تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، بى شرم، كودن، چاپلوس و بدبخت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836971414




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تشدید جنگ نفت با قیمت گذاری تهاجمی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تشدید جنگ نفت با قیمت گذاری تهاجمی تهران - ایرنا - بعد از انتشار اخبار غیررسمی از اینکه کشورمان قیمت نفت را در رقابت با عربستان در آسیا کاهش داده است؛ مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران به طور رسمی کاهش بهای نفت را تایید و اعلام کرد این کاهش قیمت به معنای رقابت با عربستان برای جذب مشتری بیشتر نیست.


این درحالی است که کویت نیز به عنوان متحد سنتی عربستان در منطقه، نفت خود را با کاهش قابل توجه به بازارهای آسیا فروخته است.دراین بین به گزارش رویترز، در حالی که تقاضا در آمریکا به دلیل افزایش تولید نفت شیل و در اروپا به دلیل کاهش رشد اقتصادی حوزه یورو افت کرده است، دفاع از سهم فعلی و به دست آوردن سهم بیشتر در بازارهای در حال رشد آسیا اکنون به تمرکز اصلی تولید کنندگان نفت تبدیل شده است تا جایی که برخی کشورهای منطقه با اتخاذ قیمت های تهاجمی سعی در برهم زدن شرایط موجود و جذب بازارها دارند.
به گزارش رویترز، کویت، با کاهش قابل توجه قیمت نفت خود، در حال به چالش کشیدن همسایه بزرگتر خود، عربستان برای به دست آوردن سهم بیشتری از بازار نفت آسیا است. بر اساس این گزارش، کویت قیمت نفت خود را در آسیا کاهش داده و این سناریو از سوی دیگر تولید کنندگان نفت در خاورمیانه نظیر عراق و ایران برای رقابت فروش نفت در منطقه نیز دیده می شود.
بر اساس آمارهای رویترز، قیمت نفت خام کویت در ماه اکتبر 50 سنت ارزان تر از قیمت رسمی نفت عرب درجه متوسط عربستان بود که بیشترین تخفیف اعمال شده در قیمت نفت این کشور حداقل از سال 2004 تاکنون بود. عراق، دومین تولید کننده بزرگ نفت اوپک نیز قیمت نفت سبک بصره خود را با بیشترین تخفیف نسبت به نفت عرب درجه متوسط در یک سال اخیر عرضه کرده است. ایران، کویت و عراق، معمولا قیمت خود را با توجه به قیمت رسمی نفت عربستان تنظیم می کنند، اما با توجه به کاهش قیمت رسمی نفت عربستان در ابتدای ماه اکتبر برای چهارمین ماه متوالی، این کشورها ممکن است برای محافظت از سهم خود از بازار نفت، با یکدیگر دچار کشمکش شوند. هفته گذشته عربستان در اقدامی که حکایت از رقابت سرسختانه این کشور برای دارا شدن سهمی بیشتر از بازار داشت، قیمت رسمی نفت خود را در ماه نوامبر برای مشتریان آسیایی به شدت کاهش داد. بر اساس این گزارش انتظار می رود تا پایان هفته پیش رو کویت و عراق نیز قیمت نفت خود را برای ماه نوامبر حداقل 70 سنت نسبت به ماه اکتبر کاهش دهند. در صورت درست بودن این پیش بینی، این پایین ترین رقم برای نفت این کشورها از ژانویه 2009 تاکنون خواهد بود.
