واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۲ق.ظ)
با دستور وزير نفت؛ كارگروه پيگيري ساخت 10 گروه كالاي مورد نياز صنعت نفت تشكيل مي شود وزير نفت، دستور تشكيل كارگروهي را براي پيگيري و به نتيجه رساندن ساخت 10 گروه كالاي مورد نياز صنعت نفت صادر و محمدرضا مقدم، معاون پژوهش و فناوري وزارت نفت را بعنوان رئيس اين كارگروه تعيين كرد.
به گزارش خبرگزاري موج، بيژن زنگنه، در نامه اي خطاب به مقدم، با اشاره به تصميمات اخذ شده به منظور عقد قراردادهاي لازم براي ساخت گروه هاي مهم كالايي مورد نياز صنعت نفت و اجماع بر ضرورت تشكيل كارگروهي صاحب اختيار براي پيگيري و به نتيجه رساندن نهايي اين فرايند، وي را به عنوان رئيس اين كارگروه تعيين كرد.
بر مبناي دستور وزير نفت، نمايندگاني از شركت ملي نفت ايران، شركتهاي ديگر اصلي وزارت نفت حسب مورد، شركت پشتيباني ساخت و تهيه كالاي نفت تهران و محمدتقي امانپور، مشاور وزير از جمله اعضاي اين كارگروه هستند.
زنگنه در اين نامه تصريح كرده است: دعوت از كارشناسان صاحبنظر براي شنيدن نظرات آنها در جلسات كارگروه به تشخيص معاون وزير نفت در امور پژوهش و فناوري بلامانع است.
به گفته وي، انتظار است گزارشهاي دريافتي از تمام گروه هاي دهگانه كالايي احصا شده براي ساخت داخل و صلاحيتهاي فناورانه و حرفه اي توليدي شركتهاي متقاضي ساخت و شركاي خارجي آنها بطور دقيق ارزيابي و در نهايت بين پيشنهادهاي ممكن، بهترين آنها از طريق مناقصه و يا در موارد الزامي ترك تشريفات مناقصه براي عقد قرارداد انتخاب شوند.
وزير نفت تاكيد كرده است: تاييد متن قراردادها، مبلغ هر قرارداد، نحوه پرداختها، شروط ضمن عقد و ترجيحات و تضامين بايد به تاييد كارگروه مربوطه برسد و حجم كالاي موضوع هر قرارداد و كيفيت آن بطور طبيعي بر پايه درخواست شركتهاي اصلي و در تبادل نظر نزديك با آنها در كارگروه نهايي مي شود.
زنگنه، پيش بيني آزمايشهاي لازم (برقراري استانداردهاي كالايي) كارگاهي و ميداني براي حصول اطمينان از كيفيت مناسب محصول و در نهايت ارزيابي و تصميم گيري نهايي براي عقد قرارداد و عملياتي كردن طرحهاي انتقال و ارتقاي فناوري و ساخت دانش بنيان تجهيزات ياد شده را بطور كلي در حوزه اختيارات اين كارگروه عنوان كرده است.
به گفته وزير نفت، رقابتي بودن قيمت و كيفيت كالاها بسيار حائز اهميت است؛ همچنين قراردادها بايد از محل سفارشها و تقاضاهاي آتي باشد و نبايد منجر به ايجاد اختلال در كارهاي جاري شركتها شود.
وزير نفت در ادامه ابراز اميدواري كرده است، اين حركت جهادي در راستاي اجرايي شدن سياستهاي اقتصاد مقاومتي تا پايان آذرماه امسال به سامان برسد و قراردادهاي لازم نهايي و منجر به نتيجه شود.
پيش از اين نيز معاون وزير نفت در امور پژوهش و فناوري، از ابلاغ دستور عمل حمايت از تجاري سازي فناوريهاي مورد نياز صنعت نفت از سوي وزير نفت خبر داده و اعلام كرده بود: اين دستور عمل با هدف دستيابي به اهداف بلندمدت وزارت نفت در زمينه تجاري سازي فناوري و توليد محصولات فناورانه مورد نياز صنعت نفت در داخل كشور با رويكرد ارتقاي كيفيت اين محصولات تدوين شده است.
به گفته محمدرضا مقدم، ١٠ قلم كالاي اولويت دار مورد نياز صنعت نفت به منظور حمايت از ساخت داخل، شامل ساخت تجهيزات سرچاهي و تجهيزات رشته تكميلي درون چاهي، پمپهاي درون و سرچاهي، انواع مته هاي حفاري، انواع شيرهاي كنترلي، ايمني و تجهيزات جانبي، انواع لوله ها، الكتروموتورها ضدانفجار و دور متغير، ماشينهاي دوار، فولادهاي آلياژي Cryogenic، ابزارهاي اندازه گيري حفاري و پيگهاي هوشمند، از اولويتهاي مدنظر در اين دستورعمل به شمار مي روند.
بر اساس اين گزارش، دستورعمل حمايت از تجاري سازي فناوريهاي مورد نياز صنعت نفت همسو با اسناد بالادستي شامل سياستهاي اقتصاد مقاومتي و سياستهاي بخش نفت، گاز و پتروشيمي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري، اهداف سند چشم انداز ٢٠ ساله كشور در حوزه نفت و گاز، بخشي از قانون وظايف و اختيارات وزارت نفت، آئين نامه اجرايي قانون حمايت از شركتها و موسسات دانش بنيان و تجاري سازي نوآوريها و اختراعات و همچنين آئين نامه "تعريف، تصويب، اجرا و نظارت بر پروژه هاي پژوهش و فناوري وزارت نفت" تدوين شده است.
همچنين اعتبار تجاري سازي از محل منابعي مانند صندوق نوآوري و شكوفايي، صندوق توسعه نفت، صندوق حمايت از سازندگان و پيمانكاران و ساير صندوقها و منابع مالي كه بطور اختصاصي براي صنعت نفت يا حمايت از شركتهاي دانش بنيان در كشور تاسيس شده اند، تامين مي شود و روش اجرايي نحوه استفاده از اين منابع، متعاقبا توسط معاونت پژوهش و فناوري وزارت نفت تدوين و ابلاغ خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]