محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832842864
بریتانیای صغیر
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگاهی به تبعات استقلال اسکاتلند بر انگلیس بریتانیای صغیر تهران - ایرنا - امروز مردم اسکاتلند به پای صندوق های رای می روند تا در همه پرسی استقلال شرکت کنند هر چندنظر سنجی ها نشان دهنده رقابت نزدیک طرفداران استقلال و اتحاد است ولی در صورت رای آری به گزینه استقلال بزرگترین ضربه به پیکر انگلیس وارد خواهد شد.
موقعیت انگلس در گروه هشت کشور صنعتی ، ناتو و حضورش به عنوان عضو دائم شورای امنیت و نقش آفرینی در تحولات جهانی و به خصوص منطقه خاورمیانه تا حدود زیادی به نتیجه این همه پرسی بستگی دارد.
اگر اسکاتلند با 78 هزار و 772 کیلومترمربع مساحت و 5/5 میلیون نفر جمعیت مستقل شود، انگلیس یک سوم دیگر از مساحت خود به اضافه 80درصد منابع نفت و گاز دریای شمال را از دست خواهد داد.
استقلال اسکاتلند شاید مقدمه ای باشد برای کوک شدن ساز جدایی ولز و ایرلند شمالی قلمرو انگلیس شاید در آینده ای نه چندان دور به همان جزیره کوچک در کنار اقیانوس اطلس شمالی محدود شود، البته اگر تا آن موقع آب اقیانوس بالا نیاید و کل جزیره را زیر آب نبرد.
*انگلیس آب می رود
پادشاهی بریتانیای کبیر که بنیان آن از قرن های 16و 17 میلادی گذاشته شد و تا قرن بیستم ادامه داشت در دوران طلایی خود به بزرگترین امپراتوری تاریخ بدل شد. مساحت نواحی مستعمره تحت حکومت بریتانیا در سال 1992 به بیش از 33میلیون کیلومتر مربع و جمعیت امپراتوری نیز به بیش از 450میلیون نفر می رسید. بدین ترتیب امپراتوری انگلستان بر بیش از یک چهارم خشکی های کره زمین و یک چهارم جمعیت جهان در آن دوران تسلط داشت.وسعت این امپراتوری به حدی بود که معروف بود آفتاب در بریتانیا غروب نمی کند.
«تفرقه بینداز حکومت کن» اساس و بنیان روش مستعمره سازی نواحی مختلف دنیا از سوی حکام انگلیسی بود آنها در ابتدا از طریق تجارت و میسیونرهای مسیحی وارد سرزمین های مختلف می شدند سپس به دربار نفوذ کرده بین جناح های مختلف حکومت اختلاف افکنی می کردند در ادامه از سیاستمداران وابسته به خود برای کسب قدرت سیاسی حمایت کرده و در نهایت کشور را مستعمره می ساختند و بعد از مستعمره سازی نیز تمامی منافع تجاری بازرگانی و کشاورزی کشور مستعمره به سرزمین مادر یعنی انگلیس منتقل می شد تا بدین ترتیب چرخ صنایع در انگلیس بچرخد و رونق بگیرد.
برخی از پژوهشگران امر توسعه وقوع انقلاب صنعتی در انگلیس را ناشی از همین مسئله می دانند.
استعمارگران انگلیسی در قرن 18 از طریق دریا به شبه قاره هند آمدند؛ هندی که در آن زمان پاکستان و بنگلادش نیز جزو آن بود سپس کل کشور را مستعمره خود کرده و به دنبال آن تمامی کشاورزان شبه قاره را مجبور کردند تا از کشت هر محصولی که داشتند صرف نظر کرده و به کشت پنبه روی بیاورند. پنبه های برداشت شده از سرتاسر هندوستان از طریق کشتی به جزیره انگلیس منتقل شد و به دنبال این مسئله بود که انقلاب در صنایع نساجی انگلیس به وقوع پیوست که مقدمه ای برای انقلاب صنعتی در سرتاسر اروپا شد.
تسلط مطلق اقتصادی و نظامی انگلیس با رشد قدرت های منطقه ای در اروپا مانند آلمان و قدرت های فرامنطقه ای مانند آمریکا به چالش کشیده شد. وقوع دو جنگ جهانی اول و دوم بیشترین صدمات را بر پیکره استعمار انگلیس وارد کرد. انگلیس در این دو جنگ بار مالی فوق العاده سنگینی را متحمل شد و هزینه های گزاف جنگ باعث شد که کنترل خود را بر بیشتر مستعمرات از دست بدهد. به فاصله دو سال پس از پایان جنگ دوم جهانی این کشور مجبور شد که به مهم ترین مستعمره خود یعنی هندوستان استقلال بدهد.
