واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: سردار احمدی مقدم؛ گسترس مواد مخدر و پدیده الکلیسم/ فضای مجازی بستر مناسبی برای توسعه جرایم خبرگزاری پانا: فرمانده نیروی انتظامی کشور گفت: مواد مخدر و الكلیسم هر روز در جهان گسترش می یابد و براساس اعلام سازمان ملل این جرایم مزمن و پیشرونده هستند یعنی نباید امیدی به حل مسئله داشته باشیم ضمن اینكه كنترل این جرایم نیز كاری بزرگ است.
۱۳۹۳ يکشنبه ۶ مهر ساعت 11:39
به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا، سردار اسماعیل احمدی مقدم در همایش ملی پلیس و پیشگیری اجتماعی از جرم گفت: در شرایط كنونی جهانی ما شاهد گسترش تروریسم هستیم و دست های سرویس های اطلاعاتی قدرت های جهان در پشت این گسترش به وضوح دیده می شوند. وی افزود: مواد مخدر و الكلیسم هر روز در جهان گسترش می یابد و براساس اعلام سازمان ملل این جرایم مزمن و پیشرونده هستند یعنی نباید امیدی به حل مسئله داشته باشیم ضمن اینكه كنترل این جرایم نیز كاری بزرگ است.
فرمانده نیروی انتظامی تصریح كرد: فضای مجازی و رسانه ها امروز به عنوان تسهیل كننده ارتباطات بشری هستند اما امروز بستر مناسبی برای توسعه جرایم شده اند، همچنین گسترش ارتباطات به ضرر كشورهای ضعیف شده كه نتیجه آن كاهش اقتدار حكومت ها است، نظام ها آزادی عمل را محدود كرده و فشار مخالفان بر حكومت ها را افزایش می دهد مگر اینكه در بلوك قدرت شما به عنوان یك مهره در میدان آنها قرار بگیرید.
احمدی مقدم یادآور شد: البته امروز كشورهای سلطه گر نشان دادند در جایی كه اراده می كنند تا امنیت را بازگردانند موفق نمی شوند مانند ویروسی كه می شود منتشر كرد اما مهارش از قدرت ما خارج و یا با صرف هزینه های گزاف مقدور می باشد.
به گفته این مقام ارشد انتظامی، مدرنیسم واژه ای مترادف با روش زندگی غربی است یعنی تلاش و تحول زندگی جوامع بشری به سمت یكسان سازی با فرهنگ غربی امروز در دستور كار است. و اگر ملتی بخواهد فرهنگ بومی خود را اجرا كند احساس حقارت كند.
وی در خصوص نگاه به مسئله روابط جنسی و ازدواج در كشورهای غربی نیز گفت: امروز كانون های حمایت از زنان را بوجود آوردند اما این منجر شد تا ازدواج هزینه های گزافی داشته باشد و همه ازدواج گریز شوند این درحالی است كه زاد و ولد وجود دارد كه نتیجه آن فرزندان تك والدینی است كه عمدتا با مادرانشان زندگی می كنند.
مقدم افزود: در گذشته اگر مطرح می شد هرخانواده باید 2 تا 3 فرزند بیاورد تا بتوانیم تجدید نسل كنیم هه می خندیدند و علما هم در موضوع احتیاط می كردند اما امروز این فضا و گفتمان سازی ایجاد شده و خطرات آن به مردم گوشزد شده است.
فرمانده ناجا تصریح كرد: یكی از عواقب رفتارهای خیراخلاقی و جنسی مماننعت از ازدواج، پیرشدن جمعیت ،اشتغال جوانان به امور لهو و لعب است و آنان كمتر به رشد كشور توجه می كنند و اگر نخبگانی نیز داشته باشند جریانی همانند جاروبرقی آنها را به سمت كشورهایشان جمع می كند.
وی به رویكرد دوگانه كشورهای سلطه گر به مقوله جرم و جنایت اشاره كرد و اظهار داشت: رویكرد این كشورها عجیب است اگر داعشی ها بغداد را بگیرند اشكالی ندارد اما اگر شهروندان آنها را بكشند مشمول مجازات می شوند البته معلوم نیست شاید قتل شهروندانشان به دستور خودشان بوده و سناریوی آنهاست.
این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: كشورهای سلطه گر به جمهوری اسلامی ایران انتقاد می كنند كه در كشور آزادی را رعایت نمی كنند اما از جنایتكار ترین و مستبد ترین حكومت ها حمایت می كنند.
دكتر احمدی مقدم به افزایش آزادی ها در كشور اشاره كرد و گفت: كشور ما جامعه ای بسیار آگاه است و اطلاعات به شدت در حال رشد است و در چنین فضایی دستگاه های امنیتی و قضائی می خواهند قانون را اجرا و جامعه را امن نموده و از وقو ع جرایم جلوگیری كنند.
فرمانده ناجا، خاطرنشان كرد: در گذشته جامعه نگاهش اقتدارگرا بود و مجرم را مورد هدف قرار می داد و به عنصر و تحلیل جرم و اینكه بسترهای وقوع جرم چیست و چه كاركردهایی در وقوع جرم وجود دارد كمتر می پرداخت كه در نهایت به صورت ناهنجاریها و سپس در قالب جرم بروز می كرد.
وی با تاكید براینكه علت گرایی و معلول گرایی هر دو مهم هستند، گفت: همواره به سمت معلول رفتن ما را غافل از ریشه و علل جرایم می كند هرچند سازمان هایی نیز معلول گرایند. یعنی تنها به دنبال آن هستند كه مبتلایان را در جایی جمع كرده و درمان كنند و دیگر فرصتی برای پیشگیری ندارند. هرچند رسیدگی به مبتلایان مهم است اما برخی نیز باید واكسیناسیون كرده و به پیشگیری بپردازند. البته تقدم با علت گرایی است.
وی افزود: توجه نیروهای امنیتی و انتظامی به خصوص پلیس نمی تواند ناظر بر معلول و مقابله با مجرم و یا بحران های امنیتی باشد بلكه باید ناظر بر پیشگیری و كاهش هزینه باشد چرا كه بحران را هركجا كنترل كنیم بهتر است.
احمدی مقدم تاكید كرد: راهبرد و سیاست پیشگیری حتی در یگان و یژه كه كار ویژه او مقابله است باید اجرا شود. یعنی زمانی كه تمامی راهكارهای اجتماعی جواب نداد و یگان ویژه برای كنترل موضوع وارد میدان شد باز نیز باید ابتدا با مذاكره بحران را حل كند و اگر هم درگیری پیش آمد باید با كمترین هزینه و آسیب وارد شود.
به گفته این مقام ارشد انتظامی، پلیسی كه بخواهد موفق باشد در محیط های بین المللی،داخلی و منطقه ای باید از عنصر قدرت و پیشگیری برخوردار باشد و راهبرد نیروی انتظامی پیش بینی حداكثری برای احتمالات حداقلی است.
وی افزود: در تمامی كشورهای دنیا برای نگهداشت ارتش هزینه می كنند اما شاید جنگی نیز رخ ند هد اما چون احتمال جنگ پرهزینه است حتی اگر یك دهم درصد هم احتمال وقوع جنگ باشد باید این هزینه راتقبل كرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]