوزاد است که عواقب آن پس از چند سال در دندان های کودک بروز می کند.
یزدی اضافه کرد: یکی دیگر از تصورات غلط در این زمینه نیز این است که وجود مقادیر زیاد آهن موجب بیش فعالی در کودکان می شود در حالیکه بر اساس تحقیقات انجام شده این کمبود آهن است که باعث بیش فعالی در کودک خواهد شد.
مدیر گروه خانواده و جمعیت مرکز بهداشت استان قزوین در ادامه از راه اندازی سامانه پیام سلامت کودکان در شهرستان تاکستان خبر داد و افزود: در حال حاضر پنج هزار و891 مادر استان عضو این سامانه هستند و پیام های سلامت کودک را از طریق همان شماره ای که در هنگام زایمان به بیمارستان داده اند بطور مرتب از این سامانه دریافت می کنند.
یزدی افزود: تلاش می کنیم در آینده این سامانه را که پیام های سلامت را تا هشت سالگی کودک برای مادران ارسال می کند در سایر شهرستان های استان نیز توسعه دهیم.
7388/ 614
22/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]