تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه سپرى است از آفت هاى دنيا و پرده اى است از عذاب آخرت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835863627




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استاندارد؛ نماد رقابتی سالم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندارد؛ نماد رقابتی سالم تهران-ایرنا- چهاردهم اکتبر روز جهانی استاندارد است. نماد رقابتی سالم که به افزایش تجارت و بهبود کیفیت کالاها کمک می کند و با فراهم کردن بهترین امکانات برای مبادله ی کالاها سبب توسعه ی همکاری های جهانی می شود.


استفاده ی بهینه و افزایش بهره وری از منابع و امکانات موجود در فعالیت های اقتصادی با یک چارچوب مشخصی تعریف شده است که این چارچوب ها در قالب استاندارد به جهانیان معرفی می شود و امروز کشورها برای توسعه صنعت و فناوری خود از آن بهره می برند.
واژه ی استاندارد به معنای نظم، قاعده و قانون است که از پایه های علم و فناوری محسوب می شود و در پیشرفت صنعت، اقتصاد و افزایش سطح کیفیت ها نقش مهمی را ایفا می کند تا به فناوری پیشرفته تولید هر محصول دست یابد.
استاندارد به نیازهای فردی و اقتصادی مصرف کنندگان و تولیدکنندگان توجه دارد و شالوده ی استواری برای پیشرفت های اقتصادی و صنعتی فراهم می کند. استاندارد تنها نشان مرغوبیت کالا نیست بلکه زبان مشترک میان همه ی عوامل اثرگذار در زمینه ی فعالیت های مختلف تولیدی و خدماتی چون عمرانی، صنعتی، تجاری، اداری، کشاورزی و سایر عرصه های مشابه است.
استاندارد از نظر سازمان بین المللی استاندارد، مدرکی به شمار می رود که قاعده ها، راهنمایی ها، ویژگی هایی برای فعالیت ها یا نتیجه های آنها و استفاده ی عمومی را دربر می گیرد که از روش همگرایی فراهم و به وسیله ی سازمان شناخته شده یی تصویب شده باشد و هدف از آن دستیابی به میزان مطلوب از نظم در یک زمینه یا موضوع خاص است.
زمینه ی تدوین استانداردهای بین المللی هنگامی فراهم شد که کشورها، نیازمند پشتوانه یی محکم برای تضمین کالاهای خود بودند، بنابراین در 1906 میلادی کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک (IEC) با هدف فعالیت در تدوین استانداردهای بین المللی در عرصه ی برق و الکترونیک تشکیل شد.
پس از چند سال اتحادیه ی بین المللی موسسه های جهانی استاندارد (ISA ) در 1926میلادی با عضویت 20 کشور اروپایی تشکیل و نخستین گام های تدوین استانداردهای بین المللی در سایر زمینه ها به ویژه مهندسی مکانیک برداشته شد. با آغاز جنگ جهانی دوم همه ی این فعالیت ها توقف یافت اما احساس نیاز کشورها به وجود سازمانی برای پیشرفت صنایع و فناوری و آسان شدن فعالیت های تجاری، این امکان را فراهم کرد تا نمایندگان 25 کشور که عضو کمیته ی هماهنگی استاندارد وابسته به سازمان ملل متحد بودند، در چهاردهم اکتبر 1946 میلادی در لندن گردهم آیند و پس از گفت و گوهای بسیار، اندیشه ی تشکیل سازمان بین المللی استاندارد(ISO)، را عملی سازند. این سازمان به صورت رسمی در فوریه 1947 میلادی در شهر ژنو سوییس آغاز به کار کرد.
سازمان بین المللی استاندارد در حال حاضر یک اتحادیه ی جهانی غیر دولتی است که اعضای آن از میان موسسه های استاندارد ملی هر کشور انتخاب می شوند و هدف آن پیشرفت فرهنگ استاندارد و فعالیت های وابسته به آن در سطح جهان است، تا امکان مبادله های کالا و خدمات بهتر فراهم شود و همکاری های جهانی درباره ی فعالیت های اقتصادی، فنی، علمی و تحقیقاتی توسعه یابد.
زمینه ی فعالیت های سازمان(ISO) در برگیرنده همه ی شاخه های تخصصی است و فعالیت های آن به صورت مشترک درباره ی تکنولوژی اطلاعات، آزمون و کالیبراسیون، بازرسی و … (ISO/IEC ) صورت می پذیرد.
این سازمان نخستین استاندارد بین المللی خود را در 1951 میلادی منتشر کرد و پس از 10 سال مجمع عمومی سازمان بین المللی استاندارد مقرر داشت که از 1970 میلادی، چهاردهم اکتبر برابر با بیست دوم مهر به نام «روز جهانی استاندارد» تعیین شود. سازمان ملل از این امر استقبال کرد تا اهمیت و ارزش فراوان استاندارد برای جهانیان آشکار شود.
این سازمان با 163 موسسه هم اکنون به فعالیت می پردازد که موسسه ی استانداد و تحقیقات صنعتی ایران از اعضای فعال آن است.
پایه ریزی تشکیلات سازمان استاندارد در ایران برای نخستین بار با تصویب قانون اوزان و مقیاس ها در 1304 هجری خورشیدی صورت گرفت. اما سال ها بعد با اهمیت یافتن نظارت بر ویژگی ها و کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی، بخشی با نام استاندارد در وزارت بازرگانی شکل گرفت که در ادامه با تصویب قانون «تاسیس مؤسسه ی استاندارد ایران» مسوولیت ها و چارچوب های مستقل، در قالب هدف های ملی تعیین شد و موسسه به صورت ساختاری مستقل فعالیت خود را آغاز کرد.
این سازمان وظیفه های مهمی چون کنترل کیفی کالاهای صادراتیِ مشمول استانداردهای اجباری، جلوگیری از صدور کالاهای نامرغوب به منظور فراهم آوردن امکانات رقابت با کالاهای مشابه خارجی، حفظ بازارهای بین المللی، آزمایش و تطبیق نمونه کالاها با استانداردهای مربوط، اعلام مشخصات و اظهار نظر مقایسه ای و صدور گواهی نامه های لازم را بر عهده دارد.
موسسه ی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در 1343 هجری خورشیدی به سازمان بین المللی استاندارد(ISO) پیوست و به تدریج با عضویت فعال در بیش از 106 کمیته ی فنی اصلی و فرعی، فعالیت های آن گسترش یافت.
امروز موسسه ی استاندارد بین المللی در بخش های کشاورزی، صنعت، معدن، ارتباطات، موادغذایی و… با توسعه ی استانداردسازی و تعهد به رعایت استانداردها، نقش بسیار مهمی را در پیشرفت اقتصاد و صنعت کشورها ایفا می کند.
سازمان بین المللی استاندارد(ISO) هرسال برای بهبود در امر استانداردسازی شعاری را انتخاب می کند. شعار روز جهانی استاندارد در 2014 میلادی «استانداردها، تراز کننده میدان رقابت» نام گرفت بدین دلیل که در جهان چند قطبی که نفوذ روزافزون اقتصادی نظام های در حال ظهور بر محور تغییر موازنه های جهانی است، استانداردهای بین المللی سبب افزایش تجارت، چیرگی بر موانع کاذب کسب و کار و کمک به تراز کردن میدان رقابت می شوند، این امر افزایش توان رقابتی شرکت ها، صنایع و نظام های اقتصادی را فراهم آورده، صادرات را برای آنها آسان تر کرده است و سبب تنوع در سطح ملی و بین المللی می شود.

گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9128**9131


22/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن