واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: دو برابر شدن مصرف سيگار طي پنج سال گذشته
مصرف بالاي سيگار در كنار قاچاق گسترده آن بار ديگر هشدار مسوولان را به دنبال داشت. وزير دادگستري، وزير بهداشت و رييس هياتمديره جمعيت مبارزه با دخانيات از جمله مسوولاني بودند كه در نخستين نشست ستاد كشوري كنترل دخانيات در دولت يازدهم نسبت به مصرف بالاي سيگار، قاچاق و معطل ماندن قوانين در اين زمينه هشدار دادند.
به گزارش نامه نیوز، وزير بهداشت با اشاره به اينكه در طول پنج سال گذشته مصرف سيگار دو برابر شده است و در حال حاضر يك سوم سيگارهاي موجود در كشور از مسير قاچاق وارد ميشود، گفت: قوه قضاييه، قوه مقننه و قوه مجريه روش خود در مبارزه با دخانيات را تغيير دهند. سيد حسن قاضيزاده هاشمي با بيان اينكه اين وزارتخانه قرباني استعمال دخانيات است و بخش عمدهيي از اعتباراتمان صرف درمان بيماراني ميشود كه با سيگار زندگي كردهاند، گفت: سياستها و تصميمات اين ستاد براي مبارزه با استعمال دخانيات موفق نبوده است وبا توجه به آمار فزاينده مصرف دخانيات در كشور و در طي سالهاي اخير، بايد مسيرمان در كنترل مصرف دخانيات و مبارزه با آن را تغيير دهيم.
با گذشت هشت سال از تصويب و اجراي قانون جامع كنترل استعمال دخانيات، نه تنها مصرف دخانيات و قاچاق محصولات دخاني كه از مهمترين تاكيدات اين قانون بوده كاهش نيافته بلكه به نظر ميرسد خصوصي شدن صنعت دخانيات هم قانون شكني مافياي دخانيات را مضاعف كرده است. هاشمي با اشاره به اينكه تا به حال سياستها و تصميمات اين ستاد براي مبارزه با استعمال دخانيات موفق نبوده است، گفت: با توجه به آمار فزاينده مصرف دخانيات در كشور و طي سالهاي اخير، بايد مسيرمان در كنترل مصرف دخانيات و مبارزه با آن را تغيير دهيم.
وي ضمن تاكيد بر تشكيل كميتهيي در ستاد كشوري كنترل دخانيات براي پيگيري اساسي اقدامات مربوط به اين حوزه خاطرنشان كرد: مهمترين تصميم اين جلسه ستاد، عزم جدي براي تغيير رويكردهاي گذشته براي مبارزه با استعمال دخانيات بود.
چون گاهي اوقات تصميماتي غلط گرفته ميشود كه اصرار بر اجراي آنها منطقي نخواهد بود. به گفته وزير بهداشت براي مبارزه با دخانيات، در كل كشور بايد يك عزم جدي وجود داشته باشد. قوه قضاييه، قوه مقننه، قوه مجريه و از همه مهمتر مردم بايد اين خطر را جدي بگيرند و روش خود را در مبارزه با دخانيات تغيير دهند.
همكاري دادگستري و قوه قضاييه با ستاد كشوري كنترل دخانيات
وزير دادگستري نيز در نهمين جلسه ستاد كشوري كنترل دخانيات كه با رياست وزير بهداشت در وزارت بهداشت برگزار شد، همكاري دادگستري و قوهقضاييه را با ستاد كشوري كنترل دخانيات براي كاهش مصرف دخانيات اعلام كرد.
حجتالاسلام پورمحمدي افزود: در جلسه ستاد كشوري كنترل دخانيات به اين نتيجه رسيديم تصميماتي كه تا به حال براي مبارزه با دخانيات گرفته بوديم، موفق نبوده و متاسفانه منجر به افزايش مصرف دخانيات به ويژه قليان شده است.
وي با اشاره به اينكه همچنين در خصوص كاهش قاچاق تا به حال توفيقات زيادي نداشتهايم، ادامه داد: در حوزه مصرف سيگار با يك زنجيره پيوسته در توليد، توزيع، مصرف، واردات و نظارت بر كيفيت كالا مواجه هستيم.
پورمحمدي در ادامه خاطرنشان كرد: در قوه قضاييه مهمترين وظيفه ما اين است كه قاچاق صورت نگيرد نه اينكه با بروز اين اتفاق حكم قضايي شديد براي آن صادر كنيم. چون آثار اجتماعي پروندههاي قضايي طولاني مدت است و بايد در اين زمينه بيشتر به پيشگيري پرداخت.
وي در ادامه افزود: مهمترين مساله در حوزه دخانيات، مصرف اين مواد به خصوص در جوانان و نوجوانان، زنان و دختران است كه در اين قشر مصرف دخانيات بايد به صورت يك ضد ارزش در بيايد. آموزش و پرورش بايد در اين زمينه فعاليتهاي موثر داشته باشد و اقدام به فرهنگسازي در سنين مدرسه كند. ضمن اينكه رسانه ملي در اين ميان از همه ارگانها نقش پررنگتري در تبليغ آثار سوء محصولات دخاني دارد.
هفت ميليون و 700 هزار نفر مصرفكننده انواع مواد دخاني
در ادامه معاون بهداشتي وزير بهداشت با اشاره به افزايش بيش از دو برابري مصرف قليان در مقايسه با دورههاي قبل، نسبت به گرايش مصرفكنندگان قليان به سيگار و ساير مواد هشدار داد.
علي اكبر سياري گفت: در حال حاضر در ايران حدود هفت ميليون و 700هزار نفر مصرفكننده انواع مواد دخاني هستند و چهار درصد از كل مرگ و مير بالاي 30 سال، به مصرف دخانيات انتساب داده شده است.
وي با اشاره به اينكه سالانه حدود 10هزار ميليارد تومان در اثر استعمال دخانيات دود ميشود، ادامه داد: علاوه بر سرطانهاي سر و گردن، دستگاه گوارش، دستگاه ادراري، سرطان خون و سرطانهاي زنان، بيماريهاي قلبي عروقي، بيماريهاي مزمن تنفسي و مشكلات مرتبط با باروري و سقط جنين از عوارض ديگر استعمال دخانيات محسوب ميشود.
حجتالاسلام والمسلمين سيد حسن معين شيرازي نيز در حاشيه نهمين جلسه ستاد كشوري مبارزه با دخانيات گفت: بررسيهاي انجام شده روي شش ندامتگاه ترك اعتياد نشان داده كه 100 درصد افرادي كه اعتياد داشتند در ابتدا سيگار مصرف ميكردند. رييس هياتمديره جمعيت مبارزه با دخانيات با اشاره به اينكه 70 درصد شخصيت افراد در خانواده شكل ميگيرد، افزود: خانواده نقش بسيار مهمي در پيشگيري از استعمال دخانيات دارد.
منبع: روزنامه اعتماد
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]