واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اجتماعی > شهری
جمع آوری و پلمپ دو حلقه چاه غیر مجاز برداشت آب شرب در منطقه ۱۸
شهردار منطقه ۱۸ از جمع آوری و پلمپ دو حلقه چاه غیر مجاز برداشت آب شرب در منطقه خبر داد و گفت: متاسفانه متخلفان حوزه آب و خاک کشور در امنیت کامل به فعالیتهای غیر مجاز خود ادامه میدهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، وحیدنوروزی درحاشیه جمع آوری و پلمپ دو حلقه چاه غیر مجاز منطقه 18با اشاره به اینکه زمین این چاهها به تازگی توسط شهرداری منطقه 18 و برای احداث پروژه 45 متری بهار تملک شده است،گفت:به محض اینکه از وجود این 2حلقه چاه عمیق وغیرقانونی دراین زمینها مطلع شدیم با همکاری آب و فاضلاب منطقه نسبت به پر کردن آنها اقدام کردیم.
شهردار منطقه 18 درباره سابقه و قدمت این چاههای عمیق گفت: این چاهها سابقا برای مصارف کورههای آجرپزی، آبیاری درختان و فروش آب خام به بخشهای دیگر مورد استفاده قرار میگرفت. عمق هر کدام از این چاهها بیش از 50 متر است و هر دو چاه به منابع و سفرههای زیرزمینی آب شهر تهران متصل بودند. از آنجا که تأمین بخشی از آب آشامیدنی پایتخت از این سفرههای زیرمینی صورت میگیرد، وجود چنین چاههایی میتواند به بحران کم آبی کنونی تهران بیافزاید.
نوروزی نسبت به پایش و حذف چاههای عمیق و غیرقانونی هشدار داد و گفت : اکنون متخلفان حوزه و آب و خاک کشور در امنیت کامل به فعالیتهای غیر مجاز خود ادامه میدهند این در حالیست که سازمان حفاظت محیط زیست باید با تشکیل تیمهای بازرسی سه نفره متشکل از یک نفر شیمیست، زمین شناس و کارشناس محیط زیست، وضعیت آب و خاک کشور را رصد کند که متاسفانه این اقدام از سوی سازمان محیط زیست صورت نمیگیرد.
وی تاکید کرد: چنانچه این چاههای عمیق و غیرقانونی به فعالیت خودادامه دهند، وضعیت سفرههای آب زیرزمینی به مرحله هشدار خواهد رسید.
شهردار منطقه 18 با بیان اینکه برداشت بیرویه از آبهای زیر زمینی و حفر چاههای غیر مجاز برداشت آب شرب یکی از بزرگترین آفتهای منابع آبی شهر تهران است، تصریح کرد: منابع آبی شهر تهران با توجه به بحران کم آبی یکی از اصلی ترین دغدغههای دوستداران محیط زیست است، متاسفانه برخورد با چاههای غیر مجاز آب در حیطه وظایف شهرداریها نیست و امار دقیقی هم از تعداد چاههای غیر مجاز برداشت آب شرب در سطح منطقه به ما ارائه نشده است اما با توجه به اینکه این دو چاه در ملک تملک شده شهرداری وجود داشت اکنون اقدام به جمع آوری آن کردهایم.
نوروزی تاکید کرد: مقابله با برداشت بیش از حد منابع آب وظیفه تک تک شهروندان و دوستداران محیط زیست است بنابراین با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از آب آشامیدنی شهروندان تهرانی از منابع آب زیرزمینی تأمین میشود ،رسیدگی به برداشتهای غیر مجاز امری ضروری است.
شهردار منطقه 18 در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری تهران مصوبه ای برای حذف چاههای عمیق در سطح پایتخت دارد یا خیر، اظهار داشت: شهرداری تهران در این خصوص هیچ مسئولیتی ندارد و دوستان ما در شرکت آب و فاضلاب باید پیگیر این امور باشند. به همین دلیل ما مصوبهای مبنی بر پیگیری و حذف چاههای عمیق غیرقانونی در شهر تهران نداریم. البته مالکیت زمین این دو حلقه چاه عمیق که امروز شاهد پلمپ و پرکردن آنها هستیم اخیرا به شهرداری منطقه 18 رسیده و به همین دلیل ما به عنوان مالک جدید چاهها از ادامه فعالیت آن جلوگیری میکنیم.
نوروزی در ادامه افزود: شهرداری منطقه 18 همانند دیگر مناطق شهری هیچگاه از آب شرب و تصفیه شده برای مصارف آبیاری درختان و فضای سبز استفاده نکرده و نخواهد کرد. هم اکنون نیز آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز از از چاههایی مورد تایید شرکت آب تامین میشود این در حالیست که تصفیه خانه فیروز بهرام نیز در منطقه 18 در حال احداث است و تاکید مطلق شهرداری نیز بر استفاده آب تصفیه شده فیروز بهرام برای آبیاری فضای سبز است.
وی در خصوص آبیاری فضای سبز حاشیه بزرگراه آزادگان گفت: توافقات اصولی برای تأمین آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز این بخش با شرکت آب و فاضلاب صورت گرفته است. با راه اندازی تصفیه خانه فیروز بهرام، آب مورد نیاز این بخش از محل تصفیه فاضلاب شهر تهران که دیگر مصرف شرب ندارد تامین خواهد شد.
شهردار منطقه 18 به توسعه کشاورزی شهری در منطقه 18 اشاره کرد و گفت: حدود 40 درصد از کل مساحت منطقه 18 را فضای سبز، باغات و زمینهای کشاورزی در بر گرفته است و ما نسبت به حفظ این فضا مسئول هستیم، چراکه فضای سبز به عنوان ریههای پایتخت کار پاک سازی هوای تهران را به عهده دارند. در عین حال موضوع توسعه کشاورزی شهری در آراضی فیروز بهرام، گلدسته ، شهر قدس مورد بررسی قرارگرفته است که به یاری خدا از سال آینده به صورت گسترده تر در دستور کار قرارخواهد گرفت.
۱۳۹۳/۷/۶ - ۱۶:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]