تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835984668
یادداشت دکتر سریع القلم/ مهمترين مشكل كشور چيست؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: یادداشت دکتر سریع القلم/ مهمترين مشكل كشور چيست؟
مهم ترین مشکل کشور چیست؟ این موضوعی است که دکتر محمود سریع القلم، استاد دانشگاه شهید بهشتی در یادداشتی بدان پرداخته است که در زیر می آید:مهمترين مشكل كشور چيست؟
آفتاب: به سه مورد زير، توجه فرماييد:
.1 كشورهاي عربي حوزة خليج فارس حدود 2 تريليون دلار صندوق دخيرة ارزي (خارج از بودجه جاري خود) دارند كه در سال چند صد ميليارد دلار از طريق سرمايهگذاري در غرب و آسيا، براي اين كشورها و نسلهاي آتي آنها سود حاصل ميكند؛
.2 منطقه سي لي كان ولي (Silicon Valley) كه مهمترين منطقه فنآوري جهان در شمال كاليفرنياست با جمعيتي معادل 6.828.617 نفر در ماه جاري، درآمد سرانة 63.288 دلار كه جزء بالاترين در جهان است را رقم زد؛
.3 چينيها اخيراً موشك زمين به درياي 1100 كيلومتري (DF-21D) با هزينة 11 ميليون دلار با موفقيت آزمايش كردند.
معاني صريح و تلويحي اين تحولات عظيم در سطح همسايههاي ما و در مقياس جهاني چيست؟ همة كشورها به فكر توسعه و افزايش توانمندي هستند حتي قطر با جمعيت 250 هزار نفري معادل يك محلة تهران. اعراب جنوب خليج فارس بهتدريج در حال خريد روزافزون سهام شركتهاي نفتي بزرگ جهان هستند و اگر ما در آينده بخواهيم بهمنظور دستيابي به فنآوري نفت و گاز، با شركتهاي بزرگ جهان همكاري كنيم چه بسا با دستور كار سياسي همسايگان سهامدار خود نيز روبرو شويم. آيا ميتوان عنصر فنآوري و تكنيك را از فرآيند توليد ثروت و قدرت ناديده گرفت؟ چينيها به دو دليل وارد عرصة جهاني شدهاند: اول فروش كالا و خدمات و دسترسي به پول و ثروت و دوم همكاريهاي مربوط به دستيابي فنآوري. از قديم روسها و چينيها علاقة وافري به منطقة سيليكانولي داشتهاند بهطوريكه آمريكا، اين منطقه را از مناطق كليدي امنيت ملي خود تلقي ميكند.
آيا ميتوان به جز افزايش توانمنديهاي اقتصادي، توليدي، مالي و فنآوري هدف ديگري براي يك كشور در اين منظومة موجود جهاني تصور كرد؟ هر هدف سياسي و هر افق فرهنگي كه يك كشور براي خود درنظر بگيرد، تابع توليد امكانات و ثروت است. وقتي روزنامهها و رسانهها را مطالعه ميكنيم، هر فردي، هر نهادي و هر جمعيتي، اشكالات كشور را از زاويه ديد و منافع خود ميبيند: يكي ميگويد مهمترين مشكل، آلودگي هواي تهران است. ديگري اظهار ميدارد بالا بودن تعداد سارقان و معتادان مسئله اصلي ماست.
باز ديگري تصور ميكند كه مسئله اصلي ما ايرانيان، تحولات عراق است. آن طرفتر، مطرح می شود هدف اصلي زندگي ما ايرانيان تغییر جهت و ماهیت نظام بین المللی است. همينطور مسايل ديگر: فساد، رانتخواري، فرسوده بودن ناوگان هوايي، بوروكراسي ناكارآمد، جادههاي ناامن، بنزين ناسالم، لبنيات آلوده، بحران کمبود آب، تعداد پروندههاي قضايي، نبود امكانات براي عامه مردم براي رسيدگي به بهداشت دندان، رسانههاي ضعيف و عمدتاً تبليغاتي و غيره.
آيا با وجود صدها مؤسسه تحقيقاتي و هزاران محقق در كشور، تا بحال "درخت مسائل و مشكلات كشور" را ترسيم كردهايم؟ آيا نبايد تقدم و تأخر مشكلات را طراحي كنيم؟ اگر افزايش توانمندي را بهعنوان كليديترين هدف كشور بپذيريم، مشكلات و موانع تحقق چنين هدف كانوني كدام است؟ امروز چینی ها در بازارهای مالی آمریکا حضوری فعال دارند. امروز تحولات سياسي خاورميانه به سمتي ميرود كه سرنوشت جريانها و كشورهاي شمال آفريقا و خاورميانه و حتي پاكستان و افغانستان با امكانات مالي كشورهاي عربي خليج فارس تعيين خواهدشد. قدرت و تأثيرگذاري وزارت خزانهداري آمريكا امروز با وزارت دفاع آن كشور همطرازي ميكند. در تحولات اخير مربوط به اوكراين، ظرفيتهاي فكري و سياسي خانم مرکل صدراعظم آلمان نه تنها 6200 شرکت آلمانی بلکه مجموعه اتحادیه اروپا را در رابطه با تحريمهاي روسيه، اقناع كرد. در جهان امروز، اقناع سياسي و اقناع فرهنگي، به پشتوانه قدرت اقتصادي نياز دارد.
در كشور ما، تعداد همايشها بسيار فراوان است. معمولاً، مسئولان در دو ـ سه ساعت اول حضور دارند. همايشها بعضاً دو روز و حتي سه روز برگزار ميشوند. اگر بخاطر بياوريم در اواخر دهة 60 و اوايل 70، تنها يك فصلنامه تخصصي در متون سياسي و اقتصادي در كشور وجود داشت. اما امروز نزديك به سيصد فصلنامه در اين موضوعات در كشور توليد و منتشر ميشود. علي رغم رشد كمي در اينگونه ادبيات و متون، آيا ما هرم علت و معلولي مشكلات كشور را توانستهايم طراحي كنيم؟
مشكل 1 و 2 و 3 كشور كدامند؟ طبعاً نميتوان گفت كشور 245 مشكل دارد زيرا كه مجموعه مشكلات در يك شبكة علت و معلولي معنا پيدا ميكنند. نميتوان در هر سخنراني، مشكل يك كشور را تغيير داد و يا به تناسب مخاطبان، اولويتهاي جامعه را تنظيم نمود. منطقي نخواهد بود كه بعضي معلولها را مشكلات اصلي بدانيم و يا 20 اولويت مساوي داشته باشيم. كشورداري و حكمراني مطلوب به يك نظام فهم دقيق مسايل، علتها و معلولها، هرم مشكلات و طراحي درخت اولويتها نياز دارد. اتاق فكر بررسي ماتريس مسايل كشور كجاست؟ بخشی ديدن مسايل كشور، غرق شدن در حل و فصل مسايل يك سازمان و ناديدهگرفتن كل سيستم اجتماعي ـ سياسي ـ اقتصادي ـ فرهنگي ـ خارجي، ما را همچنان مشغول بحثهاي بديهي، كلي با حواشي فراوان كرده و خواهد كرد. اگر با نگاه سيستمي و منظومهوار به كل مسايل ايران ننگريم، نميتوانيم مشكلات را و 1 و 2 و 3 كشور را تشخيص دهيم.
اگر مجموعة مشكلات كشور را يكجا ببينيم، بنظر ميرسد كانون ماهوي اين مسايل در ناكارآمدي است. از خرابشدن آسفالت يك هفته پس از تكميل گرفته تا تأخير پروازها، از نرخ دو رقمي تورم گرفته تا اول بودن ايران در فرار مغزها، از كشته شدن 22 هزار نفر در جادهها گرفته تا وضعيت درياچه اروميه و سایر تالاب ها و رودخانه ها از رتبه بسيار پايين فضاي كسب و كار در ايران گرفته تا بيكاري 65 درصد از زنان تحصيلكرده، از سقوط مكرر هواپيماها گرفته تا تعداد محدود روز های هوای پاک در شهر ها. مجدداً تكرار ميكنم: اتاق فكر بررسي ماتريس مسايل كشور كجاست؟ آيا ما در مديريت كشور به تئوري سيستمها قائل هستيم؟ هر چند تمامي خلقت تابع تئوري سيستمهاست.
بر اساس همين منطق، اگر ريشه مشكلات را در ناكارآمدي بدانيم كه صدها مصداق ميتوانيم براي آن مطرح كنيم، پس بايد بپرسيم علتالعلل ناكارآمدي ايران در كدام عنصر و عامل قابل جستجوست؟ علمي و منطقي است كه در اتاق فكر كانوني كشور، پاسخهاي متعددي به اين سئوال داده شود. طي 26 سال گذشته، به يك پاسخ در رابطه با اين سئوال، پايبندي علمي و استدلالي داشتهام: علتالعلل ناكارآمدي در ايران، فقدان ارتباطات بينالمللي است.
اگر ما در حد تركيه با جهان ارتباط داشتيم، تخصص را گرامي ميداشتيم و به يك نفر، بیش از ده حكم اجرايي نميداديم.
اگر ارتباطات جدي بينالمللي داشتيم، سريع آلودگي هواي تهران، ايمني جادهها، ترافيك شهري، نظام اداري و دهها مورد را مجبور ميشديم حل و فصل كنيم.
اگر ارتباطات وسيع بينالمللي داشتيم، نميتوانستيم نرخ دو رقمي تورم را براي دههها حفظ كنيم.
اگر بينالمللي بوديم، در دانشگاههاي ما، از اساتید کره ای و ژاپنی گرفته تا محققان مصری و برزیلی حضور پيدا ميكردند، تدريس ميكردند، آموزش ميدادند و ميآموختند و افراد دانشگاهی در داخل کشور، خود را محك ميزدند.
اگر بينالمللي بوديم، قبول نميكرديم درصد قابل توجهي از مردم ايران از اتومبيل پرايد استفاده كنند.
اگر بينالمللي عمل ميكرديم، روبروي شاخص ارزي ايران در صرافيهاي خارجي، معادل های بسیار ضعیف را نميديديم.
منظور از بينالملليشدن چيست؟ سه اصل است: رقابت، كيفيت و استاندارد. تصور نكنيد كه مقصود تعامل صرفاً با غرب است. يكي از بهترين مصاديق براي فهم بينالملليشدن، كشور كره جنوبي است. هم پيشرفت خارقالعادهاي كردهاند و بدون منابع طبيعي نزديك به يك تريليون دلار توليد ناخالص داخلي دارند. هم زبان و فرهنگ و ادبيات خود را حفظ كردهاند و هم ميتوانند با سيستمي رقابتي و جهاني كه بپا كردهاند، همساية شمالي خود را تهديد اقتصادي كنند. كرة شمالي نگران بازشدن است چون تضادهاي دروني آن برملا ميشود و نظمي كه ايجاد كردهاند را متزلزل ميكند.
آيا من و شما ميتوانيم سه نفر از مقامات كره جنوبي را نام ببريم. احتمالاً خير. چون كره جنوبي سيستم است و نه فرد. اما همين كه در جهان گفته ميشد ونزوئلا يا ليبي، همه ميدانستند نام كدام افراد را بايد مطرح كنند. اول شرط توسعهيافتگي اين است كه همه بپذيرند، سيستمسازي مبناي تحول است و افراد صرفاً سيستم را مديريت ميكنند. مباني پيشرفت و فرآيندهاي تحول كيفي در حد عمومي و سهلالوصول شدهاند و مصاديق آن در آسيا و آمريكاي لاتين پيدا ميشود كه ميشود آنها را در گوگل جستجو كرد و نيازي به اين همه جلسه، همايش، سخنراني، ميزگرد، صدها سايت و جدولهاي نافرجام نيست. بنظر ميرسد از اوايل سلطنت ناصرالدين شاه تاكنون در كشور ما بحث ميشود كه پيشرفت خوب است يا بد.
