واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۳ (۱۱:۳۷ق.ظ)
گسترش همکاري هاي پژوهشي- تجاري چين با ايران ريس موسسه مطالعات و پژوهش هاي بازرگاني در ديدار با رييس، مدير ارتباطات بينالمللي، رييس دپارتمان اقتصاد خرد و پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات مالي دانشگاه رينمن چين، بر ارتقا و افزايش همکاري تجاري ميان چين و جمهوري اسلامي ايران تاکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدرضا رضوي گفت: تعاملات ما ميتواند از سويي در حوزههاي پژوهشي و آموزشي و رفع نيازهاي مطالعاتي دو موسسه و از سويي ديگر در سطح بالاتر ارتقاي روابط تجاري-صنعتي ميان دو کشور باشد.
وي با اشاره به سابقه روابط تجاري ايران و چين افزود: چين به يکي از قدرتهاي بزرگ اقتصادي جهان تبديل شده است و در حال حاضر يکي از مهمترين شرکاي تجاري ما محسوب ميشود.
رضوي ادامه داد: البته مصرف کنندگان ايراني از کيفيت برخي از کالاهاي چيني ناراضي هستند بطوريکه معمولا به سازمان استاندارد به دليل صدور مجوز براي واردات چنين کالاهاي با کيفيت نازلي اعتراض ميکنند. بنابراين توليدکنندگان چيني براي جلب رضايت مشتريان ايراني بايد نسبت به عرضه کالاهاي با کيفيتتر اقدام کنند تا تصوير ذهني ايجاد شده رفع شود.
همچنين در اين ديدار ونگ ون، رييس موسسه مطالعات مالي دانشگاه رينمن با بيان اينکه اقتصاد چين به سرعت در حال رشد است و اين کشور نخستين همتاي تجاري ايران به شمار مي رود ابراز اميدواري کرد که در سه تا پنج سال آينده ميزان اين همکاريها افزايش بيشتري يابد.
وي بر افزايش همکاريهاي تجاري بين ايران و چين در زمينههايي به غير از نفت و پتروشيمي از جمله زيرساختهاي اساسي و شهري تاکيد کرد و گفت: تواناييهاي بالقوهاي بين دو کشور براي افزايش همکاري تجاري و صنعتي وجود دارد.
رييس موسسه مطالعات مالي دانشگاه رينمن، با اشاره به اينکه ظرفيتها و پتانسيلهاي تجاري و اقتصادي مهمي ميان دو کشور وجود دارد افزود: مشکل موجود در اين زمين، سيستم مالي و پولي مبتني بر دلار در ايران است که براي گردشگران و فعالان کسب و کار چيني مانع ايجاد ميکند.
به گفته وي؛ اگر اين سيستم تغيير کند و شرايط لازم براي استفاده از کارتهاي اعتباري مبتني بر پول چين (يوآن) فراهم شود، ميزان مبادلات تجاري و همينطور صادرات گردشگري ايران به چين افزايش قابل توجهي پيدا ميکند. بنابراين بايد سيستم مالي مناسبي در ايران بر مبناي يوآن طراحي شود تا سطح تجارت ميان دو کشور ارتقا يابد.
رييس موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني ضمن تاکيد بر هدف راهبردي چين در جا اندازي يوآن و تقويت آن به عنوان پول مهم جهاني، آن را موضوعي خارج از حيطهي اختيارات موسسه دانست و اظهار اميدواري کرد که محدوديتهاي مالي و پولي بين دو کشور با همکاري طرفين رفع شود.
وي با بيان اينکه ميتوان از سياستهاي صنعتي چين الگو گرفت تصريح کرد: موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني ميتواند با موسسه مطالعات مالي دانشگاه رينمن، در زمينه بررسي فرصتهاي مختلف سرمايهگذاري همکاري کند، ما در اين زمينه از تجارب ساير موسسات تحقيقاتي و پژوهشي چين استقبال ميکنيم.
