تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832942212




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بيکاري پنهان در بين کشاورزان موج مي زند/ روستانشينان زيرخط فقر هستند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۵ مهر ۱۳۹۳ (۱۱:۳۷ق.ظ)
رئيس کميسيون کشاورزي مجلس در موج؛ بيکاري پنهان در بين کشاورزان موج مي زند/ روستانشينان زيرخط فقر هستند گروه سياسي
به گزارش خبرگزاري موج، اکثر افراد ساکن در روستاهاي کشورمان پيشه کشاورزي دارند و تمام مردم و حتي فعالان بخش کشاورزي در اين انتظار هستند تا مسئولان اجرايي و قانون گذاري کشور همت بيشتري را براي رفع مشکلات اين بخش انجام دهند و به نوعي با کفش هاي آهني براي حل مشکلات قدم بردارند.
انتظارات فراوان شايد در قالب چند طرح کلي مانند طرح خودکفايي محصولات راهبردي، آمايش سرزمين و از همه مهم تر تغيير مسير به سمت کشاورزي مدرن را به سمت و سوي مناسبي هدايت کنند.
متاسفانه علم و تکنولوژي که امروز کشاورزي تمام دنيا را تحت تاثير قرار داده است در بخش کشاورزي ايران نفوذي نداشته و همچنان اين بخش سنتي اداره مي شود که اين مساله سبب هدررفت منابع آب و خاک شده است. کارشناسان اين بخش معتقدند که بخش کشاورزي نيازمند نگاه جامع و به دور از تبعيض به تمام زيربخش هاست.
در اين روزها که روز روستا نيز نام گذاري شده است گفت و گويي را با عباس رجايي رئيس کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي درخصوص مشکلات بخش هاي کشاورزي کشور در موضوعات مختلفي از نسخه جديد اقتصادي، تغيير ساختار کشاورزي، هدفمندي يارانه ها و... انجام داده ايم که به شرح زير است:

يکي از موضوعات داغ اقتصادي اين روزهاي کشور، بحث بسته اقتصادي دولت است، اين نسخه تا چه حدودي مي تواند موثر باشد؟
ابتدا بايد گفته شود که اين بسته را جزو مباحث مبنايي ارزيابي مي کنيم، اعتقاد ما بر آن است، افرادي که مسائل حياتي کشور را بدرستي تحليل و ارزيابي نمي کنند، با آنها از نظر مبنا مشکل داريم و آنها جزو افرادي هستند که اولويت و ظرفيت هاي کشور را بدرستي تشخيص نمي دهند و به همين خاطر نمي توانند اولويت ها را شماره بندي کنند.
از ديدگاه ما، کشور زماني به توسعه دست پيدا خواهد کرد که کشاورزي توسعه يافته باشد و زماني صنعتي مي شود که کشاورزي صنعتي شده باشد.
با کمي تامل و نگاه به کشورهاي دنيا، مي فهميم که تمام کشورهاي پيشرفته جهان کشاورزي پيشرفته اي دارند و در مسير کشاورزي و توسعه کشاورزي به صنعت پايدار رسيدند.

پس از ديدگاه شما توسعه کشور بر توسعه کشاورزي بايد بنا شود؟
درست است، علت آنکه مي گوييم توسعه منطقي کشور بايد چارچوب هاي اساسي خود را دنبال کند و نخستين بستر آن، توسعه کشاورزي است ؛ به اين معنا است که زماني، بستري به عنوان توسعه کشاورزي در کشور وجود نداشته باشد اين ديوارهايي که تاکنون ساخته شده به راحتي قابل فروريختن است و مثال آن هم شوروي سابق است.
مگر شوروي از نظر صنعت چندين گام از آمريکا و اروپا جلوتر نبود پس چرا به به راحتي فروپاشيد؟ چون نتوانست امينت غذايي را براي مردم خود فراهم کند، تا مقاومت کنند.

پس بايد اولويت صنعت کشور، کشاورزي باشد؟
يک سوال بپرسم، با صنعت خودرو مي توان کشور را حفظ کرد؟ ممکن است بتوانيم شرايطي را پيش آوريم که يک پولي در داخل کشور بدست بيايد و يک صنعت و اشتغال نيز در کشور ايجاد شود اما اگر در تهيه غذاي خودمان محتاج باشيم قطعا در صنايع ديگر نيز شکست مي خوريم زيرا آسيب پذير هستيم.
بنابراين کشاورزي بستر اصلي توسعه کشورهاست و بايد براي اين مدل هدف داشت تا با برنامه ريزي صحيح، اقدامات مناسبي براي اين حوزه صورت بگيرد.




با تاکيدات شما، اين کار براي کشورمان هم جزو اولويت هاي نخست قرار دارد؟
کشور ما يک کشور انقلابي است و در مقابل ما خيلي ها دوست ندارند که ايران انقلاب داشته باشد، طبيعتا آسيب پذيري ما در اين زمينه بيشتر خواهد بود اگر، در اين زمينه توجه کافي صورت نپذيرد ؛ اعتقاد کميسيون کشاورزي مجلس و اکثر نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بر آن است که بايد کشاورزي را درست ديد و اندازه و پتانسيل هاي آن را بدرستي تشخيص داد تا با حرکت هاي رو به سمت توسعه جدي و پايدار، گام هاي مثبتي در همين راستا برداشته شود.

پايداري توسعه در مسير کشاورزي تا چه ميزاني جزو اولويت هاي مسئولان بوده است؟
بايد به اين نکته اشاره کنم که افرادي که به اين اصل، اعتقاد ندارند، مدل هاي ترسيمي آنها براي حوزه کشاورزي واقعي نيست ؛ کشاورزي همانن بحث هاي اقتصادي، يک علم است و نمي توان براي توسعه کشاورزي به صورت دلخواه به هر سمتي که مايل بوديم حرکت کنيم و چارچوب ها رعايت نکنيم.

خب کشاوزري هم تعاريف خاص خود را دارد، مگر بدون برنامه ريزي بر مبناي دلخواه مي شود حرکت کرد؟
بله امروز بدون برنامه ريزي و بر مبنا قرار دادن علوم کشاورزي، برنامه هاي کشاورزي را تدوين مي کنند اما در کشاورزي بايد تعاريف خاص خود و چارچوب هاي خاص آن هم رعايت شود، به عنوان مثال شما مي خواهيد با خشکسالي مقابله کنيد، بايد با توجه به موضوعات و شرايط آب و هوايي کشور برنامه ريزي کنيد، بايد از تکنولوژي هاي بالا در بحث هاي آبي بهره ببريد، بايد از بذر با تکنولوژي بالا موافق با خشکسالي بهره مند باشيد، نمي توانيد که گياهي را که آمادگي با تنش و تحمل خشکسالي را ندارد در محيط خشک از آن استفاده کنيم، اين طرح 100درصد شکست مي خورد.
همين مثال در الگوي هاي کشت نيز صدق مي کند، بايد در الگويي که مورد استفاده است نوع خاک و به ساير مشخصات زمين توجه کرد، اينها مسائل علمي کشاورزي است.

پس ورود و فراگير شدن تکنولوژي صنعتي شدن در حوزه کشاورزي مورد تاکيد شماست؟
مي خواهيم با استفاده از تکنولوزي ها، صنعتي شدن کشاورزي را طراحي کنيم و اين شرايط را بايد با يک آهنگ و برنامه ريزي مناسب پيش برد و نبايد اين موضوع را در قوانين مختلف فراموش کنيم ؛ اگر خواهان دنبال يک کشاورزي علمي هستيم بايد به نحوي پيشروي کنيم که براي همه اين پرسش ها، پاسخي وجود داشته باشد که چگونه بايستي رفتار کنيم.
مثالي بگويم، در عالم پزشکي حق نداريم هر دارويي را براي هر بيمار استفاده کنيم و داروخانه هم حق ندارد هر دارويي را به هر بيماري بدون نسخه پزشک بدهد، آيا اين بحث درمورد ساير محصولات کشاورزي نيز همينطور نيست؟ نبايد فراموش کنيم که محيط کشاورزي، محيطي زنده است ؛ اين محيط زنده بايد مثل ساير محيط هاي زنده ديگر با آن برخورد شود.
اگر گياهي را که تا يک حد مجازي نياز به آب دارد، آبياري شود آن گياه را خفه کرده ايم ، اگر يک گياهي را که نياز به يک ماده غذايي دارد و در محيطي که خاک آن فقر مواد غذايي داشته باشد آن طبيعي است که آن گياه خشک شود.

