محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827481610
تخریب خانه های تاریخی برای فرار از ثبت میراثی/ تنها 25 اثرتاریخی از 200 اثر گلپایگان ثبت شده است
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان مهر گزارش میدهد:
تخریب خانه های تاریخی برای فرار از ثبت میراثی/ تنها 25 اثرتاریخی از 200 اثر گلپایگان ثبت شده است
اصفهان – خبرگزاری مهر: عدم رسیدگی به بناهای تاریخی ثبت میراثی شده شهر گلپایگان به اندازهای مشهود بوده است که مالکان برخی از خانههای تاریخی این شهر برای فرار از ثبت میراثی شدن املاک خود اقدام به تخریب بخشی از بنای تاریخی خود کردهاند.
به گزارش خبرنگار مهر، این روزها به اعتقاد بسیاری از مسئولان کشوری و استانی صنعت توریسم و تقویت زیربناهای گردشگری میتواند بهترین راهکار برای خروج از وضعیت بحران زده اقتصاد کشور باشد و از آنجایی که استان اصفهان دارای بیش از 20 هزار اثر تاریخی است میتواند مأمن خوبی برای حضور گردشگران داخلی و خارجی باشد، این ظرفیت را میتوان یک روی سکه گردشگری دانست و روی دیگر آن را نیز نحوه بهرهبرداری از این میراث میتوان عنوان کرد.
خبرهای بیمهری با میراث فرهنگی در استان اصفهان همیشه از گوشه و کنار این استان به گوش میخورد و این بار خبرها حاکی از آن است که این بیتوجهیها با بناهای تاریخی شهر گلپایگان دست به یقه شده است. به صورتیکه این وضعیت عزم سارقان عتیقه را بیش از پیش جزم کرده تا در راستای سرقت ابزارآلات موجود در بناهای میراثی دندان تیز کنند.
نماینده میراث فرهنگی تنها نماینده ثبت آثار است نه رسیدگی
رضا قربانی یکی از شهروندان گلپایگانی و دانشجوی رشته میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر و با انتقاد از بی توجهی مسئولان میراث فرهنگی به وضعیت بناهای تاریخی شهر گلپایگان اظهار داشت: شهروندان این شهر و دیگر کسانی که به این شهر می آیند اگر گذرشان به آثار تاریخی بیفتند خواهند دید که واقعا از حمایت دولت به عنوان متولی اصلی این آثار برخوردار نیست و اگر اوضاع به همین منوال پیش برود بعید نخواهد بود که در آینده نزدیک شاهد فرو افتادن این آثار خواهیم بود. وی افزود: بیشتر آثار باستانی گلپایگان در معرض تخریب قرار دارد و نمایندگی میراث فرهنگی صرفاً نماینده ثبت فرهنگی است و لاغیر، این نمایندگی بعد از ثبت اقدامی جهت نگهداری و یا مرمت آن انجام نمی دهد و مردم نیز به همین دلیل میل و رغبتی در همکاری با میراث فرهنگی ندارند به طوری که اخیراً به محض اطلاع یکی از مالکان خانه های قدیمی مبنی بر پیگیری ثبت فرهنگی منزل خود، اقدام به تخریب کاشیهای نفیس و تاریخی خانه خود نموده است تا بدینوسیله خانه خود را از سرنوشت آثار دیگر در امان نگه دارد.
این شهروند گلپایگانی با بیان اینکه اگر میراث فرهنگی ضمن ثبت آثار، حمایتهای مادی و معنوی از آثار را نیز انجام میداد در حال حاضر وضعیت بناهای میراثی گلپایگان به این صورت نبود، ادامه داد: با پیگیریها و مراجعاتی که به اداره میراث فرهنگی در سطح شهر گلپایگان داشتهایم همیشه دم از کمبود اعتبار برای رسیدگی به این بناها میزنند و این بهانه را سپری برای عدم پاسخگویی به انتقادات وارد شده به خود کردهاند.
قربانی شناسایی ظرفیتهای میراث فرهنگی برای مردم شهر گلپایگان و دیگر مردم کشور را ضروری دانست و بیان داشت: آثار تاریخی گلپایگان، حتی برای مردم گلپایگان نیز ناشناخته هستند به جرأت باید گفت بیش از 70 درصد مردم گلپایگان حتی نام و نشان آثار تاریخی شهر را نمیدانند.
