تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860461883
![نمایش مجدد: ضرر ۱۰۰ هزار میلیاردی بهرهوری پایین |اخبار ایران و جهان refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
ضرر ۱۰۰ هزار میلیاردی بهرهوری پایین |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ضرر ۱۰۰ هزار میلیاردی بهرهوری پایین
به گزارش مرکز آمار ایران در مرداد امسال، سرانه مفید کار در کشور، سالانه هشتصد ساعت، یعنی حدود دو ساعت در روز اعلام شده است. مرکز پژوهشهای مجلس نیز اعلام کردهاست در خوشبینانهترین حالت، میزان هفتگی ساعت کار به بیشتر از 11 ساعت نمیرسد.
کد خبر: ۴۴۰۶۵۵
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۸ - 09 October 2014
صفهای طولانی پشت در اتاق کارمندان در ادارات و به پا کردن کفشهای آهنی برای پشت سر گذاشتن فرایند طولانی بوروکراسی در ادارات موضوع چندان جدیدی نیست. بسیاری از شهروندان که هر از چند گاه راهی ادارات میشوند با روند کند اداری آشنایی دارند.
به گزارش آرمان، شنیدن اخباری مبنی بر گذشت زمانی یک ماهه برای امضای یک پرونده، تعلل برخی کارمندان از انجام امور اداری و اختصاص ساعاتی برای استراحت و گفتوگو در اتاقهای ادارات برای بسیاری از شهروندان چندان عجیب نیست. البته، انتقاد شهروندان از شرایط حاکم بر ادارات و روند طولانی انجام امور، در سالهای اخیر با واکنشها بسیاری همراه بوده است؛ واکنشهایی که اغلب بر کندی سیستم کار در ادارات صحه میگذاشت و از فاصله معنادار ساعت کاری مفید در ایران در مقایسه با سایر کشورها خبر میداد.
دوربرگردان قانون ساعت کاری
ساعت کار اداری و میزان حضور هفتگی کارمندان از جمله مواردی است که در قانون کار مورد توجه و تاکید قرار گرفته است. مبتنی بر ماده 51 قانون کار، میزان مجاز ساعت کار روزانه افراد در بنگاهها و واحدهای مشمول قانون کار کشور هشت ساعت اعلام شده است که البته کارگر و کارفرما میتوانند با توافق ساعات کار برخی روزها را کمتر و برخی دیگر را بیشتر در نظر بگیرند. با وجود وضع قانون 44 ساعت کار هفتگی در ادارات، به گزارش مرکز آمار ایران در مرداد امسال، سرانه مفید کار در کشور، سالانه هشتصد ساعت، یعنی حدود دو ساعت در روز اعلام شده است. مرکز پژوهشهای مجلس نیز اعلام کردهاست در خوشبینانهترین حالت، میزان هفتگی ساعت کار به بیشتر از 11 ساعت نمیرسد. اگر چه دراین میان افرادی چون سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگ عمومی نهاد ریاستجمهوری با زیر سوال بردن این آمار معتقد است کارمندان در طول 24 ساعت تنها 45 دقیقه کار میکنند.
به عقیده کارشناسان اقتصادی، ایران هر سال بیش از 100هزار میلیارد تومان بر اثر نداشتن بهرهوری مناسب از نیروی کار، ضرر میکند که بخش قابلتوجهی از این موضوع به پایین بودن ساعات کار مفید مربوط است. میزان پایین ساعت کار مفید در ایران البته برای تمامی شاغلان در بخشهای مختلف صدق نمیکند چراکه، به گزارش شورای پژوهشی پژوهشکده اقتصاد، 2/40 درصد نیروی کار کشور، ۴۹ ساعت و بیشتر از ساعات معمول، کار میکنند. بهطور حتم، این عدم تعادل ناشی از شرایط کاری گوناگون در کشور است.
