واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در جشنواره سفر به زیستگاه زاغ بور گردشگران موفق به مشاهده گونه نادر زاغ بور از نزدیک شدند سمنان - ایرنا - رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شاهرود گفت: در پنجمین جشنواره گردشگری "سفر به زیستگاه زاغ بور"، گردشگران و شرکت کنندگان موفق به مشاهده از نزدیک گونه نادر "زاغ بور" شدند.
به گزارش روز شنبه روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان، "حمیدرضا حسنی" اظهار داشت: این جشنواره در بخش بیارجمند شهرستان شاهرود و با شرکت بیش از 400 گردشگر از استانهای تهران، گلستان و ... و نیز اهالی روستا برگزار شد.
وی افزود: این جشنواره برای پنجمین سال پیاپی هفدهم و هجدهم مهر و به مناسبت "روز ملی پرنده نگری و استقبال از پرندگان مهاجر" با هدف آشنایی گردشگران با قابلیت های گردشگری منطقه از جمله "پرنده نگری" در شهرستان شاهرود، برگزار شد.
حسنی، تماشای از نزدیک زاغ بور، گورخر، اجرای سافاری، بازدید از بناهای تاریخی اداره دخانیات و یخدان بیارجمند و نیز مناظر دیدنی روستاهای قلعه بالا و گیور و نیز موزه محلی و نمایشگاه صنایع دستی را از جمله برنامه های این جشنواره عنوان کرد.
وی گفت: اجرای موسیقی محلی، چوب بازی، آواهای سرکویری، عرضه سوغات، آش و نان محلی، تولید زنده صنایع دستی و اقامت در خانه های روستایی از دیگر برنامه های این جشنواره بود که مورد استقبال دوستداران طبیعت قرار گرفت.
جشنواره سفر به زیستگاه زاغ بور با همکاری بخشداری و شهرداری بیارجمند، اداره پارک ملی توران، شورای اسلامی و دهیاری روستاهای قلعه بالا و گیور برگزار شد.
زاغ بور که به نام "زاغی کویری" و "بور مرغ" نیز شهرت دارد 24 سانتیمتر طول دارد و شبیه هدهد بدون تاج سر است.
زاغ ایرانی از خانواده کلاغ ها است که رنگ نخودی، نارنجی اش سبب شده با سایر اعضای این خانواده تفاوتی چشمگیر داشته باشد.
رفتار زاغ بور به راستی غریب، بیشتر وقت ها در حال دویدن است، بعضی از آنها با دیدن انسان یا خودرو، فرار می کنند و در صورت احساس خطر بیشتر ممکن است پروازی کوتاه و سریع را نیز دستمایه قرار دهند. برخی دیگر ترس چندانی از انسان ندارند، البته این گروه فاصله ایمنی را رعایت می کنند و به فعالیت های روزمره خود می پردازند، اما زیرچشمی مراقب تمام رفتارهای انسان های پیرامون خود هستند.
زاغ بور جانوری قلمرو طلب است، وقتی در محدوده ای یک جفت از این پرندگان مشاهده شد باید مطمئن بود که به شعاع 500 متری نمی توان زاغ سومی را دید.
وجه تمایز این پرنده با اعضای دیگر خانواده اش، برخورداری از صدایی دلنشین است، زاغ بور صدایی دلنشین و آهنگین دارد که این ویژگی بر جذابیتش افزوده است.
زاغ بور گونه اندمیک یا بومی انحصاری پرندگان ایران است، گونه ای که در هیچ کشور دیگری مشاهده نمی شود و بیشتر در منطقه "خوارتوران" شاهرود زیست می کند.
پارک ملی و منطقه حفاظت شده توران در 140 کیلومتری جنوب شرقی شاهرود و در نزدیکی شهر زیبای بیارجمند قرار دارد و با یک میلیون و 465 هزار هکتار وسعت، بزرگترین پارک ملی کشور از لحاظ تنوع جانوری و پوشش گیاهی محسوب می شود.ک/1
7342/599
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]