واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفیر ایران در فایو: تولید بذر با کیفیت از برنامه های اصلی است گنبدکاووس - ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد گفت: تولید بذر مرغوب در کشور یکی از برنامه های اصلی بخش کشاورزی است که همه مسوولان وزارت جهادکشاورزی بر آن تاکید دارند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر "حسین دهقان" عصر یکشنبه در کارگاه آموزشی ارتقا کیفیت بذر و مدیریت تلفیقی دام و طیور که در شهرستان گنبدکاووس برگزار شده است ، افزود: تولید بذر با کیفیت از مسایل کلان در بخش کشاورزی است که همه مسوولان بر آن متفق القول هستند.
وی افزود: تولید بذر با کیفیت بالا یکی از کارهایی است که باید همه موارد اجرایی آن در یک قالب و از سوی یک دستگاه پیگیری شود که سازمان تعاون روستایی متولی آن شده است.
دهقان شعار ادامه داد: اتحادیه تعاونی های تولید که زیر نظر سازمان تعاون روستایی فعالیت می کند ، در نظر دارد با استفاده از کارشناسان و برنامه ریزی دقیق بذور گواهی شده 100 درصد محصولات کشاورزی را تولید کند که در مرحله اول تولید بذر گندم و جو را در دستور کار قرار داده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد گفت: در زمینه تولید بذور دیگر محصولات نیز اقداماتی شده که به مرور زمان نتیجه تحقیقات آنهانیز اعلام می شود.
دکتر دهقان شعار افزود:برنامه تولید بذور با کیفیت و گواهی شده با یک سازماندهی خاص انجام می شود تا از نظر عملکرد و کیفیت نتیجه مشخص داشته و روش ها نیز در صورت نیاز اصلاح شود.
وی از تاسیس بزرگترین سایت تولید بذور ریزدانه ها و بخصوص یونجه نیز خبرداد و گفت: مصوبه این کار بتازگی گرفته شده است و قرار است هزینه های مالی آن نیز از سوی صندوق ذخیره ارزی تامین شود.
پروفسور" فیل رستون" یکی از محققان و اساتید دانشگاه های نیوزیلند نیز که از مهمانان این کارگاه آموزشی بود ، گفت: قرار است برنامه تولید بذور با کیفیت در یک برنامه 5ساله اجراشود.
وی افزود: تمرکز اصلی در تولید بذر بر روی کیفیت آن است هرچند که عملکرد بذر نیزبرای کشاورزان بسیار مهم است.
این کارشناس خارجی ادامه داد: دستورالعمل هایی که در برنامه تولید بذر ایران به آنها توجه می شود دقیقا همانند دستورالعمل های بین المللی است تا بذر هایی با کیفیت قابل قبول در سطح جهان تولید شود.
وی افزود: در تولید بذر علاوه با شاخصه های ژنتیکی ، کمیت بذر نیز مورد نظر است تا کشاورزان بیشترین سود را از محصول خود داشته باشند.
وی با بیان اینکه بذور گواهی شده ارزش بالایی دارند، افزود: هر دانه بذر گواهی شده 7/1درصد ارزش بیشتری نسبت به دانه معمولی دارد و به همین نسبت نیز تولید آن هزینه بیشتری دارد.
پروفسور رستون ادامه داد: تولید بذر گواهی شده در جهان از دهه 70میلادی رشد بیشتری به خود گرفت و به انقلاب سبز معروف شد.
وی گفت: کشورهایی که زودتر اقدام به تولید بذور با کیفیت کردند رشد سریعی در تولید محصولات داشتند.
وی گفت: در تولید بذر مراحلی پشت سر گذاشته می شود که برنامه ریزی، نحوه کشت، نحوه مصرف کود، مدیریت علف هرز ، کنترل بیماری ها و آفات، بازرسی ، برداشت فنی و فرآوری بذور بعد از برداشت از عمده ترین آنهاست.
"محمد حمیدی" معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس نیز در این کارگاه گفت: این شهرستان 160 هزار هکتار زمین کشاورزی و 3200 هکتار نیز انواع باغات دارد که یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی در سطح کشور به شمار می رود.
وی تولید محصولات کشاورزی و افزایش آن را برای آینده بشر موثر خواند و گفت: در این خصوص باید کارشناسی و تحقیقات زیادی انجام شود.
حمیدی گفت: شهرستان گنبدکاووس در برنامه 5ساله در تولید بذور گواهی شده جایگاه خاصی دارد که در این خصوص طی سال اول 900 هکتار از زمین های کشاورزی برای تولید بذور گندم و جو اختصاص یافته است.
فرماندار ویژه گنبدکاووس برگزاری این کارگاه را برای کارشناسان این شهرستان بسیار مفید خواند و گفت: در صورت نیاز کارشناسان به برگزاری کارگاههای بیشتر آمادگی لازم وجود دارد.
این کارگاه به مدت سه روز بصورت تئوری و عملی برگزار می شود.
600/622/
20/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]