دراین بین قمصری در شرایطی رقابت برای جذب مشتری های آسیایی را رد می کند که گزارش اوپک نشان می دهد در ماه سپتامبر متوسط ماهانه بهای نفت ایران نیز برای اولین بار طی سال جاری میلادی به کمتر از 100 دلار رسیده است. در عین حال وضعیت افزایش عرضه در بازارهای جهانی طی سه ماه گذشته موجب شده است قیمت سبد نفتی اوپک ظرف این سه ماه 12 دلار معادل 11 درصد کاهش یابد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، اوپک در تازه ترین گزارش ماهانه خود مهم ترین عامل افت بهای نفت در این مدت را سرعت زیاد افزایش عرضه نسبت به رشد تقاضا اعلام کرده است. این گزارش در ادامه می افزاید انتشار آمارهای ضعیف از اقتصاد اروپا و چین و افزایش ارزش دلار آمریکا و تغییرات فصلی پالایشگاه ها از عوامل عمده کاهش بهای نفت در ماه سپتامبر است. در این ماه بهای سبد نفتی اوپک با 77/4 دلار کاهش نسبت به ماه پیش از آن به 98/95 دلار به ازای هر بشکه رسیده است. بر اساس این گزارش، متوسط قیمت نفت سنگین ایران نیز در ماه سپتامبر هر بشکه با 28/5 دلار کاهش نسبت به ماه پیش از آن 14/96دلار معامله شده است. هر بشکه نفت سنگین ایران در ماه آگوست 42/101 دلار به فروش رسیده بود. میانگین بهای نفت عربستان در این ماه با کاهش کمتری مواجه شده است و با کاهش 77/4 دلاری به 98/95 دلار در هر بشکه رسیده است.
با شروع ماه اکتبر و تداوم افت قیمت نفت، عربستان نفت خود را با تخفیفی که ظرف 6 سال گذشته بی سابقه بوده است به مشتریان آسیایی خود فروخت. برخی از خبرگزاری های خارجی اعلام کردند در پی این اقدام عربستان، ایران نیز جهت جذب مشتری بیشتر اقدام مشابهی انجام داده و قیمت نفت خود را کاهش داده است. دیروز محسن قمصری با تایید خبر کاهش بهای نفت ایران اعلام کرد: قیمت نفت ایران همیشه به صورت موازی و رقابتی با قیمت نفت عربستان بوده است و در دوره اخیر قیمت نفت ایران برای رقابت با عربستان در زمینه جذب بیشتر مشتری کاهش معناداری پیدا نکرده است. به گفته قمصری، قیمت رسمی نفت عربستان در ماه جاری در همه بازارها نسبت به ماه گذشته کاهش یافته و طبیعی است که قیمت نفت ایران نیز متناسب با قیمت نفت عربستان کاهش یابد که این موضوع دلایل فنی دارد و ارتباطی به رقابت میان دو کشور ندارد.
عربستان سعودی طی هفته پیش قیمت نفت خام سبک خود را برای ارائه به بازارهای آسیایی کاهش داد و به کمترین میزان خود از دسامبر ٢٠٠٨ تاکنون رساند. برخی تحلیلگران این عمل عربستان را سیاسی دانسته و برای جذب مشتریان ایران عنوان کردند. این در شرایطی است که تقریبا همه نفت ایران به آسیا صادر می شود و در صورتی که ایران مشتریان آسیایی خود را از دست بدهد با توجه به اینکه در شرایط تحریم به سر می بریم شرایط نسبتا نا مناسبی را تجربه خواهد کرد. کارشناسان حوزه نفت بر این باورند که در صورت وقوع جنگ قیمت بین ایران و عربستان از آنجا که کیفیت نفت عربستان از ایران بهتر است، بنابراین عربستان برنده این رقابت خواهد بود.
اوپک در گزارش ماهانه خود از وضعیت بازار نفت در ماه سپتامبر، رشد اقتصاد جهانی برای سال 2014 و 2015 را همان پیش بینی های قبلی خود اعلام کرد و به ترتیب 2/3 درصد و 6/3 درصد برآورد کرد. بر اساس این گزارش رشد چین و هند نیز در سال جاری به ترتیب 4/7 و 5/5 درصد برآورد شده است. بر همین اساس رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال 2014 بدون تغییر ماند. در سال جاری برآورد می شود روزانه 05/1 میلیون بشکه بر میزان تقاضای جهانی نفت افزوده شود. عمده این مقدار توسط کشورهای چین، برزیل و عربستان سعودی تقاضا می شود که رشد کمتر از انتظار کشورهای OECD را جبران می کند. بر اساس گزارش اوپک رشد تقاضای نفت در سال 2015 روزانه 19/1 میلیون بشکه است، این برآورد نیز نسبت به برآورد ماه پیش این سازمان تغییر نکرده است.
