واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: توبیخ و عزل در انتظار رؤسای ضعیف بیمارستانهای/بیمارستانها کمفروشی نکنند
وزیر بهداشت گفت: تیمی تشکیل شده و بر عملکرد روسای بیمارستانها نظارت میکند تا ببیند پول را در کجا و به چه شکلی هزینه میکنند و در صورت بروز مشکل تذکر، توبیخ و عزل در انتظار رئیس دانشگاه خواهد بود.
به گزارش نامه نیوز، سید حسن هاشمی، در رابطه با اینکه گفته می شود برخی پزشکان در طرح تحول نظام سلامت، خدمات سرپایی را به سمت خدمات بستری برای کاهش هزینههای بیماران سوق میدهند و در نتیجه ضریب اشغال تختها در بستری بیشتر میشود، گفت: این اتفاق فقط در مورد بیماران شیمی درمانی و اورژانس رخ داده است چرا که بیماران در این دو قسمت از نظر انسانی گرفتار مصیبتی هستند که پزشکان ترجیح میدهند بیماران را از سرپایی به بستری سوق دهند.
وی ادامه داد: البته سعی شده مداخله بازدارندهای نداشته باشند و این به معنی نظارت نکردن نیست، بیمارستانها با یک فرمول ساده جلوی تقاضای القایی را گرفتهاند.در این زمینه مخالفتهای بیجایی مطرح میشود که البته ما آمارها را اعلام میکنیم تا مشخص شود که برخلاف اینکه برخیها در طبل مخالفت میکوبند تقاضای القایی افزایش نیافته است.
فرمولی برای کاهش خدمات القایی در بیمارستانها
وزیر بهداشت گفت: یک فرمول ساده طراحی شده به این صورت که از بیمارستانها خواستهایم اعلام کنند که در سال 92 چقدر خدمت ارائه کردهاند و هزینه آنها چه میزان بوده است و در سال 93 نیز هر پولی که در سال گذشته هزینه کردهاند را 20 درصد افزایش دهیم مشروط به اینکه کمفروشی نکنند.
هاشمی تصریح کرد: به این معنی که بیمارستانها آمار خدمات خود را در سال 93 نسبت به سال گذشته کاهش ندهند و کسری هم نداشته باشند.
وی گفت: کار دیگری که انجام شده این است،بجای اینکه پول را به دانشگاهها بدهیم و آنها توزیع کنند، پول را مستقیم به بیمارستانها میدهیم بنابراین میتوانیم که هر وقت اراده کنیم در حساب بیمارستانها وارد شویم، میزان بدهیشان را به دارو، تجهیزات و پرسنل و میزان بستانکاری آنها را متوجه شویم.
استقرار تیم ارزیابی بیمارستانها برای دادن تذکر،توبیخ و عزل رئیس بیمارستان
وزیر بهداشت افزود: روزانه تیمی مسئول شدهاند تا وضعیت بیمارستانها را رصد کنند و اگر بیمارستانی مشکل داشت بار اول تذکر، بار دوم توبیخ و در مرتبه سوم رئیس بیمارستان را تغییر میدهیم که البته این اتفاق افتاده است هرچند که مکرر نبوده اما یکی دو روز گذشته یکی از رؤسای بیمارستانها احضار شد و در مورد عقبماندگیشان در طرح توضیح داد.
هاشمی اظهار کرد: با چنین فرمولی، رئیس بیمارستان میداند که چقدر تا پایان سال پول دارد و با همین پول باید بیمارستان را اداره کند چرا که نمیتواند در بیمارستان را ببندد بنابراین از تقاضای القایی جلوگیری میکند و از تغییر ذائقه بخشهای مختلف نیز میکاهد.
وی ادامه داد: این تغییر ذائقه به معنی آن است که اگر بخشها قبلاً جنس ایرانی استفاده میکردند و تا چشمشان به پول افتاد به دنبال خرید جنس خارجی هستند، رئیس بیمارستان باید از آن پیشگیری کند و از هزینههای زائد بکاهد.
وزیر بهداشت گفت: همچنین در این طرح اگر از پولی که در اختیار بیمارستانها گذاشته شده صرفه جویی حاصل شود رئیس بیمارستان میتواند با اختیار خودش از همان پول برای تشویق پرسنل، استخدام نیروی شرکتی، خرج هتلینگ و نوسازی بیمارستان هزینه کند.
هاشمی افزود: این اتفاق مهمی است که برای اولین بار در کشور رخ داده و رئیس بیمارستان هم خودش منابع را مدیریت میکند و نمیگذارد تقاضای القایی پیش بیاید بنابراین اگر فقط در بخش شیمیدرمانی و اورژانس این اتفاق رخ داده به دلیل توجهات انسانی و نباید نگران آن بود.
منبع: فارس
۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]