تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827298418




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تخریب خانه‌های تاریخی شیراز هنوز در ابهام


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تخریب خانه‌های تاریخی شیراز هنوز در ابهام
شاید اگر آن شب، صدای بولدوزرها زیاد از حد بلند نبود، یا بلدوزری ساخته می‌شد که صدا نداشت، یا آوار شدن دیوارها بر روی هم خواب مردم در کوچه‌ پس کوچه‌های بافت تاریخی را برهم نمی‌زد، هیچ‌کس خبردار نمی‌شد که بازهم خانه‌ای تاریخی تخریب شده است، مثل ده‌ها خانه که طی سال‌های اخیر خراب و تبدیل به خیابان و معبر و میدان شد و وجدان هیچ‌کس هم درد نگرفت.
آفتاب: این روزها یکی از بحث‌های روز شیراز، تخریب خانه‌های تاریخی است؛ خانه‌هایی که هنوز و بعد از گذشته صد سال و بیشتر، تک و توک میان صدها خانه‌ی بافت فرسوده، جاخوش کرده‌اند و مانند خوش‌نشین‌ها، تا کاری به‌ کارشان نداشته باشیم، حداقل فرونمی‌ریزند و با خاک یکسان نمی‌شوند.


به گزارش آفتاب به نقل از ایسنا، شاید موریانه به جان چوب‌هایشان بیفتد و گذر ایام رنگ کدورت بر چهره‌شان بکشد و دست بی‌میل صاحبان خانه‌ها، ماله‌ی مرمت بر سر و رویشان نکشد، اما آنقدر استخوان‌بندی محکمی دارند که صد سال دیگر هم پا برجا بمانند، بی‌آنکه حتی دیوارشان مثل دیوار باغ جهان‌نما و هفت‌تنان، کمر به سمت گودبرداری‌های نابجا و مرمت‌های نه‌چندان کارشناسی خم کند.


دیر زمانی از آن روز نمی‌گذرد که به‌ بهانه برخورد با معتادان و منقل‌خانه‌ها، پای ضابطان قانون به خانه‌های تاریخی کشیده شد و انتشار عکس‌ها در خبرگزاری ایسنا، ترمزی بود بر سرعت بی‌مهابای تخریب و تخریب و تخریب ... اما این‌بار دیگر نه پای نیروی انتظامی در میان است، نه بهانه منقل‌خانه، بحث حول محور گروهی ناشناس!! می‌چرخد، گروهی ناشناس با چند لودر، در میان کوچه‌ پس کوچه‌های پشت شاهچراغ، جایی که تردد برای دوچرخه و موتور و انسان هم سخت است، می‌آیند و خراب می‌کنند و با مخالفان این عمل درگیر هم می‌شوند.


به گزارش ایسنا،‌ کار تخریب خانه‌های تاریخی این‌بار به مرکز کشید و کارشناسان و مدیرانی آمدند و جلسه‌ای و .. اگر چه براساس نظر یکی از معاونت‌های میراث فرهنگی فارس که به روابط عمومی آن اداره توصیه کرده بود خبرگزاری ایسنا را از حضور این‌ گروه مطلع نکنند!!! اما جلسات هیچ خروجی نداشت جز اینکه ادعای مجوز نداشتن طرح توسعه بافت فرسوده شیراز مطرح شد.


استاندار فارس اما در گفت‌وگو با خبرنگاران و در پاسخ به خبرنگار ایسنا، ابتدا معتقد بود در این خصوص به‌ اندازه کافی در رسانه‌ها خبر منعکس شده است.


سیدمحمد احمدی با تاکید براینکه طرح بهسازی و نوسازی هزار و ۴۰۰ هکتار بافت فرسوده شیراز مصوبه دارد،‌ خاطرنشان کرد: در این محدوده تعدادی خانه میراثی و تعدادی خانه ارزشی وجود دارد، میراثی ثبت ملی است، ارزشی شماره ثبت ندارد، اما ارزشمند و تاریخی است.


وی در نهایت انگشت را به سمت میراث فرهنگی نشانه رفت و گفت: من با آقایانی که از تهران آمده بودند ملاقاتی داشتم و به آنها هم گفته‌ام که کم‌کاری از میراث است.


احمدی ادامه داد: اگر میراث فرهنگی پول بگذارد و این خانه‌ها مرمت بشود، مشکلات حل می‌شود، نه اینکه یک خانه به‌ صرف اینکه ارزشی یا میراثی است بدون متولی بماند و بشود بیغوله و محل تجمع معتاد و مشکلاتی را ایجاد کند.