جایگاه ارباب رجوع در اقتصاد دولتی؛ رقابتی
تاکید دولتها بر کوچک شدن اقتصاد دولتی و تکیه آنها بر اقتصاد رقابتی و حضور پررنگ بخشهای خصوصی اصلی است که در چند دهه اخیر در بسیاری از کشورهای توسعهیافته و درحال توسعه همچون ایران فراگیر شدهاست. رواج اقتصاد رقابتی و جایگزینی آن با اقتصاد دولتی در برخی از موارد، رویههای گذشته را با چالش روبهرو کرده است چراکه مبتنی بر این اقتصاد، سرمایه نه از طریق رانتهای دولتی که با جذب مشتری شکل میگیرد. در واقع، کارفرمایان در این بخش در تلاشند تا با ایجاد زمینههای لازم برای جذب مشتری، بیشترین میزان درآمد را کسب کنند. پیدایش این نوع از اقتصاد به دنبال خود تغییری چشمگیر در رویه کارمندان سازمانهای خصوصی بههمراه داشت چراکه کارمندان این سازمانها موظفند تا با برخورد درست با مشتری و احترام به خواستههای او سازمان را به هدف مورد نظر نزدیک کنند. نمونه این مورد را میتوان بهراحتی در بانکهای خصوصی و عملکرد آنها مشاهده کرد.
ساعات کاری طولانی بانکهای خصوصی در مقایسه با بانکهای دولتی، ایجاد سیستم نوبتدهی به اربابرجوع و تغییر سبک و سیاق بانکها به مکانی برای حضور آسانتر مشتریان توانست بخش زیادی از سرمایه را به سمت خود جذب کند. موفقیت سیستم بانکداری خصوصی و توجه به خواستهها و نیازهای اربابرجوع پس از مدتی موجب شد تا بانکهای دولتی به تاسی از آن، سیستم گذشته خود را تغییر داده و به شیوه بانکهای خصوصی عمل کنند؛ تغییری که در عمل به دلیل فقدان پشتوانههای فکری و عدم تغییر رویکرد مسئولان برخی بانکها نتوانست چندان راهگشا باشد بهطوری که امروزه در بسیاری از بانکهای دولتی با وجود خیل عظیم مراجعان بسیاری از باجهها تعطیل است و خدماتی به مشتریان ارائه نمیدهد.
اربابرجوع و هفتخوان امضا
عدم حضور کارمندان در پستهای اداری و به تاخیر انداختن رسیدگی به پروندهها را میتوان در قالب راههای فرار کارمندان از وظایف تعریف کرد. اختصاص ساعات طولانی و بیش از ساعات مقرر قانونی به ساعت صبحانه و ناهار، عدم حضور در اتاقها و مهمتر از همه مرخصی و عدم تعیین جانشین برای رسیدگی به پرونده ازجمله راههای فراری است که در ادارات کشور مرسوم است. سهیلا، 47ساله مدتی است که برای حل مشکلات مربوط به دیه بهطور مرتب به دادگستری میرود.
او از تجربه برخورد کارمندان و نحوه بررسی پرونده این چنین میگوید: از زمان شروع پرونده تا به حال، بارها برای پرسیدن سوالهای جزئی مجبور شدم به دادگستری بیایم. درصورتی که بسیاری از این سوالها را به راحتی میتوانستم با یک تماس از کارمندان بپرسم. در یک مورد هم برای پرسش یک سوال جزئی تماس گرفتم. او در ادامه عنوان میکند: برای یک پرونده دیه حدود 2 سال است که بلاتکلیف هستم. زمانی که به اداره مراجعه میکنم از امضانشدن پرونده میگویند. مهدی 32ساله یکی از مراجعهکنندگان به اداره آب و فاضلاب است. او از تجربه اخیر خود در مواجهه با کارمندان این سازمان اظهار میکند: برای پیگیری پرونده مربوط به ساختمان باید به اداره آب و فاضلاب مراجعه میکردم. جدا از روند بوروکراسی و از این اتاق به آن اتاق رفتن و معطل شدن برای امضا، یکی از مشکلات من ساعت طولانی ناهار بود. خانمی که باید پرونده مرا میدید و تائید میکرد، 45 دقیقه بعد از ناهار به نمازخانه رفته بود تا استراحت کند. درحالی که سایر همکارانش در اتاق بودند و ساعت اداری بعد از ناهار آغاز شده بود. متاسفانه، چارهای جز تحمل شرایط نداشتم.
بزرگنمایی نکنید!
انتقاد شهروندان از روند بررسی پروندهها در ادارات و نحوه برخورد کارمندان درحالی است که به عقیده کارمندان بسیاری از این موارد صحت ندارد و تنها تبلیغ منفی است. کارمند یکی از بانکهای دولتی در گفتوگو با «آرمان» با اشاره به تعداد بالای ارباب رجوع و نیاز به استخدام تعداد بیشتر کارمندان عنوان میکند: بالاخره ما هم انسان هستیم و نیاز به استراحت داریم. هشت ساعت بهطور مداوم کار کردن اصلاً آسان نیست و به نظر من توقع بیجایی است. کنار آمدن با تعداد زیاد ارباب رجوع و رفتارهای مختلف بهطور مستمر، دیگر حوصلهای برای ما باقی نمیگذارد. هیچکس به مشکلات یک کارمند توجه نمیکند تنها کمکاریها دیده میشود. کارمند تازهکار اداره گاز یکی از مناطق تهران نیز در پاسخ به این سوال که ساعات اداری را چگونه میگذراند، میگوید: روزهای اول که به اداره آمده بودم علاقه بسیاری به کار کردن داشتم. به تلفنها جواب میدادم و کار اربابرجوع را راه میانداختم. بسیاری از همکارانم به من میگفتند که پس از یک مدتی خسته میشوی و دیگر نمیتوانی مانند گذشته باشی. درحال حاضر، 2 سال از فعالیتم میگذرد و دیگر مانند روزهای اول پرانرژی نیستم زیرا، در چشم رئیس، میان من و کارمندی که بیشتر ساعات روز را به کارهای شخصی میپردازد هیچ تفاوتی نبود و حتی در مواردی بهدلیل سابقه بیشتر بیش از من مورد حمایت قرارمیگرفت. من فکر میکنم مردم هم به رویه ما عادت کردهاند.
کارمندانی که ساعت پر میکنند
به عقیده بسیاری از کارشناسان اجتماعی و حوزه کار، عدم جامعهپذیری کار برای شهروندان و ضرورت انجام درست و اصولی کار به همراه بی دقتیهای موجود در توزیع پستها و امکانات رفاهی بهتدریج موجب کاهش وجدان کاری در کارمندان شده است. بهگونهای که برخی از کارمندان با شانه خالی کردن از مسئولیتهای اداری تنها به دنبال پرکردن ساعات هستند. بهطور حتم، در این مورد، کمتوجهی مدیران و مسئولان به نیازهای کارمندان و ارائه آموزشهای مربوط به مهارتهای کارمندی در شکلگیری شرایط موجود تاثیرگذار بودهاست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]
صفحات پیشنهادی
آخرین وضعیت پرونده رانت 7 هزار میلیاردی |اخبار ایران و جهان
آخرین وضعیت پرونده رانت 7 هزار میلیاردی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص رانت 7 هزار میلیارد تومانی سه صراف در دولت دهم گفت این پرونده سال گذشته در کمیسیون باز شد و تا کنون به دنبال جمع آوری مستندات کافی برای ارائه به قوه قضائیه بودیم کد خبر ۴۳۸۹۷۹ تاریخ انتروزی 16 هزار فقره چک برگشت می خورد |اخبار ایران و جهان
روزی 16 هزار فقره چک برگشت می خورد کد خبر ۴۳۷۹۲۷ تاریخ انتشار ۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۵ - 28 September 2014 آمار بانک مرکزی از روند صعودی چکهای برگشتی نشان می دهد از نظر مبلغ میزان برگشتی ها از حدود ۳ ۵ درصد کل چک ها در سال ۸۵ در مرداد امسال به ۵ ۵ درصد رسیده است واحد مرکزی خبر گ۱۷۵هزار متر از زمینهای «کیش» را پس گرفتیم |اخبار ایران و جهان
