واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ مهر ۱۳۹۳ (۷:۵۹ق.ظ)
کوپال: فضيلت را در هنر تئاتر انتقال دهيم يک مدرس تئاتر با بيان اينکه بايد در توليد هنر، فضيلت را مد نظر قرار داد، توجه به اين امر مهم را امري حياتي و لازم دانست و گفت: اين مهم فکر و ذهن کودک و نوجوان را آماده سوق به سمت خوبيها ميکند
به گزارش خبرنگار موج از همدان، عطاء الله کوپال ظهر امروز در کارگاه «کاربرد فانتزي در ابداع روايت دراماتيک» در جشنواره بينالمللي تئاتر کودک و نوجوان به ترسيم جهان با قواعد و فضاي فانتاستيک پرداخت و افزود: در دنياي فانتزي ميتوان دنياي خيالي و مهيجي را به مخاطب عرضه کرد و از اين طريق قوت تخيل او را قوت بخشيد.
وي با بيان اينکه در فضاي فانتاستيک توجه به «روايت» بسيار مهم است، اظهار کرد: وقتي به تماشاي يک تئاتر کودک مينشينيم ابتدا با «روايت» روبه رو ميشويم.
به گفته اين مدرس تئاتر کودک و نوجوان، از هنگامي که تئاتر به وجود آمد، مسئله «روايت» در تئاتر يک موضوع مهم بوده و ارسطو نيز نخستين کسي است که در دنيا درباره تئاتر صحبت کرده است.
کوپال با بيان اينکه ارسطو در عناصر مختلف مربوط به تراژدي که شامل 6 طبقه بوده است، مهمترين عنصر را «روايت» دانسته، افزود: روايت فضاي نمايش را مشخص کرده و مخاطب را با خود همراه ميسازد.
وي در ادامه «تئاتر» را قصهگويي به وسيله «ديالوگ» دانست و ابراز کرد: دشواري نمايشنامهنويسي در اين است که داستاني را به وسيله «ديالوگ» تعريف کنيم نه با توصيفات؛ زيرا توصيفات جايي در تئاتر ندارد.
اين مدرس تئاتر کودک و نوجوان افزود: در تئاتر کودک و نوجوان، آن چه ميتواند روايت را جذاب کند، موضوعي است که پارهاي از قواعد دنياي واقعي را نقض کند.
وي با بيان اينکه منظور از جهان فانتاستيک اين است که جهاني را خلق کنيم که در آن قواعد دنياي واقعي نقض شده است، تأکيد کرد: برخي با دروغپردازي به دنبال توليد فانتزي ميروند در صورتي که نبايد چنين باشد زيرا در اين موضوع بايد اخلاق و فضيلت را در نظر گرفته و به مخاطب خوبي و دوري از بدي را ياد داد.
کوپال با تأکيد بر اينکه بايد در توليد هنر، فضيلت را مد نظر قرار داد، توجه به اين امر مهم و حياتي را امري حياتي و لازم دانست و گفت: اين مهم فکر و ذهن کودک و نوجوان را آماده سوق به سمت خوبيها ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]