واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مهر ۱۳۹۳ (۲۰:۴۱ب.ظ)
جا به جايي سالانه 3 ميليون تن بار از خط آهن گرگان-اينچه برون مدير عامل راه آهن جمهوري اسلامي ايران گفت: پيش بيني شده است سالانه سه ميليون تن بار از خط آهن گرگان-اينچه برون جا به جا شود.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي اداره كل راه و شهرسازي استان گلستان، محسن پورسعيد آقايي افزود: خط آهن گرگان-اينچه برون ظرفيت جا به جايي تا هشت ميليون تن بار را دارد كه در صورت افزايش اين ظرفيت، امكان برقي كردن اين خط در دستور كار قرار خواهد گرفت.
معاون وزير راه و شهرسازي اظهار داشت: در بخش مسافر اين خط آهن نيز، تبادل قطار در برنامه است به طوري كه مسافران قزاقستاني و تركمنستاني پس از ورود به مرز ايران از طريق قطارهاي ايران وارد كشور خواهند شد.
وي در رابطه با اتصال اين خط به مشهد گفت: در حال حاضر استان گلستان از طريق خط آهن ساري، فيروزكوه و گرمسار به مشهد متصل است، اما؛ در نظر داريم مسير جديد گرگان-گنبد را به سمت مشهد احداث كنيم.
به گفته پورسعيد آقايي، ساخت اين پروژه در صورت تأمين اعتبار از طريق فاينانس و توافق با طرف چيني آغاز مي شود در غير اين صورت نياز به تعويض پيمانكار دارد.
وي، طول مسير جديد مشهد-گرگان را 600 كيلومتر اعلام كرد و افزود: به دليل كوهستاني بودن مسير و در صورت تأمين منابع مالي آن از طريق فاينانس، ساخت اين پروژه حدود پنج سال به طول مي انجامد و در غير اين صورت و با تأمين اعتبار آن از طريق منابع دولتي، احداث پروژه طولاني تر خواهد شد.
پورسعيد آقايي اعلام كرد: به دليل وجود برخي كمبودهاي فني، راه آهن گرگان-اينچه برون تا 20 روز آينده تكميل نهايي مي شود.
به گفته وي، تكميل برخي از زيربناهاي آن نظير پل هاي مسير، ساماندهي روگذر و تقاطع ها و پخش بالاست پروژه را به نقطه اي مي رساند كه از نظر فني كامل تر خواهد شد.
نماينده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين بازديد، ساخت خط آهن گرگان-اينچه برون را، حركت زيربنايي بزرگ براي توسعه استان و كشور دانست كه وزير راه و شهرسازي و مديرعامل راه آهن پيگير آن بوده اند.
"عيسي امامي" با بيان اينكه خط آهن گرگان-اينچه برون روزهاي پاياني تكميل خود را طي مي كند، گفت: در آينده اي نزديك با حضور رؤساي جمهوري سه كشور ايران، قزاقستان و تركمنستان شاهد بهره برداري اين خط آهن خواهيم بود.
وي افزود: بهره برداري از اين پروژه در افزايش ترانزيت كالاها، رونق پايانه ها، ظرفيت سازي اشتغال و در نهايت اقتصادي كردن منطقه و تحول جدي در صنعت حمل و نقل استان بسيار مؤثر است و با توجه به ظرفيت طلايي كه از طريق اين خط آهن براي بازرگانان و توليد كنندگان ايجاد مي شود انتظار تلاش هاي بيشتر از سوي آنان در جهت توسعه استان مي رود.
امامي با قدرداني از پيمانكار اين پروژه كه در ظرف زماني معين موفق به تحويل آن شد، اظهار داشت: خوشبختانه در مسير راه آهن ظرفيت هاي اقتصادي خوبي نظير پتروشيمي و شهرك يكهزار هكتاري وجود دارد كه بناداريم با اتصال اين ظرفيت ها به خط آهن، به دنبال افزايش ظرفيت هاي اقتصادي استان باشيم.
خط آهن گرگان-اينچه برون بخشي از راه آهن ايران-تركمنستان-قزاقستان به طول حدود 910 كيلومتر است كه از سوي قرارگاه خاتم الانبياء در دست ساخت است.
حدود 700 كيلومتر از اين مسير ريلي در خاك تركمنستان، 82 كيلومتر آن در ايران و 120 كيلومتر باقي مانده در خاك قزاقستان واقع است كه راهگذر ريلي شمال جنوب نيز ناميده مي شود.
كارشناسان بخش حمل و نقل بين المللي معتقدند كه با راه اندازي اين خط، بيش از 600 كيلومتر از طول مسير حمل ونقل بين المللي كشورهاي مشترك المنافع تا خليج فارس و اروپا كاسته مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]