واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مهر ۱۳۹۳ (۱۲:۱۷ب.ظ)
مديرعامل پتروشيمي آبادان خبر داد: افزايش ظرفيت توليد به 80 درصد در سه ماهه دوم سال 93 مديرعامل پتروشيمي آبادان گفت: کارگروه تنظيم بازار پي وي سي با حضور پتروشيمي هاي غدير، اروند، بندر امام و آبادان در کشور آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، دکتر عليرضا صديقي زاده، مديرعامل پتروشيمي آبادان باحضور در جمع خبرنگاران حوزه انرژي به سوالات ايشان پاسخ داد، وي در پاسخ به سوال خبرنگار موج، در مورد صادرات محصولات پتروشيمي آبادان گفت: در حال حاضر 80 درصد توليدات خود در داخل کشور عرضه کرده و 20 درصد را صادر مي کنيم.
وي ادامه داد: اين روند در سال 92 و سه ماهه اول سال 93 اتفاق افتاد و اما در سه ماهه دوم با توجه به تغيير سياست هاي قيمت گذاري که قيمت ها از ارز مبادله اي به ارز آزاد تغيير يافت واسطه ها از بازار خارج شدند و با خروج اين افراد سهم صادرات و فروش داخلي ما مساوي شد.
مديرعامل پتروشيمي آبادان تصريح کرد: محصول پي وي سي آبادان را در حال حاضر به کشورهاي عراق، افغانستان، پاکستان، آذربايجان، ترکيه ارمنستان و کشورهاي حوزه خليج فارس صادر مي کنيم.
صديقي زاده در مورد فعاليت هاي انجام گرفته در پتروشيمي آبادان تصريح کرد: در حال حاضر پتروشيمي آبادان در توليد سه محصول عمده با گريد هاي مختلف فعال است و در توليد پي وي سي، کاستيک سودا و DDB که به ترتيب با توليد 110 هزار تن، 30 هزار تن و 15 هزار تن در سال بخشي از بازار محصولات پتروشيمي را به خود اختصاص داده است.
وي با اشاره به وجود کمبود خوراک براي توليد محصول پتروشيمي گفت: در زمستان سال 92، به علت سرماي زياد مشکلاتي براي انتقال گاز پيش آمد که اين مساله خوراک انتقالي به پتروشيمي ها را با کمبود مواجه ساخت.
وي تاکيد کرد: در حال حاضر پتروشيمي آبادان خوراک مورد نياز خود را از نقاط ذيل خريداري مي کند.
1.مخلوطي اتان، متان و پروتان از پالايشگاه آبادان
2.EDC از پتروشيمي هاي اروند و بندر امام
3.BCM از پتروشيمي هاي اروند و غدير
4.بنزن از پتروشيمي بوعلي
مديرعامل پتروشيمي آبادان مهم ترين مشکل فعلي زيرمجموعه خود را تامين گاز از پالايشگاه آبادان عنوان کرد و افزود: اين پالايشگاه به علت قديمي بودن توان محدودي در انتقال گاز دارد.
وي ادامه داد: بعد از مشکل کمبود خوراک از ناحيه پالايشگاه آبادان تهيه EDC براي ما کمي دشوار است.
مديرعامل پتروشيمي آبادان با تقدير از تلاش پتروشيمي هاي اروند و بندر امام براي تامين خوراک مورد نياز زيرمجموعه خود اظهار داشت: در سه ماهه اول سال 93 با ظرفيت 50 درصد فعاليت کرديم که خوشبختانه با تغيير برخي از سياست هاي دولت در سه ماهه دوم اين ميزان به 80 درصد افزايش يافت.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار موج، که از وي پرسيد علت اينکه هيچ کدام از پتروشيمي هاي فعال در کشور تقريبا در هيچ زماني نتوانستند با صد در صد ظرفيت اسمي خود فعاليت کنند گفت: پتروشيمي ها مشکلات فراواني دارند که مي تواند بر روي توليد آنها اثر منفي گذارد و توان توليدي آنها را کاهش دهد که از آن جمله مي توان به مشکلات عملياتي و تعميراتي، مشکلات گرماي شديد هوا در نقاط جنوبي کشور و البته مهم ترين مشکل يعني تهيه خوراک لازم اشاره کرد.
وي افزود: برخي مواقع خوراک کافي براي تخصيص پتروشيمي ها وجود دارد اما هماهنگي دقيق و مناسبي براي تقسيم اين خوراک بين پتروشيمي هاي کشور وجود ندارد.
اين فعال صنعت پتروشيمي در مورد فعاليت زيرمجموعه خود در حوزه پايين دستي گفت: خوشبختانه ما يکي از قديمي ترين پتروشيمي هاي کشور و به قول برخي از دوستان يکي از قديمي ترين توليد کنندگان پي وي سي در خاورميانه هستيم و جاي خوشحالي دارد که از زمان تاسيس در زيرمجموعه خود از وجود صنايع پايين دستي همچون شرکت پوليکاي کرج بهره برده ايم.
صديقي زاده ادامه داد: شرکت پوليکاي کرج که صددرصد سهام آن متعلق به پتروشيمي آبادان است در حال حاضر با نام پوليکا نوين در شهر ساوه به فعاليت خود ادامه مي دهد و ما نياز اين کارخانه به محصولات پتروشيمي را تامين مي کنيم.
وي با اشاره به اينکه بازار داخلي و خارجي خواهان محصول توليدي در پتروشيمي آبادان است گفت: خوشبختانه در طول سال هاي 92 و 93 هيچ مشکلي براي فروش محصول خود در بازارهاي داخلي و خارجي نداشتيم و زماني که ارز آزاد مبناي فعاليت ما شده است براي ما فرقي نمي کند که محصول خود را داخل ايران به فروش برسانيم يا صادر کنيم.
وي در پايان از تشکيل کارگروه تنظيم بازار پي وي سي در کشور خبر داد و افزود: پتروشيمي هاي غدير، اروند، بندر امام و آبادان در اين کارگروه عضو بوده و مسووليت شان تنظيم بازار پي وي سي در داخل کشور است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]