واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ مهر ۱۳۹۳ (۲۳:۲۱ب.ظ)
حاشيه نشست مشترک ايران در چارچوب جهاني کاهش خطرپذيري بلايا معاون وزير کشور گفت: وضعيت ساخت وساز در کشور که به صورت گسترده و عمومي است، در شرايط مطلوبي قرار ندارد در حاليکه امروزه ساخت و ساز در دنيا برگرفته از دانش است.
به گزارش خبرگزاري موج، اسماعيل نجار در حاشيه نشست مشترک ايران در چارچوب جهاني کاهش خطرپذيري بلايا افزود: بسياري از کشورها از دانش ساخت وساز بهره گرفته اند، به عنوان مثال ژاپن که کشوري حادثه خيز و با وقوع زلزله هايي با ريشترهاي بسيار بالا است، توانسته اين حادثه را با ساخت وسازهاي مناسب کنترل کند و از دانش ساخت و ساز استفاده کرده تا شاهد تلفات کمتري باشد.
وي ادامه داد: به دنبال اين هستيم تا دستگاه هاي اجرايي و نظام مهندسي کشور توجه و نظارت بيشتري به ساخت و ساز داشته باشند تا با ساخت و ساز ايمن در بخش هاي دولتي و مردمي مواجه باشيم.
رئيس سازمان مديريت بحران کشور با بيان اينکه جامعه بايد به اين نتيجه برسد که هزينه هاي بسياري در حوزه مصالح، زمان و اعتبارات براي ساخت و ساز کشور لحاظ مي شود، گفت: چنانچه ساختمان ها به درستي ساخته شوند براي ما ايمن خواهند بود، اما؛ اگر اين اتفاق نيفتد، حتي ساختمان هاي دولتي نيز در حوادث به شدت تخريب مي شوند.
وي ادامه داد: به عنوان مثال در زلزله بم ساختمان هاي دولتي و غيردولتي و حتي تازه ساخت تخريب شدند، اما؛ مسجد جامع بم مقاومت کرده و ايستايي داشت، بر اين اساس بايد تلاش کنيم تا ايمن سازي در امر ساخت و ساز مورد توجه قرار گيرد هرچند اين موضوع رو به بهبود است، اما؛ مطلوب نيست.
نجار گفت: ايران طي 10 سال فعاليت در زمينه مبارزه با حوادث در حوزه امداد و نجات، از ساير کشورها سبقت گرفته، اما؛ در زمينه پيش بيني و پيشگيري وضعيت مطلوبي نداريم و بايد به اين مسأله توجه بيشتري داشته باشيم.
معاون وزير کشور در مورد برگزاري نشست امروز گفت: در اين نشست مروري بر عملکرد داشتيم تا نقاط ضعف را کاهش دهيم.
نجار افزود: اگر مردم در مقابله و مبارزه و همچنين پيشگيري آگاهي داشته باشند اين موضوع با برخورد با حوادث بسيار تأثيرگذار خواهد بود.
به گفته وي در مباحث ساخت وساز بايد به جايي برسيم که کيفيت اهميت بيشتري داشته باشد و افراد نظارت کننده بر ساخت وساز اين موضوع را مورد توجه قرار دهند تا ساختمان ها در برابر حوادث ايمن باشند.
نجار ادامه داد: زلزله در بين 34 حادثه موجود در کشور بيشترين خسارات جبران ناپذير را به خود اختصاص داده و تعداد بسياري از هموطنان در اثر اين حادثه جان خود را از دست مي دهند، بر اين اساس بايد تلاش کرده تا بتوانيم اقدامات مؤثر در برابر اين حادثه را انجام دهيم.
وي با اشاره به همکاري هاي بين المللي در اين زمينه گفت: در اين نشست به بررسي راهکارها پرداخته و هر يک از نمايندگان و صاحبنظران اقدامات و اظهارنظرهاي خود را بيان کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]