واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رايزني امريكا- تركيه براي ايجاد منطقه حائل در سوريه
تركيه و امريكا به بهانه مقابله با داعش سعي در ايجاد منطقهاي حائل در خاك سوريه را دارند تا با تقويت جبهه مخالفان دمشق نوك پيكان ائتلاف ضد تروريسم را به سمت دولت سوريه بكشانند. اين هدف بين رئيسجمهور تركيه و اعضاي ناتو بررسي شده و دو طرف درحال بررسي اين موضوع هستند.
تركيه و امريكا به بهانه مقابله با داعش سعي در ايجاد منطقهاي حائل در خاك سوريه را دارند تا با تقويت جبهه مخالفان دمشق نوك پيكان ائتلاف ضد تروريسم را به سمت دولت سوريه بكشانند. اين هدف بين رئيسجمهور تركيه و اعضاي ناتو بررسي شده و دو طرف درحال بررسي اين موضوع هستند.
تركيه كه از زمان شروع بحران در سوريه از هيچ ابزاري براي كمك به مخالفان سوري براي مقابله با دولت بشار اسد، رئيسجمهور سوريه دريغ نكرد اين بار نيز در پي ايفاي نقشي جديد در اين كشور است. آنكارا به بهانه مقابله با تهديدات ناشي از تروريستهاي گروه دولت اسلامي (داعش) سعي در ايجاد منطقهاي حائل در مناطق هم مرز با سوريه دارد. «رجب طيب اردوغان» رئيسجمهور تركيه گفت كه با امريكا و اعضاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) درباره ايجاد منطقه حائل در نزديكي مرزهاي سوريه گفتوگو كرده است.
به گزارش فارس به نقل از شبكه «العربيه»، رئيسجمهور تركيه چند روز پيش نيز گفته بود كه ارتش تركيه در حال برنامهريزي براي ايجاد يك منطقه حائل احتمالي در مرز جنوبي اين كشور است كه خطر داعش آنجا را تهديد ميكند. اظهارات اردوغان يك هفته پس از آن اعلام شد كه سناي امريكا براي تقويت تروريستهاي ميانهرو سوري با اعطاي 500 ميليون دلار به تروريستها موافقت كرد.
واشنگتن نيز كه تا هفتههاي اخير براي مقابله با تروريستهاي تندرو در چارچوب برنامه عربستان فعاليت ميكرد، اخيرا موضع خود را تغيير داده و بيشتر به سمت همكاري با تركيه گرايش پيدا كرده است. اين همكاري بيشتر در عرصه مقابله نظام سوريه است تا مقابله با داعش، زيرا تركيه در ائتلاف امريكايي ضد داعش حضور ندارد. اردوغان اعلام كرد كه دولت اين برنامهها را بررسي و تصميمگيري خواهد كرد آيا چنين اقدامي ضروري است يا خير. يك مقام رياست جمهوري تركيه اين اظهارات اردوغان را تأييد كرد اما مشخص نكرد اين منطقه حائل در كدام نقطه از مرز اين كشور ايجاد خواهد شد. تركيه و همپيمانان غربياش سعي دارند با تجهيز تروريستهاي ميانه رو در سوريه بتوانند بخش هايي از اين كشور را تحت كنترل اين گروه درآورند تا با آرامش بيشتري جنگ با دولت سوريه را ادامه دهند.
اين اقدام همزمان با حملات ائتلاف بينالمللي عليه گروه تروريستي داعش در عراق و سوريه ميتواند جبهه مخالفان ميانه رو را تقويت كند، زيرا ارتش آزاد در دو سال گذشته علاوه بر جنگ با نظام داخلي با تروريستهاي داعش و جبهه النصره نيز درگيريهايي داشته و بخشي از توان اين گروه با تروريستهاي تندرو صرف ميشد. نبود گروههاي تروريستي تندرو در منطقه حائل، قدرت مانور تروريستها را بيشتر ميكند. تركيه كه خود را از ائتلاف امريكايي عليه داعش كنار كشيده و فقط به ارسال كمكهاي بشردوستانه به مردم عراق و سوريه بسنده كرده درصدد است عدم همكاري با غرب در ائتلاف را در كمك به تروريستهاي ارتش آزاد كه هدف اصلي همه اعضاي ائتلاف است، جبران كند.
منطقه حائل دردسري براي تركيه است
ژنرال بازنشسته ارتش تركيه هشدار داد، ايجاد منطقه حائل در خاك سوريه براي تركيه دردسرساز خواهد بود. به گزارش پايگاه اينترنتي روزنامه يني چاغ تركيه، اردوغان كاراكوش ژنرال بازنشسته نيروي هوايي و رئيس انجمن افسران بازنشسته ارتش تركيه، با هشدار درباره درخواست قدرتهاي بيگانه از تركيه براي ايفاي نقش نيروي زميني تركيه در ايجاد منطقه حائل در سوريه، گفت: «ايران، روسيه و چين با ايجاد منطقه حائل و منطقه پرواز ممنوع در سوريه مخالفت خواهند كرد و چنين اقدامي تركيه را با دردسر مواجه خواهد كرد». وي گفت: «بهتر است به جاي ايجاد منطقه حائل، اردوگاههايي براي استقرار پناهجويان داير شود.»
معامله تركيه با «داعش»
پس از آنكه گروهك تكفيري داعش روز جمعه 49 گروگان تركيهاي را بعد از ۱۰۰ روز، يك شبه آزاد كرد سؤالات متعددي درباره ارتباط تركيه با داعش مطرح شد. روزنامه الوطن سوريه به نقل از يك ديپلمات غربي در استانبول تركيه اعلام كرد كه آنكارا با داعش معامله كرده است. اين ديپلمات غربي اعلام كرد كه بر اساس اين معامله، آنكارا اطلاعات مربوط به شهر «عين العرب» را در اختيار داعش قرار داد و اين گروهك نيز گروگانهاي ترك را آزاد كرد. روزنامه الوطن نوشت كه گروهك تروريستي داعش پس از سيطره بر بيشتر روستاهاي شهر «عين العرب» (واقع در 120 كيلومتري شمال شرق حلب) در ريف غربي و شرقي اين شهر، برگههاي ائتلاف بينالمللي مبارزه با داعش كه امريكا عهدهدار راهبري آن است، را برهم زد.
به گفته اين ديپلماتتصادفي نيست كه گروگانهاي ترك در كمتر از دو روز از آغاز حمله به شهر عين العرب آزاد شوند. شهر عينالعرب پس از «حسكه» و «قامشلي» سومين شهر بزرگ كردنشين سوريه است. اين ديپلمات تأكيد كرد، هدف از اين معامله نابودي هر گونه جنبش جدايي طلب كردهاي سوريه براي برپايي دولت خودمختار و تعهد داعش براي حمايت از مرزهاي تركيه در برابر نفوذ پيكارجويان كرد وابسته به حزب كارگران كردستان به خاك اين كشور است. همچنين «عمر اوسي» نماينده پارلمان و رئيس تشكل طرح ملي كردهاي سوريه نيز حمله به مناطق كردنشين سوريه را طرح تركيه دانست كه توسط داعش اجرا ميشود و هدف از آن نيز الحاق اين مناطق به خاك خود است. اظهارات اين منابع درحالي است كه تركيه در دو دهه گذشته از همه امكانات خود استفاده كرده تا جلوي شكلگيري دولت مستقل كردستان در كنار مرزهاي خود را بگيرد.
ضربات ارتش به داعش
منابع امنيتي در عراق اعلام كردند كه جنگندهها مقر اصلي داعش در استان صلاحالدين را هدف قرار دادند. نيروهاي عراقي نيز در ادامه عمليات نظامي خود عليه تروريستها چند روستا را در استان ديالي پاكسازي كردند. ارتش عراق همچنين به محاصره اعمال شده از سوي اعضاي داعش عليه صدها سرباز ارتش در استان الانبار پايان داد.
به گزارش ايسنا، به نقل از شبكه خبري سومريه نيوز عراق، يك منبع امنيتي در استان صلاح الدين يكشنبه اعلام كرد كه جنگندهها با سه موشك مجتمع كاخهاي رياست جمهوري در مركز تكريت را كه مقر اصلي داعش شده است، هدف قرار دادند كه اين حملات تلفات سنگيني را در ميان اعضاي داعش بر جاي گذاشت.
همزمان، نيروهاي عراقي نيز توانستند چند روستا را در استان ديالي در شرق عراق از دست تروريستهاي داعش خارج كنند. فرماندهي پليس ديالي نيز از هلاكت 18 تروريست از اعضاي داعش از جمله سركردههاي اين گروه و منهدم كردن هفت موشك كه حاوي گاز كلر بود، خبر داد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]