واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > اردبیل گزارش مهر/
تداوم ضربان خطر در جاده مشگین شهر/ نقاط حادثه خیزی که بر روی کاغذ اصلاح می شود
اردبیل – خبرگزاری مهر: حادثه خیز ترین جاده مواصلاتی استان اردبیل، جاده مشگین شهر - اردبیل در حالی همچنان قربانی می گیرد که طرح اصلاح نقاط حادثه خیز آن همچنان در کاغذ بازی های اداری محبوس است.
به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که فقط سه روز از سانحه تصادف دو دستگاه پژوه 405 در 15 کیلومتری مشگین شهر – اهر با یک کشته و چهار زخمی گذشته بود که روز گذشته پنج کشته و دو زخمی در سانحه تصادف یک دستگاه پیکان با یک دستگاه پراید به لیست قربانیان این جاده اضافه شد. جاده ای که آمار تصادفات آن هر هفته در تیتر رسانه ها قرار گرفته و با این وجود تداوم ضربان خطر آن با بی توجهی در اجرای طرح های ایمن سازی به قوت خود باقی است. جاده مشگین شهر – اردبیل یکی از جاده های پرتردد استان محسوب می شود که طبق اظهارات دستگاه های ذیربط سالانه بیشترین حجم تصادفات جاده ای را به خود اختصاص می دهد. طرح اصلاح نقاط حادثه خیز این جاده سال ها است در جلسات مختلف عنوان شده و در برخی مواقع به دلیل محدودیت اعتباری و در برخی مواقع سهل انگاری در اجرا، عملا به فاز عملیاتی نمی رسد. تا جایی که رئیس پلیس راه استان اردبیل از شناسایی 48 نقطه حادثه خیز در جاده های استان خبر داد که منتظر تامین اعتبار برای اصلاح هستند. پیشتازی جاده مشگین شهر در صید قربانی معراج ظهیری گفت: در صورتی که اعتبار لازم تامین شود نقاط را اصلاح می کنیم و تاکید کرد در نیمه نخست امسال بیش از 65 درصد تصادفات فوتی و جرحی استان اردبیل در جاده های شمال استان به ویژه محور حادثه خیز اردبیل - مشگین شهر و سه راهی مشگین تا پارس آباد رخ داده که آمار تصادفات و کشته های ما را به شدت افزایش داده است. وی با بیان اینکه پیش از این ما با کاهش هشت تا 10 درصدی تصادفات رو به رو بودیم اما با آمار تصادفات دو هفته اخیر این وضعیت به کمتر از دو درصد کاهش یافته است، گفت: تعداد کشته های ما در این مسیر از 27 نفر به 35 نفر رسیده که این خود نشان می دهد در مرداد و شهریور به دلیل افزایش مسافرت ها ما با حجم گسترده ای از تصادفات رو به رو هستیم.
هر چند دستگاه های نظارتی و ذیربط در اغلب موارد با اعلام اینکه تصادف به دلیل بی احتیاطی راننده رخ داده است پرونده رسیدگی به آن را تمام شده می دانند و هر چند ظهیری معتقد است در اغلب تصادفات عدم رعایت قوانین و سرعت غیر مجاز عامل اصلی است اما در عین حال نقش ایمنی جاده موضوعی نیست که هیچ نهادی بتواند از مسئولیت آن شانه خالی کند. علاوه بر این اعتبارگیری برای اصلاح نقاط حادثه خیز این جاده از جمله موضوعاتی است که به ابهام فعالیت برخی نهادها و نمایندگان انجامیده و این سوال را ایجاد کرده که چرا در سفر اخیر رئیس جمهور و برخی وزرا نسبت به تامین اعتباری و تاکید بر ضرورت ایمن سازی این جاده اقدام نشد و حرکت چراغ خاموش مسئولانی که از آنها انتظار می رفت چه بهانه ای بالاتر از آمار کشته شدگان این جاده داشته است؟ اولویتی که در حد شعار متوقف است تاکید به اصلاح این جاده سال ها است از سوی رسانه ها و کارشناسان طرح می شود و با وجود اینکه دولت تمرکز خود را بر روی پروژه های اولویت دار گذشته است اما به نظر می رسد کنترل قربانیان یک جاده خطرناک در اولویت ها محلی از اعراب ندارد. تا جایی که عدم تامین اعتبار نقاط حادثه خیز درست زمانی عنوان می شود که پیش از این یکی از شهرداران سابق مشگین شهر از هزینه کرد اعتبار نقاط حادثه خیز در جای دیگر گلایه کرده بود. علاوه بر این عدم مطالعه جامع این جاده موجب شده است نهایت اقدامات دستگاه ها در مقاطعی که تصادفات بالا می گیرد به اجرای طرح های ریز خلاصه شده و چاره کار جدی اندیشیده نشود. یکی از بخش های حادثه خیز این جاده مسیر سهراهی مشگینشهر ـ قرهقیه است که به دلیل شریان اصلی عبور و مرور خودروها به سمت اهر، اردبیل و پارسآباد و بدلیل دو بانده نبودن جاده سالانه تعداد زیادی از شهروندان را به کام مرگ میکشاند. ضرورت مطالعه جامع خطرات جاده در عین حال اقدام وعده داده شده اخیر فرمانداری مشگین شهر آسفالت ریزی این بخش از جاده است که در واقع با هدف کنترل تصادفات اجرا می شود. ابراهیم امامی پیش از این از آسفالت ریزی سه راهی قره قیه تا سه راهی مغان جاده مشگین شهر به دلیل حجم بالای تصادفات خبر داد و افزود:60 درصد از تصادفات جاده مشگین شهر در این بخش اتفاق می افتد. وی طول بزرگراه اردبیل - مشگین شهر را 85 کیلومتر خواند و افزود: به منظور ارتقا ایمنی جاده نقاط غیر ایمن شناسایی می شود. امامی عدم رعایت نکات ایمنی را یکی از دلایل عمده تصادفات می داند و تاکید دارد در کنار بهسازی جاده ها ضروری است رانندگان نیز به نکات ایمنی توجه داشته باشند. احداث پایگاه امدادی مشگین شهر – اهر اقدام وعده داده شده دیگر فرمانداری است که کلنگ زنی ساختمان مشروط به تامین اعتبار صورت خواهد گرفت تا این جاده برخوردار از پایگاه مناسب باشد.
زمین در نظر گرفته شده برای این پایگاه امدادی منتظر تامین اعتبارات است و به نظر می رسد با وضعیت فعلی اعتبارات مسافران این جاده در آینده نزدیک نمی توانند شاهد احداث یک پایگاه مناسب باشند. چهار بانده شدن ضرورتی که مراقبت می طلبد نکته قابل توجه دیگر برای ایمن سازی این جاده و کاهش تصادفات طرح چهار بانده کردن آن است که استاندار اردبیل اوایل امسال کلنگ آن را بر زمین زد و گفت: چهاربانده کردن این جاده در سال های اخیر طرح شده بود که امسال با جذب اعتبار 120 میلیارد تومانی اجرای آن کلنگ زنی شد. مجید خدابخش که در آن مقطع ایمن سازی و کیفیت بخشی به محورهای اصلی مواصلاتی را یکی از مهمترین سیاست های بهسازی زیر ساخت های استان عنوان کرده بود، تاکید داشت: در سال جاری به دلیل محدودیت اعتبارات پروژه های زیر ساختی استان با اولویت و ضرورت اجرا خواهد شد. این تاکیدات که البته با نگاهی به وضعیت عملیاتی شدن پروژه های ایمن سازی چندان امیدوار کننده نیست نیازمند دقت و مراقبت نهادهای متولی است تا به اجرا درآمده و آمار رو به افزایش قربانیان یک جاده را کنترل کند. خطرات جاده مشگین شهر اردبیل در حالی به قوت خود باقی است که تنها زیر ساخت ارتباطی این شهرستان به مرکز استان و سایر شهرستان ها از طریق راه جاده ای است و ایمنی جاده برای توسعه مراودات مردمان ساکن در این شهرستان ضرورت دارد. شهرستانی که به عنوان یکی از قطب های گردشگری و کشاورزی اردبیل شناخته می شود و اخیرا با ورود به حوزه صنعت بی توجه به زیرساخت ها در تلاش است رقم سهم گیری خود در این سه حوزه را افزایش دهد. ................................ گزارش: ونوس بهنود
۱۳۹۳/۷/۱ - ۱۱:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]