پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849802224
زن و نقش و جایگاه ارزنده آن در سیستان و بلوچستان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زن و نقش و جایگاه ارزنده آن در سیستان و بلوچستان زابل- ایرنا- زنان در سیستان و بلوچستان از جایگاه و احترام ویژه ای برخوردارند، همواره دوشادوش مردان در صحنه های مختلف حضور داشته و در برخی موارد از مردان پیشی گرفته و در سختی ها و مشقات چون کوهی استوار و پابرجا و حامی و پشتیبان مردان و فرزندان خود هستند.
به گزارش ایرنا، استان سیستان و بلوچستان از دو منطقه سیستان شامل شهرستانهای زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز و بلوچستان شامل شهرستانهای خاش، سراوان، سیب سوران، مهرستان، ایرانشهر، دلگان، فنوج، قصرقند، نیکشهر، سرباز، کنارک و چابهار تشکیل شده است.
آداب و رسوم و سنن مردم این دو منطقه تقریبا شبیه به هم است اما از آنجایی که سیستان به مرکز استان و همچنین استان خراسان نزدیکتر است رفت و آمد و روابط مردم این سامان از دیرباز با استانهای همجوار بیشتر بوده و همین مساله موجب کسب علم و دانش و بهره گیری از فنون و حرفه های مختلف در میان آنان شده است.
رژیم ستم شاهی ظلم مضاعفی به این استان بویژه منطقه بلوچستان روا داشته بود بطوریکه بسیاری از شهرها و روستاها از داشتن امکانات زیربنایی، جاده، آب ، برق، راه و غیره بی بهره بودند و در واقع محرومیت تا حد بالایی بر این منطقه حاکم شده بود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی با عزیمت گروههای جهادی به منطقه حرکت به سمت سازندگی و توسعه و پیشرفت آغاز شد، زنان و دختران و مردان سیستانی نیز همگام با جهادگران و هموطنان بلوچ خود عزم را جزم کرده و برای ارائه آموزش به کودکان، نوجوانان و جوانان و ریشه کنی بی سوادی کمر همت بستند.
زنان و دخترانی که سالیان سال از بی سوادی رنج می بردند اینک راهی کلاسهای درس شده و راه کسب علم و دانش را با جدیت طی کردند بگونه ای که اکنون به یاری خدا شمار دانش آموزان و دانشجویان دختر اگر بیشتر از پسران نباشد کمتر از آنان نیست.
زنان بلوچ همواره در زندگی همگام و همدوش با مردان برای بهتر زیستن از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نبوده و در این راه به سخت کوشی و جد و جهد مشهور هستند.
گفته می شود شیر زنان بلوچ در برخی مواقع در غیاب مردانشان در مقابل مهاجمان ایستادگی کرده و از خانه و کاشانه و روستاهایشان محافظت می کردند.
از گذشته های دور تاکنون کشاورزی و دامداری، تولید صنایع دستی کم نظیر و خانه داری و بچه داری از مهمترین وظایف زنان بلوچ بوده است.
زنان در میان اقوام بلوچ از احترام خاصی برخوردارند و همواره در سایه غیرت پدران، برادران و همسرانشان چون شیر پرورش یافته و از حریم خانه و خانواده محافظت می کنند.
دوران هشت سال دفاع مقدس و حضور گسترده بانوان سیستانی و بلوچستانی در صحنه حمایت و پشتیبانی از رزمندگان سندی ماندگار از غیرت و حمیت زنان و دختران این دیار است.
** جایگاه زن در سیستان
در بررسی های تاریخی با نگاه به میراث معنوی مردم سرزمین سیستان به درستی و روشنی نشان داده شده که زن در سیستان از جایگاه بسیار ارزنده و شایسته ای برخوردار است و در باور ساختارهای اعتقادی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مردمان هیرمند به خوبی دیده می شود.