۱۷۵هزار متر از زمینهای کیش را پس گرفتیم آنطور که ترکان به صورت غیرمستقیم اعلام کرده همه اینها مواردی از زمینخواری نبوده بلکه بخشی از آن زمینهایی بوده که شخصی زمینی از منطقه آزاد گرفته که در آن طرحهای عمرانی اجرا کنند و قراردادی را با دولت قبل منعقد کردهاند اما نتوانستهاآخرین وضعیت بازپسگیری معدن ۱۰ میلیاردی |اخبار ایران و جهان
آخرین وضعیت بازپسگیری معدن ۱۰ میلیاردی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با دستور وزیر صنعت معدن و تجارت دعوی خود را از مالک غیرقانونی این معدن برای بازگشت آن به دولت ارائه کرده است کد خبر ۴۳۸۱۱۱ تاریخ انتشار ۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۹ - 29 September 2014 معاون وزیرتجارت میلیاردی نماز و روزه میت! |اخبار ایران و جهان
تجارت میلیاردی نماز و روزه میت وقتی فرد مسلمانی فوت میکند مساله ادای تکالیف ادانشده وی مطرح میشود اغلب مواقع نزدیکان فرد فوتشده متوسط سالی را برای ادای نماز و روزه قضا شده آن فرد در نظر میگیرند که این زمان متوسط بین یک تا سه سال است کد خبر ۴۳۷۹۰۸ تاریخ انتشار ۰۶ مهرجزییات رانت هفت هزار میلیاری در دولت قبلی |اخبار ایران و جهان
جزییات رانت هفت هزار میلیاری در دولت قبلی کد خبر ۴۳۸۶۱۵ تاریخ انتشار ۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۶ - 30 September 2014 ارسلان فتحی پور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از رانت 7هزار میلیارد تومانی سه صراف با همکاری بانک مرکزی خبر داد و گفت سه صراف در سال 90 با همکاری بانک مرکزی 7 هزار میلیاردبانکمرکزی: اصناف برای ۱۰۰ تومان جنجال میکنند |اخبار ایران و جهان
بانکمرکزی اصناف برای ۱۰۰ تومان جنجال میکنند در دنیا فعالیت بانکی بیشتر بر مبنای کارمزد است به عبارت بهتر بانکهای دنیا خیلی روی سود بانکی و تسهیلات حساب باز نمیکنند درواقع به سپرده مشتری یکدرصد سود هم تعلق نمیگیرد و سود تسهیلات حدود دو الی سهدرصد است در عوض بانکها بیشترعلايم مثبت در معاملات مسكن |اخبار ایران و جهان
علايم مثبت در معاملات مسكن در بازار مسكن طي 6 ماه اول امسال حركات معكوس بين نوسان قيمت و رشد معاملات باعث شد طرف تقاضا با واكنش مثبت به كاهش 7 0 درصدي قيمت مسكن حجم خريد و فروش آپارتمان را - بعد از يكسال رشد منفي- 88 درصد افزايش دهد در اين مدت 105 هزار واحد مسكوني در تگزارش صندوق بین المللی پول از اقتصاد ایران |اخبار ایران و جهان
گزارش صندوق بین المللی پول از اقتصاد ایران صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش خود رشد اقتصادی و نرخ تورم ایران برای سال جاری میلادی را به ترتیب ۱ ۵ درصد و ۱۹ ۸ درصد برآورد و پیش بینی کرد اقتصاد ایران در سال آینده رشد ۲ ۲ درصدی داشته باشد کد خبر ۴۴۰۳۳۲ تاریخ انتشار ۱۵ مهر ۱اولتیماتوم جدید نفتی ایران به ونزوئلا |اخبار ایران و جهان
اولتیماتوم جدید نفتی ایران به ونزوئلا کد خبر ۴۳۹۹۳۰ تاریخ انتشار ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۴ - 06 October 2014 همزمان با ورود طرح نیمه کاره پتروشیمی مشترک ایران- ونزوئلا به هفتمین سال کلنگ زنی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با صدور آخرین اولتیماتوم خود قصد دارد سرمایه گذاران ونزوئلایی را ازتوضیح وزیر اقتصاد درباره محاسبه رشد اقتصادی |اخبار ایران و جهان
