واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وزارت بهداشت یقه آلوده کنندگان هوا را بگیرد
رئیس انجمن علمی بهداشت محیط ایران با هشدار نسبت به خطر بازگشت بیماریهای واگیر بر اثر خشکسالی و پایداری سموم در مواد غذایی گفت: زور من به اجرای قانون ممنوعیت تبلیغات مواد آسیبرسان نرسید اما وزارت بهداشت باید یقه کسانی که هوا را آلوده میکنند بگیرد.
کد خبر: ۴۳۷۶۰۰
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵ - 27 September 2014
رئیس انجمن علمی بهداشت محیط ایران با هشدار نسبت به خطر بازگشت بیماریهای واگیر بر اثر خشکسالی و پایداری سموم در مواد غذایی گفت: زور من به اجرای قانون ممنوعیت تبلیغات مواد آسیبرسان نرسید اما وزارت بهداشت باید یقه کسانی که هوا را آلوده میکنند بگیرد.
به گزارش فارس، علیرضا مصداقینیا در ششمین جشنواره علمی بهداشت محیط ایران که در وزارت بهداشت برگزار شد گفت: از 40 سال پیش و از زمانی که بحث شبکه بهداشت مطرح شد وزارت بهداشت توانست بیماریهای واگیر را مدیریت کند هر چند که در برخی نقاط نتوانستیم به توفیقات زیادی دست یابیم.
وی مسئله اصلی نظام سلامت را بیماریهای غیرواگیر عنوان کرد و گفت: توسعه نامتوازن بدون برنامهریزی دقیق علمی در حوزه جمعیت اتفاق افتاده به طوری که در 20 سال گذشته جمعیتهای 4 میلیونی برخی شهرها به 12 میلیون نفر رسیده و علت این توسعه جمعیتی عدم سرمایهگذاری کافی در مناطق کوچکتر بوده است.
رئیس انجمن علمی بهداشت محیط ایران افزود: همچنین در زمینه آب دچار بحران هستیم. حتی در سالهای پر از بارندگی کشوری خشک بودهایم بنابراین کمبود آب واقعی است و برای سلامتی مردم نیاز است آب سالم تأمین کنیم و اگر منابع آب محدود شود به مشکل می خوریم باید بتوانیم برای 20 سال آینده برنامهریزی مناسبی داشته باشیم چرا که اگر نتوانیم آب سالم به مردم بدهیم تمام اقدامات انجام شده در زمینه بیماریهای غیرواگیر بینتیجه خواهد ماند.
مصداقینیا گفت: آلایندههای هوا مشکل دیگری است که در کشور وجود دارد مقدار زیادی آلایندههای شیمیایی و فیزیکی وارد هوا میکنیم و مردم ناچار به تنفس هستند این در حالی است که همه ما فقط حرف میزنیم و با اینکه در مناطق مختلف کمیتههایی ایجاد شدهاند اما فقط به بحث و گفتوگو میپردازند و نتیجهای به دست نمیآید.
وی ادامه داد: بحث اقتصادی آلایندههای هوا و زیانرسانی به سازههای کشور بسیار بالاست همچنین سموم در محیط و اینکه نمیدانیم چه میزان امنیت غذایی از نظر وجود غذا و سلامت مواد غذایی داریم موضوع دیگری است.
رئیس انجمن علمی بهداشت محیط ایران افزود: همچنین پایداری سموم در محیط زیست بالاست و از طریق مصرف میوه و سبزی وارد چرخه میشود و از طرفی آب و نباتات را آلوده میکند.
مصداقینیا تصریح کرد: اگر وزارت بهداشت یکبار در این مورد بحث کند بسیار اهمیت دارد باید از وزارت بهداشت بخواهیم منتظر نماند چرا که طبق قانون به سازمانهای محیط زیست هشدارهای لازم را بدهد اما به نظر بنده وزارت بهداشت در دولت پیشرو است و میتواند در مورد آلایندهها به سازمانهای مرتبط گوشزد کند.
وی با اشاره به اینکه در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه هستیم گفت: طبق قانون برنامه پنجم تهیه لیست مواد آسیبرسان باید انجام شود این آلایندهها استخراج، برای آنها جریمه تعیین شود و جلوی تولید آنها گرفته شود.
وی گفت: ممنوعیت تبلیغات این مواد در قانون آمده اما در زمانی که من در وزارت بهداشت مسئولیت داشتیم زور من نرسید که آن را اجرا کنیمو در برنامه جدید باید مباحث محیطی به دقت بررسی شود و وزارت بهداشت یقه کسانی که هوا آلوده میکنند بگیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]