واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نگاه انسانی و سلامت محور روحانی به نجات "کره زمین"
امروز بشر برای جلوگیری از تغییرات بحرانی اقلیمی و پیامدهای ناگوار آن که جز نیستی طبیعت و انسان چیزی به بار نمی آورد، نیاز به «نگاهی انسانی» و «سلامت محور» دارد.
به گزارش نامهنیوز این پیامی است که رییس جمهوری اسلامی ایران خطاب به سران بیش از یک صد کشور دنیا بر زبان آورد تا به نمایندگی از کشورش از جامعه جهانی دعوت کند که در برابر این «مهمترین چالش قرن بیست و یکم» دست در دست یکدیگر بنهند.
روحانی اجلاس سران سازمان ملل متحد برای بررسی تغییرات اقلیمی زمین را به عنوان "فرصتی ممتاز" برای پرداختن به این مقوله حساس ارزیابی کرد و " استمرار نزاع های سیاسی و جنگ" را سد راه رسیدن به راه حل جهانی در این باره برشمرد.
او گفت: تغییرات دمایی و آثار آن بر کاهش بارندگی در منطقه خاورمیانه و بروز خشکسالی مستمر و کم آبی منجر به افزایش فقر و احتمال بروز ناآرامی ها و تنش های مرزی شده و متاسفانه استمرار نزاع های سیاسی و جنگ در کشورهای هم جوار نیز به مانعی در برابر دستیابی به توافقات عملی و پایدار برای حل مشکلات زیست محیطی منطقه ای تبدیل شده است.
پیش از این هم سازمان ملل متحد در گزارش های مختلف در مورد تغییرات اقلیمی حاصل از فعالیت های بشر در روی کره زمین و عواقب ناگوار آن هشدار داده است و همگان می دانند که این تغییرات تا چه حد می توانند بر زندگی مردم در نقاط مختلف دنیا تاثیر بگذارند.
سازمان ملل تغییرات اقلیمی را به عنوان تهدیدی برای موجودیت کشورهای فقیر معرفی می کند، به عبارتی، همان کشورهایی که تا پیش از این هم دچار قحطی و جنگ بوده اند.
حتی در کشورهای پیشرفته و صنعتی هم تغییرات اقلیمی خسارت های مادی و انسانی زیادی بر جای گذاشته و می گذارد.
اما آن چه در پیام رییس جمهوری اسلامی ایران خودنمایی می کند، هشداری تازه به جامعه جهانی است که اگر کشورها بر آنند تا راهی برای حل این معضل بیابند باید ملاحظات سیاسی را فراموش کنند. چرا که انسان ها فارغ از آن که در چه اقلیمی زندگی می کنند، همه مسافر کشتی یگانه ای به نام زمین اند.
از این رو کشورها باید منافع سیاسی و انحصار طلبی های اقتصادی خود را در راه نجات زمین به کناری نهند و تجربه و دانش خود را با دیگران تقسیم کنند.
روحانی در این باره به روسای کشورهای جهان گفت: هم اکنون امکان دستیابی به تجارب و دانش کشورها در مواجهه با خشکسالی و کم آبی و بحران های زیست محیطی به ویژه آلودگی هوای شهرها برای برخی از کشورها دشوار شده است.
اشاره به این نکته بسیار تامل برانگیز است. چرا که بنا به اذعان بسیاری از دانشمندان این کشورهای صنعتی و پیشرفته اند که به دلیل انتشار فراوان گازهای گلخانه ای سبب بروز قحطی و خشکسالی در کشورهای واقع در مناطق آسیب پذیر دنیا شده اند و باز همین کشورهای صنعتی اند که دانش و فناوری لازم برای نجات کره زمین را در اختیار دارند اما آن را با کشورهای توسعه نیافته که بیشترین آسیب را از تغییرات اقلیمی دیده اند، تقسیم نمی کنند.
به بیان دیگر، امروز اگر کودک اتیوپیایی از گرسنگی می میرد، گناهش به گردن کشورهای صنعتی مرفهی است که ابایی ندارند گازهای گلخانه ای حاصل فعالیت های صنعتی شان در آفریقا، خاورمیانه یا مناطق بی بهره دنیا سبب قحطی و خشکسالی شود.
آن چه که دنیا در این راه نیازمند آن است، چنان که رییس جمهوری اسلامی ایران بدان باور دارد، "توافقی جامع مبتنی بر مکانیزم های اقتصادی است که در آن ملاحظات مربوط به توسعه همه کشورها لحاظ شده باشد."
تحریم ها و تبعیض ها "برای نجات این کره سبز" کارگر نخواهند افتاد.
روحانی می گوید: با یک نگاه انسانی و سلامت محور هرگز نمی توان به دلیل تحریم های غیرقانونی، محیط زیست و سلامت مردم را در معرض خطر قرار داد.
منبع: ایرنا
۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]