واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
جزئيات تسهيلات اعطايي توانير به متقاضيان نصب مولدهاي توليد پراکنده
مجري طرح نيروگاههاي توليد پراکنده شرکت مادرتخصصي مديريت توليد، انتقال و توزيع نيروي برق ايران (توانير)، جزئيات تسهيلات اعطايي توانير به متقاضيان نصب مولدهاي توليد پراکنده را تشريح کرد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران،سيدرضا ميرزا زاده حسيني در گفتوگو با (پاون)، اظهار داشت: فرق نيروگاههاي توليد پراکنده با ديگر نيروگاهها در فراگير بودن آن بوده و صدور مجوز و پروانه احداث به شرکتهاي برق منطقهاي و توزيع تفويض شده است.
وي افزود: ما هم اکنون در 39 شرکت توزيع و 16 شرکت برق منطقهاي واحد جلب مشارکت داريم و متقاضيان ميتوانند با مراجعه به نزديکترين واحد جلب مشارکت نسبت به دريافت مجوز اقدام کنند.
وي ادامه داد: پس از اعلام آمادگي متقاضيان و ارزيابي شرايط اوليه آنان، موافقت اوليه صادر شده و در ادامه آن با ارايه چندين مدرک ديگر، موافقت اوليه به پروانه احداث تبديل ميشود.
حسيني با بيان اينکه صدور مجوزهاي لازم در سامانه اداري صنعت برق درصورت کامل بودن مدارک به کمترين زمان رسيده است و در طول حداکثر يک هفته صادر ميشود، گفت: کساني که داراي موافقت اصولي هستند، بايد زمين تملک کنند که اين يک موضوع خارج از وزارت نيرو است و پس از آن به مجوزهاي لازم از سازمانهاي ديگر همچون شرکت گاز و سازمان محيط زيست نياز است.
وي اظهار داشت: پس از صدور مجوزهاي لازم، مطالعههاي فني جهت اتصال به شبکه برق انجام ميشود تا با ورود يک منبع جديد توليد، پايداري شبکه افزايش يابد و صنعت برق مطابق اين مطالعهها مجوز اتصال به شبکه را صادر ميکند.
مجري طرح نيروگاههاي توليد پراكنده با بيان اينکه تامين تجهيزات و دستگاه از بخشهاي مهمي است که سرمايهگذار بايد انجام دهد، گفت: نيروگاه طرشت بهعنوان مرکز ارزيابي مولدها به متقاضيان کمک ميکند تا دستگاهي استاندارد و با بازده بالا انتخاب کنند.
وي افزود: پس از صدور پروانه احداث و تکميل طرح، قرارداد خريد تضميني بهمدت پنج سال با متقاضيان بسته و قيمتها ساليانه متناسب با افزايش نرخ ارز و تورم تعديل ميشود.
وي يادآور شد: همچنين براساس قوانين حمايتي بهمدت 10 سال سوخت موردنياز مولدها تامين ميشود؛ يعني اگر سوخت مولد قطع شود، دستگاه آماده بهکار فرض شده و بهاي انرژي توليدي قراردادي آن پرداخت ميشود.
وي با تاکيد بر اينکه ما با سازمان شهرکهاي صنعتي به تفاهم رسيدهايم که تا 3000 متر زمين بهصورت رايگان در اختيار سرمايهگذاران توليد پراکنده قرار گيرد، گفت: همچنين قرار شده است شرکتهاي برق منطقهاي که در محل پستهاي فوق توزيع زمين اضافي دارند، اين زمينها بهصورت اجاره بلندمدت در اختيار سرمايهگذاران قرار گيرد؛ بنابراين منظور از تملک زمين تنها خريد نيست و ميتوان زمين نيز بهصورت رايگان دريافت کرد و حدود 50 درصد از کساني که پروانه احداث دريافت کردهاند، موفق به دريافت زمين رايگان شدهاند.
وي افزود: 25 درصد معادل انرژي سال نخست را بهصورت پيشپرداخت ميدهيم که تاکنون درمجموع 80 ميليارد تومان به متقاضيان پرداخت شده است.
وي خاطرنشان کرد: استفاده از سامانههاي توليد پراکنده تلفات را کاهش ميدهد و حرارت اين نوع نيروگاهها را ميتوان براي توليد گرما و سرما و حتي استحصال دياکسيد کربن استفاده کرد.
وي يادآور شد: با استفاده چندمنظوره از واحدهاي توليد پراکنده، بازده آنها حتي به بالاي 80 درصد ميرسد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]