وی حمایتهای لازم معنوی و مادی از صاحبان بناهای تاریخی را ضروری دانست و افزود: با حمایت از این افراد میتوان با جذب بخش خصوصی اعتبار لازم را برای بهبود وضعیت بناهای تاریخی گلپایگان جذب کرد.
این شهروند گلپایگانی با نام بردن از تعدادی از آثار تاریخی موجود در شهر گلپایگان گفت: خانه معظمی ها، خانه شجاع نظام، چندین حمام زیبای تاریخی، مناره سلجوقی، کبوتر خانه ها، ارگ گوکد، هفده تن، قلعه های قدیمی، برج سرباطان و ..... بخشی از آثار تاریخی گلپایگان هستند.
تنها 25 اثر تاریخی گلپایگان ثبت میراثی شده است
مهدی نوبخت، رئیس اداره میراث فرهنگی گلپایگان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وجود 200 اثر تاریخی در شهر گلپایگان اظهار داشت: از این تعداد تنها 25 اثر توسط میراث فرهنگی به ثبت رسیده است.
وی در خصوص رسیدگی به وضعیت بناهای تاریخی شهر گلپایگان نیز گفت: بر اساس سیاستهای سازمان میراث فرهنگی در حال حاضر اعتبارات موجود برای تکمیل پروژههای نیمه تمام هزینه خواهد شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی گلپایگان با بیان اینکه میراث فرهنگی آمادگی کامل را برای جذب سرمایههای بخش خصوصی دارد، افزود: هر بیتوجهی که از سوی میراث فرهنگی اتفاق افتاده است با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی قابل جبران خواهد بود.
وی ادامه داد: بیش از 92 درصد از بناهای تاریخی شهر گلپایگان مالک خصوصی دارد و تنها 8 درصد از این بناها عمومی و دولتی است.
"خانه معظمیها" از جمله آثار تاریخی شهر اصفهان است که به اعتقاد برخی از دوستداران میراث فرهنگی در شهر گلپایگان مورد بیتوجهی قرار گرفته است و در صورت عدم رسیدگی در آیندهای نزدیک تخریب خواهد شد و این در حالی است که رئیس اداره میراث فرهنگی شهر گلپایگان این بنای تاریخی را یکی از پابرجاترین بناهای تاریخی این شهر اعلام کرد و افزود: از سال 88 تاکنون 300 میلیون تومان برای احیای این خانه تاریخی هزینه شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر خانه معظمیها به 500 میلیون تومان اعتبار برای نگهداری نیاز دارد، افزود: بخش خصوصی میتواند برای احیای کامل این خانه همکاری داشته باشد.
"حمام حاجی" نیز یکی دیگر از بناهای تخریب شده شهر گلپایگان است که به اعتقاد مهدی نوبخت از سال 77 تا 87 از سوی مردم تخریب شده است، وی در این راستا اظهار داشت: این حمام تاریخی در حال حاضر توسط بخش خصوصی در حال مرمت و بازسازی است و در آیندهای نزدیک به محلی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی تبدیل خواهد شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی گلپایگان "حمام دربانان" را نیز از دیگر حمامهای تاریخی شهر گلپایگان عنوان کرد و بیان داشت: هنوز اعتباری برای احیای این حمام اختصاص نیافته است.
وی درباره آخرین وضعیت "خانه شجاع نظام" نیز اظهار داشت: این خانه دارای مالک خصوصی است و این مالکان اجازه ثبت شدن این خانه در لیست آثار میراث فرهنگی را نمیدهند.
تخریب برخی از قسمتهای خانه تاریخی 120 ساله برای فرار از ثبت میراثی شدن
اما "خانه توکلیها" که از دیگر بناهای تاریخی گلپایگان است و در مسیر گلپایگان – خوانسار و روبروی پمپ بنزین این مسیر وجود دارد اخیرا مورد توجه میراث فرهنگی به منظور ثبت میراثی شدن قرار گرفته است.
رئیس اداره میراث فرهنگی گلپایگان در این رابطه اظهار داشت: این خانه قدمتی 120 ساله دارد و به دلیل اختلاف ورثههای این خانه میراث فرهنگی هنوز موفق به ثبت این اثر نشده است.
