تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837455804




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازگشت سفرا به سفارتخانه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ مهر ۱۳۹۳ (۱۱:۳۹ق.ظ)
ايران و انگليس؛ بازگشت سفرا به سفارتخانه گروه اقتصاد سياسي
به گزارش خبرگزاري موج، روابط ديپلماتيک بين ايران و بريتانيا دست کم طي سه سده اخير با فراز و فرودهاي بسياري توام بوده است. از هر دو سو که بنگريم و بر اساس منافع ملي هر دو کشور، جنبه‌هاي منفي و مثبت بسياري در اين روابط وجود داشته و تاريخ وضعيت پرتنش و متلاطمي را در اين مناسبات شاهد بوده است. آخرين تحول سياسي مهم بين دو کشور مربوط به قطع روابط سياسي و بسته شدن سفارت خانه ها بود.
دخالت‌هاي دولت بريتانيا در امور داخلي ايران، پس از انتخابات خرداد ۱۳۸۸ تشنج‌آفرين شد. ۱۸ آذر ۱۳۸۹ سايت رسمي سفارت بريتانيا در ايران، اقدام به انتشار يادداشت انتقادآميزي درباره وضع حقوق بشر در ايران به قلم سايمون گس سفير بريتانيا در تهران کرد که با واکنش وزارت خارجه ايران و احضار او مواجه شد. تظاهرات بسيج دانشجويي در برابر سفارت بريتانيا در تهران، درخواست شماري از مقامات دولت و گروهي از نمايندگان مجلس براي اخراج سفير انگلستان و کاهش سطح روابط سياسي، واکنش‌هاي ديگري به انتشار اين يادداشت بود.
وزارت دارايي بريتانيا در ۳۰ آبان ۱۳۹۰ اعلام کرد بانک مرکزي ايران را به دليل تسهيل عمليات بانکي براي گسترش فعاليت‌هاي هسته‌اي تحريم کرده و کليه مبادلات بانکي با ايران را تعطيل خواهد کرد. پس از آن بود که مجلس شوراي اسلامي در ۶ آذر ۱۳۹۰ راي بالايي به کاهش سطح روابط سياسي و بازرگاني ايران و بريتانيا دادند. مخالفان اين طرح خواستار قطع کامل روابط با بريتانيا بودند.
دو روز بعد، سفارت بريتانيا در تهران مورد حمله گروهي از دانشجويان قرار گرفت.اين اقدام اگرچه با نيتي انقلابي صورت گرفت. اما با شيوه‌اي غيراخلاقي و غيرقانوني همراه بود. اين افراد وارد ساختمان سفارت بريتانيا شدند، پرچم آن کشور را پايين کشيدند و پرچم ايران را بر فراز آن برافراشتند. دانشجويان معترض همچنين سنگ و کوکتل مولوتوف به سوي ساختمان سفارت پرتاب کردند.
در پي اين رويداد، دولت بريتانيا دستور تعطيلي سفارت ايران در آن کشور را صادر کرد. باراک اوباما، ديويد کامرون، اتحاديه اروپا، شوراي امنيت سازمان ملل متحد، بان‌کي مون و دولت‌هاي چين و روسيه و کانادا و سوئد و دانمارک در بيانيه‌هايي جداگانه واکنش نشان دادند. آلمان، فرانسه، ايتاليا و هلند نيز به نشانه ابراز همبستگي با انگلستان، سفراي خود را فراخواندند.
وزارت امور خارجه در واکنش به اقدام دانشجويان،«از برخي رفتارهاي غيرقابل قبول معدودي از معترضين که علي‌رغم تلاش نيروي انتظامي و تقويت نيروهاي حفاظت کننده از سفارت صورت پذيرفت، ابراز تاسف نموده» و با اين حال در واکنش به تعطيلي سفارتخانه ايران در لندن از سوي دولت بريتانيا اعلام کرد:«ايران هم متقابلا اقدام‌هاي لازم را انجام خواهد داد.»
با اين حال پس از روي کار آمدن حسن روحاني در سال گذشته، وزارت خارجه بريتانيا ضمن تبريک به رئيس جمهور جديد ايران، براي بهبود روابط با ايران ابراز اميدواري کرد. در همين حال بنيامين نتانياهو با برقراري تماس‌هايي با دولت بريتانيا تلاش کرد آن کشور را از رابطه مجدد ديپلماتيک با ايران بر حذر دارد. گرچه در ۲۸ آبان ۱۳۹۲، ديويد کامرون و حسن روحاني در تماسي تلفني با يکديگر صحبت کردند. اين اولين تماس بين دو مقام ايران و بريتانيا در اين سطح پس از ۱۰ سال بود.
اکنون روابط ايران و انگلستان باز به مرز بازگشايي سفارت رسيده است. به عبارتي با فراهم شدن شرايط مناسب بين المللي براي ايران و تاکيد دولت يازدهم به کاهش تنش با کشورهاي مهم منطقه و جهان و از سويي ديگر روند مذاکرات هسته اي و گفت و گو با مقامات عالي رتبه سياسي در اروپا، ايران و انگلستان درصدد بازنگري در روابط سياسي خود برآمده اند. روز گذشته ( دوشنبه 31 شهريور) محمد جواد ظريف و فيليپ هاموند، وزراي خارجه ايران وانگليس موضوع بازگشايي سفارت دو كشور، اقدامات و مراحل اجرايي و روند پيشرفت كارها را يکي از محورهاي گفتگوهاي خود قرار دادند.
در مورد اين بازنگري در روابط بايد گفت، بريتانيا به جهات مختلف داراي ويژگي‌هاي خاصي است که روابط با اين کشور براي ايران اهميت بالايي دارد. انگلستان با ۵۶ کشور متشرک‌المنافع که مستعمره‌هاي سابق اين کشور بوده‌اند، ارتباط دارد و بر آن‌ها صاحب نفوذ است. انگلستان بزرگ‌ترين سرمايه‌گذار خارجي در آمريکاست و بزرگ‌ترين بازار داد و ستد مالي جهان است.
همچنين برتانيا هنوز هم در خليج فارس، نفوذ دارد. با وجود هياهو و حضور مشهود آمريکا، برتانيايي‌ها در خليج فارس حضور دارند و از آن منتفع مي‌شوند. بريتانيا با قدرت‌هاي حاشيه‌اي نيز روابط نزديک دارد، و قدرت قابل توجهي در خليج فارس است. بنابراين روابط مناسب با بريتانيا عامل مؤثر بر کيفيت مناسبات ما با برخي کشورهاي منطقه تلقي خواهد شد.
از سويي ديگر ايران بازار بزرگي براي بريتانياست و با توجه به مشکلاتي که در اقتصاد بريتانيا وجود دارد، روابط اقتصادي براي هر دو کشور مهم است.
بريتانيا از قدرت‌هاي سنتي تأثيرگذار در معادلات خاورميانه است. ايران نيز همواره قدرتي تأثيرگذار بر خاورميانه بوده است. دو کشور در چنين شرايطي احساس مي‌کنند که تأمين منافع در خاورميانه بدون مشارکت يکديگر دشوار يا شايد ناممکن است.
همچنين حل مسائل خاورميانه بدون مشارکت ايران امکان‌ناپذير است. با توجه به مشکلات جدي در سوريه، عراق و...دولت بريتانيا و اتحاديه اروپا از ايران متنفر باشند يا خوش‌شان بيايد، حل مسائل خاورميانه بدون ايران ممکن نيست.
در آخر نيز بايد گفت که بهسازي روابط ايران و بريتانيا نه فقط دشمناني در ايران، بلکه مخالفاني در بريتانيا دارد. هر يک از اين گروه‌ها به دلايلي با عادي‌سازي روابط و توسعه آن مخالف هستند. بنابراين دولت بايد مسأله را از هر دو سو نگريسته و بر مبناي شناختي عميق از منافع و اقدامات احتمالي اين گروه‌ها اقدام کند. هرگونه اقدام در قبال بريتانيا، نيازمند شناخت دقيق منافع، اهداف، سياست‌ها، توانمندي‌ها و روابط اين کشور با ساير کشورهاست.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن