واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رییس سازمان دامپزشکی کشور:سازمان دامپزشکی توان مالی کنترل بیماری ها در مناطق صعب العبور را ندارد
رییس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه تاکنون این سازمان برای مقابله با بیماری های دامی خوب عمل کرده است گفت: متاسفانه این سازمان توان مالی مقابله با بیماری های دامی در مناطق صعب العبور را ندارد و برای بخش خصوصی نیز ورود به این موضوع صرفه اقتصادی ندارد.
به گزارش نامهنیوز مهدی خلج عصر روز دوشنبه در همایش روز ملی دامپزشکی در سالن همایش های سازمان محیط زیست در پارک پردیسان با حضور رییس مجلس شورای اسلامی و وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد افزود:کنترل بیماری در مناطق صعب العبور به حمایت دولتی و اعتبار مالی نیاز دارد.
وی افزود:دامپزشکی نقش اساسی در عرصه اقتصاد ملی، بهداشت عمومی و تجارت بین الملل دارد که این نقش و وظایف مهم سازمان دامپزشکی آنطور که باید برای مسوولان ارشد نظام تبیین نشده است.
وی اظهار داشت: اولین نقش دامپزشکی بهداشت دام بوده که مهمترین مولفه آن حفظ سرمایه دامی است به گونه ای که براساس تحقیقات صورت گرفته اگر درکشاورزی تلفیقی از دامپروری نباشد سودآوری آنچنانی نداریم.
وی افزود: بنابر این دام به عنوان ارزش افزوده بخش کشاورزی بوده و تامین بهداشت آن مهمترین مولفه حفظ سرمایه دامی است.
وی درباره شرایط فعلی ایران از لحاظ وضعیت بهداشت دامی گفت: ایران در بین 15 کشور همسایه دائما در معرض هجوم انواع بیماری های دامی قرار دارد و نیازمند توجه و تقویت بیشتر این سازمان هستیم.
وی اضافه کرد: طی 11 ماه گذشته بیماری های دامی دو بار از مرزهای غربی و شرقی کشور هجوم آورده اند که اگر این بیماری ها توسط سازمان دامپزشکی به سرعت تشخیص و با اعمال ضوابط قرنطینه ای کنترل نمی شدند، می توانست تمامی کشور را آلوده کند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور افزود:اما سازمان دامپزشکی نیاز دارد تا با تقویت قرنطینه و دراختیار گذاشتن بودجه برای مواقع اضطراری کشور بتواند برای مقابله با این بیماری ها به سرعت وارد عمل شود.
به گفته خلج 28 درصد ارزش افزوده تولیدات دامی به سازمان دامپزشکی اختصاص دارد و این سازمان به حدی در جوامع بین المللی اختیار دارد که بدون مجوز دامپزشکی امکان صادرات یک کیلوگرم محموله دامی هم وجود ندارد.
وی اضافه کرد:70 درصد عوامل بیوتروریسم دارای منشا دامی است و در فعالیت های دامپزشکان که با حیوانات سرو کار دارند ظرافت های زیادی وجود دارد.
خلج افزود:هم اکنون 95 هزار واحد دامی روستایی،27هزار پرورش طیور سنتی ، 130 هزار مرکز عرضه فرآورده های دامی، 1000 کارخانه تولید خوراک دام، هزار و 85 کارخانه تولید شیر در کشور وجود دارد.
وی افزود: 168 کارخانه داروهای دامپزشکی داریم که 350 نوع قلم دارو تولید می کنند و همچنین 1200 پروانه تولید تاکنون به ثبت رسیده است.
خلج با بیان اینکه هم اکنون 1000 داروی وارداتی دامی در بازارهای کشور موجود است گفت: بالغ بر 400 تا 500 میلیون دلار گردش مالی واردات مواد اولیه در کشور داریم.
وی درخصوص نیروی انسانی نیز افزود:سازمان دامپزشکی کشور تاکنون وظایف بالغ بر20 هزار نفر را برون سپاری و خصوصی سازی کرده است.
وی درباره واکسیناسیون مناطق صعب العبور نیز گفت:سازمان دامپزشکی کشور برای کنترل بیماری تاکنون با قدرت عمل کرده اما برای بیماری ها در مناطق صعب العبور پولی ندارد و برای بخش خصوصی هم ورود به مناطق صعب العبور مقرون به صرفه نیست.
خلج تاکید کرد: سازمان دامپزشکی کشور به اعتبار و نیروی انسانی ویژه نیاز دارد و باید بخش قابل توجهی از یارانه بخش سلامت به اعتبارات سازمان دامپزشکی تخصیص یابد.
منبع: ایرنا
۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]