واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۳ (۱۲:۱۴ب.ظ)
رئيس جمهوري: ايران جايگزين روسيه براي صادرات گاز به اروپا نيست رئيس جمهوري اظهارداشت: امروز شرايطي نيست که اگر روسيه فروش گاز به اروپا را قطع کند ايران مي تواند جايگزيني براي گاز صادراتي روسيه به اين کشورها باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، حسن روحاني در مصاحبه با شبکه ۲ تلويزيون روسيه در پاسخ به سوالي پيرامون تحريم هاي اعمال شده از سوي واشنگتن عليه مسکو اظهارداشت: تحريم به ضرر همه کشورها است اما کشورهايي که مورد تحريم قرار مي گيرند بايد مقابله کنند و ديگران نيز در اين زمينه بايد کمک کنند.
رئيس جمهوري ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران پيش از اعلام سياست هاي تحريم عليه روسيه با مسکو در خصوص توسعه روابط و چگونگي تبادل کالا به توافق هايي رسيده است که به زودي به مرحله اجرا در خواهد آمد.
رئيس شوراي عالي امنيت ملي، ضرورت همکاري همسايگان براي مقابله با تحريم ها را خاطرنشان ساخت و تصريح کرد: در شرايط فعلي هر کمکي که بتوانيم به دولت و ملت روسيه خواهيم کرد و مردم روسيه با مهيا شدن تسهيلات تجاري لازم، تا سال اينده شاهد حضور برندهاي ايراني در فروشگاه هاي خود خواهند بود.
روحاني ضرورت همکاري مديريت بازار انرژي با روسيه را يادآور شد و گفت: بهترين راه در زمينه انرژي و گاز، همفکري، تعامل و رقابت سالم کشورهاي صادرکننده گاز است تا منافع همه صادرکنندگان تامين شود. رئيس شوراي عالي اقتصاد افزود: ايران داراي يکي از بزرگترين منابع گاز درجهان است و در سياست هاي خود، تامين گاز کشور و فروش به همسايگان را دنبال مي کند.
رئيس جمهوري اظهارداشت: امروز شرايطي نيست که اگر روسيه فروش گاز به اروپا را قطع کند ايران مي تواند جايگزيني براي گاز صادراتي روسيه به اين کشورها باشد.
روحاني در پاسخ به سوالي پيرامون مذاکرات ايران با ۱+۵ در نيويورک گفت: در اين مذاکرات گام هايي هرچند کوتاه اما رو به جلو برداشته شد اما بايد تلاش شود تا در فرصت باقيمانده به توافق جامع دست يابيم که به نفع همگان است و مي تواند شرايط ايران را در منطقه بويژه در مسايل تجاري مثبت کند.
رئيس جمهوري ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران عضو معاهده منع گسترش تسليحات هسته اي (ان پي تي ) است و تمام مقررات بين المللي را پذيرفته، بنابراين اگر مسايل کوچکي هم باقي مانده است مي توان آن را بر اساس مذاکره برطرف کرد. از طرف ما اراده جدي براي حل مشکلات وجود دارد واگر طرف مقابل نيز شهامت لازم را بخرج دهد،در همين زمان باقيمانده مي توان به توافق نهايي دست يافت.
روحاني به خبرنگار شبکه ۲ تلويزيون روسيه، درباره جايگاه آمريکا در ميان ۱+۵ گفت : امروز همه کشورهاي ۱+۵ علاقه مند به حل و فصل مسايل هستند و تنها کشوري که کمي کند عمل مي کند آمريکا است و اميدواريم که آمريکايي ها نيز به منافع بلند مدت بيشتر بيانديشند.
رئيس جمهوري تصريح کرد: درميان ۱+۵ هنگام مذاکرات کشوري که بيش از همه صحبت مي کند، پيشنهاد مي دهد و انتقاد دارد، آمريکا است و ما نيز علاقه منديم که پنج عضو ديگر گفتگوها فعال تر شوند.
روحاني درباره اجلاس سران خزر نيز گفت: درياي خزر براي همه کشورهاي همسايه اهميت بسياري دارد و بايد به منبع مطمئني براي توسعه اين کشورها مبدل شود.موافقت نامه هايي در اين خصوص به امضا رسيده است و در اجلاس آستراخان نيز اسناد ديگري امضا مي شود که نشان مي دهد ما مي توانيم مسايل را حل کنيم.
رئيس جمهوري با اشاره به معتبر بودن قراردادهاي ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ ميان ايران و شوروي سابق ادامه داد: با تعهد و تلاش همه کشورهاي ساحلي اميد داريم که تفاهم نامه هاي جديد جايگزين قراردادهاي پيشين شود.
رئيس شوراي عالي امنيت ملي افزود: ايران در ابتدا خواستار استفاده مشاع از درياي خزر بود اما طرف هاي مقابل از اجراي آن فاصله گرفتند. امروز بخش هاي اقتصادي در آبهاي دريا تحت عنوان حاکميت ملي اما درحال کشتيراني خواهيم داشت و اميدواريم رفت و آمدهاي تجاري و گردشگري باعث رونق بيشتر درياي خزر وشهرهاي ساحلي شود.
روحاني همچنين در خصوص مبارزه با تروريسم، به نقش و جايگاه ايران در مبارزه با اين پديده اشاره کرد و گفت : امروز کساني صحبت از ائتلاف مي کنند که برخي از آنها در سالهاي گذشته به اين گروه کمک مالي و تسليحاتي کردند اما ايران از سه سال پيش با درخواست دولت هاي سوريه و عراق با اين گروه تروريستي مبارزه کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]