واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مهر ۱۳۹۳ (۲۱:۴۰ب.ظ)
جشنوارۀ 28اُم فيلم هاي کودک و نوجوان علايي: ضرورت ساخت فيلم با بيان شاعرانه در جهت اعتلاي سينما علي علايي منتقد با اشاره به خصوصيات فيلمهاي فرهاد مهرانفر گفت: دغدغه زبان و بيان شاعرانه سينمايي در سينماي مهرانفر ديده ميشود، اين نوع فيلمها براي اعتلاي سينما حتما بايد ساخته شوند.
به گزارش خبرگزاري موج از اصفهان، چهارمين جلسه از سلسله نشستهاي پرسش و پاسخ فيلمهاي جشنواره کودک و نوجوان عصر امروز با حضور فرهاد مهرانفر (کارگردان)، خزر مهرانفر (نويسنده فيلمنامه) ، بهروز رشاد (تهيهکننده)، بهزاد جعفري نسب (بازيگر)، علي علايي (مجري و کارشناس) در سالن استاد فرشچيان برگزار شد.
در ابتداي اين نشست علايي با اشاره به نريشن فيلم که براي اين گروه سني سنگين به نظر ميرسد، گفت: ممکن است مخاطبان کودک و نوجوان با نريشن ثقيل فيلم ارتباط برقرار نکنند، اما اين فيلم تمرين ذهني براي مخاطبان نوجوان است که بايد با اين سبک از سينما آشنا و با دغدغههاي مهمتري در زندگي روبرو شوند.
در ادامه مهرانفر ضمن تشکر از حضور بهزاد فراهاني و فهيمه رحيمنيا در اين جلسه اظهار کرد: عادت ندارم بر اساس پروتکلهاي جشنواره فيلم بسازم، اما با اين حال فيلمهايم توانسته در همين جشنواره ۵ پروانه زرين بگيرند و ۳ جايزه سيفژ را نيز به خود اختصاص دهند.
وي با اشاره به ايده ساخت فيلم با چنين مضاميني گفت: ساخت اين فيلم حکمي بود که از نگاههاي رها دخترامير بدر طالعي به من ابلاغ شد. امير هنرمند تئاتر گيلان از دوستان قديمي من بود. پس از فوت او تصميم گرفتم از زندگي دختر بچهاش که مبتلا به بيماري سندرم دان است فيلمي بسازم. حاصلش هم فيلمنامهاي شد که دخترم خزر نوشت. خزر سالها است که در ادبيات دستي به قلم دارد و حتي کتابي هم چاپ کرده است. فيلمنامه حاصله به جنس کارهايم که نگاه هستيشناسي در آنها غالب است، بسيار نزديک است و در نهايت فيلم را با حداقلهاي فراون به نتيجه رسانديم.
در ادامه صحبتهاي مهرانفر، علايي درباره آثار اين کارگردان تصريح کرد: دغدغه زبان و بيان شاعرانه سينمايي در سينماي شما ديده ميشود. سينمايي که به جرات ميتوان نام اختصاصي مهرانفر را بر آن نهاد. تنها از منظر مخاطب کم سن و سال نگران ميشويم که به دليل بيان سنگين فيلم نتوانند به راحتي با فيلم ارتباط برقرار کند، اما اين نوع فيلمها براي اعتلاي سينما حتما بايد ساخته شوند و قرار نيست در همه فيلمهاي کودک و نوجوان کف و سوت بشنويم.
در بخش ديگري از اين جلسه خزر مهرانفر درباره همکاري با پدرش در اين فيلم گفت: «سرزمين رها» اولين همکاري من با پدرم است. از کودکي با کارهاي سينمايي پدر آشنايي و سر فيلمبرداري فيلمهايش حضور داشتم. بالطبع با دنياي ذهني پدر هم آشناتر شدم. به همين دليل احساس ميکنم اين فيلمنامه نمايانگر ذهنيات او نيز هست.
وي ادامه داد: اين فيلم به نوعي گرته برداري خيالي از زندگي امير بود که براي نوشتن فيلمنامه ابتدا بايد با رها و دوستان همسن وسالش که مانند او بيمارند، آشنا ميشدم. خوشبختانه رها از سطح هوشياري بالاتري نسبت به ديگران بيماران سندرمي برخوردار است، پس توانست در اين فيلم به راحتي نقشآفريني کند.
اين فيلمنامهنويس افزود: امري که کار را براي من سخت ميکرد، اين بود که شخصيتها در فيلمنامه مابه ازاي حقيقي داشتند. پس اصلا نبايد پرداخت جانبدارانه اي از آنها صورت ميگرفت.
مهرانفر با تاکيد بر ديالوگ محور بودن اين فيلم تصريح کرد: کارهاي قبلي پدر اصلا ديالوگ محور نبودند، بر سر ديالوگها با او بسيار بحث ميکردم. اما اين فيلم چون دغدغه انسان شهري در آن بسيار مشهود است، ديالوگ فراواني را ميطلبيد. نتيجه اين بود که فيلمنامه نزديک به ۱۲ بار توسط من و پدر بازنويسي و کار نهايي آميختهاي از ديالوگ و تصوير شد.
رشاد تهيه کننده فيلم در بخشي از نشست گفت: فيلمنامه را دو سال پيش درهمين جشنواره خواندم و فضاي فيلم که پرداخت آن درباره زندگي کودکي معلول بود، به نظرم بسيار جالب آمد. شبکه باران هم به خاطر آشنايي با کارهاي آقاي مهرانفر سرمايهگذاري براي کار را پذيرفت. البته براي ساخت اين فيلم مشکلاتي زيادي بر سر راه ما در مديريت قبلي فارابي ايجاد شد که اميدواريم مديران جديد بتوانند راهحل خوبي برا ي سينماي کودک در نظر بگيرند.
جعفرينسب بازيگر اين فيلم سخني کوتاه درباره نقشآفرينياش در فيلم گفت: تا پيش از اين فيلم سابقه بازي در تلويزيون يا تئاتر را نداشتم و بازي در «سرزمين رها» هم به صورت اتفاقي توسط آقاي مهرانفر به من پيشنهاد شد.
در انتهاي اين جلسه بهزاد فراهاني ضمن گراميداشت ياد مرحوم امير بدرطالعي خاطرهاي از وي تعريف کرد که در سالهاي پيش با وي در تئاتر همکاري مي کرد و او را مردي شريف دانست که از هنرمندان صاحب نام گيلان بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]