واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
حجت الاسلام الهیمنش:
وجود مبارک امام جواد مایه خیر و برکت عالمیان است خبرگزاری رسا ـ مدیر گروه رشته عرفان و تصوف دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی وجود مبارک امام جواد(ع) را مایه خیر و برکت تمام عالم دانست و گفت: افزون بر حوائج معنوی به ویژه کسانی که برای گرفتاریهای دنیا به آن حضرت متوسل شوند، حاجت روا خواهند شد.
حجت الاسلام رضا الهیمنش مدیر گروه رشته عرفان و تصوف دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان این که امام جواد(ع) مایه خیر، جود و برکت برای تمام عالم است اظهار داشت: کسانی که نیازهای دنیایی یا معنوی دارند اگر در خانه آن حضرت بروند و یا امام رضا(ع) را به امام جواد(ع) قسم بدهند ان شاءالله حاجات دنیایی و آخرتی آنها برآورده می شود؛ به ویژه توسل به آن حضرت برای گرفتاریهای دنیایی بسیار مؤثر است.
وی جایگاه امام جواد(ع)را از یک منظر در میان ائمه اطهار(ع) ممتاز دانست و گفت: به دلیل این که ایشان در میان امامان کمترین سن را داشتند که از دنیا رفتهاند؛ امام رضا(ع) کم فرزند بودند و امام جواد(ع) تنها فرزند پسر آن حضرت هستند، شاید به همین دلیل است که وجود شریف ایشان مایه جود، رحمت و برکت برای شیعیان و همه عالم آفرینش است.
مدیر گروه رشته عرفان و تصوف دانشگاه ادیان با بیان این که امامت حضرت در دوران کودکی اثبات کننده این حقیقت است که مقام نبوت و ولایت دایر مدار سن و سال نیست ابراز داشت: برخی می توانند در دوران کودکی از پختگی، جامعیت و مراتب کمال برخوردار باشند که دیگران حتی در سنین بالا به آن جایگاه نمیرسند.
حجت الاسلام الهیمنش به بیان یکی از وقایعی که در مورد امام جواد(ع) در تاریخ به ثبت رسیده است، پرداخت و گفت: روزی مأمون با جمعی از معبری می گذشت دید عدهای از کودکان مشغول بازی بودند و با دیدن او پا به فرار گذاشتند، در بین آنها کودکی بود که فرار نکرد، از او پرسید چرا مانند بقیه فرار نکردی؟ فرمود به چه دلیل فرار کنم نه جرمی مرتکب شدم و نه مزاحم رفت و آمد کسی هستم؛ مأمون پرسید تو کیستی؟ فرمود من محمدبنعلیبن موسی الرضا(ع) هستم.
وی با اشاره به این که بسیاری از کمالات امام جواد(ع) در دوران کودکی آشکار شد، ابراز داشت: همین رفتار و برخوردی که با مأمون داشت گواه بر این است که این وجود شریف از نظر عقلانیت و کمالات انسانی در جایگاهی قرار دارد که ممکن است بسیاری از انسان های بالغ چنین کمالی نداشته باشند.
مدیر گروه رشته عرفان و تصوف دانشگاه ادیان ازدواج حضرت با دختر مأمون را اجباری خواند و گفت: مأمون برای این که دل سادات هاشمی و فرزندان امیرمؤمنان(ع) به دست آورد و از این طریق به زعم خود پایههای حکومت بنی عباس را محکم کند، امام جواد(ع)را مجبور به این وصلت کرد.
حجت الاسلام الهیمنش افزود: بنی عباس ابتدا با این ازدواج مخالفت کرد؛ مأمون در نهایت خباثت و پلیدی، از شرافت، کرامت، مقام علمی و معنوی امام اطلاع داشت از این رو برای اینکه به صورت عملی پاسخ بنی عباس را بدهد جلسهای علمی ترتیب داد و در آن با طرح سؤالاتی از امام جواد(ع) از سوی بزرگان و علما مطرح میشد، به تمام حضار اثبات کرد که ایشان گرچه به ظاهر نوجوان است اما به لحاظ مراتب علمی و کمالی در حد اعلی قرار دارد.
وی به احترامی که علی بن جعفر فرزند امام صادق(ع) برای امام جواد(ع) قائل بود اشاره کرد و گفت: در جلسهای که علیبن جعفر با محاسن سفید به عنوان بزرگ آن مجلس بود هنگامی که امام جواد(ع) که در دوران نوجوانی بود وارد آن جلسه شد، علی بن جعفر تمام قد ایستاد و به آن حضرت احترام کرد.
مدیر گروه رشته عرفان و تصوف دانشگاه ادیان ادامه داد: علی بن جعفر با این کار مورد اعتراض اطرافیان قرار گرفت و گفتند شما عموی حضرت رضا(ع)هستید چرا قدر و منزلت خود را حفظ نمی کنید؟ او دستی به محاسن کشید و گفت خدا مرا با این ریش سفید قابل ندانسته اما این نوجوان را قابل دانسته و مقامات عالیه را به او عطا فرموده است./928/ت302/ی
۱۳۹۳/۷/۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]