واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی در گفتگو با مهر اعلام شد؛
آغاز پاکسازی تهران از دکلهای برق/ صنعت برق به زیر زمین میرود
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای تهران با تشریح برنامههای پاکسازی پایتخت از دکل های فشار قوی انتقال برق احداث هر گونه شبکه برق هوایی جدید در تهران را ممنوع اعلام کرد و گفت: شبکههای برق تهران در حال انتقال به تونلهای زیر زمینی هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، وزارت نیرو به منظور کاهش تلفات انتقال انرژی، حفظ زیبایی پایتخت، اجرای بهینه طرحهای پدافند غیر عامل، کاهش هزینههای تعمیر ونگهداری طرح انتقال شبکه های فشار قوی شهر تهران به زیر زمین را در دستور کار قرار داده است.
بر اساس برآوردهایی که در توانیر انجام گرفته است با انتقال شبکه هیا برق فشار قوی تهران به زیر زمین یک درصد اتلاف انرژی کاهش می یابد ضمن آنکه ب منظور اجرای این پروژه در خطوط و کابلهای برق زیرزمینی از یک فنآوری جدید خازنی استفاده می شود.
سید زمان حسینی در گفتگو با مهر در تشریح مهمترین برنامه های در دست اجرا برای انتقال شبکه و کابلهای فشار قوی برق پایتخت به تونلهای زیر زمینی، گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه کلانشهر تهران دارای رشد و توسعه افقی و عمودی به صورت همزمان است از این رو ایجاد بسترها و زیر ساخت های جدیدی برای تامین پایدار و مطمئن برق مشترکان پایتخت نشین در دستور کار قرار دارد.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای تهران با اعلام اینکه خطوط فشار قوی انتقال برق حتی زیبا سازی پایتخت را تحت تاثیر قرار می دهد، تصریح کرد: هم اکنون 10 طرح و پروژه جدید برای انتقال شبکه های برق تهران به زیر زمین در حال اجرا است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه تاکنون خطوط انتقال فشار قوی برق به زير زمين در تونل شيخ بهايي به مصلي، اشرفي اصفهاني به شهيد فيروزي و كريم خان به پست مصلي انجام شده است، اظهار داشت: در شرایط فعلی انتقال خطوط قديمي برق تهران به زير زمين را اولويت بندي كرديم كه به تدريج خطوط هوايي را جمع و به زير زمين منتقل كنيم.
حسینی با بیان اینکه در حال حاضر انتقال حدود 40 کیلومتر خطوط هوايي برق به زير زمين عملیاتی شده است، تبیین کرد: از سوی دیگر انتقال حدود 35 کیلومتر شبکه های برق هوایی به زیر زمین هم در دستور اجرا قرار گرفته است.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای تهران در خصوص هزینه انتقال شبکههای برق تهران به زیر زمین هم توضیح داد: هزينه انتقال خطوط هوايي هر يك كيلومتر شبکه برق هوایی به زیر زمین حدود 10 ميليارد تومان برآورد می شود.
به گفته این مقام مسئول در وزارت نیرو این در حالی است که هم اکنون هزینه ساخت و نصب یک کیلومتر شبکه هوایی انتقال برق حدود یک میلیارد تومان است.
به گزارش مهر، از حدود سه سال گذشته به طور رسمی نصب و راه اندازی تاسیسات زیر زمینی برق تهران آغاز شد به طوریکه برای نخستین بار یک پست پیش ساخته 630 کیلوولت آمپری در عمق 2.5 متری در میدان امام خمینی (ره) نصب و راه اندازی شد.
در حال حاضر با مشارکت شهرداری و شرکت برق، نصب و راه اندازی تاسیسات و پستهای برق در مناطق پر تردد شهر و به ویژه در محدوده بازار تهران به زیر زمین "Pad Mounted" افزایش یافته است.
در حال حاضر با ایجاد خطوط تولیدی در صنایع و کارخانجات داخلی پست برق دفنی (زیرزمینی) مونتاژ شده و قرار است با حفاری کف منطقه در زیر زمین دفن شود، ضمن آنکه این تاسیسات جدید برقی از قابلیت سریع نصب و ویژگی ایزوله بودن برخوردار است.
از سوی دیگر، پستهای جدید زیر زمینی برق تهران دارای کیفیت بالایی در مقایسه با پستهای معمولی بوده ضمن آنکه نصب پستهای کمپکت (فشرده) برق از دیگر برنامههای شرکت توزیع برق تهران بزرگ است.
۱۳۹۳/۷/۶ - ۱۰:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]