همراه با هندوستان بسیاری از مستعمرات در آفریقا، حوزه کارائیب و اقیانوسیه، خلیج فارس و خاورمیانه نیز اعلام استقلال کردند که آخرین مورد آن بازگشت هنگ کنگ به چین در سال 1997 بود. 53مستعمره از مستعمرات سابق امپراتوری پس از استقلال به عضویت اتحادیه کشورهای همسود انگلیس درآمدند. عضویت در این ارگان به منزله اتحاد سیاسی با انگلیس تلقی نمی شود. در 16کشور عضو این اتحادیه الیزابت دوم ملکه انگلیس ریاست تشریفاتی دولت را برعهده دارد.
14سرزمین هنوز مستقیما تحت حاکمیت دولت انگلیس هستند که به آنها «سرزمین های فرادریایی بریتانیا» گفته می شود که شاید مهم ترین این سرزمین ها را بتوان جزایرمالویناس نامید که دولت انگلیس آنها را فالکلند می خواند. این جزایر به لحاظ تاریخی جزو خاک آرژانتین محسوب می شود و بیش از 14هزار کیلومتر با سرزمین انگلیس فاصله دارد.
قلمرو فعلی انگلیس از 33 میلیون کیلومتر مربع درسال 1992 به 244 هزار و 820 کیلومتر مربع درحال حاضر تقلیل پیدا کرده است.
آنچه که امروزه پادشاهی بریتانیای کبیر خوانده می شود از اتحاد سیاسی پادشاهی انگلستان و پادشاهی اسکاتلند که شامل ولز نیز می شد در ماه مه 1707به وجود آمد. در اول ژانویه سال 1801 پادشاهی بریتانیای کبیر (انگلیس و اسکاتلند) با پادشاهی ایرلند دست به یک اتحاد سیاسی زد که بعداز این اتحاد عنوان آن به پادشاهی بریتانیای کبیر و ایرلند تغییر نام پیدا کرد.
بیشتر سرزمین ایرلند درسال 1992 از این اتحاد سیاسی خارج و کشور مستقل ایرلند یا ایرلند جنوبی را تشکیل داد که بعداز این جدایی پادشاهی بریتانیای کبیر و ایرلند درسال 1927مجددا به پادشاهی بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی تغییر نام داد. حال باید از دولتمردان انگلیس پرسیده شود، سرزمین فعلی انگلیس چه تناسبی با قلمرو این کشور در قرن 18 و 19دارد که همچنان اصرار دارند از لفظ کبیر برای آن استفاده کنند.
*آفت های جهانی شدن
غرب در فرایند جهانی شدن به دنبال جهانی سازی ارزش های خود در سه حوزه سیاست، اقتصاد و فرهنگ بوده است و از این طریق کشورهای جهان سوم با چالش های عدیده ای مواجه شده اند. یکی از ویژگی های جهانی شدن بروز روندهای همگرایی و واگرایی به صورت توامان در جامعه جهانی کنونی است که در ادبیات روابط بین الملل از آن به واهمگرایی یاد می شود. بدین معنی که در دنیایی که به سمت جهانی شدن پیش می رود هویت های محلی در هم ادغام و یک هویت فراسرزمینی با مولفه های خاص خود تشکیل می شود.
در نقطه و مقابل آن نیز در خرده فرهنگ های درون کشوری و درون سرزمینی نیز نوعی گرایش واگرایانه به وجود می آید که این خرده فرهنگ ها به دنبال بازیابی هویت خویش تلاش می کنند و در این میان نقاط افتراق خرده فرهنگ ها با فرهنگ و ارزش هایی که دولت مرکزی براساس آن شکل گرفته است برجسته می شود و قومیت ها و اقلیت های زبانی فرهنگی و قومی که زمانی در چارچوب یک دولت- ملت واحد حاضر به زندگی زیر یک پرچم و نظام سیاسی واحد بودند دیگر روندهای گذشته را نمی پذیرند و به عبارت ساده به دنبال استقلال خواهی از دولت مرکزی هستند. جهانی شدن در این مفهوم خود خطر بسیار جدی است که کشورهای اصلی متولی نظام لیبرال دموکراسی غربی از جمله آمریکا و انگلیس را تهدید می کند. در ایالت های مختلف آمریکا جنبش های استقلال خواهی در حال شکل گیری و فعالیت هستند. اما این جنبش استقلال خواهی در انگلیس برجسته تر است به طوری که وارد دستور کار سیاسی شده است. و امروز قرار است دولت انگلیس با برگزرای همه پرسی استقلال در اسکاتلند آفات جهانی شدن را با گوشت و پوست خود لمس کند
*اسکاتلند
بحث استقلال اسکاتلند از دهه 1970 میلادی به صورت جسته و گریخته مطرح بوده است. ولی این موضوع پس از آن به طور جدی مطرح شد که حزب ملی اسکاتلند (SNP) در انتخابات پارلمانی اسکاتلند درسال 2007 به پیروزی رسید. این حزب به طور مرتب بحث استقلال اقلیم اسکاتلند را از این تاریخ به بعد و برای جلب پشتیبانی افکار عمومی مطرح کرده است. این حزب در بیستم دی ماه 1390 استقلال اسکاتلند را برای بررسی به پارلمان محلی ارائه کرد، رهبر این حزب «الکس آلموند» که هم اکنون نیز وزیر اول اسکاتلند است از همان زمان متعهد شده بود که همه پرسی استقلال را همزمان با هفتصدمین سالگرد جنگ «بنا کبرن» که در آن نیروهای ملی اسکاتلند بر انگلیس پیروز شدند، برگزار کند.
اسکاتلند که همراه با ولز و ایرلند شمالی بخشی از پادشاهی متحد انگلیس را تشکیل می دهد با 78 هزار و 772 کیلومتر مربع مساحت 5/5 میلیون نفر جمعیت اقتصادی کاملا صنعتی، ظرفیت های علمی، فنی، تحقیقاتی با منابع عظیم نفت و گاز دریای شمال، سطح و استانداردهای زندگی بالاتر از انگلیس است و بزرگترین مرکز مالی پس از لندن را دارا است .
ارتباطات خارجی سازمان یافته عمدتاً با کشورهای آمریکا، چین و اروپای شمالی، اسکاتلند را از بسیاری از کشورهای موجود در عرصه نظام بین الملل قویتر کرده است.
در شرایطی که کشورهای حوزه یورو سخت ترین بحران مالی خود را از زمان تاسیس اتحادیه اروپایی در حال سپری کردن هستند، اقتصاد اسکاتلند طی سال های اخیر با رشد اشتغال زایی و تولید ناخالص داخلی از بسیاری از کشورهای حوزه یورو جلوتر بوده و برخلاف دولت انگلیس که هزینه های تحصیلی و بهداری بالایی را بر شهروندان خود تحمیل می کند دولت ملی گرای اسکاتلند نظام بهداشت و درمان را همچنان رایگان نگه داشته و دانشجویان اسکاتلندی نیز همچنان از پرداخت شهریه های دانشگاهی معاف هستند.
منطقه اسکاتلند همچنین یکی از مراکز اصلی انقلاب صنعتی در اروپا به عنوان مرکز تولید و صادرات منسوجات، هواپیما، اتوبوس، رایانه، کشتی، دستگاه های هوانوردی، فن آوری انرژی های تجدیدپذیر و دستگاه های الکترونیک مطرح است. در صورتی که در همه پرسی امروز گزینه «آری به استقلال اسکاتلند» رأی بیاورد در سطوح مختلف داخلی، منطقه ای و جهانی تبعات سنگین استراتژیک سیاسی، اقتصادی و امنیتی متوجه انگلیس خواهد شد و امنیت ملی انگلیس در سطوح مختلف به شدت آسیب خواهد دید.
*تبعات اقتصادی
1- بحران بیکاری و رکود همچون سایر کشورهای حوزه یورو بر اقتصاد انگلیس سایه افکنده است. استقلال اسکاتلند در این شرایط بدترین ضربه اقتصادی را بر پیکره پادشاهی انگلستان وارد می کند. مهم ترین و حساس ترین خطری که استقلال اسکاتلند از بعد اقتصادی متوجه امنیت ملی انگلیس می کند از دست دادن منابع نفت دریای شمال است چرا که تقریبا تمامی منابع نفت و گاز انگلیس در دریای شمال و در قلمرو دریایی اسکاتلند قرار دارد و در بدترین حالت 80 درصد از درآمد نفت و گاز فعلی بریتانیا را به خود اختصاص می دهد.
دولت انگلیس از اواسط دهه 1970 تاکنون میلیاردها بشکه نفت از دریای شمال استخراج کرده است و نفت و گاز دریای شمال سالانه بیش از 12 میلیارد پوند برای اقتصاد انگلیس درآمدزایی داشته است. نفت برنت دریای شمال به عنوان مرجع برای قیمت گذاری دیگر نفت ها استفاده می شود در واقع دو سوم نفت دنیا براساس نفت برنت دریای شمال قیمت گذاری می شود همچنین قیمت گذاری نفت خام اروپا نیز براساس نفت دریای شمال صورت می گیرد.برآوردها بر این است که در 40 سال آینده بین 25 تا 30میلیارد دلار بشکه نفت و گاز نیز از این دریا قابل برداشت باشد. در صورتی که اسکاتلند مستقل شود تمامی منابع نفت و گاز این دریا می تواند پشتوانه قوی مالی برای دولت جدید التاسیس باشد. محروم شدن لندن از منابع نفت و گاز دریای شمال علاوه بر این که منابع عظیم درآمدی انگلیس را از بین می برد. باعث می شود که این کشور به منابع نفت خاورمیانه و خلیج فارس وابسته شود که در نتیجه آن لندن مجبور خواهد شد که در تحولات خاورمیانه دست به عصا تر حرکت کند و از ماجراجویی های فعلی دست بکشد.
2- نگرانی های مربوط به استقلال اسکاتلند موجب کاهش شدید ارزش پوند در برابر سایر ارزهای معتبر بین المللی شده است. میزان نوسانات ارزش پوند نیز در بازارهای بین المللی به بالاترین حد خود از سال 2010 میلادی رسیده است.
"کیت جاکز" رئیس مرکز تحقیق مبادله ارز در این باره به رویترز گفته است در صورتی که کمپین موافقان جدایی اسکاتلند پیروز شود کاهش 3 تا 5 درصدی ارزش پوند تعجب آور نخواهد بود.
همچنین نگرانی سرمایه گذاران نسبت به تبعات مالی و اقتصادی استقلال اسکاتلند موجب شده تا میزان خروج دارایی های مالی و سرمایه از انگلیس طی ماه گذشته به بالاترین حد خود از زمان وقوع بحران مالی 2008 میلادی برسد.آمارهای جمع آوری شده توسط موسسه "کراس بوردر کاپیتال" نشان می دهد طی ماه گذشته میلادی بیش از 27 میلیارد دلار سرمایه و دارایی مالی از انگلیس خارج شده است. این رقم در مدت مشابه سال گذشته تنها به 8.9 میلیارد دلار رسیده بود. این میزان خروج سرمایه از انگلیس از زمان بحران اقتصادی و مالی 2008 میلادی بی سابقه بوده است.
"الیور هاوارد" تحلیلگر بانک دویچه نیز گفته است: تاثیرات جدایی اسکاتلند بسیار زیاد خواهد بود. این موضوع در زمینه واحد پولی انگلیس می تواند منجر به بحران بی ثباتی در تمام سیستم بانکی انگلیس شود. تازه ترین تحقیق و بررسی از رهبران تجاری و کسب و کار در انگلیس نیز نشان می دهد که حدود 80 درصد آنها بر این باورند که رای مردم اسکاتلند به استقلال این کشور از انگلیس تاثیرات منفی زیادی بر اقتصاد انگلیس خواهد داشت. تحقیق و بررسی دیگری نیز که روزنامه تلگراف آن را منتشر کرده نشان می دهد که 66 درصد رهبران تجاری و کسب و کار در انگلیس معتقدند که استقلال اسکاتلند تبعات منفی زیادی برای اقتصاد انگلیس در پی خواهد داشت.برخی از شرکت های بزرگ مخابراتی بریتانیا نیز نسبت به استقلال اسکاتلند هشدار داده و اعلام کرده اند که استقلال اسکاتلند موجب افزایش هزینه های آنها خواهد شد.یکی از موسسات نظرسنجی نیز در زمینه جدایی اسکاتلند از انگلیس هشدار داده است که به موجب این جدایی دولت انگلیس حدود چهارده میلیارد یورو از درآمد خود را در سال های 2015 تا 2016 میلادی از دست خواهد داد.
3- در صورت رای به استقلال اسکاتلند، کنترل انگلیس بر نظام مالیاتی اسکاتلند از بین خواهد رفت و با توجه به رایگان بودن بهداشت درمان و آموزش عالی در قلمرو اقلیم اسکاتلند نظام مالیاتی آن عادلانه تر و پایین تر از انگلیس خواهد بود و نتیجه طبیعی آن این خواهد بود که بسیاری از سرمایه داران، شرکت ها و تجار انگلیسی مرکز عملیات پولی ومالی خود را از انگلیس به اسکاتلند منتقل خواهند کرد تا از مالیات های کمتر و امتیازات اقتصادی بیشتر بهره مند شوند. نتیجه این مسئله رونق اقتصادی اسکاتلند به هزینه رکود و افزایش نرخ بیکاری بیشتر برای قلمرو انگلیس خواهد بود.
4-کشور اسکاتلند در صورت تشکیل شدن با توجه به زیر ساخت های قوی صنعتی و اقتصادی و سیستم تجاری مالی کارآمد با پشتوانه منابع عظیم درآمدی حاصل از نفت وگاز دریای شمال به یک قدرت نوظهور اقتصادی در قاره اروپا تبدیل شده و نگرانی مضاعفی را به انگلیس تحمیل خواهد کرد چرا که این قدرت نوظهور هم مرز با پادشاهی انگلیس تشکیل شده و درجذب سرمایه ها، فرار سرمایه گذاران از انگلیس جذب مشتری ها و... دولت لندن را با مشکلات و چالش های عدیده ای مواجه ساخته و اقتصاد غیر مولد انگلیس را با یک رقیب قوی و تازه نفس روبه رو می کند. علاوه بر آن از نقش و تاثیرگذاری لندن در تدوین و اتخاذ راهبردهای کلان مالی و پولی اتحادیه اروپا نیز می کاهد.
*تبعات سیاسی
1-اولین و فوری ترین تاثیر استقلال احتمالی اسکاتلند بر جایگاه سیاسی دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس خواهد بود. کامرون این ایده را که در صورت استقلال اسکاتلند وی از منصب خود استعفاخواهد داد را رد کرده است. منتقدان کامرون در حزب محافظه کار در حال حاضر صحبت هایی را در مورد اینکه رأی به استقلال اسکاتلند می تواند به تغییر ناگهانی در رهبری این حزب منجر شود را آغاز کرده اند.خبرگزاری رویترز اخیرا به نقل از برخی نمایندگان هم حزبی کامرون در حزب محافظه کار نوشت که «اگر در همه پرسی اسکاتلند مستقل شود، نخست وزیر انگلیس با فشار شدیدی برای استعفا مواجه خواهد شد جدایی اسکاتلند، سیاست داخلی در انگلیس را به آشوب مبدل کرده و شاید جدایی این منطقه آغازی برای پایان رهبری کامرون باشد»
2-ایجاد کشور جدیدالتاسیس اسکاتلند به معنی شروعی بر روند تجزیه انگلیس و کاهش پرستیژ بین المللی این کشور خواهد بود .
جداشدن 5/5 میلیون نفر از جمعیت 62 میلیون نفری آن از یک سو و کم شدن 78 هزار و 772 کیلومتر مربع از مساحت آن از سوی دیگر که تقریبا یک سوم کل مساحت انگلستان را شامل می شود به همراه از دست دادن منابع عظیم نفت و گاز دریای شمال از شأن و اعتبار و تاثیرگذاری منطقه ای و بین المللی پادشاهی انگلیس در تحولات نظام بین الملل به شدت خواهد کاست. در سطح اروپا استقلال اسکاتلند از وزن انگلیس به عنوان یک کشور بزرگ اروپایی در کنار فرانسه و آلمان می کاهد و قدرت های سنتی رقیب انگلیس از اهرم اسکاتلند برای مهار قدرت انگلیس استفاده خواهند کرد. شاید به همین دلیل است که از فرانسه و آلمان به عنوان حامیان پنهان ناسیونالیست های اسکاتلندی یاد می شود چرا که جداشدن اسکاتلند از پیکره پادشاهی متحد بریتانیا موازنه را در اروپا به ضرر لندن تغییر می دهد.
در سطح بین المللی نیز تجزیه انگلیس پرستیژ بین المللی آن را به شدت خدشه دار کرده و قادر نخواهد بود مثل سابق به ایفای نقش یک کشور قدرتمند در تحولات نظام بین الملل بپردازد.
3- برخی نمایندگان مجلس انگلیس ابراز نگرانی کرده اند که برگزاری همه پرسی در اسکاتلند فرآیند صلح در ایرلند شمالی، یا حداقل نظم عمومی را در این منطقه در معرض تهدید قرار دهد.استقلال اسکاتلندفرصت مناسبی خواهد بود برای ناسیونالیست های ولزی و ایرلند شمالی تا آنها نیز تحرکات خود را برای جداشدن از انگلیس سرعت ببخشند. در ایرلند شمالی تمایلات استقلال طلبانه وجود داشته منتها نه به شدت اسکاتلند و ولز، ولی در صورت پیروزی ناسیونالیست های اسکاتلندی در کسب استقلال از لندن بسیار محتمل خواهد بود که جنبش استقلال خواهی در ایرلند شمالی نیز جان تازه ای بگیرد.
هویت مستقل ولزی نیز بیشتر بر مبانی زبان شکل گرفته است در 1997 شهروندان ولزی با شرکت در یک رفراندوم رای به تشکیل یک مجمع ملی دادند تا مقدمات خودمختاری کامل را برای ولز فراهم سازد در سال 2000 نیز نخستین حکومت خودگردان در ولز شروع به کار کرد. از زمان آغاز به کار مجلس ملی ولز نیز تمایل برای آموزش زبان ولزی به کودکان این منطقه و احیای فرهنگ ولزی رو به افزایش بوده است. ایرلند شمالی با یک میلیون و 789 هزار نفر جمعیت و 14 هزار و 121 کیلومتر مربع مساحت و ولز با 3 میلیون نفر جمعیت و 20 هزار و 779 کیلومتر مربع مساحت در صورت کسب استقلال از انگلیس آخرین ضربه را بر پیکر نیمه جان انگلیس وارد کرده و زمینه ساز افول شدید انگلیس را به عنوان یک قدرت با تاثیرگذاری محدود منطقه ای فراهم خواهد کرد.
4-استقلال احتمالی اسکاتلند تاثیر خود را بر انتخابات آتی پارلمانی انگلیس نیز خواهد گذاشت. مشاورین حقوقی دولت انگلستان هشدار داده اند که اگر اسکاتلند به استقلال رأی دهد در این صورت انتخابات عمومی سال 2015 در هرج و مرج فرو خواهد رفت. انتخابات در 7 می 2015 (17 اردیبهشت1394) برگزار خواهد شد اما در آن زمان ممکن است اسکاتلند در حال آماده شدن برای جدا شدن از پادشاهی متحده باشد. اسکاتلند59 نماینده در پارلمان انگلیس دارد که قبل از انتخابات پارلمانی باید تکلیف آنها مشخص شودگاردین گزارش داده است که از دیوید کامرون در همین زمینه خواسته شده انتخابات را به مدت 12ماه به تعویق اندازد.
5-یکی دیگر از تاثیرات سیاسی جدایی احتمالی اسکاتلند از انگلیس تقویت جنبش های استقلال طلبی در اروپا است. مسئله گرایش های جدایی طلبانه در تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا وجود دارد و محدود به بریتانیا نمی شود. اسپانیا، ایتالیا، صربستان، دانمارک و برخی کشورهای دیگر عضو نیز با این مسئله درگیر هستند. فوریترین و شدیدترین این گرایش ها مربوط به منطقه کاتالونیا در اسپانیا می شود. شهردار بارسلونا دومین شهر بزرگ اسپانیا تاکید کرده است که منطقه کاتالونیا نیز بلافاصله پس از برگزاری رای گیری در اسکاتلند برای استقلال از انگلیس درخواست برگزاری همه پرسی را برای جدا شدن از اسپانیا مطرح خواهد کرد.
در آخرین انتخابات پارلمانی در کاتالونیا بیش از 70 درصد مردم به احزابی رای داده اند که به دنبال برگزاری همه پرسی استقلال این منطقه هستند.تازه ترین نظرسنجی رسمی انجام شده در کاتالونیا نیز نشان می دهد که حمایت مردم از استقلال این منطقه از اسپانیا در ماه مارس به بیش از 45.2 درصد رسیده و بر خلاف دولت انگلیس که با برگزاری همه پرسی استقلال اسکاتلند موافقت کرده ماریانو راخوی نخست وزیر اسپانیا و دادگاه قانون اساسی این کشور با برگزاری این همه پرسی در کاتالونیا مخالفت کرده و برگزاری آن را غیر قانونی دانسته اند.
*تبعات نظامی
1-استقلال اسکاتلند ارتش انگلیس را هم تضعیف خواهدکرد. هم اکنون نیز دولت انگلیس به خاطر بحران مالی بودجه نظامی خود را کاهش داده و حدود 14واحد نظامی خود را نیز تعطیل کرده و 20 هزار نیروی نظامی خود را کاهش داده است الکس سالموند وزیر اول اسکاتلند گفته که خواهان یک نیروی دفاعی برای اسکاتلند است که اعضای آن از اسکاتلندی های عضو ارتش فعلی انگلیس خواهد بود. معنای این سخن این خواهد بود که بخش قابل توجهی از نیروی انسانی ارتش انگلیس کم خواهد شد که در یک دید کلان از توان عملیاتی نیروی نظامی انگلیس که ذاتاً توسعه طلب بوده است می کاهد
2- نگرانی اصلی انگلیس از استقلال خواهی اسکاتلندی ها در بعد نظامی به سلاح های هسته ای و زیردریایی های اتمی لندن مربوط می شود که بخش اعظم آن در پایگاه دریایی اسکاتلند مستقر است.حزب ملی اسکاتلند اعلام کرده است که می خواهد از شر برنامه موشک های هسته ای انگلیس خلاص شود. تأسیسات و تجهیزات این برنامه هم اینک در پایگاه دریایی کلاید در سواحل غربی اسکاتلند قرار دارند. سخنگوی دفاعی حزب ملی گرای اسکاتلند نیز گفته است که «ما هرگز خواهان وجود سلاح های کشتار جمعی در اسکاتلند نبوده و نخواهیم بود» انتقال این سلاح ها به انگلیس و به احتمال زیاد به بندر پلیموث نیازمند تغییرات فراوانی در زیرساخت ها خواهد بود که این نقل مکان باتوجه به حساسیت بالای سلاح های هسته ای بیش از یک دهه به طول خواهد انجامید و برآوردها حاکی از این است که بیش از یک میلیارد پوند نیز هزینه خواهد داشت. ناسیونالیست های اسکاتلندی خواهان خروج از ناتو نیز هستند که خود این امر به جایگاه سنتی انگلیس در این پیمان نظامی ناتو ضربه فراوانی می زند.
*نتیجه گیری
طی هفته ها و ماه های گذشته دولت و احزاب پارلمان انگلیس تمام تلاش خود را کرده اند تا با تهدید و یا تطمیع مانع استقلال اسکاتلند شوند. طی روزهای اخیر آخرین نظرسنجی ها حکایت از پیشی گرفتن استقلال خواهان از طرفداران اتحاد داشت امروز(پنج شنبه 27شهریور) نتیجه این کارزار چند ساله مشخص خواهد کرد که آیا انگلیس باز کوچکتر می شود یا خیر؟ چنان که گفته شد در صورت پیروزی استقلال خواهان در این کارزار نفس گیر ، تبعات سنگینی بر اقتصاد،سیاست ،امنیت و پرستیژ بین المللی انگلیس خواهد گذاشت.
*روزنامه کیهان
اول**
27/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
بریتانیای کبیر، صغیر میشود؟
بریتانیای کبیر صغیر میشود اسکاتلند از نظر سیاسی نیز برای بریتانیا با ارزش محسوب میشود امپراتوری بریتانیا که پیرترین و نزدیکترین متحد آمریکاست یکی از قویترین اتحادیههای سیاسی اجتماعی و اقتصادی جهان است که با جدایی اسکاتلند به طور کلی از هم متلاشی خواهد شد حدود 308 سال پشمارش معکوس برای تبدیل بریتانیای کبیر به صغیر
شمارش معکوس برای تبدیل بریتانیای کبیر به صغیر دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در مصاحبه ای مطبوعاتی به مردم اسکاتلند هشدار داد رای مثبت در همه پرسی آتی استقلال اسکاتلند آینده ای نامشخص را برای مردم این منطقه رقم خواهد زد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر نخست وزیر انگلیسآیا بریتانیای صغیر در حال تشکیل است؟/ محورهای اضطراب BBC و انرژی منفی دولت انگلیس در انعکاس خبرهای اسکاتلند
باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد آیا بریتانیای صغیر در حال تشکیل است محورهای اضطراب BBC و انرژی منفی دولت انگلیس در انعکاس خبرهای اسکاتلند امروز 18 سپتامبر روز برگزاری همهپرسی استقلال اسکاتلند است اگر از صندوقهای این همهپرسی رأی آری بیرون بیاید اتحاد انگلیس رو به زوال ربریتانیای کبیر فرومیپاشد؟
بریتانیای کبیر فرومیپاشد 307 سال پس از اتحاد انگلیس و اسکاتلند و شکل گرفتن امپراتوری بریتانیای کبیر مردم اسکاتلند امروز درباره استقلال خود از انگلیس تصمیم میگیرند اسکاتلند که بیش از پنج میلیون نفر جمعیت داشته و یک سوم از جغرافیای انگلیس را شامل می شود سال 1707 طی یک توافق نآغازی برای کوچک شدن بریتانیای بزرگ
صف آرایی ملکه و مردانش در برابر اسکاتلند آغازی برای کوچک شدن بریتانیای بزرگ اسکاتلند تا کمتر از دو هفته دیگر شاهد برگزاری همه پرسی کسب استقلال از انگلیس خواهد بود و در این میان ملکه بریتانیا و تمام چهره های سیاسی شناخته شده آن دست به کار شده اند تا از فروپاشی "گریت بریتین&quحضور ۶۰۰ زن بریتانیایی برای جهاد نکاح در عراق!
حضور ۶۰۰ زن بریتانیایی برای جهاد نکاح در عراق گفته می شود حداقل ۶۰۰ زن بریتانیایی برای جهاد نکاح به داعش پیوسته اند گروه بین الملل - به نوشته نشریه آمریکایی اینترنشنال بیزنس تایمز اخبار دریافتی حاکی از سفر زنان مالزیایی بریتانیایی و استرالیایی به عراق و سوریه برای جهاد نکاحصف آرایی ملکه و مردانش در برابر اسکاتلند/آغازی برای کوچک شدن بریتانیای بزرگ
بین الملل آمریکا اروپا گزارش خبری صف آرایی ملکه و مردانش در برابر اسکاتلند آغازی برای کوچک شدن بریتانیای بزرگ خبرگزاری مهر-گروه بین الملل اسکاتلند تا کمتر از دو هفته دیگر شاهد برگزاری همه پرسی کسب استقلال از انگلیس خواهد بود و در این میان ملکه بریتانیا و تمام چهره های سیاسی شدوازده روز مانده به همهپرسی اسکاتلند: تلاش حزب کارگر برای جلوگیری از فروپاشی «بریتانیای کبیر»
دوازده روز مانده به همهپرسی اسکاتلند تلاش حزب کارگر برای جلوگیری از فروپاشی بریتانیای کبیربا نزدیک شدن به همهپرسی استقلال اسکاتلند اعضای وابسته به حزب کارگر پارلمان انگلستان به اسکاتلند میروند تا در نشست پارلمانی حزب کارگر شرکت کنند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامهشمارش معکوس برای جدایی از بریتانیای کبیر
شمارش معکوس برای جدایی از بریتانیای کبیر بین الملل > اروپا - دو روز مانده به برگزاری همه پرسی برای استقلال اسکاتلند تب و تاب تبلیغات طرفداران و مخالفان جدا شدن این منطقه از بریتانیا پس از بیش از سیصد سال به اوج خود رسیده است لطفا منتظر بمانید &nbsسوپر پنج شنبه برای کتابخوانان بریتانیایی در راه است
فرهنگ و ادب ادبیات جهان سوپر پنج شنبه برای کتابخوانان بریتانیایی در راه است امسال یک بار دیگر کتابفروشان و ناشران بریتانیایی با تدارک دیدن یک سوپر پنج شنبه کتابخوانان را چشم انتظار نگه داشتهاند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بوک نیوز سوپر پنج شنبه که امسال پنج شنبه 9 اکتبرکامرون برای حفظ بریتانیای کبیر به اسکاتلند میرود
چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۲ نخست وزیر انگلیس امروز چهارشنبه در سفری فوری با هدف حمایت از مقابله با موج جدایی طلبی با نزدیک شدن به رفراندوم هفته آتی به اسکاتلند میرود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس و اداجتناب از گناه کبیره باعث بخشودگی گناهان صغیره می شود
حجت الاسلام والمسلمین جاودان اجتناب از گناه کبیره باعث بخشودگی گناهان صغیره می شود خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی جاودان در درس اخلاق طلاب حوزه علمیه امیرالمومنین ع تهران با شاره به آیه 31 سوره نساء گفت اگر انسان از گناهان کبیره اجتناب کند نه تنها گناهان صغیره وی-
گوناگون
پربازدیدترینها