واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > کرمانشاه منصوری:
بیمه محصولات کشاورزی اهمیت بسیار زیادی دارد/ بحران کم آبی در کرمانشاه جدی است
کرمانشاه - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: محصولات كشاورزي هميشه با مخاطرات زیادی مواجه بوده و كشاورزان بايد بيمه محصولات خود را بسيار جدي بگيرند.
به گزارش خبرگزاری مهر، علي اشرف منصوري در دهمين جلسه كارگروه خشكسالي، سرمازدگي و مخاطرات كشاورزي كه در سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد، با بيان اينكه بحران كم آبي جدي است، افزود: در راستاي كاهش مصرف آب با برنامه ريزي هایي كه انجام شده تجهيز چاه هاي آب به كنتورهاي هوشمند توسط آب منطقه ای و تغيير الگوي كشت توسط جهاد کشاورزی در دستور كار قرار گرفته است.
منصوري با اشاره به اينكه تغيير فرهنگ كشاورزي كار سختي است، تصريح كرد: سازمان جهاد كشاورزي از تمام ابزارهاي خود از جمله آموزش هاي انفرادي، صدا و سيما، رسانه هاي جمعي، پيامك و... براي علمي كردن كشاورزي استفاده مي كند و در همين راستا و به منظور تغيير الگوي كشت در سال گذشته كاهش سطح زير كشت ذرت با توجه به مصرف بالاي آب در دستور كار قرار گرفت كه موفق شديم سطح زير كشت ذرت را از 47 هزار هكتار به 35 هزار هكتار كاهش دهیم.
وي در خصوص تغيير الگوي كشت خاطرنشان كرد: وزارت جهادكشاورزي به دنبال جايگزيني محصولاتي است كه هم براي حفظ اراضي كشاورزي و هم در كاهش مصرف آبهاي زير زميني موثر هستند و در همين راستا به كشاورزان استان توصيه مي كنيم به جاي ذرت، كلزا و نخود پاييزه كشت كنند.
منصوري افزود: كشت كلزا و نخود علاوه بر فوايد زيادی كه براي زمين هاي كشاورزي دارد، در زمينه كنترل علفهاي هرز و بيماريها نيز بسيار موثر بوده و همچنين از بارش هاي فصلي براي رشد استفاده كرده و در نتيجه مصرف آب تا حد زيادي كاهش مي يابد.
رئيس سازمان جهادكشاورزي كرمانشاه گفت: براي مقابله با مخاطرات كشاورزي رعايت عمق و تراكم كاشت و از همه مهمتر رعايت تاريخ مناسب كاشت از جمله عواملي هستند كه در توليد محصولات كشاورزي و كاهش خسارت ها تاثيرگذار بوده و سازمان جهادكشاورزي نيز در فصل كشت با بسيج تمام كارشناسان در ستاد و مراكز دهستانها به دنبال رعايت اصول فني در مزارع است كه در اين رابطه با همكاري اداره كل هواشناسي و تلفيق آخرين اطلاعات هواشناسي و اصول فني در كنار كشاورزان كرمانشاهي قرار داريم.
منصوري همچنین با اشاره به اهميت بيمه محصولات كشاورزي، افزود: محصولات كشاورزي هميشه با مخاطرات كشاورزي مواجه بوده و كشاورزان بايد بيمه محصولات خود را بسيار جدي بگيرند.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به شرايطي كه وزارت جهادكشاورزي براي افزايش سطوح بيمه محصولات كشاورزي لحاظ كرده، ميزان تعهدات دولت در پرداخت خسارت ها 40 تا 60 درصد رشد داشته و كشاورزاني نيز كه سالهاي گذشته بيمه بوده اند، شامل تخفيف مي شوند.
رئيس سازمان جهادكشاورزي كرمانشاه با بيان اينكه صندوق بيمه كشاورزي به كشاورزاني كه كشت خود را به موقع انجام داده و تا موعد مقرر محصول خود را بيمه كنند در صورت وقوع حادثه خسارت پرداخت مي كند، افزود: تمام اين تمهيدات براي اين است كه كشاورزي در كشور به سمت كشت به موقع محصولات و علمي شدن تاريخ كاشت حركت كند.
۱۳۹۳/۷/۱۲ - ۱۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]