واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 11 ميليون جوان مجرد در آستانه خروج از چرخه باروري
وجود بيش از 11 ميليون جوان مجرد در جامعه واقعيتي است كه حالا رئيس مركز سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت از زاويهاي ديگر چالشهاي مرتبط با آنها را مطرح كرد.
وجود بيش از 11 ميليون جوان مجرد در جامعه واقعيتي است كه حالا رئيس مركز سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت از زاويهاي ديگر چالشهاي مرتبط با آنها را مطرح كرد. به گفته دكتر محمد اسماعيل مطلق ۱۱ ميليون جوان در آستانه ازدواج هستند اما به دليل بالا رفتن سن، زمان باروريشان را از دست ميدهند و اين به معناي جديتر شدن چالش كاهش رشد جمعيت جامعه ماست.
هفته ازدواج يا هفته بدون طلاق يا هر نام ديگري كه بر آن بگذارند در حال سپري شدن است اما حكايت جواناني كه به دلايل مختلف پشت سد ازدواج ماندهاند و همچنين جواناني كه در آغاز راه زندگي از يكديگر جدا ميشوند همچنان به عنوان يكي از اصليترين تهديدات ساختار اجتماعي و هرم جمعيت كشور باقي است. روز گذشته نيز رئيس مركز سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت از نگاه يك پزشك، آمار و ارقام جوانان عقبمانده از ازدواج و همچنين آمار طلاق را مورد تجزيه و تحليل قرار داد و در كنگره ملي راهكارهاي ارتقاي سلامت و كاهش مرگ و مير مادري گفت: آمار مرگ و مير مادران در دو استان سيستان و بلوچستان و هرمزگان بالاي 2 است. همچنين دو اتفاق ديگر در كشور در حال وقوع است كه براي جمعيت تهديد محسوب ميشود يكي تعداد ازدواج و ديگري ميزان طلاق همچنين 11 ميليون زوج داريم كه جوان بوده و در آستانه ازدواج هستند اما به دليل بالا رفتن سن ازدواج زمان باروريشان را از دست ميدهند. بنا به توصيه اين پزشك مسئول در وزارت بهداشت لازم است مشكل مسكن و شغل در كشور حل شود تا اين تعداد جوان مجرد بتوانند ازدواج كنند.
سازمان تبليغات براي سر و سامان دادن جوانان مجرد آستين بالا زده
در گوشه ديگري از شهر تهران نيز جلسهاي با موضوع هفته ازدواج برگزار شد؛ نشست خبري معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان به مناسبت هفته ازدواج و بيان عملكرد يكساله اين معاونت در باز كردن گره بخت بيش از 11 ميليون جوان مجرد. حالا معاونت ساماندهي امور جوانان در دولت يازدهم نيز براي بازكردن بخت جوانان دست به دامن برگزاري جشنواره شده است. به گفته دكتر محمود گلزاري دبيرخانه جشنواره ازدواج فعاليت خود را آغاز كرده و قرار است در اين جشنواره از خبرنگاران برتر حوزه ازدواج تقدير شود.
معاون سفيد موي ساماندهي امور جوانان كه همواره بر حاكميتي بودن موضوع ازدواج تأكيد دارد و يكي از اصليترين مشكلات پيش روي جوانان دمبخت را پيدا كردن نيمه پنهان خود ميداند، درباره اقدامات انجام شده در زمينه همسانگزيني گفت: در حال حاضر 300 سايت غيرقانوني و غيراخلاقي در زمينه همسريابي فعاليت ميكنند. اما در جهت همسانگزيني، سازمان تبليغات اسلامي طرحي را آغاز كرده و قرار است با همكاري وزارت ورزش و جوانان اين طرح فعال شود.
وي درباره طرح سازمان تبليغات اسلامي در زمينه همسانگزيني توضيح داد: در اين سامانه افراد علاقهمند ميتوانند ثبتنام و مشخصات خود را ذكر كنند. قرار است وزارت ورزش و جوانان افرادي را به عنوان واسطه ازدواج آموزش دهد تا در اين طرح مشاركت كنند. علاوه بر آن افراد ثبتنام كرده ميتوانند به مراكز مشاوره ازدواج ارجاع داده شوند تا با استفاده از مشاورههاي علمي، فرد مناسبي را براي خود برگزينند. از سوي ديگر قرار است هزينههاي اين كار در پايينترين حد ممكن باشد.
ازدواج سپيد ناچيز اما هشدار دهنده
گلزاري وقتي ميخواست درباره ازدواج سپيد اظهارنظر كند با تأكيد بر اينكه اين مدل ازدواج در كشورمان زياد نيست، افزود:اما بايد توجه داشت كه افزايش يك پديده غيرطبيعي نشاندهنده بسته شدن راههاي طبيعي براي برطرف كردن نيازهاست. ازدواج رسمي نياز افراد است اما زماني كه امكان اين كار كاهش يابد، افراد ممكن است به راههاي غيرطبيعي براي ارضاي نيازهاي خود روي بياورند.
معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به آمار طلاق در كشور گفت: در كلانشهرها 30 درصد از ازدواجها در پنج سال اول زندگي به طلاق ميانجامد. 15 تا 20 درصد ازدواجها در سال اول منجر به جدايي ميشود كه يكي از دلايل اين آمار انتخاب نادرست همسر يا نداشتن مهارت اداره زندگي است. در حال حاضر 80 درصد از افراد مطلقه جوان هستند و طلاق براي بسياري از آنها مانند سونامي و زلزله است. بنا به تأكيد وي درصد بالايي از مطلقهها انسانهاي سالمي هستند كه به دلايلي در زندگي مشترك خود موفق نبودهاند. لازم است ما فرهنگ ازدواج با طلاقگرفتهها را اشاعه دهيم.
200 هزار تومان براي سه جلسه مشاوره
آمار بالاي طلاق به دليل انتخاب نادرست است و براي انتخاب درست مشاورههاي پيش از ازدواج يك ضرورت انكار ناپذير است. با وجود اين اما هزينههاي بالاي مشاوره قبل از ازدواج موجب ميشود تا بسياري از جوانان در ميان مخارج بالايي كه بايد براي ازدواج بپردازند قيد مشاوره را بزنند. به همين خاطر هم پوشش بيمهاي مشاوره قبل از ازدواج يكي از بهترين راهكارها براي كاهش طلاق و پيشگيري از آسيبهاي آن است. به گفته گلزاري نيز براي سه جلسه مشاوره ازدواج به پرداخت حدود 200 هزار تومان نياز است كه بسياري از افراد توان پرداخت اين مبلغ را ندارند. بنابراين براي مشاوره پيش از ازدواج مراجعه نميكنند.
سند بخت گشايي
وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا هنوز خدمات مشاوره پيش از ازدواج تحت پوشش بيمه قرار نگرفته است، گفت: يكي از برنامههاي پيشنهادي دكتر ربيعي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي بيمه شدن مشاورههاي پيش از ازدواج بود. در اين زمينه با دكتر ميدري جلسهاي گذاشتيم و قرار شد در صورت امكان مشاورههاي پيش از ازدواج طي سه تا پنج جلسه در مراكز داراي مجوز كه اعتبار آنها را اعلام كردهايم خدمات مشاوره تحت پوشش بيمه قرار گيرد. اين برنامه براساس سند ملي پيش از ازدواج است. بنابراين در همه نقاط كشور به صورت يكسان اجرا ميشود.
معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بيان اينكه سومين جلسه ستاد ساماندهي تا يك ماه آينده تشكيل ميشود، اظهار كرد: قرار است سند مشاوره ازدواج و خانواده در اين ستاد به تصويب برسد. اما بايد ديد اين سند چگونه ميتواند بخت 11 ميليون جوان دم بخت را باز كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]