یکی از زیباترین و پرمعناترین آموزه های دینی که جایگاه زن را مشخص می کند قرآن است که خداوند در قرآن تمامی مسوولیت ها و نقش های خودش را در هستی انسانی به مادر داده است.
در دوره های مدرنیسم غرب که برهنگی رواج پیدا کرده است در خانواده های اصیل کشورهای اروپایی پرنسس ها و شاهزاده برهنگی مشاهده نمی شود و در دنیای معاصر هم می بینیم که پوشیدگی در زنان وجود دارد.
بررسی ها نشان می دهد حجاب جزو شاخص های مهم زن ایرانی بوده و از حجاب در میراث معنوی ایران به نیکی و به درستی یاد شده است در پنج هزار سال پیش که در بسیاری از تمدن ها برهنگی وجود داشت در ایران و شهرسوخته زنان پوشیده بودند.
یکی از پژوهشگران مردم شناس سیستان در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: بررسی های باستان شناسی در شهر سوخته نشان می دهد که کهن ترین ساختارهای اجتماعی، اقتصادی در تاریخ تکوین شهرنشینی بشر وجود دارد و نخستین جایی که بشر به خرد جمعی، آگاهی و دانایی عمومی برای زندگی در یک جغرافیا با تفاهم و آگاهی رسیده اند در حوزه هیرمند شهرسوخته است.
"علیرضا خسروی" افزود: نگاه به اسطوره ها، باورها، پیشینه باستان شناسی و باستان شناختی حوزه سیستان نشان می دهد که زن در حوزه هیرمند دارای فراز و منزلت ویژه ای بوده است.
وی با بیان اینکه نقش زن در زایش، باروری و تداوم حیات انسانی است اظهار داشت: زن با زایش و باروری باعث تداوم انسان های نیک و پاکیزه است که در واقع تداوم نهال امید در روزگار فرجام نیکی را با زن در سرزمین هیرمند داریم.
کارشناس میراث فرهنگی ادامه داد: مطالعات باستان شناسی در کوه خواجه یادگار دوره های اشکانی و ساسانی با یک فاصله زیاد از شهر سوخته در نقاشی ها زن در کنار شاه مشاهده می شود که نشان از جایگاه و منزلت زن در اجتماع دارد.
وی افزود: بنابراین اگر زن در تمدن هیرمند از جایگاه ویژه ای برخوردار است به دلیل پیوستگی آن به آموزه های توحید چه قبل از اسلام و چه بعد از اسلام بوده است.
خسروی با اشاره به اینکه در شاهنامه برای زن سه خصلت پوشیده بودن مو، زایش انسان وشوهر داری معرفی شده بیان داشت: رودابه، تهمینه و گشسم بانو زنان شاهنامه هستند که جایگاه مهم آنان در شاهنامه آمده است.
وی همچنین گفت: در سرزمین سیستان باوری دیگر نسبت به زنان وجود دارد که اگر دختر باکره ای نتواند ازدواج کند و بمیرد قبل از دفن کردن با اجازه پدر او را با درخت گز عقد کرده و سپس دفن می کنند.
پژوهشگر و مردم شناس سیستان درخت گز را نماد و نماینده تداوم حیات انسانی دانست و تصریح کرد: زن نماد تداوم، حیات و رویش است و بخاطر اینکه این نقش ایفا شود به صورت سوری قبل از دفن به درخت گز طبق مراسمی که برای فرد زنده انجام می شود اجرا می کنند که نشان از پایبندی مردم سیستان نسبت به نقش و جایگاه زن است.
وی با اشاره به جایگاه چادر زن در میان مردمان سیستان گفت: اگر زنی چادرش را در میدان نبردی پهن کند آن نبرد خاتمه می یابد و چنانچه مردی از ترس مهاجمان به چادر زنی پناه ببرد کسی حق ندارد به آن مرد تعرض کند چرا که اگر حرمت زن شکسته شود ننگی برای آدمهای متعرض خواهد ماند.
