واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی وزیر نفت به مهر اعلام کرد:
آخرین وضعیت مذاکرات گازی ایران-ترکیه/ احداث خط لوله ویژه صادرات گاز به اروپا
وزیر نفت با بیان اینکه موضوع صادرات گاز به کشورهای اروپایی یکی از برنامههای در دستور کار وزارت نفت است، از احداث یک خط لوله ویژه صادرات گاز به ترکیه و سایر کشورهای اروپایی خبر داد و اعلام کرد: هنوز با ترکیه درباره افزایش حجم صادرات گاز به توافق نهایی دست نیافتهایم.
به گزارش خبرنگار مهر، هر چند ترکیه با ادعای گران فروشیو کم فروشی گاز توسط ایران، این ادعا را به داوری بین المللی ارائه کرده است اما وزرای نفت و انرژی دو کشور درباره توسعه همکاری های دوجانبه انجام گفتگوهای جدید را در دستور کار قرار داده اند.
بر این اساس با وجود انجام مذاکرات گازیبین ایران و جمهوری آذربایجان و تعریف یکی از گزینه های صادرات گاز به اروپا از مسیر جمهوری آذربایجان اما کماکان مسیر ترکیه اصلی ترین گزیته ایران برای انتقال گازهای ترش پارس جنوبی به قاره سبز است.
تانر ییلدیز وزیر انرژی ترکیه هفته گذشته با بیان اینکه ایران پیشنهادهای جدیدی برای کاهش قیمت گاز صادراتی به ترکیه ارائه کرده و دو کشور تا پایان امسال به توافقی در این زمینه دست پیدا می کنند، گفته است: دو طرف تاکنون در مورد قیمت ها به توافقی دست نیافته اند.
بیژن زنگنه وزیر نفت ایران هم در گفتگو با مهر درباره مهمترین سناریوهای ایران به منظور صادرات گاز طبیعی به کشورهای اروپایی و افزایش حجم فروش این انرژی پاک به ترکیه، گفت: صادرات گاز به کشورهای عضو اتحادیه اروپا یکی از سیاست های کلان و بلند مدت ایران است.
این عضوکابینه دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه ایران قصد دارد یک خط لوله تقریبا به صورت اختصاصی به منظور انتقال گاز به ترکیه و سایر کشورهای اروپایی احداث کند، اظهار داشت: با این وجود تاکنون توافق نهایی با ترکیه درباره قیمت و یا میزان افزایش حجم صادرات گاز انجام نشده است.
در همین حال علیرضا غریبی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران هفته گذشته در گفتگو با مهر از آغاز دور جدید مذاکرات با یک شرکت اروپایی به منظور تامین منابع مالی ساخت خط لوله نهم سراسری به عنوان یکی از مسیرهای انتقال گاز ایران به اروپا خبر داد و اعلام کرد: دور جدید مذاکرات با این شرکت اروپایی 31 شهریور ماه در تهران انجام می شود.
به گزارش مهر، مسئولان وزارت نفت از خط لوله نهم سراسری به عنوان یکی سناریوهای اصلی انتقال گاز پارس جنوبی به کشورهای اروپایی نام می برند به طوری که اخیرا شرکت گاز اعلام کرده است: مطالعات احداث این خط لوله گاز به طول تقریبی یک هزار و 800 کیلومتر تا پایان شهریور ماه سال جاری به پایان می رسد.
برای طراحی، ساخت و راه اندازی خط لوله انتقال گاز نهم سراسری و 17 تاسیسات تقویت فشار مسیر آن به حدود هشت میلیارد و 500 میلیون دلار منابع مالی نیاز است.
همزمان با آغاز شمارش معکوس برای احداث این خط لوله انتقال گاز، مذاکرات ایران با فاینانسورهای اروپایی هم برای تامین بخشی از منابع مالی احداث خط لوله نهم سراسری گاز آغاز شده است.
بر اساس گزارش رسانه های ترکیه در حال حاضر ایران برای هر 1000 متر مکعب گازی که به همسایه غربی اش صادر می کند، 490 دلار قیمت گذاشته است. اما ترکیه ادعا می کند که گاز صادراتی آذربایجان و روسیه به این کشور به ترتیب 335 و 425 دلار است.
۱۳۹۳/۶/۲۹ - ۱۱:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]