تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كم بخورد، سالم مى‏ماند و هر كس زياد بخورد تنش بيمار مى‏شود و قساوت قلب پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843568256




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش آمریکا و عربستان در سقوط این روزهای بهای نفت چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش/
نقش آمریکا و عربستان در سقوط این روزهای بهای نفت چیست؟
کاهش بهای جهانی نفت نگرانی برخی كشورهای نفتی از جمله تولیدکنندگان اوپک و همچنین تولیدکنندگان غربی را برانگيخته است که در این میان ...
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ کاهش بهای جهانی نفت نگرانی برخی كشورهای نفتی از جمله تولیدکنندگان اوپک و تولیدکنندگان غربی را برانگيخته است. رشد تقاضای جهانی نفت امسال کند ترین روند خود را از سال ٢٠١١ میلادی تجربه می‌کند و قیمت نفت به زیر ١٠٠ دلار در هر بشکه سقوط کرده است. کاهش بهای نفت به زیر ١٠٠ دلار در حالی است که پس از سال ٢٠٢٠؛ جهان روز به روز به اوپک وابسته تر خواهد شد و سهم اوپک از تولید جهانی نفت از ٤٢ درصد فعلی به ٤٨ درصد افزایش می‌یابد.






در همین راستا، وزير نفت نروژ نيز از كاهش قيمت‌های نفت و تأثير آن بر سطح سرمايه‌گذاری‌های بخش انرژی اين كشور ابراز نگرانی كرد. وی با اعلام اينكه در سال جاری با وجود ثبت حد نصاب جديد در عمليات حفاری، اكتشاف در قطب شمال نروژ نااميدكننده بود، تصريح كرد: نگرانی اصلی در بخش انرژی اين است كه چنانچه شركت‌های خدماتی مانند دهه ١٩٩٠ به طور دائم ظرفيت خود را كاهش دهند، نمی‌توانند با بالا رفتن دوباره قيمت‌های نفت، افزايش تقاضا را تأمين كنند.

کاهش قیمت نفت علاوه بر تاثیرگذاری در کشورهای اروپایی موجب بروز مشکلاتی در آمریکا نیز شده است. از همین رو ضرر هنگفتی به وضع اشتغال در شهرهای مختلف آمریکا از جمله وایومینگ، اوکلاهوما، داکوتای شمالی، آلاسکا، لوئیزیانا، تگزاس، ویرجینیا غربی، و نیومکزیکو وارد شده است.

بر اساس گزارشات منتشر شده، تگزاس از بزرگترین شهرهای تولیدکننده نفت در امریکا نیز از این ضرر در امان نخواهد بود؛ چرا که یک بار در سال 1982، با سقوط بهای نفت اقتصاد تگزاس سقوط کرد و این سقوط به رکود عمیق دو ساله انجامید، این بار نیز با کاهش بهای نفت خطر مشکلات اقتصادی فراوان برای آمریکا بوجود می‌آید.

بعلاوه، قیمت نفت در کانادا نیز به سرعت در حال پایین آمدن است و تحلیلگران می‌گویند که این خبر بسیار بد برای شهرهای تولیدکننده نفت در کانادا نیز است که بدنبال کاهش بهای نفت، شهرهای تولیدکننده با زیان اقتصادی مواجه خواهند شد.

بر اساس این گزارش، دلايل مختلفی وجود دارد که باعث کاهش بهای طلای سیاه در سطح جهانی شده است از جمله این عوامل می‌توان به افزایش عرضه و کاهش تقاضای جهانی بدنبال تقويت ارزش دلار در برابر يورو، كاهش توليدات صنعتی در چين در ماه اوت به 9 /6 درصد، ادامه روند كاهشی رشد اقتصادی چين، كاهش نرخ اطمينان تجارت در آلمان از 3.163 به 7.104 درصد در ماه سپتامبر، كاهش شاخص قدرت خريد مديران موسوم به PMI در بخش صنعتی چين، آلمان، ايتاليا و انگليس در ماه اوت اشاره کرد.

از سوی دیگر، فروكش كردن مسائل ژئوپوليتيكی بين روسيه و اوكراين و همچنین افزايش توليد نفت ليبی و رسيدن به سطح 925 هزار بشكه در روز نیز از عوامل دیگر در کاهش بهای نفت است.

دبیرکل اوپک نیز درباره رشد تقاضای نفت اظهار کرد: در نیمه نخست امسال تقاضا کمتر از مقدار مورد انتظار بود. بهبود صرفه جویی انرژی در آمریکا نیز سبب کاهش نرخ رشد تقاضای نفت شد. از سوی دیگر، عملکرد کمتر از حد انتظار اقتصاد بزرگ اروپا نیز مصرف انرژی را کاهش داد.

وی اظهار کرد: رفع نگرانی‌ها درباره عرضه نفت خام در کنار روند کند تقاضای این ماده، سبب فشار بیشتری بر قیمت نفت و کاهش آن شده است.

با وجود همه این دلایل برای کاهش نفت، گزارش‌های مختلف حاکی از آن است که عربستان نیز با انگیزه‌های سیاسی بدنبال دامن زدن به کاهش بهای جهانی نفت است.






برخی تحلیلگران نفتی معتقدند که تلاش عربستان برای کاهش قیمت نفت در بازارهای آسیایی به دلایل سیاسی از جمله تهدید داعش است زیرا با کاهش بهای جهانی نفت، داعش دیگر بازاری برای فروش نفت نخواهد داشت. همچنین احتمال دیگر مبنی بر این قضیه است که این کاهش قیمت به پیشنهاد کابینه اوباما است زیرا در صدد آن هستند که از طریق این امر ولادیمیر پوتین را تحت فشار قرار دهند.

در همین راستا، در حالی که روسیه برای تامین بودجه خود به نفت ۱۰۵ دلاری در سال جاری نیاز دارد یک کارشناس روس گفت: در بحث سقوط قیمت کنونی نفت به مرز ۹۰ دلار نمی توان عامل دستکاری در قیمت و افزایش مصنوعی ذخایر را با هدف فشار به روسیه نادیده گرفت.

رویترز نیز با انتشار گزارشی، اعلام کرد: در حالی که برخی اعضای اوپک خواستار اقدام این سازمان برای مقابله با افت شدید قیمت نفت شده‌اند، عربستان قیمت رسمی نفت خود در بازار آسیا را هر بشکه یک دلار کاهش داده است.

با تمام این تفاسیر، محمد الشطی کارشناس انرژی عربستانی می‌گوید: با آغاز فصل سرما تقاضای جهانی نفت افزایش می‌یابد بنابراین اگر مسئولان کشورهای تولیدکننده نفت کمی آینده‌نگر باشند می‌توانند با کاهش سقف تولید، قیمت جهانی نفت را نیز افزایش دهند و ضرری که در چند ماه اخیر متحمل شده‌اند را جبران کنند.

وی گفت: بنابراین به نظر من قیمت جهانی نفت تا 2 ماه آینده روند صعودی به خود خواهد گرفت زیرا روسیه و آمریکا توان تولید کنونی نفت را در فصل سرما ندارند.

عده‌ای ديگر از كارشناسان نيز بر اين باورند كه با توجه به روند كاهشی بهای نفت از ماه ژوئن تاكنون، قيمت نفت بار ديگر به مرور بالا خواهد رفت. در اين زمينه برخی تحليلگران نفتی غربی احتمال پايين‌تر رفتن بهای نفت را منتفی دانسته‌اند. از ديدگاه آنها بهای نفت در كمترين سطح ممكن است و قيمت‌ها جای زيادی برای بالاتر رفتن دارند.

انتهای پیام/







تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن