واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توسط پژوهشکده حج و زیارت صورت گرفت؛ انتشار 12 عنوان کتاب با موضوع غدیر و امامت تهران - ایرنا- پژوهشکده حج و زیارت 12 عنوان کتاب با موضوع غدیر و امامت به مناسبت عید غدیر خم منتشر کرد.
به گزارش ایرنا، فهرست زیر اطلاعات کتابهایی هستند که به صورت مستقل درباره رویداد «غدیر خم» و یا «ولایت» از سوی این پژوهشکده وابسته به حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت منتشر شده اند.
*** ولایت در کتاب و سنت
نوشته غلامرضا مغیثه، 216صفحه، 1393، وزیری.
بررسی مسئله ولایت حضرت علی (ع) از منظر کتاب و سنت، موضوع این کتاب است. این مجموعه در دو بخش تنظیم شده که هر بخش دارای چند فصل است: بخش نخست درباره نقد و بررسی ادله خلافت ابوبکر از منظر اجماع، کتاب و سنت است.
در فصل اول بخش دوم، آیات قرآنی درباره امامت حضرت علی (ع) بررسی شده و در فصل دوم، با استناد به چهار حدیث، ولایت آن حضرت اثبات شده است. همچنین در هر بخش به مهم ترین شبهات درباره همان بحث، پاسخ داده شده است.
***الغدیر فی رحاب الکتاب والسنه
نوشته مجید معارف، تعریب: اسعد الکعبی، تهران، نشر مشعر، 1392، 104 صفحه، جیبی.
کتاب حاضر بر آن است تا با تکیه بر شواهد قرآنی و روایی، به بررسی واقعه غدیر بپردازد و امامتِ حضرت علی (ع) را از این منظر، بر همگان آشکار سازد.
این کتاب در سال 1387 با عنوان غدیر در پرتو کتاب و سنت در پژوهشکده حج و زیارت منتشر شده است.
*** حقیقت کجاست؟: نقد کتاب راهی دیگر برای کشف حقیقت
نوشته سیدمحمدحسن علوی، 1391، 131 ص، پالتویی.
نقد نوشته ای با عنوان «راهی دیگر برای کشف حقیقت: ماجرای غدیر خم و فاطمه» نوشته محمدباقر سجودی، از مدعیان سلفی گری، است. نویسنده در این اثر در قالب داستان، شبهات آن کتاب را درباره واقعه غدیرخم پاسخ می گوید و حقیقت را در این زمینه بازگو می کند.
*** عقیق ولایت
نوشته اسماعیل منصوری لاریجانی، 1390ش، 148ص، رقعی.
این کتاب به بررسی و تحقیق در حقیقت و حقانیت ولایت امیرمؤمنان امام علی (ع) و دیدگاه علمای شیعه و سنی درباره امامت می پردازد.
نویسنده در سه فصل، از ولایت و انواع آن، سیر ولایت در منابع اسلامی و ولایت و شفاعت با نگاهی عرفانی سخن می گوید و به تبیین موضوع ولایت حضرت امام علی (ع) و رابطه آن با موضوع شفاعت از دیدگاه متفکران شیعه و سنی می پردازد.
*** غدیر در پرتو کتاب و سنت
نوشته مجید معارف، 1387ش، 84ص، پالتویی.
این کتاب با تکیه بر شواهد قرآنی و روایی، به بررسی واقعه غدیر پرداخته و امامتِ حضرت علی (ع) را از این منظر آشکار کرده است.
*** حدیث غدیر منشور جاودان ولایت
نوشته محمدتقی رهبر، 1387ش، 47ص، پالتویی.
این اثر در پاسخ به نوشتهای با عنوان «ماجرای غدیرخم و رابطه آن با ولایت» نوشته شده که آن را مؤسسه ای انتشاراتی در عربستان به فارسی میان زائران ایرانی منتشر کرده است.
مؤلف این نوشتار با انکار وقایع مسلم تاریخی می کوشد ماجرای غدیر خم و حدیث ولایت را از مسیر اصلیاش (ولایت امیر مؤمنان) منحرف و به حادثه ای کوچک محدود کند و در عقاید سادهدلان شبهه افکند.
*** حدیث الغدیر و شبهه شکوی جیش الیمن: دراسة علمیة تحلیلیة
نوشته سیدمحمد حسینی قزوینی، تهران، نشر مشعر، 1429ق، 147ص.
این کتاب به بررسی شبهه «شکوی جیش الیمَن» درباره رویداد بزرگ غدیر خم می پردازد که برخی از مخالفان شیعه آن را مطرح کرده اند.
نویسنده اثبات کرده است که مسئله شکایت لشکر یمن از حضرت علی (ع ) و دفاع پیامبر (ص) از علی (ع)، از مسئله حادثه غدیر خم جُداست. البته در آن موضوع نیز پیامبر (ص) درباره حضرت علی (ع) تعابیری همچون تعابیر روز غدیر به کار برد.
*** دراسة واعیة لقضیة الغدیر (فی ضوء المنهج الاجتماعی التاریخی)
نوشته محمدمهدی شمس الدین، 1386ش، 32ص، جیبی.
این نوشتار تحلیلی از دید اجتماعی ـ تاریخی حادثه غدیر خم را بررسی می کند.
نویسنده معتقد است تحلیل تاریخی تن ها، به بحث و جدل می انجامد. بنابراین، از این روش دوری کرده و به تحلیل تاریخی ـ اجتماعی روی آورده است.
*** عید الغدیر فی الإسلام والتتویج والقُرُبات یوم الغدیر
نوشته عبدالحسین الأمینی، به کوشش فارس تبریزیان، بی تا، 128ص، جیبی.
پنجمین جلد از مجموعه من فیض الغدیر است که در آن برخی از اطلاعات تاریخی درباره این روز بزرگ همچون تاج گذاری (عمامه گذاری) حضرت علی (ع) به واسطه پیامبر (ص)، اعمال مستحبی مسلمانان و پاسخ به برخی از شبهات مخالفان و معاندان آمده است.
*** للحقیقة اقول
نوشته محمد عیدالله الناصر، 1429ق، 72ص، جیبی.
این اثر پاسخی به مقاله ای از سلمان بن فهد العودة درباره برگزاری آیین بزرگ داشت عید غدیر است.
***غدیریات
نوشته عبدالحسین امینی، بی تا، 157ص، جیبی.
این کتاب اولین شماره از مجموعه من فیض الغدیر است که در آن اشعار شاعران قرن اول تا هشتم درباره واقعه غدیر نیز آمده است.
*** مفاد حدیث الغدیر
نوشته عبدالحسین امینی، تحقیق نعمان النصری، بی تا، 174ص، جیبی.
دومین کتاب از مجموعه من فیض الغدیر است که برخی از مباحث درباره حدیث غدیر همچون متن حدیث، راویان، برخی از اشکالات و پاسخ به آن ها، دیدگاه علما درباره این حدیث را در بردارد.
پژوهشکده حج و زیارت در طول فعالیت 23 ساله اش بیش از 800 عنوان کتاب و حدود 140 عنوان نشریه در حوزه های حج، زیارت، وهابیت شناسی و پاسخ به شبهات و نیر دفاع از فرهنگ و اعتقادات تشیع منتشر کرده است.
اجتمام**1436
20/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]