کارشناس میراث فرهنگی ادامه داد: چادر بعنوان یک ستون و اصل در میان مردمان سرزمین هیرمند پذیرفته شده است و گفته شده در جنگی بسیار بزرگ اگر زنی چادرش را پهن می کرد آن جنگ باید خاتمه پیدا می کرد.
وی با بیان اینکه تاکنون غرب نتوانسته به جایگاه والا و منزلت معنوی واقعی زن برسد گفت: جایگاه زن در غرب ناقص است اگر بتواند جایگاه زن را با توجه به آموزه های قرآنی تکمیل کند می تواند به زنان خود جایگاه اصلی را بدهد.
پژوهشگر و مردم شناس سیستان بیان داشت: باورهای مردمان سیستان نسبت به زن سبب شده در برخی از ضرب المثل ها به جایگاه زن اشاره شود مانند مثال "اگر زن برگرده شهر بر می گرده، مردی خوبه که زن خوب داشته باشه و سیستان وطنه اختیار مرد به زنه.
کارشناس مسایل مذهبی نیز در این رابطه گفت: نگاه اسلام به زن و مرد یکسان است و در تمام دستورات و تعالیم انسانی زن و مرد در کنار یکدیگر دیده شده اند.
حجت الاسلام "علی اکبر کیخا" نگاه اسلام به زن را نگاه یک بشر دانست و افزود: بر خلاف جوامع مادی که زن بعنوان یک جسم دیده می شود جسمی که از آن سو استفاده های خاص می شود اگر به ظاهر یک احترام خاصی نیز برای آن قائل هستند اما پشت پرده برای افزایش فروش کالا و تبلیغات از او استفاده می شود.
وی گفت: احکام و نوع نگرشی که اسلام نسبت به زن قرار داده نه تنها آن را محدود نمی کند بلکه از شان و منزلت زن حفاظت می کند و به آن می افزاید.
کارشناس مسائل مذهبی یادآور شد: در قرآن کریم نام حضرت مریم و در سوره کوثر از ویژگی ها حضرت فاطمه(س) آمده که نشان از جایگاه زن در اسلام دارد.
وی اظهار داشت: درجه و مقام زن در اسلام بگونه ای است که مقام حضرت فاطمه(س) را بالاتر از تمام انبیا به جز پیامبر بزرگوار اسلام حضرت ختمی مرتبت(ص) معرفی می کند.
حجت الاسلام کیخا نگاه مکاتب غرب به زن را نگاه حیوانی و لذت بردن دانست.
کارشناس مسایل مذهبی یکی از خصایص سیستان که باعث توجه بیشتر به منزلت زن شده را غیرت عنوان کرد و گفت: زنان در سیستان دوشا دوش مردان کار و تلاش و نقش خود را در تربیت فرزندان و مدیریت خانواده ایفا می کنند.
وی با اشاره به اینکه دشمن بر روی حجاب زن بسیار کار کرده است، از حوزه های علمیه، دولت، مراجع تقلید و عموم مردم خواست تا با ورود به این صحنه و با یک فرهنگ قوی در مقابل توطئه ها و دسیسه های رنگارنگ دشمنان ایستادگی کنند.
کارشناس میراث فرهنگی سیستان با بیان اینکه احادیث و روایات بسیار زیادی در دین مبین اسلام در خصوص زن آمده است گفت: با ورود اسلام به ایران نگاه نسبت به زن ویژه تر و عمیق تر شد ولی در پژوهش های انجام شده مناطقی که هزاران سال فرهنگ را ادامه داده اند و صرفا بدلیل اینکه منافاتی با تعالیم اسلامی وجود نداشته ادامه پیدا کرده است.
"طاهره شهرکی" افزود: انسانها نه تنها در ایران بلکه در تمامی جوامع بدنبال حجاب هستند و ایران در قبل از تاریخ به زن توجه خاصی داشته و شان و منزلت خاصی برای "کی بانو" های ایرانی و سیستانی قائل هستند.
وی ادامه داد: پژوهش های سایت باستان شناسی شهر سوخته مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد نشان می دهد که این نقش را در پنج هزار سال پیش در زن مشاهده می کنیم.
پژوهشگر و مردم شناس سیستان با اشاره به اینکه زنان ایرانی به ظاهر و زیبایی خود اهمیت می دادند گفت: پوشش لباس و نوع حجاب زنان شهرسوخته طبق مد روز بود و از لوازم شخصی غنی، آرایش های سنتی، زیورآلات و زینت آلات مختلفی در پوشش خود استفاده می کردند.
وی بیان کرد: نتیجه پژوهش های بدست آمده از زنان ایرانی نشان می دهد علاوه بر اینکه زنان فهیمی هستند رسالت اصلی که به آنها در هستی واگذار شده به نحواحسن انجام می دهند.
طاهره شهرکی بخش اعظمی از اسطوره ها را مربوط به زنان ایرانی دانست و گفت: زنان ایران علاوه بر اینکه در اجتماع حضور دارند در رزم های مختلف نیز حضور پیدا می کنند و تصمیم گیرندگان مهمی در طول تاریخ بوده اند.
وی ادامه داد: در شاهنامه آمده است گشسم بانو دختر رستم که یک زن کمال گرا با نکات مثبت انسانی است در صف اول جنگ ها بدون اینکه کسی بفهمد زن است با قدرت جسمی بالا و زیرکی حضور داشت.
کارشناس میراث فرهنگی اضافه کرد: در قسمتی دیگر از شاهنامه از گشسم بانو یاد می شود که دختری با مفتول های زر و سیم مشغول سوزن دوزی و خمک دوزی است که به ظرافت های زنانه اشاره می شود.
وی چادر زن در سیستان را معیار دانست و تصریح کرد: اگر فردی خطایی را مرتکب شود و درواقع پشت زن قرار گیرد تحت حمایت آن زن است و هیچ فردی نمی تواند به او تعرض کنند چرا که آن فرد تحت حمایت چادر زن است.
شهرکی افزود: چادر و حجابی که زن دارد یک جور قسم است و وقتی این را بگوید بدلیل جایگاه والا زن فرد مقابل مجاب می شود خواسته زن را اجابت کند.
وی همچنین گفت: حجاب قبل از اسلام در ایران و در شرق کشور وجود داشته ولی با ورود اسلام رنگ و بوی مقدس، کامل تر و زیباتر به خود گرفته که در استان سیستان و بلوچستان به عینه مشاهده می شود.
پژوهشگر مردم شناس سیستان با ابراز تاسف از عدم شناسایی جایگاه زن عنوان کرد: تمامی روایاتی که در خصوص زن در دین اسلام آمده داستانی عمیق است که متاسفانه در اجتماع به آن توجه ویژه نشده و مسایلی را می دانیم که در حد وظایف است بلکه باید به اولویت خواسته های زن توجه شود.
وی ادامه داد: اگر ما بتوانیم در تمامی زمینه ها از لطافت ها، ظرافت ها، دقت ها و نقطه سنجی که زن در هستی دارد استفاده کنیم در نهایت پیشرفت را در جامعه خواهیم دید.
7312 / 653
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
استاندار سیستان و بلوچستان: سیستان و بلوچستان میتواند در جایگاه ملی ایفای نقش کند
استاندار سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان میتواند در جایگاه ملی ایفای نقش کنداستاندار سیستان و بلوچستان گفت سیستان و بلوچستان اگر چه از مرکز کشور دور است اما با قابلیتها و ظرفیتهایی که دارد میتواند در جایگاه ملی نقش ایفا کند به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان علی اوسط هاشسيستان و بلوچستان مي تواند در جايگاه ملي ايفاي نقش کند
۸ مهر ۱۳۹۳ ۱۰ ۱۹ق ظ سيستان و بلوچستان مي تواند در جايگاه ملي ايفاي نقش کند استاندار گفت استان سيستان و بلوچستان اگر چه از مرکز کشور دور است اما با قابليتها و پتانسيلهايي که دارد مي تواند در جايگاه ملي نقش ايفا کند به گزارش خبرگزاري موج هاشمي استاندار سيستان و بلوچستان در ديداستاندار سیستان و بلوچستان: روستاییان ضامن ایمنی کشور هستند/نقش روستاییان در تولید بسیار مهم است
استاندار سیستان و بلوچستان روستاییان ضامن ایمنی کشور هستند نقش روستاییان در تولید بسیار مهم استاستاندار سیستان و بلوچستان گفت روستاییان ضامن ایمنی کشور هستند زیرا کشوری ایمن است که بتواند نیازهای اولیه خود را برطرف کند به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان علی اوسط هاشمی پیش از ظهراستاندار سیستان و بلوچستان: مربیان نقش مهمی در صیانت از روح و روان کودکان دارند
استاندار سیستان و بلوچستان مربیان نقش مهمی در صیانت از روح و روان کودکان دارنداستاندار سیستان و بلوچستان گفت مربیان باید به گونهای به روان کودکان ورود پیدا کنند که از روان پاک این کودکان و نونهالان صیانت شود به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی استانداری سیستمعاون هماهنگکننده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان: رسانهها نقش موثری در حفظ دستاوردهای دفاع مقدس دارند
معاون هماهنگکننده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان رسانهها نقش موثری در حفظ دستاوردهای دفاع مقدس دارندمعاون هماهنگکننده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت رسانهها با توجه به رسالت خطیرشان نقش موثری در حفظ دستاوردهای دفاع مقدس دارند به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از پایگااستاندار سیستان و بلوچستان: نقش آموزش فنی و حرفهای از نقش مراکز آموزش عالی باید موثرتر باشد
استاندار سیستان و بلوچستان نقش آموزش فنی و حرفهای از نقش مراکز آموزش عالی باید موثرتر باشداستاندار سیستان و بلوچستان گفت نقش مرکز آموزش فنی و حرفهای از نقش مرکز آموزش عالی باید موثرتر باشد به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان علی اوسط هاشمی صبح امروز در بازدید از مرکز فنی و حرفسیستان و بلوچستان رتبه نهم ذخایر معدنی کشور را دارد
استانها شرق سیستان و بلوچستان نورا عنوان کرد سیستان و بلوچستان رتبه نهم ذخایر معدنی کشور را دارد زاهدان-خبرگزاری مهر مدیر کل اقتصادی و امور بین الملل استانداری سیستان و بلوچستان گفت سیستان و بلوچستان از لحاظ ذخایر معدنی کشور در رتبه نهم قرار دارد به گزارش خبرنگار مهر علیمدیر بورس منطقهای سیستان و بلوچستان خبر داد معامله بیش از 134 هزار سهم در بورس منطقهای سیستان و بلوچستان
مدیر بورس منطقهای سیستان و بلوچستان خبر دادمعامله بیش از 134 هزار سهم در بورس منطقهای سیستان و بلوچستانمدیر بورس منطقهای سیستان و بلوچستان از معامله 134 هزار و 450 سهم در بورس منطقهای سیستان و بلوچستان در هفته جاری خبر داد سوگل هیراد در گفتوگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهامدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان: طرحهایی برای مقابله با سیل، زلزله و طوفان سیستان و بلوچ
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان طرحهایی برای مقابله با سیل زلزله و طوفان سیستان و بلوچستان در حال تدوین استمدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت در زمینه مقابله و پیشگیری از بلایای طبیعی از جمله سیل زلزله و طوفان طرحهای کاربردی در سیستاستاندار سیستان و بلوچستان خواستار شد تشکیل هیئتی برای بررسی مشکلات کمیته ایمنی و حمل و نقل جادهای در سیستان
استاندار سیستان و بلوچستان خواستار شدتشکیل هیئتی برای بررسی مشکلات کمیته ایمنی و حمل و نقل جادهای در سیستان و بلوچستاناستاندار سیستان و بلوچستان خواستار تشکیل هیئتی برای بررسی مشکلات کمیته ایمنی و حمل و نقل جادهای در سیستان و بلوچستان شد به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان علی اجمع آوري 25 ميليارد ريال نذورات قرباني مردم نيکوکار سيستان و بلوچستان در روز عيد قربان
۱۶ مهر ۱۳۹۳ ۰ ۴۹ق ظ جمع آوري 25 ميليارد ريال نذورات قرباني مردم نيکوکار سيستان و بلوچستان در روز عيد قربان مدير کل کميته امداد استان سيستان و بلوچستان گفت امسال در روز عيد قربان 25 ميليارد ريال جمع آوري شد به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي و اطلاع رساني كميته امدادشهرستان ایرانشهر یکی از ظرفیتهای خوب برای توسعه اقتصادی در سیستان و بلوچستان
سیستان و بلوچستان شهرستان ایرانشهر یکی از ظرفیتهای خوب برای توسعه اقتصادی در سیستان و بلوچستان فرماندار ایرانشهر گفت ظرفیت های اقتصادی در شهرستان ایرانشهر با توجه به وجود معادن و قابلیت های کشاورزی بسیار بالاست و این شهرستان می تواند منطقه ای مناسب برای سرمایه گذاری فعالان اقترسم پرواز را از عقابهای سیستان و بلوچستان باید آموخت/ پرندگانی که از پرواز خسته نشدند
استانها شرق سیستان و بلوچستان یادی از خلبانان شهید استان رسم پرواز را از عقابهای سیستان و بلوچستان باید آموخت پرندگانی که از پرواز خسته نشدند زاهدان-خبرگزاری مهر هفته دفاع مقدس فرصت مغتنی برای یادآوری رشادتها و بازخوانی خاطراتی است که برای بسیاری از نسل جوان ناگفته ماندهمعاون استاندار سیستان و بلوچستان: حمایت از سرمایهگذاران بخش گردشگری در دستور کار است
معاون استاندار سیستان و بلوچستان حمایت از سرمایهگذاران بخش گردشگری در دستور کار استمعاون برنامهریزی و اشتغال استاندار سیستان و بلوچستان گفت حمایت از سرمایهگذاران و فعالان بخش گردشگری در دستور کار قرار دارد و برای تحقق یافتن رونق صنعت گردشگری باید همه آحاد مردم و مسئولان مرتبطبا حضور استاندار سیستان و بلوچستان فرماندار جدید دلگان معرفی شد
با حضور استاندار سیستان و بلوچستانفرماندار جدید دلگان معرفی شدبا حضور استاندار سیستان و بلوچستان هوشنگ بامری به عنوان فرماندار جدید دلگان معرفی شد به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان علی اوسط هاشمی در مراسم تودیع و معارفه فرماندارزنگ عاطفه ها در مدارس سیستان و بلوچستان طنین انداز شد
استانها شرق سیستان و بلوچستان با حضور مسئولان زنگ عاطفه ها در مدارس سیستان و بلوچستان طنین انداز شد زاهدان-خبرگزاری مهر همزمان با سراسر کشور زنگ عاطفهها با هدف کمک و یاری دانش آموزان محروم در مدارس سیستان و بلوچستان طنین انداز شد به گزارش خبرنگار مهر مدیرکل کمیته امداد حطی 6 ماه نخست امسال صورت گرفت محکومیت 111 میلیارد ریالی برای متخلفین قاچاق کالا و ارز در سیستان و بلوچستان
طی 6 ماه نخست امسال صورت گرفتمحکومیت 111 میلیارد ریالی برای متخلفین قاچاق کالا و ارز در سیستان و بلوچستانمعاون اجرایی در امور شعب تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان از ورود 2 هزار و 730 فقره پرونده و محکومیت 111 میلیارد ریالی برای متخلفین قاچاق کالا و ارز در سیستان و بلوچستان خبر د-