متوسط ماهانه بهای نفت اوپک در ماه سپتامبر برای سومین ماه متوالی روند نزولی داشته است. متوسط قیمت نفت ایران در 9 ماه نخست سال 2014 معادل 86/103 دلار به ازای هر بشکه و در مدت مشابه سال گذشته برابر با 04/105 دلار در هر بشکه تخمین زده شده است. میانگین بهای سبد نفتی اوپک از ابتدای سال تا کنون 78/103 دلار است که نسبت به مدت مشابه سال پیش 91/1 دلار کاهش داشته است. متوسط قیمت سبد نفتی اوپک و نفت برنت در ماه سپتامبر نزدیک به 5 دلار کاهش یافت. نفت آمریکا نیز با ثبت کاهش قیمت 3 دلاری نسبت به برنت و سبد نفتی اوپک با کاهش کمتری مواجه شد که این به دلیل مصرف نفت تولید شده در آمریکا در داخل کشور است و از آنجا که وضعیت اقتصادی آمریکا نسبت به میانگین جهانی وضعیت بهتری دارد کاهش بهای نفت نسبتا ملایم تر و با تاخیر بیشتری در این کشور رخ می دهد.
در مقابل وضعیت تقاضا که تغییر چندانی نکرده است، عرضه نفت در بازار مدام در حال افزایش است. بر اساس گزارش اوپک، طی سال جاری بر تولید کشورهای غیر اوپکی 68/1 میلیون بشکه در روز افزوده می شود. این رشد از سوی کشورهای آمریکا، برزیل، کانادا، مکزیک، اندونزی و انگلیس ثبت خواهد شد. این گزارش رشد تولید برای کشورهای غیر اوپکی در سال 2015 را 24/1 میلیون بشکه در روز برآورد کرد. این در حالی است که تولیدکشورهای عضو سازمان اوپک در ماه سپتامبر با افزایش 402 هزار بشکه ای به روزانه 47/30 میلیون بشکه رسیده است.
براساس گزارش اوپک بر اساس آمار ثانویه، تولید نفت ایران در ماه سپتامبر بدون تغییر نسبت به ماه پیش از آن، در سطح 2.765 میلیون بشکه در روز باقی مانده است. تولید نفت عربستان در این ماه نسبت به ماه پیش از آن 50 هزار و 400 بشکه در روز کاهش یافته و به 9.605 میلیون بشکه در روز رسیده است. این در حالی است که بر اساس آمار رسمی منتشر شده از خود کشورهای عضو، عربستان بیش از 107 بشکه در روز افزایش تولید داشته است.
بر اساس این گزارش، از 12 کشور عضو اوپک، یک کشور تولید خود را کاهش داده و کشورهای ایران، قطر، ونزوئلا، امارات، الجزایر و کویت سطح تولید خود را تغییر نداده اند. 6 عضو دیگر نیز افزایش تولید داشته اند. لیبی و عراق به ترتیب با افزایش 250 هزار و 600 بشکه ای و 134 هزار و 500 بشکه ای بیشترین افزایش را داشته است.
به گزارش اوپک، تقاضا برای نفت این سازمان در سال 2014 روزانه 5/29 میلیون بشکه برآورد می شود. از آنجا که عرضه اوپک در ماه گذشته 30 میلیون و 470 هزار بشکه برآورد شده است، در حال حاضر اوپک نزدیک به یک میلیون بشکه مازاد عرضه بر تقاضا دارد و اگر کشورهای عضو برای کاهش عرضه دست به کار نشوند، روند نزولی قیمت نفت همچنان ادامه خواهد داشت. بر اساس تحلیل های این سازمان، تقاضا برای نفت اوپک در سال 2015 روزانه به 29 میلیون و 200 هزار بشکه می رسد.
منبع: دنیای اقتصاد


20/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن