تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس رابطه اش را با خدا اصلاح كند، خداوند رابطه او را با مردم اصلاح خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844426421




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‎دهد تخریب «دریاچه گهر» به‌دست متولیان محیط زیست لرستان


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‎دهد
تخریب «دریاچه گهر» به‌دست متولیان محیط زیست لرستان
در شرایطی که نبض زندگی و حیات طبیعت دریاچه گهر به سختی می‌‏زند، متأسفانه شاهد آسیب‌رساندن به این دریاچه توسط خود متولیان امر محیط زیست هستیم.

خبرگزاری فارس: تخریب «دریاچه گهر» به‌دست متولیان محیط زیست لرستان



به گزارش خبرگزاری فارس از دورود، دریاچه گهر که همواره با عنوان نگین فیروزه‎ای زاگرس از آن یاد می‎شود، با وسعتی بالغ بر 100 هکتار و وجود گونه‌‏های متنوع گیاهی و جانوری و همچنین زیبایی بصری بالا به عنوان بزرگترین سایت اکوتوریسم کشور به حساب می‌‏آید. دریاچه گهر در فاصله 35 کیلومتری شهرستان دورود و در ارتفاع 2 هزار 350 متری از سطح دریا و در دامان قله‌‏های سر به فلک کشیده و پوشیده از برف اشترانکوه واقع شده است و همه ساله به واسطه طبیعت زیبا و بکر آن، بیش از 70 هزار گردشگر در یک دوره فصل گردشگری، از آن دیدن می‌‏کنند.

با توجه به پتانسیل‏‌های این دریاچه در بخش جذب توریسم و لزوم حفظ و نگهداری آن، لزوم تلاش متولیان این بخش برای حفظ و نگهداری این سرمایه ملی با برخورد قاطع و جدی با متخلفان و افرادی که سعی بر آسیب‌رساندن بر پیکره طبیعت این منطقه دارند، احساس می‌‏شود. * نبض حیات دریاچه گهر به سختی می‌‏زند در این شرایط که نبض زندگی و حیات طبیعت دریاچه گهر به سختی می‌‏زند، متأسفانه شاهد آسیب‌رساندن به این دریاچه توسط خود متولیان امر محیط زیست هستیم. متولیان امر حفاظت از محیط زیست لرستان در چند قدمی دریاچه گهر، مبادرت به ساخت دو واحد سوئیت با گودبرداری به مساحت 100 متر کرده‏‌اند، که بسیاری از طبیعت‌دوستان معتقد هستند این ساخت و ساز بدون هیچ‌گونه مجوز و توجیهی انجام می‌‏شود. طبق قانون، هرگونه ساخت و ساز در فاصله 800 متری این دریاچه ممنوع است، در حالی که سازه مد نظر توسط محیط زیست لرستان در چند متری دریاچه احداث می‌‏شود. خدشه وارد کردن به منظره و چشم‏‌انداز دریاچه، یکی دیگر از پیامدهای احداث این سازه 100 متری در حریم دریاچه گهر است، چراکه این دریاچه به عنوان محلی بکر و کمتر دست خورده مطرح است، ضمن آنکه اغلب سازه‏‌ها و اماکن موجود در این دریاچه در فاصله چند صد متری با حریم دریاچه قرار گرفته‎اند و نیاز به احداث ساختمان جدید احساس نمی‎شود، چراکه با برخی از اتاق‎های موجود هم بدون استفاده مانده‌‏اند.

* احداث سازه در چند متری دریاچه، خارج از طرح مدیریت منطقه است با توجه به شواهد موجود، ساخت این محل اقامتی در جنب دریاچه گهر خارج از برنامه طرح مدیریت منطقه است، یعنی نقض قانونی که خود محیط زیست باید ناظر بر آن باشد. گفتنی است، دریاچه گهر در منطقه حفاظت شده اشترانکوه واقع و تنها سازمان محیط زیست کشور می‌‏تواند، مجوز هرگونه ساخت و ساز را در این مناطق صادر کند، با توجه به شواهد موجود چنین مجوزی برای احداث این سازه در حریم دریاچه وجود ندارد و یا تاکنون ارائه نشده است. یکی دیگر از مشکلاتی که امروزه دریاچه گهر با آن دست و پنجه نرم می‎کند، فاضلاب سرویس‎های بهداشتی موجود در محوطه دریاچه است و با توجه به این مشکل احداث دو چشمه سرویس بهداشتی در مجموعه سازه دیده شده است و به طور حتم ساخت فاضلاب و خروجی این سرویس‎های بهداشتی آن هم در فاصله چند متری دریاچه می‎تواند تهدیدی جدی برای سلامت دریاچه باشد. *منطقه حفاظت شده اشترانکوه در وضعیت بحرانی قرار دارد دبیر انجمن برگ سبز  زاگرس در گفت‎وگو با خبرنگار فارس، با بیان اینکه منطقه حفاظت شده اشترانکوه به عنوان بانک ژنی زاگرس مطرح است، گفت: بنابر دلایل زیادی منطقه حفاظت شده اشترانکوه در وضعیت بحرانی به سر می‌‏برد و هرگونه فشار غیر کارشناسی و تصمیم‎گیری‎های خارج از ارزیابی‎های زیست محیطی به خصوص در منطقه امن اشترانکوه و دریاچه گهر وضعیت این منطقه را بحرانی‎تر می‎کند. وی با بیان اینکه طبق نظر کارشناسان عمر دریاچه کم‌نظیر گهر کمتر از 30 سال پیش‎بینی شده است، متذکر شد: به همین علت بسیاری از طبیعت دوستان و کارشناسان دانشگاهی منطقه به دنبال ارائه راهکار برای نجات این دریاچه هستند، تا به سرنوشت دریاچه گهر دوم گرفتار نشود. حمیدرضا کاویانی چگنی تصریح کرد: دریاچه گهر به عنوان یکی از بزرگترین چشمه‎های آب شیرین جهان و یکی از دریاچه‎های آب شیرین کوهستانی در خاورمیانه و غرب آسیا برای حفظ و احیای این منطقه از سوی مدیران سازمان محیط زیست نگاه ویژه‎ای را می‎طلبد.

* احداث ساختمان و کانکس در چند متری دریاچه گهر برای پذیرایی از میهمانان ویژه وی با اشاره به اقدامات اداره کل محیط زیست لرستان در دریاچه گهر ادامه داد: متأسفانه شاهد هستیم که به جای پیگیری و حل مشکلات محیط زیست در لرستان و به خصوص دریاچه گهر، در یک اقدام تأسف‎بار که دل همه طبیعت دوستان را به درد آورده است، مبادرت به گودبرداری در ابعاد 100 متر در کنار دریاچه گهر برای انتقال کانکس 70 متری کرده است. کاویانی متذکر شد: این اقدام تخریبی بدون هیچ‌گونه ارزیابی زیست محیطی و تنها برای اهداف خصوصی در حال انجام است و مسئولان محیط زیست استان در پاسخ به اعتراض دهها طبیعت دوست اعلام داشته‎اند که این کانکس‎ها برای میهمانانی که قصد بازدید از دریاچه را دارند، است. دبیر انجمن برگ سبز لرستان ادامه داد: با توجه به وضعیت بحرانی منطقه حفاظت شده اشترانکوه و وضعیت شکننده دریاچه گهر، این گونه اقدامات مخرب در قلب زیستگاه منطقه جای سوال دارد. حمیدرضا کاویانی چگنی با بیان اینکه وضعیت دریاچه گهر از نظر زیست محیطی نسبت به گذشته بدتر شده است، متذکر شد: متأسفانه شاهد آن هستیم که قطع اشجار به صورت عادی و علنی صورت می‎گیرد. * ساخت و سازهای بدون ارزیابی زیست محیطی به دریاچه گهر آسیب می‎رساند وی با بیان اینکه هرگونه ساخت و ساز بدون ارزیابی زیست محیطی به منطقه دریاچه گهر آسیب می‎زند، عنوان داشت: در سال‎های پیش چهار ساختمان در کنار دریاچه ساخته شده است و از 18 اتاق موجود چهار اتاق بدون استفاده است و می‎توان از این اتاق‎ها به عنوان میهمان‎سرای خصوصی استفاده کرد. * پای ویلاسازی به دریاچه گهر هم باز می‎شود مسئول سابق هیئت کوهنوردی شهرستان دورود در گفت‎وگو با خبرنگار فارس در دورود در خصوص اقدام محیط زیست استان با ساخت و ساز در حاشیه دریاچه گهر گفت: یک واحد پاسگاه با سازهی بسیار مستحکم از سال 60 برای استفاده محیط زیست در کنار دریاچه وجود دارد که سال‎ها توسط نیروهای محیط زیست استفاده می‎شود و نیازی به ساخت ساختمان جدید نیست. حسین ساکی با بیان اینکه در کنار پاسگاه محیط زیست در دریاچه گهر یک واحد مهمان‎پذیر با مساحت حدود 30 وجود دارد، اظهار داشت: سه باب دیگر ساختمان با مساحت بالا در محوطه دریاچه وجود دارد که حداقل 100 نفر می‎تواند در این ساختمان‎ها جا شود، با این شرایط مسئولان محترم محیط زیست استان به چه دلیلی می‎خواهند باز هم مهمان‎پذیر احداث کنند. وی با بیان اینکه خاطره ویلاسازی در شمال کشور در ذهن تداعی می‎شود، گفت: دریاچه گهر یک محل بکر و طبیعی است که نمی‎توان ویلا با پنجره رو به دریا در آنجا ساخت. مسئول سابق هیئت کوهنوری شهرستان دورود با بیان اینکه تغییر در ترکیب طبیعی دریاچه اقدام درستی نیست، یادآور شد: می‎توان به جای ساخت سکوهای سیمانی و ساختمان در محوطه دریاچه درخت کاشت تا مردم از زیبایی آن لذت ببرند.

* کارشناسان محیط زیست کشور در این تصمیم‎گیری سلیقه‎ای ورود کنند این کوهنورد دورودی وجود ساختمان‎های زیاد در حاشیه دریاچه گهر را به شهرک ساختمانی تعبیر کرد و گفت: با توجه به وجود این ساختمان‎ها نیازی به ساخت و ساز جدید نیست. وی با بیان اینکه نباید در مدیریت محیط زیست، سلیقه‎ای کار شود، خاطرنشان کرد: کارشناسان خبره محیط زیست کشور از این اقدام بازدید و بررسی کنند که آیا این ساخت و سازها قانونی است و با مسائل زیست محیطی سازگار است؟ ساکی خاطرنشان کرد: به عنوان تشکل‎های مردم نهاد و گروه‎های کوهنوری شهرستان دورود که حدود 40 سال است با دریاچه گهر ارتباط داریم و می‎دانیم که به چه میزان آینده آن به خطر افتاده است، با این رویه مخالف هستیم و نباید سلیقه‎ای اقدام کرد. به گزارش فارس، با تغییر رویکردی که در نحوه اداره سازمان محیط زیست کشور و اهمیت حفظ و نگهداری محیط زیست و سرمایه‎های ملی کشور شاهد بودیم، بارقه‎های امید برای کاهش سرعت تخریب محیط زیست توسط متخلفان در دل طبیعت‌دوستان کشور زنده شد، اما این اتفاق از سوی مجموعه محیط زیست برخلاف انتظار بود. باید منتظر ماند و دید مدیران سازمان محیط زیست کشور نسبت به اقدام زیرمجموعه خود چه واکنش و احتمالا برخوردی را دارند. فراموش نکنیم، اگر این حرکت غلط از این نقطه آغاز و با ایجاد حق برای دیگران این کار ادامه یابد، مرگ دریاچه گهر به عنوان بزرگترین سایت اکوتوریسم کشور در آینده نزدیک حتمی است. ============== گزارش از توحید وانشانی ============== انتهای پیام/2304/ط40

93/06/29 - 08:39





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن