محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855465758
عيش 10ساعته زنجيرهايها از «ديدار تاريخي»!؟
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: عيش 10ساعته زنجيرهايها از «ديدار تاريخي»!؟
در حالي نخست وزير انگليس تنها 10 ساعت پس از ديدار خود با رئيسجمهور كشورمان به توهين و تحقير ايرانيها روي آورد كه درست يكسال پيش اوباما سه روز بعد از ديدار خود با حسن روحاني با لحن تهديدآميز و تحقير محور تأكيد كرد «حمله نظامي عليه ايران همچنان روي ميز است »
نویسنده : محمد اسماعيلي
نشست مجمع عمومي سازمان ملل طي دو سال اخير دو اتفاق نو را براي دولتمردان جمهوري اسلامي به همراه داشت، يكي گفتوگوي تلفني روحاني –اوباما و پيرو آن ديدار وزراي امور خارجه ايران- امريكا در سال گذشته و ديگري ديدار روحاني- كامرون در سال 93. هر كدام از اين سه واقعه براي اولين بار بعد از پيروزي انقلاب اسلامي روي داده و به همين دليل برخي از شخصيتها و رسانههاي داخلي از آنها به عنوان «اتفاقات تاريخي» و عاملي مثبت و تأثيرگذار در تعامل ايران با دنياي غرب ياد ميكردند كه يخ 35 ساله را ميتواند آب كند. اما همانطور كه مستنداً اشاره خواهد شد مجموع ديدارها و رفتارهاي اينچنيني - كه دولتمردان از آن به عنوان «ابتكارهاي ديپلماتيك دولت تدبير و اميد» ياد ميكنند- نه تنها گشايش خاصي در عرصه بينالملل براي جمهوري اسلامي ايران به همراه نداشته بلكه موج تحقير و توهينهاي مقامات سياسي غربي عليه كشورمان را هم شتاب چشمگيري داده است.
روز چهارشنبه در ادامه ديدارهاي ديپلماتيك حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل، مقامات ارشد ايران و بريتانيا براي نخستين بار بعد از انقلاب با يكديگر ديدار و گفتوگو كردند و تنها پس از گذشت 10 ساعت از اين ديدار دوجانبه ديويد كامرون با اظهارات تندي عليه كشورمان، ايران را به حمايت از تروريسم متهم كرد و خواهان تغيير در برنامه هستهاي كشورمان شد. وي در ادامه با اظهاراتي تند و مداخلهجويانه خواهان تغيير رفتار ايران با مردمش ميشود.
در حالي طي يك سال اخير شاهد اتفاقات مشابه بسياري در عرصه سياست خارجه كشورمان بودهايم كه ديپلماتهاي دولت همچنان به ديدارهاي حضوري دوجانبه با كشوري نظير انگليس و امريكا اصرار داشته و تحقق آن را عامل مهمي براي پيشبرد برنامه هستهاي كشورمان عنوان ميكنند، آن هم در شرايطي كه جامعه با سؤالات و ابهامات فراواني از جمله چرا مقامات رسمي و بلندپايه كشورمان پاسخ درخوري به سخنان و توهينهاي طرفهاي غربي نميدهند و براي توجيه افكار عمومي داخلي تنها به جملات كلي و بياثر روي آورده و خود در مقابل اينگونه سخنان موضعي انفعالي اتخاذ ميكنند؟آن هم در شرايطي كه جامعه انتظار دارد طبق عرف ديپلماتيك رئيسجمهور يا حداقل وزير امور خارجه – ونه معاون وزير يا سخنگوي وزارت امور خارجه- به اينگونه اتهامات تحقير آميز پاسخ قاطع و نشان دهند كه به عنوان نماينده ملت ايران در دفاع از حقوق مردم اين مرز و بوم اندكي ترديد به خود راه نميدهند.
آيا پيادهسازي تئوري «توافق هستهاي به هر قيمتي» به «تقليل عزت» و «تضعيف جايگاه بينالمللي ايران» بايد بينجامد؟
آيا معناي واقعي ديپلماسي تنها در ديدار با نمايندگان دو يا چند كشور - كه كارنامه سياهي در تخاصم عليه جمهوري اسلامي ايران دارند و به هيچ عنوان حاضر نيستند از دشمني خود دست بردارند- خلاصه ميشود و مولفههاي ديگري ندارد؟
آيا سكوت توام با لبخند ميتواند ايران را به حقوق بديهي مان – حداقل در بحث هستهاي – برساند؟
شباهت عجيب رفتارهاي كامرون به امريكاييها
در حالي نخست وزير انگليس تنها10ساعت پس از ديدار خود با رئيسجمهور كشورمان به توهين و تحقير ايرانيها روي آورد كه درست يكسال پيش اوباما سه روز بعد از ديدار خود با حسن روحاني – كه جريان هواخواه ليبراليسم در داخل با ذوق زدگي آن را يك دستاورد بزرگ و تاريخي القا ميكردند- با لحن تهديدآميز و تحقير محور تأكيد كرد «حمله نظامي عليه ايران همچنان روي ميز است.» آن هم در حالي كه سالها مقامات كاخ سفيد به صورت مستقيم از لفظ حمله نظامي عليه ايران استفاده نميكردند. اين سخنان اوباما به خوبي نشان ميداد يكي از مهمترين بخش سناريوي غربيها در مواجهه با ديپلماسي لبخند تلاش براي «تحقير ايرانيها» در فضاي جهاني بود، به گونهاي كه مقامات سياسي غربي در كنار اقدامات تهديدآميز به ادبيات توهينآميز و تحقير محور عليه مردم كشورمان روي ميآوردند.
در يكي ديگر از اين اقدامات در حالي در آذر ماه سال گذشته، ارگانهاي مطبوعاتي جرياني نشانهدار در داخل، مذاكرات ژنو 3 را برد تاريخي ارزيابي ميكردند كه خانم وندي شرمن بلافاصله در اظهاراتي بيادبانه و شرمآور بيان ميكند: «فريب و نيرنگ بخشي از DNA ايرانيان است» و پس از آن همين فرد، توزيع سبد كالا را در ايران صدقه امريكاييها به مردم ايران بيان كرده و سپس با تحقير رئيسجمهوركشورمان تصريح ميكند: «شما در اخبار ديديد كه ايران اخيراً به طور قابل مشاهدهاي غذا به مردم فقير در جامعه داد كه به نوعي نشاندهنده اين است كه كاهش هدفمند و محدود تحريمها تأثير مستقيم بر مردم اين كشور داشته است، همانطور كه روحاني قول داده بود كه اين پول صرف اهداف ديگر نشود.»
مصداق ديگر رفتار توهينآميز غربيها آنجايي بود كه سخنگوي شوراي امنيت ملي كاخ سفيد در واكنش به اداي احترام ظريف به مغنيه، با صدور بيانيهاي آن را محكوم، حزبالله لبنان را به اقدامات خشونتآميز متهم كرده و تصميم ظريف براي گلگذاري در مزار فردي كه او و سازمانش تروريستي هستند، «پيامي غلط ارسال ميكند» و «به تشديد تنشها در منطقه منجر ميشود.»
نگاه صرفاً احساسي و عاطفي به موضوعات كلان بينالمللي
اما در كنار سكوت مقامات بلندپايه دولت، آنچه بيش از همه، افكار عمومي را آزار ميداد، مواجهه احساسي جماعتي در داخل با نمايندگان نظام سلطه است كه طي دو دهه اخير تلاش داشته چهره غير واقعي و بزك شده از غرب را به مردم تحميل كند و با اتفاقات عادي در عرصه ديپلماسي واكنشي به دور از عقلانيت دارد.
به عنوان نمونه همزمان با ديدار روحاني – كامرون روز پنجشنبه انبوهي از رسانههاي داخلي با ذوقزدگي اين ديدار را «تاريخي» و «پايان دهنده روابط سرد 36 ساله» توصيف كرده و با عبارتهايي مبالغهآميز اين اتفاق را دستاوردي بزرگ و تأثيرگذار براي كشورمان عنوان ميكنند. از سوي ديگر برخي مقامات دولتي مانند حميد ابوطالبي، معاون سياسي دفتر رئيسجمهور در صفحه توئيتر خود پس از اين ديدار با جملاتي تأملبرانگيز و سراسر احساس محور مينويسد: «اين ديدار... در روابط اروپا و ايران تغييرات اساسي ايجاد كرده و مذاكرات هستهاي را تحت تاثير قرار خواهد داد. لذا از دستاوردهاي مهم سفر امسال دكتر روحاني به نيويورك، تحول در روابط تهران- لندن و بحث هستهاي، پس از ديدار سران ايران و انگلستان است. دوستان گرامي! وقتي عدهاي نگران ديدار با اوباما باشند، ديدار با كامرون ديگر محل نزاع آنان نخواهد بود.»
بازگشايي سفارت انگليس، اقدامي به دور از تدبير
اين را هم بايد در نظر داشت كه سخنان توهينآميز و تحقيرگرايانه ديويد كامرون به خوبي نشان ميدهد كه تفكر قلدرمآبانه و مداخلهجويانه دولتمردان بريتانيا در مقابل ايران – كه سابقهاي بيش از يك قرن دارد – به قوت خود باقي است.
آنگونه كه اسناد و مدارك فراوان نشان ميدهد سفارت اين كشور در فتنه 88 مديريت بخشهاي مهمي از اين غائله را در دست داشته و در جهت براندازي نظام گامهاي قابل توجهي برداشته است.
اما به رغم سوابق انگليسيها در فعاليتهاي خاص عليه مردم كشورمان طي دهههاي متمادي، با روي كار آمدن دولت يازدهم جماعتي در دولت و مجلس تلاش گستردهاي براي بازگشايي سفارتخانه اين كشور در تهران صورت داد، آن هم در حالي كه هيچگاه مقامات اين كشور در قبال توطئهچينيها و فعاليتهاي براندازانه خود عذرخواهي نكرده يا حداقل نسبت به تصحيح رفتار خود اقدامي انجام نداده بود.
هدف ديپلماسي ارتقاي جايگاه است نه تنزل و تضعيف آن
همانطور كه بارها دولتمردان يازدهم تأكيد كردهاند، هدف از مذاكرات هستهاي و همچنين ديدارهاي دوجانبه با سران كشورهاي غربي «برداشتن تحريم و تهديدهاي بينالمللي» و «بهبود شرايط اقتصادي و معيشتي مردم» بوده؛ اهدافي كه آنگونه كه آمار و ارقام و مستندات ميگويند تحقق نيافته و در مقابل حجم تهديد، تحريم و تحقيرها گستره چشمگيري به خود گرفته است، به صورتي كه در يك سال گذشته هفت بار تحريمهاي بينالمللي افزايش داشته، 18 بار تهديدات مستقيم نظامي ابراز شده و بارها سياستمداران غربي به خود اجازه دادهاند كه عليه مردم ايران ادبياتي توهينآميز و تحقيرمحور را به كار ببرند. اين را هم بايد اضافه كرد كه در شرايطي كه ديپلماتهاي دولت كنوني «لحن مصالحهجويانه» را مهمترين ابزار سياست خارجه ميدانند، جاي بسياري از مؤلفههاي سياست خارجه نظير «نفي تئوري رابطه سلطهگر و سلطهپذير»، «چالش با نظام قدرتمند و زورگوي بينالمللي به جاي رويكرد انفعال» و «به كارگيري ديپلماسي عمومي موازي با ديپلماسي خصوصي» همچنان خالي است.
البته سنجش رفتار و عملكرد دولتمردان يازدهم در عرصه سياست خارجه در ماههاي سپري شده به خوبي نشان ميدهد كه «ضعف يا نبود استراتژي اثرگذار در مقابل نظام سلطه»، «نبود شناخت و درك صحيح از ساختار و ماهيت نظام بينالملل» و «ناديده گرفتن اصول اساسي دكترين انقلاب اسلامي در سياست خارجه» مهمترين عوامل ضعف دولت به شمار ميآيد.
با اين اوصاف مشخص نيست روند خوشبيني نسبت به نظام سلطه تا كجا ادامه خواهد داشت و ديپلماسي لبخند پس از تحريم، تهديد و توهينهاي دامنهدار و روزافزون طرفهاي غربي تاريخ انقضايي خواهد داشت يا خير.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
دیدار تاریخی با انگلیسیها
دیدار تاریخی با انگلیسیها   حسن روحاني و ديويد كامرون نخستوزير بريتانيا قرار است در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد با يكديگر ديدار كنند اين ملاقات نخستين ديدار يك رئيسجمهوري ايران با نخستوزير بريتانيا پس از انقلاباسلامی است روحانی در پاسخ به شبکه ان بی سی درخصوصشهردار تبریز در دیدار با کاردار سفارت فلسطین تاکید کرد حمایت از مقاومت فلسطین، مشی تاریخی تبریز / پارک شهدای غ
شهردار تبریز در دیدار با کاردار سفارت فلسطین تاکید کردحمایت از مقاومت فلسطین مشی تاریخی تبریز پارک شهدای غزه نماد امید به نصرت نهایی فلسطینشهردار تبریز گفت تبریز به عنوان نخستین پایتخت جهان تشیع همواره پرچمدار حرکتهای آزادیخواهی و مبارزات ضداستبدادی بوده و امروز نیز حمابازتاب دیدار تاریخی روحانی و کامرون/ کامرون: ایران حامی تروریسم است!
بازتاب دیدار تاریخی روحانی و کامرون کامرون ایران حامی تروریسم است دیوید کامرون در نطقش در سازمان ملل با اشاره به دیدارش با دکتر روحانی بار دیگر ایران را متهم به حمایت از تروریسم کرد انگلستان در سال های اخیر یکی از کشورهای حامی گروه های تروریستی مانند جبهه النصره و داعش در سونخستوزیر مالزی دیدارش از جمهوری آذربایجان را تاریخی خواند
شنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۶ نخستوزیر مالزی دیدارش با رئیسجمهور آذربایجان را تاریخی خواند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از آژانس خبری پی تی آی محمد نجیب تون عبد الرزاق نخستوزیر مالزی گفت این اولین سفر من به جمهوری آذربایجان بود از اولین دقایق این سفدیدار تاریخی روحانی بعد از 35 سال
دیدار تاریخی روحانی بعد از 35 سالامروز چهارشنبه قرار است در نیویورک نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهوری ایران دیدار کند اتفاقی که از سال 1979 میلادی تا کنون برای اولین بار رخ می دهد دیلی تلگراف گزارش داد دیوید کامرون امروز با حسن روحانی دیدار می کند و این اتفاقی است که ازپيش شرط هاي يک ديدار تاريخي
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ ۹ ۲۲ق ظ ايران پيش شرط هاي يک ديدار تاريخي به گزارش خبرگزاري موج روزنامه ايران چنين نوشت با قطعي شدن سفر دکتر روحاني به نيويورک براي شرکت در نشست سالانه مجمع عمومي سازمان ملل متحد ارزيابيهاي رسانهاي درباره اين سفر و وقايع احتمالي نيويورک سرعت گرفته است در ادیداری تاریخی بعد از ۳۶ سال
دیداری تاریخی بعد از ۳۶ سال زیباکلام نوشت هر طور که به دیدار روحانی با نخستوزیر انگلستان بنگریم از این واقعیت نمیتوان گریخت که این دیدار بیتردید ملاقاتی تاریخی خواهد بود آفتاب در ادامه یادداشت صادق زیباکلام در روزنامه شرق نوشته شده است برای نخستینبار پس از پیروزی انقلادیداری تاریخی بعد از 36 سال
چهارشنبه ۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۰ زیباکلام نوشت هر طور که به دیدار روحانی با نخستوزیر انگلستان بنگریم از این واقعیت نمیتوان گریخت که این دیدار بیتردید ملاقاتی تاریخی خواهد بود به گزارش ایسنا در ادامه یادداشت صادق زیباکلام در شرق میخوانید برای نخستینبار پس از پیروزی انقلاب ادیدار تاریخی روحانی با نخست وزیر انگلیس پس از 36 سال
دیدار تاریخی روحانی با نخست وزیر انگلیس پس از 36 سال صادق زیباکلام گفت هر طور که به دیدار روحانی با نخست وزیر انگلستان بنگریم از این واقعیت نمی توان گریخت که این دیدار بیتردید ملاقاتی تاریخی خواهد بود به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز صادق زیباکلام در مصاحبهدیداری تاریخی روحانی بعد از 36 سال |اخبار ایران و جهان
دیداری تاریخی روحانی بعد از 36 سال هر طور که به دیدار روحانی با نخستوزیر انگلستان بنگریم از این واقعیت نمیتوان گریخت که این دیدار بیتردید ملاقاتی تاریخی خواهد بود کد خبر ۴۳۶۸۳۷ تاریخ انتشار ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۹ - 24 September 2014 زیباکلام نوشت هر طور که به دیدار روحانیدیدارکمیته علمی بیست وسومین اجلاس سراسری نماز با مدیر عامل
عکس سعید گلی دیدارکمیته علمی بیست وسومین اجلاس سراسری نماز با مدیر عامل خبرگزاری مهر مسئولین ستاد اقامه نماز و اعضای کمیته علمی بیست وسومین اجلاس سراسری صبح امروز سه شنبه با علی عسگری مدیر عامل خبرگزاری مهر دیدار و گفتگو کردند ۱۳۹۳ ۶ ۲۵ - ۱۱ ۰۷کاخ سفید: اوباما در حاشیه نشست مجمع عمومی با روحانی دیدار نمیکند
کاخ سفید اوباما در حاشیه نشست مجمع عمومی با روحانی دیدار نمیکند کاخ سفید اعلام کرد که هیچ دیداری بین رئیسجمهور آمریکا با همتایان ایران و روسی خود در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک صورت نخواهد گرفت به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری فرانسه جاش ارنست سخندر حاشیه دیدار تاسیسات دریایی و ماهان تندیس ۳ اخراجی و حضور ۵۰۰ تماشاگر در سالن هندبال!/ رئیس کمیته فوتسال هم
در حاشیه دیدار تاسیسات دریایی و ماهان تندیس۳ اخراجی و حضور ۵۰۰ تماشاگر در سالن هندبال رئیس کمیته فوتسال هم بازی را تماشا کرددرحالیکه سرمربی تیم ملی فوتسال برای تماشای مسابقه مقاومت و دبیری به کرج رفته بود سیدرضا افتخاری دیدار تاسیسات دریایی تهران و ماهان تندیس قم را از نزدیکعبدالله و احمدزی در سفارت آمریکا دیدار کردند
عبدالله و احمدزی در سفارت آمریکا دیدار کردند عبدالله عبدالله و اشرفغنی احمدزی کاندیداهای ریاستجمهوری افغانستان عصر روز گذشته در سفارت آمریکا در کابل با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردهاند به گزارش نامه نیوز عبدالله عبدالله و اشرفغنی احمدزی کاندیداهای ریاستجمهوری افغانستانگزارش تصویری - دیدار وزیر امور خارجه اسلواکی با هاشمی رفسنجانی
دیدار وزیر امور خارجه اسلواکی با هاشمی رفسنجانی عکس عرفان خوشخو - ایسنا سهشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۶کاخ سفید:اوباما با پوتین و روحانی دیدار نمی کند
کاخ سفید اوباما با پوتین و روحانی دیدار نمی کند کاخ سفید اعلام کرد باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا هیچ برنامه ای برای دیدار با ولادیمیر پوتین و حسن روحانی همتایان روس و ایرانی خود در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک ندارد به گزارش خبرگزاری فرانسه جاش ارنست سخنگوقراردادهای طولانی مدت به نفع بناهای تاریخی و سرمایهگذاران نیست | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۶ ۲۵ – سرمایهگذاری در احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی ماهیتی میانمدت دارد به گزارش دنیایاقتصاد به نقل از روابط عمومی صندوق احیاء بناهای تاریخی مدیرعامل این صندوق با بیان این مطلب افزود احیای اماکن تاریخی که در مفهوم بینالمللی یکی از مهمترین راهکارهای-
سیاسی
پربازدیدترینها