حالا اگر اين برنامه هايي که شما گفتيد، را پياده سازي کنيم چه اتفاقي در کشور رخ مي دهد؟
نخستين سود عملي شدن توسعه کشاورزي آن است که فارق التحصيل ها صاحب کار و برنامه مي شوند، قشر تحصيل کرده جايگاه پيدا مي کنند و به همين ترتيب بخش خصوصي نيز تقويت مي شود ؛ افرادي که در بخش توزيع کود، سم و ساير مواد نهاده اي هستند نيز صاحب برنامه مي شوند و هر موادي را ديگر در اختيار کشاورزان نمي گذارند.
در همين راستا توليدکنندگان و واردکنندگان کودهاي شيميايي به ميزان تقاضا و نياز کشور براي توليد، اقدام به واردات مي کنند و همه اين سلسله ها پشت سر يکديگر کشاورزي معناداري را براي ما پديد مي آورد و در آن هنگام مي توان گفت که الگوي کشت نيز معنا پيدا کرده است و حمايت ها نيز بايد معنادار شده باشد.

ساختار کشاورزي ما گويا از ساختار دچار مشکل است؟ براي رفع آن چه راهکارهايي را ارائه مي دهيد؟
بخش کشاورزي به لحاظ ساختاري مشکلات فراواني را دارد و ما مخالف اين ساختار اشتباه هستيم و بايد اين ساختار اصلاح شود.
براي توضيح بيشتر بايد اشاره داشته کرد که مقياس زمين هاي کشاورزي در کشور بسيار کوچک است، يعني اينکه هزينه هايي اين بخش را بايد به سويي هدايت کنيم که زمين هاي کشاورزي در ابعاد استاندارد کاملا اقتصادي شوند ؛ حالا مثالي بزنيم، اگر يک زمين کشاورزي حدود 2تا 5 هکتار باشد تنها به يک نيروي انساني نياز دارد که اين زمين را به صورت اقتصادي از آن بهره برداري کند حالا اگر بر همين مساحت زمين تعداد 5 نفر مشغول به کار شوند که بيکاري پنهان در حوزه کشاورزي رخ مي دهد و اين کار اصلا اقتصادي نيست ؛ اين بحث در مکانيزاسيون نيز همين معنا را دارد، مي گوييم يک تراکتور بايد 100هکتار زمين داشته باشد که اقتصادي باشد يا يک کمباين بايد 10هزار هکتار را پشتيباني کند.
براي عرضه محصولات کشاورزي تا بازار آيا نظام حمل و نقل ديده شده است، خير ؛ يا در بحث برداشت ها زماني که هر کمباين 30درصد ريزش دارد و اينکه يک شبه گفته مي شود مقدار سوخت از 14تومان به 300تومان رسيد، چه اتفاقي رخ مي دهد ؛ اينها بخاطر فراهم نشدن زيرساخت ها، تاثيراتي سوء گذاشته است ، اگر اين مشکلات برطرف شود اتفاقا کشاورز استقبال مي کند، چرا؟ زيرا باعث مي شود که بجاي استفاده از سوخت فسيلي، چاه خود را برقي کند که ابتدا هزينه آن کاهش يابد و پمپي را که بر سر چاه خود مي گذارد پمپي باشد که مصرف برق کمتري را داشته باشد، اما وقتي اين زيرساختها و حمايت ها روشن نيست عملا از حوزه کشاورزي نيز نتيجه اي نخواهيم گرفت.

ساختار اشتباه در کشاورزي باعث شده است که ديدگاه هاي اقتصادي نيز از اين حوزه پر بکشد؟
اين ساختار اشتباه ناشي از رويکرد اشتباهي در اقتصاد است، اين رويکرد حاصل از آن است که اقتصاد کشورمان با پتانسيل هاي فراوان تنها به اقتصاد معيشتي تبديل شده است ؛ اين ساختار اشتباه تا به امروز تعريف و ساختارهاي خاص خودش را داشته است.
به نظر شما امروز که زمين هاي کشاورزي کوچک شده است چگونه مي توان اين سازوکارها را پياده سازي کرد و يا حتي برنامه ريزي مناسب براي آن داشت ؛ هر تنشي که به اين واحد غيراقتصادي وارد شود و اگر براي آن برنامه ريزي قبلي وجود نداشته باشد طبيعي است که به آن واحد آسيبي جدي مي رسانيم.
حالا با تصميمات اشتباه مسئولان به يک مجموعه اي توليدي که نمي تواند غذاي سالانه يا درآمد سالانه خود را تامين کند، يک هزينه جديد به آن تحميل مي شود طبيعتا فقر در آن حوزه را بيشتر مي کنيم.
شاهد آن هستيم که در مجموعه روستاهاي کشور، عمدتا کشاورز هستند و تقريبا همه زيرخط فقر هستند و تقريبا همه آنها تابع و تحت پوشش کميته امداد شده اند.

هدفمندي يارانه ها اجرا شد تا توازن اقتصادي را در بين تمام اقشار جامعه حاکم کند؟
از ابتداي مطرح شدن طرح هدفمندي، مجلس با هدفمند شدن بي برنامه بخش کشاورزي مخالف بود ؛ اعتقاد ما در مرحله نخست و حتي براي مرحله دوم نيز بر آن است که اين قانون رفتار درستي را براي بخش کشاورزي کشور به ارمغان نمي آورد و تنها هزينه هاي توليد را بالا مي برد که نتيجه آن امروز شکست هدفمندي در بخش کشاورزي شد.



اين شکست در حوزه انتخابيه شما چه تاثيرات را داشته است؟
بسياري از کشاورزان، گلخانه ها و مرغداري ها آسيب ديدند بسياري از جوانان فعاليت هاي توليدي کشاورزي را رها کردند و از روستاها به سمت شهرها سرازير شدند و مي توان گفت که در بيشتر روستاها پيرمردها تنها با يک فرزند خود زندگي مي کنند و آنها هم ديگر تمايلي به کشاورزي ندارند زيرا مي گويند همين پول يارانه ارزش بيشتري از توليد محصولات کشاورزي دارد؛ کشاورزي براي کشاورزان ديگر صرف و ارزش ندارد.
مي گويم هدفمندي يارانه ها روشي غلط بود،چرا؟ زيرا زيرساخت هاي بخش کشاورزي را براي ايجاد يک تنش هزينه اي جديد آماده نکرده بوديم.

اين زيرساخت ها چه چيزهايي بود؟
اين زيرساخت ها را مي توان در چند بخش تقسيم و نام برد، ابتدا نظام هاي بهره برداري، ما نظام بهره برداري معيشتي را تبديل به نظام صنعتي يا نيمه صنعتي نکرده ايم که بخواهيم بگوييم اين اقدام باعث فراهم شدن بستري شده است که بتوانيم از منابع پايه کشاورزي استفاده کنيم که اين منابع پايه، تبديل به کشاورزي ادامه دار شود.
مثلا در نظام بهره برداري که به آن اعتقاد داريم، بايد تجميع اراضي کنيم تا تعاوني هاي توليد درست شود، زماني که اندازه و مقدار توان اقتصادي در کشور تعريف شد، آن موقع مي توان گفت که اين نوع کشاورزي ارزش دارد يا خير.
در دومين بخش، بايد به تامين آب اشاره کرد، آيا آب را به اندازه کافي و با شرايط مطلوب در اختيار کشاورز گذاشته ايم؟ جواب منفي است زيرا اصلا آبياري تحت فشار که يکي از روش هاي آبياري نوين است و هزينه ها را کاهش مي دهد، توجه خاصي نکرده ايم.
بخش بعدي بازارهاي مصرفي محصولات کشاورزي است؛ به نظر شما تعريفي براي بازارهاي مصرفي محصولات کشاورزي در کشور وجود دارد تا يک محصول به موقع برداشت شود و در جايگاه خود به فروش برسد اما نظام دلالي کشور ماشااله در اين بخش چگونه فعال است؟ گوجه را کيلويي 50تومان از کشاورز مي خرد و کيلويي 3هزارتومان به ما مي فروشد.
به نظر شما اين چه نوع برنامه ريزي است که هم مصرف کننده و هم توليدکننده ناراضي است.

بخش بعدي اين گفت وگو روز جمعه در خروجي خبرگزاري موج قرار خواهد گرفت.
گفت و گو از احمد کريمي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن