واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۳ (۹:۳۳ق.ظ)
معاون آبخيزداري سازمان جنگلها،مراتع و آبخيزداري كشور؛ همکاري ايران و چين در بحث بيابان قطعي شده است معاون آبخيزداري سازمان جنگلها،مراتع و آبخيزداري كشور گفت: در نهايت با تشکيل جلساتي با استاندارهاي 3 استان يزد، تهران و کرمانشاه و ساير دستگاه هاي ذي ربط، به جمع بندي هاي خوبي رسيديم و قرار شد در 4 محور با چيني ها همکاري کنيم.
پرويز گرشاسبي در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري موج در مورد حضور کارشناسان چيني در کشور براي کمک به بحث بيابان زدائي گفت: در ماه گذشته ميزبان اين گروه چيني بوديم که با ترکيب UNDP چين کارشناساني در زمينه احداث گلخانه هاي سنتي و انرژيي هاي نو به ايران سفر کردند.
وي ادامه داد: اين کارشناسان از 3 سايت طرح مناريد در شهرستان بهاباد استان يزد، شهرستان کرمانشاه و فيروزکوه استان تهران بازديد کردند.
معاون آبخيزداري سازمان جنگلها،مراتع و آبخيزداري كشور تصريح کرد: در نهايت با تشکيل جلساتي با استاندارهاي 3 استان و ساير دستگاه هاي ذي ربط، به جمع بندي هاي خوبي رسيديم که در 4 محور تقسيم بندي مي شود.
وي افزود: قرار بر اين است که 2 کشور در زمينه معيشت جايگزين، تکنيک هاي نو در بحث استفاده از بيابان و سرزمين همکاري داشته باشيم.
گرشاسبي با اشاره به اين مطلب که بحث احداث گلخانه هاي پايلوت در 2 استان کرمانشاه و يزد دنبال خواهد شد، گفت: در بحث انرژي هاي نو، سطح وسيع تري را در نظر داريم تا بتوانيم از انرژي خورشيدي که در کشور وجود دارد، استفاده مناسب تري کنيم.
وي افزود: کار سومي که قرار است انجام دهيم به تکنيک هاي با کشت اقتصادي مربوط است و در اين نوع کشت قرار است از گونه اي مثل گيلاس وحشي استفاده شود که اين مهم توسط UNDP چين اجرايي شود.
اين مقام مسئول استفاده از مصالح ماسه بادي را که در بيابان به عنوان مزاحم به حساب مي آيند را چهارمين پروژه مشترک با چيني ها عنوان کرد و گفت: براي اين مهم نياز به صنايع وابسته است که اين اتفاق نيز توسط UNDP چين خواهد افتاد و در ادامه کار آموزش براي توليد و استفاده نيز توسط همين گروه به کشور منتقل مي شود.
گرشاسبي تاکيد کرد: همکاري هاي ما و چيني ها قطعي شده است و در ماه هاي آينده براي بحث انرژي هاي نو و گلخانه ها، تکنسين هاي چيني به ايران سفر خواهند کرد تا در اين 2 بخش، سازه هاي پايلوتي در ايران بسازند.
وي ادامه داد: در مورد کاشت گيلاس وحشي و ماسه بادي در آينده اي نزديک شاهد حضور کارشناسان چيني خواهيم بود اما در اين مقطع تنها 2 موضوع اول اجرايي خواهند شد.
معاون آبخيزداري سازمان جنگلها،مراتع و آبخيزداري كشور در مورد اين مطلب که در بحث بيابان زدايي و آبخيز داري آيا جز چين با ساير کشورها نيز همکاري خواهيم داشت يا نه، گفت: با اطلاعاتي که ما از کشورهاي آسيايي در دست داريم، توان ساير کشورها در بحث بيابان بعضا از ما کمتر است و نمي توانند به ما کمکي کنند.
وي تصريح کرد: البته در نمايشگاه کره جنوبي ما تکنيک هاي جالبي را مشاهده کرديم که به طور مثال فرانسوي ها براي بحث بيابان زدايي در چين از رباط استفاده مي کردند، اما ما به دنبال چنين تکنيک هايي نيستيم زيرا هدف ما مشارکت مردم و سرمايه گذاران در بيابان زدايي است و سرمايه گذار نيز به دنبال طرح هاي اقتصادي مي گردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]