توضیح وزیر اقتصاد درباره محاسبه رشد اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه درصد تولید نسبت به سال 1390 10 درصد کاهش پیدا کرده است گفت رشد اقتصادی 4 6 درصدی نسبت به بهار سال 1392 است کد خبر ۴۴۰۱۴۰ تاریخ انتشار ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۶ - 07 October 2014 وزیر امور اقتصادمطبوعات از مالیات معاف میشوند |اخبار ایران و جهان
مطبوعات از مالیات معاف میشوند کد خبر ۴۳۷۸۳۴ تاریخ انتشار ۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۵ - 28 September 2014 معاون سازمان مالیاتی آخرین وضعیت تسلیم اظهارنامه فصل تابستان پرداخت مالیات طلا فروشان و میزان تحقق بودجه سازمان را تشریح کرد و ضمن رد اظهارات رئیس اتاق اصناف در خصوص معافیت های جنگاهی به بنز دو میلیارد تومانی! |اخبار ایران و جهان
نگاهی به بنز دو میلیارد تومانی این خودرو همان مدل 2015 مرسدسبنز کلاسS است که در بازارهای جهانی فقط 93 هزار دلار قیمت دارد کد خبر ۴۳۷۲۷۲ تاریخ انتشار ۰۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۷ - 26 September 2014 جام نیوزجدول قیمت سکه و ارز روز شنبه 93/7/12 |اخبار ایران و جهان
جدول قیمت سکه و ارز روز شنبه 93 7 12 کد خبر ۴۳۹۵۵۱ تاریخ انتشار ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۵۵ - 04 October 2014 جدول قیمت انواع سکه و ارز در بازار در روز شنبه منتشر شد به گزارش خبرنگار مهر نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید و قدیم امروز شنبه در بازار 928 هزار تومان نیم سکه 4جزئیات تشکیل کمیته ۹ نفره تعیین دستمزد |اخبار ایران و جهان
جزئیات تشکیل کمیته ۹ نفره تعیین دستمزد یکی از تاکیدات امسال نمایندگان کارگران این است که تمامی اقدامات شورای عالی کار در راستای ماده 41 قانون کار باشد با این حال در سال های اخیر امور بیشتر به صورت چانه زنی و مصلحت اندیشی پیش رفته است کد خبر ۴۳۸۷۹۱ تاریخ انتشار ۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰بانکها از پیامکها هم کارمزد میگیرند |اخبار ایران و جهان
بانکها از پیامکها هم کارمزد میگیرند بانکها این روزها از هر خدمت الکترونیکی کارمزد میگیرند و داستان اخذ کارمزد به پیامکهای ارسالی هم رسیده و بانکداران بدون اطلاع مشتری بابت هر تراکنش و ارسال پیامک به تلفن همراه از حساب مشتری پول برداشت میکنند کد خبر ۴۳۶۳۴۲ تاریخ انتشارصف خودپردازها طویل می شود! |اخبار ایران و جهان
صف خودپردازها طویل می شود کد خبر ۴۳۹۹۲۹ تاریخ انتشار ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۲ - 06 October 2014 تا همین چند هفته پیش بود که مقامات بانک مرکزی عنوان می کردند سقف برداشت روزانه از خودپردازها را افزایش نمی دهیم تا نکند پول نقد در دست مردم افزایش یافته و مانع از جمع نقدینگی شود اما با-
اقتصادی
پربازدیدترینها