وی عدم فرهنگسازی در خصوص وظایف و رسالت اداره میراث فرهنگی در بین مردم گلپایگان را نیز یکی دیگر از دلایل شرایط موجود در بناهای تاریخی این شهر دانست و افزود: ضروری است که رسانهها در خصوص آگاه سازی مردم گلپایگان نسبت به فعالیتهای میراث فرهنگی اقدامات اساسی را دنبال کنند.
نوبخت در خصوص سرقت اموال و ابزارآلات قیمتی داخل بناهای تاریخی اصفهان نیز بیان داشت: این ابزارآلات مربوط به کارهای کشاورزی و یا بخشی ابزارهای بکار برده شده در دربهای خانهها بوده است و ارزش زیادی ندارند.
گزارش: مریم یاوری
۱۳۹۳/۷/۱ - ۰۷:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
صلاحی: ضرورتی برای تملک خانه بوشهریها در صورت میراثی شدن آن وجود ندارد/ مسجد جامعی: عدم ثبت خانه بوشهریها به
صلاحی ضرورتی برای تملک خانه بوشهریها در صورت میراثی شدن آن وجود ندارد مسجد جامعی عدم ثبت خانه بوشهریها به عنوان یک ملک تاریخی شاید ضعف میراث فرهنگی باشد معاون برنامهریزی شورا وامور شهری شهرداری تهران گفت با توجه به هزینه 18 میلیارد تومانی جهت تملک خانه بوشهریها و 8میلیاردتثبت هفت اثر تاريخي ـ فرهنگي يزد در فهرست آثار ملي کشور
۱۹ شهريور ۱۳۹۳ ۱۳ ۱۲ب ظ ثبت هفت اثر تاريخي ـ فرهنگي يزد در فهرست آثار ملي کشور در نشست کميته ثبت و حريم آثار ملي غيرمنقول هفت اثر تاريخي يزد در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد به گزارش خبرگزاري موج معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان يزد گفت در ايتخریب شبانه چند خانه بافت تاریخی شیراز |اخبار ایران و جهان
تخریب شبانه چند خانه بافت تاریخی شیراز مسوولان سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفتند تخریب شبانه حدود 10 خانه تاریخی در معبر طرح توسعه حرم شاهچراغ ع به حضرت علاء الدین حسین ع اقدامی عجولانه و احساسی بوده است کد خبر ۴۳۵۳۷۳ تاریخ انتشار ۲۷ شهريور ۱۳۹۳ -خروج بنای تاریخی از ثبت، به معنای تخریب آن نیست
دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۷ کارشناس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به صرف خروج یک اثر از فهرست آثار ملی حق صدور مجوز تخریب ندارد به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا در سالهای گذشته مالکان برخی بناهای تاریخی با شکایت به دیوان عدالت اداری توانستند ملک خود را که جزو آثار ملیمدیرکل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان مطرح کرد ثبت هفت اثر تاریخی سیستان و بلوچستان در فهرست آثار ملی
مدیرکل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان مطرح کردثبت هفت اثر تاریخی سیستان و بلوچستان در فهرست آثار ملیمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت هفت اثر و بنای تاریخی سیستان و بلوچستان در فهرست آثار ملی ثبت شد علیرضا شهبخش امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس درخانه به دوشی تنها دانشگاه شهر اقبالیه در آستانه سال تحصیلی جدید/ بلا تکلیفی 1200 دانشجو
استانها مرکز قزوین مهر گزارش می دهد خانه به دوشی تنها دانشگاه شهر اقبالیه در آستانه سال تحصیلی جدید بلا تکلیفی 1200 دانشجو قزوین- خبرگزاری مهر اتفاقات و ناهماهنگی هایی که طی چند ماه اخیر بین مسئولان در خصوص دانشگاه علامه مجلسی روی داده است موجب شده مسئولان آموزش و پرورش درتخریب خانههای تاریخی در اصفهان ادامه دارد خانه تاریخی «خان» در حال تخریب است
تخریب خانههای تاریخی در اصفهان ادامه داردخانه تاریخی خان در حال تخریب استسریال تخریب خانههای تاریخی به ثبت رسیده در اصفهان همچنان ادامهدار است و گویا فکر و تدبیر و شاید بودجهای قرار نیست این سلسله را به سرانجامی دیگر برساند به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان خانههای تاریخیخروج یک اثر از ثبت ملی، مجوز تخریب آن نیست
دوشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۰ ۴۸ مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران تأکید کرد صدور حکم خروج از ثبت یک بنای تاریخی توسط دیوان عدالت اداری به معنای صدور مجوز تخریب آن بنا نیست به گزارش ایسنا در چند سال اخیر مالکان برخی بناهای تاریخی با شکایت به دیوان عدالت اداری توانستهانمدیرکل حراست سازمان میراث فرهنگی: تخریب خانه تاریخی «پورنواب» شیراز درحال پیگیری است
مدیرکل حراست سازمان میراث فرهنگی تخریب خانه تاریخی پورنواب شیراز درحال پیگیری استمدیرکل حراست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور از پیگیری و ارائه شکایت در مورد تخریب خانه تاریخی پورنواب واقع در بافت تاریخی فرهنگی شیراز خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز محمدجوتخریب خانههای تاریخی شیراز هنوز در ابهام
تخریب خانههای تاریخی شیراز هنوز در ابهام شاید اگر آن شب صدای بولدوزرها زیاد از حد بلند نبود یا بلدوزری ساخته میشد که صدا نداشت یا آوار شدن دیوارها بر روی هم خواب مردم در کوچه پس کوچههای بافت تاریخی را برهم نمیزد هیچکس خبردار نمیشد که بازهم خانهای تاریخی تخریب شده استثبت هفت اثر تاریخی در یزد
ثبت هفت اثر تاریخی در یزد معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت کمیته ثبت و حریم آثار ملی غیرمنقول هفت اثر تاریخی یزد را در فهرست آثار ملی به ثبت رساند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز محسن ذاکرینیا۱۰ خانه بافت تاریخی جهانی شیراز شبانه تخریب شد
۱۰ خانه بافت تاریخی جهانی شیراز شبانه تخریب شدتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۹ ۰۱ مسوولان سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفتند تخریب شبانه حدود ۱۰ خانه تاریخی در معبر طرح توسعه حرم شاهچراغ ع به حضرت علاء الدین حسین ع اقدامی عجولانه و احساسیتخریب خانههای تاریخی شیراز همچنان در ابهام
یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۹ شاید اگر آن شب صدای بلدوزرها زیاد از حد بلند نبود یا بلدوزری ساخته میشد که صدا نداشت یا آوار شدن دیوارها بر روی هم خواب مردم در کوچهپس کوچههای بافت تاریخی را برهم نمیزد هیچکس خبردار نمیشد که بازهم خانهای تاریخی تخریب شده است مثل دهها خانتخریب خانههای تاریخی شیراز هنوز در ابهام |اخبار ایران و جهان
تخریب خانههای تاریخی شیراز هنوز در ابهام شاید اگر آن شب صدای بولدوزرها زیاد از حد بلند نبود یا بلدوزری ساخته میشد که صدا نداشت یا آوار شدن دیوارها بر روی هم خواب مردم در کوچه پس کوچههای بافت تاریخی را برهم نمیزد هیچکس خبردار نمیشد که بازهم خانهای تاریخی تخریب شده استبخشی از یک خانه تاریخی در شیراز تخریب شد/ میراث فرهنگی: تخریب متوقف شده است
استانها جنوب فارس اختصاصی مهر بخشی از یک خانه تاریخی در شیراز تخریب شد میراث فرهنگی تخریب متوقف شده است شیراز – خبرگزاری مهر بخشی از منزل تاریخی پور نواب متعلق به دوران زندیه در شیراز تخریب شد به گزارش خبرنگار مهر خانه تاریخی پورنواب به دوره زندیه تعلق دارد و در بافتهفت اثر تاریخی فرهنگی یزد در فهرست آثار ملی ثبت شد
هفت اثر تاریخی فرهنگی یزد در فهرست آثار ملی ثبت شد یزد- ایرنا - معاون اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت از 18 اثر تاریخی فرهنگی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسید که هفت مورد مربوط به استان است به گزارش روابط عمومی این اداره کل که روزدوشنبه در اختیار ایرنخانه تاریخی پور نواب در شیراز تخریب شد
استانها جنوب فارس اختصاصی مهر خانه تاریخی پور نواب در شیراز تخریب شد شیراز – خبرگزاری مهر خانه تاریخی پور نواب متعلق به دوران زندیه در شیراز به طور کامل تخریب شد به گزارش خبرنگار مهر چهار روز پیش گروهی از افراد ناشناس با استفاده از بیل مکانیکی در حال تخریب این منزل تا-
گوناگون
پربازدیدترینها