اعتقاد به كشور و آينده كشور و آينده مردم ايران باعث خواهد شد تا از مباحث نظري عبور كرده و به راهبردها و سياستهاي جهانشمول و محكخورده جهاني روي آوريم و مانع از بروز بحرانهاي جديد شويم. اگر اينگونه تصميمگيريها و چرخشها صورت نپذيرد، متأسفانه با قواعد علمي ميتوان نتيجه گرفت ايران با يك فرآيند افول پايدار روبرو خواهدشد. مسئله ما ناكارآمدي است و راهحل آن بينالملليشدن است. سيستم، ترتب، تخصص، كيفيت، رقابت و استاندارد منحصراً در سايه روابط گسترده بينالمللي قابل تحقق است. ملتي كه ثروت دارد، ميتواند فرهنگ و ارزشهاي خود را نيز حفظ كند. ملتي كه ثروت دارد ميتواند استقلال و حاكميت سياسي خود را حفظ كند و حكومتي كه توليد ثروت را براي عامه مردم خود تسهيل ميكند به مهمترين منبع مشروعيتيابي سياسي نيز دسترسي پيدا ميكند.
در برابر هر آنچه گفته شد اما يك نقطه باقي ماند. در كشور ما بيش از صدها سايت و تنها در شهر تهران 37 روزنامه به اطلاعرساني، تحليل و تبليغ مشغولند. در اين آشفته بازار خبر و تحليل و تبليغ، فهم دقيق، علمي، سيستماتيك و منصفانه مسايل ايران كار سهلي نيست. در بسیاری از مواقع، مزاج، تعصب، احساس، حسادت، كينهتوزي، تحريف، بزرگنمايي، سياهنمايي در خبر و تحليل و تبليغ و ترويج همه در هم مطرح ميشوند. تميز صواب از ناصواب بسيار مشكل است. تمیز تواضع از تزویر که بعضا با هم آمیخته می شوند، کار هر کسی نیست. بدون ترديد هستند روزنامهها و سايتهايي كه دغدغة كشور و مردم ايران را دارند و به جامعه معيار و آگاهي ميدهند. در عين حال، خلأ تحليل علمي، بيطرف، سيستموار و آيندهنگرانه مشاهده ميشود.
در متدلوژي علوم انساني، كارآمدترين و دقيقترين روش فهم يك پديده، مقايسة آن با پديدههاي مشابه است. شايد براي دستيابي به يك تحليل علمي، سيستماتيك، واقعبينانه و منصفانه از مسايل كشور، مقايسه آن با شاخصهاي كشورهايي مانند تركيه، امارات، كره جنوبي، سنگاپور، مالزي و اندونزي مناسبترين روش باشد.
منبع: عصرایران
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
صفحات پیشنهادی
مهمترین مشکل کشور به روایت سریعالقلم
سهشنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۵ مهمترین مشکل کشور چیست این موضوعی است که دکتر محمود سریعالقلم - استاد دانشگاه شهید بهشتی - در یادداشتی به آن پرداخته است به گزارش ایسنا این یادداشت که برای عصر ایران به نگارش درآمده بدین شرح است به سه مورد زیر توجه فرمایید 1- کشورهای عربی حوزه خمعاون تربیت و آموزش سپاه کاشان در گفتوگوی تفصیلی با فارس: مهمترین مشکل فرهنگی کشور عدم تعریف «چشمانداز
معاون تربیت و آموزش سپاه کاشان در گفتوگوی تفصیلی با فارس مهمترین مشکل فرهنگی کشور عدم تعریف چشمانداز استمعاون تربیت و آموزش ناحیه مقاومت سپاه کاشان مهمترین مشکل و نیاز امروز عرصه فرهنگ را عدم تعریف چشمانداز جامع و هدفمند دانست به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان فرهنگ که درسالههای دکتری به سمتی سوق داده می شوند تا مشکلات کشور را حل کنند
مدیر گروه جغرافیا واحد علوم و تحقیقات رسالههای دکتری به سمتی سوق داده می شوند تا مشکلات کشور را حل کنند فرجی راد از تحقیق در مورد چهار طرح بزرگ در قالب رساله دکتری در گروه جغرافیا این واحد دانشگاهی خبر داد به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره کل رفرجیراد خبر داد تحقیق پیرامون ۴ مشکل بزرگ کشور در قالب رسالههای دکتری واحد علوم و تحقیقات
فرجیراد خبر دادتحقیق پیرامون ۴ مشکل بزرگ کشور در قالب رسالههای دکتری واحد علوم و تحقیقاتمدیر گروه جغرافیای واحد علوم و تحقیقات از تحقیق در مورد چهار طرح بزرگ در قالب رساله دکتری در این واحد دانشگاهی خبر داد و گفت رسالههای دکتری باید به سمت حل مشکلات کشور سوق داده شوند به گزارساله هاي دکتري به سمتي سوق داده مي شوند تا در قالب طرح هاي بزرگ مشکلات کشور را حل کنند
۱۹ شهريور ۱۳۹۳ ۱۱ ۱ق ظ مدير گروه جغرافيا واحد علوم و تحقيقات رساله هاي دکتري به سمتي سوق داده مي شوند تا در قالب طرح هاي بزرگ مشکلات کشور را حل کنند در اين گروه در يک سال گذشته چهار رساله در رابطه با توسعه مناطق مرکزي ايران توسعه مناطق جنوبي ساحل دريا ايجاد شهرهاي جهاني وسردار نقدی:همه باید در برابر مشکلات کشور احساس مسوولیت داشته باشند
سردار نقدی همه باید در برابر مشکلات کشور احساس مسوولیت داشته باشند خرم آباد - ایرنا - ریس سازمان بسیج مستضعفین گفت همه باید در برابر مشکلات کشور احساس مسوولیت داشته باشند و در پیشرفت و توسعه کشور سهیم شوند به گزارش خبرنگار ایرنا سردار محمد رضا نقدی عصر چهارشنبه در اولین اجوابستگی به نفت و دولتی بودن اقتصاد دو مشکل عمده کشور / اداره کشور با بودجهای کمتر از 25 تا 26 میلیارد دلار
جهانگیری مطرح کرد وابستگی به نفت و دولتی بودن اقتصاد دو مشکل عمده کشور اداره کشور با بودجهای کمتر از 25 تا 26 میلیارد دلار معاون اول رئیس جمهور گفت بررسیها نشان میدهد که امسال کشور با بودجهای کمتر از 25 تا 26 میلیارد دلار اداره شده است به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنرفع هر چه سریعتر مشکل فاضلاب بازارهای تاریخی ارومیه و خوی
استانها شمال آذربایجان غربی صابری کاخکی خواستار شد رفع هر چه سریعتر مشکل فاضلاب بازارهای تاریخی ارومیه و خوی ارومیه - خبرگزاری مهر مدير كل دفتر حفظ و احيا بناها محوطه ها و بافت هاي تاريخي كشور بر لزوم رفع هر چه سریعتر مشکل فاضلاب بازارهای تاریخی ارومیه و خوی تاکید کرد به13 استان کشور درگیر مشکل کم آبی |اخبار ایران و جهان
13 استان کشور درگیر مشکل کم آبی در سطح کشور 13 استان در آب مشکل دارند و لذا باید در بحث مالی این قضیه بیشتر کار شود کد خبر ۴۳۴۶۸۲ تاریخ انتشار ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۹ - 15 September 2014 نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس گفت منابع آب استان را باید شیرین کنیم و باید بپذیریم تمهمترین اخبار رسانههای مجازی کشور چگونه خطای یک نفر آبروی یک ملت را میبرد/ دلیل شکست همهپرسی استقلال اسکات
مهمترین اخبار رسانههای مجازی کشورچگونه خطای یک نفر آبروی یک ملت را میبرد دلیل شکست همهپرسی استقلال اسکاتلند آموزش زنان عراقی برای مبارزه با داعش تصاویرچگونه خطای یک نفر آبروی یک ملت را میبرد دلیل شکست همهپرسی استقلال اسکاتلند آموزش زنان عراقی برای مبارزه با داعش تصاویرامهمترین اخبار رسانههای مجازی کشور علت عدم حضور ایران در ائتلاف علیه داعش/ توجیه دانشگاه آزاد درباره افزایش ش
مهمترین اخبار رسانههای مجازی کشورعلت عدم حضور ایران در ائتلاف علیه داعش توجیه دانشگاه آزاد درباره افزایش شهریهها گردانندگان اصلی شبکههای فارسی زبانعلت عدم حضور ایران در ائتلاف علیه داعش توجیه دانشگاه آزاد درباره افزایش شهریهها گردانندگان اصلی شبکههای فارسی زبان و هلاکتگلستان درمشکل چاقی و ابتلا به سرطان مری رتبه اول کشوری را دارد
گلستان درمشکل چاقی و ابتلا به سرطان مری رتبه اول کشوری را دارد گرگان - ایرنا- معاون هماهنگی وامور استان های بنیاد بیماری های خاص کشور گفت استان گلستان از لحاظ چاقی و ابتلا به سرطان مری حائز رتبه اول در کشور است که باید نسبت به این بیماری ها اطلاع رسانی درستی صورت گیرد به گزارشجانشین فرمانده مرزبانی ناجا: مشکل امنیتی در مرزهای کشور وجود ندارد / با تمام توان در حال حراست از مرزهای کشور
جانشین فرمانده مرزبانی ناجا مشکل امنیتی در مرزهای کشور وجود ندارد با تمام توان در حال حراست از مرزهای کشور هستیمجانشین فرمانده مرزبانی ناجا گفت با تمام توان در حال حراست از مرزهای کشور هستیم به نحوی که امروز امنیت در تمام مرزهای ایران برقرار است و مشکل امنیتی در کشور وجود ندارسازمان همکاری اقتصادی و توسعه خبر داد کاهش پیشبینی رشد اقتصادی کشورها/ نرخ بیکاری بالا در اقتصادهای پیشرفته
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه خبر دادکاهش پیشبینی رشد اقتصادی کشورها نرخ بیکاری بالا در اقتصادهای پیشرفته مشکل اصلی استسازمان همکاری اقتصادی و توسعه پیش بینی خود را از رشد اقتصادی کشورها در سال 2014 کاهش داد و نرخ بیکاری بالا در اقتصادهای پیشرفته را به عنوان مشکل اصلی عنوان کمشکل تامین هزینه های درمانی ایثارگران از سوی متولیان امر سریعتر رفع شود
استانها غرب لرستان خدایی سوری مشکل تامین هزینه های درمانی ایثارگران از سوی متولیان امر سریعتر رفع شود خرم آباد - خبرگزاری مهر رئیس مجمع نمایندگان استان لرستان خواستار تسریع در رفع مشکل تامین هزینه های درمانی ایثارگران از سوی متولیان امر شد به گزارش خبرنگار مهر حجت اله خداهمکاری تنگاتنگ استانداران در حل مشکلات جوانان کشور تاثیرگذار است
معاون وزیر ورزش و جوانان همکاری تنگاتنگ استانداران در حل مشکلات جوانان کشور تاثیرگذار است ارومیه - ایرنا - معاون فرهنگی و امور جوانان وزیر ورزش و جوانان گفت همکاری تنگاتنگ استانداران در سراسر کشور می تواند در حل مشکلات جوانان تاثیرگذار باشد محمود گلزاری روز چهارشنبه در دیداررئیس اداره ورزش و جوانان نکا: نبود اسپانسر مهمترین مشکل ورزش نکا است
رئیس اداره ورزش و جوانان نکا نبود اسپانسر مهمترین مشکل ورزش نکا استرئیس اداره ورزش و جوانان نکا گفت نبود اسپانسر مهمترین مشکل ورزش نکا است به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نکا حسین دلیری پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ورزش نکا دارای قهرمانان جهانی بین-
گوناگون
پربازدیدترینها