واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 86 درصد آب خراسان جنوبی در بخش کشاورزی مصرف می شود بیرجند - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: از مجموع 150 هزار و 800 کیلومتر مربع وسعت استان، 192 هزار و 99 هکتار از اراضی منطقه به کشت محصولات باغی و زراعی اختصاص دارد که در مجموع 86 درصد میزان آب استان در این بخش مصرف می شود.
ˈهاشم ولی پورˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: وسعت اراضی اختصاص یافته به محصولات باغی 61 هزار و 70 هکتار است که از این میزان 46 هزار و 442 هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
وی اظهار کرد: در سال زراعی گذشته از این بخش 111 هزار و 855 تن محصول برداشت شده است.
ولی پور، سطح اراضی اختصاص یافته به محصولات زراعی استان را 131 هزار و 29 هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان 20 هزار و 863 هکتار به کشت محصولات دیم و بقیه به محصولات آبی اختصاص یافته که از این بخش نیز پارسال 763 هزار و 401 تن محصول برداشت شد.
وی در خصوص شیوه آبیاری اراضی استان نیز افزود: چهار هزار و 160 هکتار از اراضی استان به سیستم آبیاری نوین مجهز شده اند اما بقیه اراضی هنوز به شیوه سنتی آبیاری می شوند.
ولی پور اظهار کرد: بر این اساس در حال حاضر 55 درصد باغات و 30 درصد اراضی زراعی استان به صورت آبیاری نوین (تحت فشار) آبیاری می شوند.
وی در بخش دیگری در خصوص تعداد بهره برداران بخش کشاورزی استان گفت: از مجموع 732 هزار و 192 نفر جمعیت استان (طبق سرشماری نفوس و مسکن سال 90) در حال حاضر تعداد بهره برداران بخش کشاورزی استان، 89 هزار و 800 نفر می باشد و بر این اساس سرانه زمین کشاورزی در این خطه دو هکتار است.
ولی پور همچنین وسعت مراتع استان را هشت میلیون و 490 هزار و 452 هکتار ذکر کرد و افزود: در سطح استان 531 واحد استخر پرورش ماهی اعم از سرد آبی و گرمابی فعال می باشد.
مدیر جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، تعداد قنات های استان را شش هزار و 234 رشته اعلام کرد و گفت: از این تعداد دو هزار و 55 رشته با صرف 210 میلیارد ریال اعتبار احیا و مرمت شده و 121 رشته نیز در حال احیا و مرمت می باشد.
وی در ادامه به مهمترین چالش ها و کمبودهای حوزه کشاورزی استان اشاره کرد و اظهار کرد: خشکسالی های پیاپی، محور تمام مشکلات این خطه از کشور می باشد که اقتصاد کشاورزی و دامپروری استان را تحت الشعاع خود قرار داده است.
ولی پور با بیان اینکه خرده مالکی دومین مشکل عمده بخش کشاورزی استان است، گفت: چنانچه بتوانیم اراضی استان را یکدست کنیم، زمینه استفاده بهینه و تقویت فرهنگ مصرف بهینه از ذخایر آبی، تغییر الگوی کشت و هدایت کشاورزان به سمت تولید محصولات مساعد با آب و هوای خشک، بهره گیری از فناوریهای جدید و ترویج آن بین بهره برداران بخش کشاورزی، بهتر میسر می شود که از جمله سیاست ها و رویکردهای جدید وزارت جهاد کشاورزی در این استان است.
وی افزود: تقویت نقدینگی شرکتهای تعاونی، تقویت تشکل های کشاورزی، توسعه کمی و کیفی محصولات پایه و شاخص استان نظیر زرشک، زعفران و عناب از دیگر سیاست های جدید وزارت جهاد کشاورزی در این خطه است.
به گفته وی، زعفران، زرشک و عناب از محصولات پایه ای این استان محسوب می شود و علاوه بر این ها پسته، بادام، انار، خرما، زیتون، سنجد، گل نرگس، پنبه، گندم، جو، حبوبات، نباتات علوفه ای و گیاهان دارویی از دیگر تولیدات حوزه کشاورزی استان است.666 /665
20/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]