دکتر محمدرضا رفعتي مشاور ارشد رييس موسسه مطالعات و پژوهش هاي بازرگاني نيز در اين ديدار اظهار کرد: بايد زمينه براي همکاري در آن حوزههايي که چين پيشرفت داشته و در برنامههاي توسعه ايران نيز مدنظر است افزايش يابد تا روابط تجاري براي دو طرف منافع قابل توجه يکساني داشته باشد .
وي با بيان اينکه چين در زمينههاي صنايع معدني، شيميايي و خودرو بسيار پيشرفت کرده است گفت: دو کشور ميتوانند در اين زمينهها سرمايهگذاري و توليدات مشترکي داشته باشند و ايران هاب منطقهاي توليد آنها باشد.
مسعود کمالي اردکاني عضو هيات علمي موسسه مطالعات و پژوهش هاي بازرگاني و رايزن تجاري سابق ايران در چين نيز، در ادامه اين جلسه چين و ايران را همتايان مناسب و خوبي براي هم دانست و گفت: با توجه به اينکه مبادلات تجاري زيادي بين ايران و چين وجود دارد سياستهاي سرمايهگذاري کشور چين نيز بايد متناسب با آن تغيير کند.
وي تصريح کرد: با توجه به افزايش قدرت خريد مردم چين فرصت هاي زيادي براي صادرات کالاهاي ايراني به اين کشور وجود دارد که به طور حتم مورد استقبال چينيها واقع خواهد شد.
وي بر ارتقاي تجارت و افزايش کيفيت کالاهاي صادراتي دو کشور تاکيد کرد و گفت: تجار و بازرگانان دو کشور نبايد تنها به خريد کالاهاي با کيفيت پايين اکتفا کنند.
خوا ليمينگ، سفير سابق چين در ايران و پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات مالي دانشگاه رينمن با اشاره به تاريخچه تجارت ايران و چين و تلاش براي افزايش همکاري دو طرف گفت: 50 درصد از انرژي وارداتي به چين از خاورميانه و 60 درصد اين مقدار از ايران وارد ميشود.
وي چين را بزرگترين کارخانه توليدي جهان دانست و افزود: بيشتر کالاهاي دنيا در چين توليد ميشود. توليدات، هم کيفيت خيلي بالايي دارند و هم کيفيت پايين. کشور چين در ايران بدليل کالاهاي بيکيفيت وارداتي تصويري خوبي ندارد، بنابراين ايران بايد کالاهاي بهتر و باکيفيتتري را از چين وارد کند.
سفير سابق چين در ايران از آمادگي کشورش براي صادرات کالاهاي با کيفيت به ايران خبر داد و اظهار کرد: بايد زمينههاي همکاري دو کشور بيش از صادرات نفت و گاز افزايش يابد.
ونگ ون رييس موسسه مطالعات مالي دانشگاه رينمن بيان کرد: چين سهم زيادي در توليد جهاني دارد ما قبول داريم که کالاهاي بي کيفيت هم در کشورمان توليد مي شود ولي تجاري که به چين ميآيند ارزانترين کالاها را براي کشورشان خريداري ميکنند و متاسفانه آنها را به قيمت کالاهاي با کيفيت در کشور خودشان عرضه و تصوير چين را مخدوش ميکنند.
وي با اشاره به اينکه کارتهاي اعتباري يوآن به طور گسترده در بيشتر کشورهاي مهم دنيا از جمله مصر قابل پذيرش است اظهار کرد: چينيها امکان استفاده از کارتهاي اعتباري بانکهاي چيني را در بسياري از کشورها دارند اما در ايران توريستها اين امکان را ندارند و مجبور به استفاده از دلار هستند که مانع مهمي براي افزايش سطح مبادلات تجاري و گردشگري است.
ونگ ون اضافه کرد: بنابراين تامين زيرساختهاي لازم براي استفاده از کارتهاي اعتباري يوآن در ايران ميتواند موجب رشد مبادلات تجاري و گردشگري در ايران شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]