واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ۱۰ واژهای که ۱۰ سال پیش اثری از آنها نبود!
ده سال پیش کسی نمیدانست توییتر یعنی چه و سلفی و اپلیکیشن چیست، ولی شما میدانید.
در حوزه فناوری، ما همه روزه لغات و اصطلاحاتی را به کار میبریم که چه بسا چند سال پیش کسی دانست اینها یعنی چه، چون هنوز اختراع نشده بودند! این نوشتار، ۱۰ لغت را که به تازگی وارد دنیای فناوری و اینترنت شدهاند معرفی میکند. ۱. Selfie سلفی یا خودگرفت، عکسی است که کاربر از خودش میگیرد. البته این واژه برای خودگرفتهای دستهجمعی هم کاربرد دارد؛ یعنی زمانی که چند نفر کنار هم قرار میگیرند و یکی از آنها با دوربین تلفن همراه یا تبلت خود، عکسی گروهی میگیرد. سلفی بیشتر در شبکههای اجتماعی خودش را نشان میدهد. به گزارش ایتنا، کلمه Selfie در نوامبر سال گذشته رسماً وارد فرهنگ لغت آکسفورد شد. ۲. Hashtagهشتگ برچسبی است که برای دستهبندی و به اشتراکگذاری پستها درباره موضوعی خاص به کار میرود. Hashtag از ماه ژوئن وارد فرهنگ لغت آکسفورد شده است. ۳. Sextingسکستینگ یا همان پیامک جنسی، از دو واژه s e x و texting (ارسال متن) تشکیل شده است و به ارسال محتویات پورنو از طریق گوشیهای همراه اشاره دارد. فرهنگ لغت وبستر از اوت ۲۰۱۲ میزبان این واژه است. ۴. MemeMeme (میم) یا Internet meme (میم اینترنتی) به موضوعات و عقایدی گفته میشود که به وسیله اینترنت گسترش و رواج پیدا میکند. "پهنهپه" یک میم اینترنتی فارسی است. ۵. ISISISIS مخفف عبارت Islamic State of Iraq and Syria به معنای دولت اسلامی عراق و شام، نامی است که داعش برای خود انتخاب کرده است. امروزه گروه تروریستی و تکفیری داعش به نقل محافل سیاسی و حتی نظامی تبدیل شده است. جالب اینجاست که شرکتهای مختلفی در جهان وجود دارد که تمام یا بخشی از نام برند آنها ISIS است؛ مثل شرکت فناوری آیسیس اینویشن (Isis Innovation) و شرکت دارویی Isis Pharmaceuticals در آمریکا. موسسه علوم و امنیت بینالمللی یا Institute for Science and International Security هم به اختصار میشود دقیقاً ISIS! چندی پیش شرکت آمریکایی Isis که در زمینه مبادلات مالی الکترونیکی فعالیت میکند، تصمیم گرفت به دلیل تشابه اسمی با گروهک تروریستی داعش، اسم تجاری خود را تغییر دهد. به گزارش سیانان، مایکل آبوت مدیر اجرایی شرکت مزبور گفته بود اگر چه این قضیه تصادفی است ولی ما نمیخواهیم با گروهکی که نامش با خشونت گره خورده، همنام باشیم. ۶. Likeلایک در لغت به معنای دوست داشتن و همانند بودن است. از ۹ فوریه استفاده از Like در فیسبوک آغاز شد.
البته کارکرد این واژه فقط به فیسبوک محدود نمانده و امروزه در زندگی روزمره نیز افراد وقتی چیزی را بپسندند آن را لایک میکنند یا انگشت شست خود را رو به بالا میگیرند. ۷. Followفالو یعنی دنبال کردن. این اصطلاح - که کارکرد واضحی دارد - در توییتر، اینستاگرام و بسیاری از سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی استفاده میشود. ۸. Tweetدر لغت به معنای صدای جیک جیک گنجشک و پرندگان کوچک است ولی در اصطلاح «ارسال پیام در شبکه اجتماعی توییتر» را میرساند. کاربران این شبکه هر روزه دهها میلیون توییت ارسال میکنند. ۹. Applicationاپلیکیشن یا برنامه کاربردی نوعی نرمافزار رایانهای است که طیف وسیعی از نرمافزارهایی که ما روزانه از آنها استفاده میکنیم را شامل میشود؛ از جمله Word مایکروسافت. این واژه گاه به اختصار App نامیده میشود.
در دستگاههای همراه «اپلیکیشن» بیشتر از لغت «نرمافزار» جا افتاده است، ولی همان معنای «نرمافزار کاربردی» را میدهد. ۱۰. Googleگوگل در لغت یک عدد افسانهای است به بزرگی عدد یک با صد صفر جلوی آن. امروزه گوگل شرکتی است بینیاز از معرفی. در حال حاضر شاید نتوان یک کاربر اینترنتی پیدا کرد که این واژه به گوشش نرسیده باشد و یا حداقل با یکی از سرویسهای گوگل کار نکرده باشد؛ سرویسهایی همچون جستجوگر اینترنتی، جیمیل، یوتیوب، مرورگر کروم، گوگل مپس و غیره. گوگل ۱۶ سال پیش توسط لری پیج و سرگئی برین در گاراژ یک منزل شخصی در کالیفرنیا راهاندازی شد و امروزه به قدری اوج گرفته که «گوگل کردن» به فعل تبدیل شده و به عنوان معادل جستوجو (سرچ) در اینترنت به کار میرود. آیا در ۱۰ سال آینده ما با اصطلاحات و واژه های جدیدی که امروز هیچ اثری از آن نیست روبرو خواهیم شد؟
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]