استاندار فارس گفت: سرمایه‌گذاری حاضر است خانه‌های ارزشی را مرمت کرده و در آنها سرمایه‌گذاری کند، اما امکان این اقدام فراهم نشده است.


احمدی درباره تخریب‌های اخیر بدون تایید یا تکذیب آن گفت: می‌گویند در روند تخریب‌های اخیر یک خانه ارزشی هم خراب شده، من خبر دقیق ندارم، اما این‌ را هم گفته‌ام که خودشان (میراث فرهنگی) مقصر هستند.


مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس نیز در جمع خبرنگاران تصریح کرد: اداره کل راه و شهرسازی در تخریب‌های اخیر هیچ نقشی نداشته است.


هوشنگ عشایری با بیان اینکه می‌گویند هنگام تخریب این خانه‌ها بین تخریب‌کنندگان و تعدادی از دوستداران میراث فرهنگی درگیری اتفاق افتاده گفت: تشخیص اینکه چه کسی این اقدام را انجام داده قاعدتا کار دشواری نخواهد بود.


عشایری در خصوص شکایت میراث فرهنگی فارس از اداره راه و شهرسازی فارس گفت: ما به لحاظ قانونی، دستگاه متولی طرح توسعه حرم محسوب می‌شویم و من به‌عنوان مدیر این مجموعه، به‌هیچ عنوان از دوستان میراث فرهنگی گلایه‌ای ندارم، چون به‌ لحاظ قانونی آنان باید از یک دستگاه شکایت می‌کردند تا پرونده‌ای مفتوح و موضوع مشخص شود.


مدیرکل راه و شهرسازی در عین‌حال طرح توسعه حرم را دارای مجوز دانست و گفت: براساس مصوبات شورای سیاست‌گذاری طرح توسعه حرم، قرار شد املاکی که در محدوده قرار دارند پس از رایزنی و توافق با مالکان، خریداری و تخریب شوند.


عشایری با تصریح اینکه خانه‌ تاریخی تخریب شده توسط کارشناسان راه و شهرسازی شناسایی شده بود،‌ گفت: مصوبه شورای سیاست‌گذاری هم تخریب خانه‌های اطراف خانه مورد نظر بود، اما نمی‌دانم چه دلیل گروهی که مشخص نیست این اقدام را انجام داده است.


این مقام مسئول همچنین خاطرنشان کرد: خانه پورنواب قرار بود در آینده به موزه راه و شهرسازی فارس تبدیل شود، لذا ما برای این خانه برنامه داشتیم؛ مانند برنامه‌ای که در سایر بخش‌های طرح توسعه داشتیم و اجرا کردیم.


عشایری گفت: در مسیر احداث خیابان ۹ دی خانه‌های تاریخی موجود در مسیر شناسایی شدند و بعد از انجام مرمت، دو واحد آن به دو خبرگزاری و یک واحد به انجمن دوستداران میراث فرهنگی و تعدادی دیگر نیز به فعالان بخش‌های مختلف مردمی واگذار شد تا ضمن بهره‌برداری از آنها در نگهداری نیز تلاش کنند، اگرچه مالک این خانه‌ها دولت است.


مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس با تاکید بر اینکه همه مسئولان در همه بخش‌ها دغدغه مسائل میراثی و تاریخی را داشته و دارند، گفت: اینکه راه و شهرسازی در این تخریب‌های اخیر دخیل بوده است را صراحتا و با شدت تکذیب می‌کنم، اما بلاخره دستگاه قضایی مسئولیت اصلی در رسیدگی به موضوع را دارد.


مدیر حوزه تولیت حرم احمدی و محمدی(ع) نیز پیش از این در جمع خبرنگاران و باز هم در پاسخ به خبرنگار ایسنا اعلام کرده بود که آن تولیت دستگاه بهره‌بردار است و در موضوع اجرا دخالتی نداشته و ندارد.


محسن اسماعیل‌پور نیز با تاکید براینکه طرح توسعه حرم دارای مجوزهای قانونی و اعتبارات مصوب است، گفت: شورای سیاست‌گذاری طرح توسعه حرم تنها مسیر اجرای این طرح را برنامه‌ریزی و مدیریت می‌کند.


به گفته مسئولان میراث فرهنگی کشور، موضوع این تخریب با شکایت آن سازمان در یکی از شعب دادگستری استان فارس و در شیراز مراحل رسیدگی را طی می‌کند.




تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن