پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850899123
آیا بریتانیای صغیر در حال تشکیل است؟/ محورهای اضطراب BBC و انرژی منفی دولت انگلیس در انعکاس خبرهای اسکاتلند
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد
آیا "بریتانیای صغیر" در حال تشکیل است؟/ محورهای اضطراب BBC و "انرژی منفی" دولت انگلیس در انعکاس خبرهای اسکاتلند
امروز 18 سپتامبر روز برگزاری همهپرسی استقلال اسکاتلند است. اگر از صندوقهای این همهپرسی رأی "آری" بیرون بیاید، اتحاد انگلیس رو به زوال رفته و امپراطوری 300 ساله "بریتانیا" تجزیه خواهد شد.
در این گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران ابتدا نتایج استقلال اسکاتلند را از دو بعد سیاسی و اقتصادی بررسی میکنیم. سپس ناهماهنگی میان ملکه الیزابت و دولت انگلیس را مطرح کرده و بالاخره در چهار محور، نگرانی رسانه دولتی انگلیس BBC از نتیجه همهپرسی را شرح میدهیم.
*** همهپرسی سرنوشتساز 18 سپتامبر
دولت اسکاتلند امروز ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۴ (27 شهریور) یک همهپرسی سرنوشتساز برای تعیین استقلال یا عدم استقلال اسکاتلند از کشور انگلیس برگزار خواهد کرد. همهپرسی در پی توافقی میان دولت اسکاتلند و دولت بریتانیا اجرا خواهد شد.
*** "استقلال": آرزویی دور و دراز در تاریخ اسکاتلند
امروز روی برگههای این رفراندوم ملّی این سؤال نوشته شده که "آیا اسکاتلند باید کشوری مستقل باشد یا نه؟" (Should Scotland be an independent country?)
از زمانی که تاریخ همهپرسی قطعی شد، طبق نظرسنجیهای سایتهای معتبر اروپایی روز به روز بر تعداد موافقان استقلال افزوده شد تا اینکه در جدیدترین نظرسنجی درصد افرادی که به این سؤال پاسخ آری میدهند، به 51% رأیدهندگان رسید.
1. بعد سیاسی: ملی گرايان اسکاتلند عليرغم تفاوتهای داخلی، خاطره شکستهای متوالی از پادشاهان انگليس را هرگز از خاطر نمیبرند. اسکاتلند اگرچه کمتر از شش میلیون جمعیت دارد ولی يک سوم از سرزمين انگلیس را تشکيل ميدهد و پایانِ یکپارچگی ارضی انگلیس، کابوس وحشتناکی است که میتوان گفت وقوع آن اصلاً بعید نیست. بنابراین انتظار ميرود استقلال اسکاتلند به تنش جدي با انگليس منجر شود.
2. بعد اقتصادی: اسکاتلند دارای منابع غنی نفت و گاز در دريای شمال است و به عقیده حزب ملیگرای حاکم، ثروتمندتر شدن این کشور تنها در گرو دستیابی به استقلال است. اگر اسکاتلندیها به رؤیای دیرینه خود دست یابند، میتوانند سیاستهای مالیاتی- اقتصادی، درآمدهای نفت و گاز و بسیاری از سیاستهای دیگر خود را مستقل از دولت لندن اتخاذ و اجرا کنند.
اگر این همهپرسی موفق شود پس از حدود ۳۰۰ سال اتحاد سیاسی، به جدایی اسکاتلند از انگلیس منجر شود، اين منطقه روز 24 مارس 2016 به طور رسمي از انگلیس جدا خواهد شد.
*** چرا ملکه با دولت ساز مخالف میزند؟
در اصل تمام این ماجراها به موافقتنامهای بازمیگردد که ۱۵ اکتبر میان "ديويد کامرون" نخستوزير انگلیس و "الکس سالموند" (Alex Salmond) وزير اول دولت محلی اسکاتلند به امضاء رسيد و این موافقتنامه حتی سن حق رأی اسکاتلندیها را از 18 به 16 سال کاهش داد.
بعدها که زمزمه استقلال اسکاتلند بلندتر شد، انتقادات شدیدی از سوی محافظهکاران متوجه کامرون شد، چراکه در حقیقت همان موافقتنامه بود که اختیار سرنوشت اسکاتلندیها را از دست سیاستمداران گرفت و به دست مردم سپرد. همهپرسیِ امروز، محصول همان موافقتنامه است.
انتقادات از کامرون تا جایی پیش رفته که برخی نمایندگان حزب محافظهکارِ انگلیس به همین بهانه خواستار رأی عدم اعتماد به وی شدهاند.
شماري از مقامات ارشد و بانفوذ انگليس، با امید به تغییر شرایط به نفع کمپین عدم استقلال، مداخلۀ ملکه اليزابت براي جلوگيري از استقلال اسکاتلند را خواستار شدند. ولی ملکه طی بیانیهای با ردّ این درخواست، موضوع استقلال اسکاتلند را مربوط به مردم اسکاتلند دانست.
حال این سؤال مطرح است که دلیل این ناهماهنگی میان ملکه انگلیس و دولت این کشور چه میتواند باشد؟!
اولین دلیلی که به ذهن ناظر بیرونی میرسد این است که در واقع استقلال اسکاتلند تأثیر چندانی بر نقش تشریفاتی ملکه نخواهد گذاشت.
اما این احتمال اول به این معنی نیست که استقلال یا عدم استقلال اسکاتلند به کل برای دربار پادشاهی انگلستان علیالسویه باشد. مسلّماً عنوان پادشاهی با گستردگی قلمرو و سیطره استعماری بر کشورهای دیگر گره خورده است.
از این حیث، سخنان عوامپسند ملکه انگلیس مانند اینکه "اختیار اسکاتلندیها به دست خودشان است" و از این قبیل را میتوان این گونه تعبیر کرد که وی درست در هنگامۀ تصمیمگیری مردم اسکاتلند، قصد داشت به شهروندان القا کند که اگر به عدم استقلال رأی دهند، هیچ خللی به آزادی و اختیار و اراده ملّی آنان وارد نمیشود.
خبرگزاری آلمانی "دیتسایت" اتفاقاً نگرانیهای ملکه از تجزیه انگلیس را بسیار عمیق توصیف کرده و میافزاید: جدایی اسکاتلند از پادشاهی بریتانیا، رؤیای تحققناپذیر افراطیون اسکاتلندی بود اما امروز طبق نتیجه نظرسنجیها به گزینهای رئالیستی تبدیل شده است.
البته دولت انگلیس هم پیش از برگزاری همهپرسی قول داده که اگر اسکاتلند از انگلیس جدا نشود، تغییراتی درون ساختار قدرت در لندن ایجاد خواهند کرد که رضایت خاطر اسکاتلندیها جلب شود. روز 10 سپتامبر امسال انگلیس به نشانه اهمیتی که برای اسکاتلند قائل است، پرچم ملی اسکاتلند را بر فراز ساختمان نخستوزیری به اهتزاز درآورد.
تمامی این اظهارات و اقدامات در حالی است که تاریخ چنبره دولت مرکزی انگلیس بر اسکاتلند، امری نیست که یک شبه و با چنین تبلیغات مثبتی از ذهن اسکاتلندیها پاک شود و به آنان احساس استقلال و تأثیرگذار بودن بدهد.
*** اتحادیه اروپا و پایبندی به دموکراسی
یکی از مسائل اصلی که نتیجه آن در همهپرسی امروز اسکاتلند روشن میشود، ادامهٔ عضویت این کشور در سازمانهای فراملی مانند ناتو و خصوصاً اتحادیه اروپاست.
اتحادیه اروپا همواره خود را پرچمدار دموکراسی نامیده و فرآیند همهپرسی را یکی از راههای مطمئن در تحقق اراده ملتها میداند. بنابراین استقلال اسکاتلند هم نباید از این قضیه مستثنی باشد، ولی خطر فروپاشی انگلیس به حدی است که سران اتحادیه را وادار به موضعگیریهایی بعضاً شتابزده و حتی دیکتاتورمآبانه در این خصوص کرده است.
"خوزه مانوئل باروسو" رئیس کمیسیون اروپا ماه فوریه با هشدار درباره اینکه عضویت اسکاتلندی مستقل در اتحادیه اروپا "دشوار، اگر نه غیرممکن" است، خشم ملیگرایان اسکاتلندی را برانگیخت.
*** خبرگزاری BBC و انعکاس دلهرهآمیز خبرهای اسکاتلند در یک رسانه انگلیسی
با مروری هرچند سطحی در شبکه BBC متوجه میشویم که این خبرگزاری همواره اصرار داشته از واژه "انگلیس" برای کشور انگلستان استفاده نکند و عبارت "بریتانیا" را به کار ببرد؛ عبارتی که تداعیگر امپراطوری استعماری این کشور بر مجموعهای از ۵۳ کشور مستقل دیگر است. اسکاتلند از سال ۱۷۰۷ همراه با انگلستان، ویلز و ايرلند شمالی جزئی از پادشاهی متحده انگلستان به شمار میرود.
"مارتین کتل" ستوننویس روزنامه گاردین در توصیف همهپرسی مینویسد: امروز هیچ موضوعی در سیاست اروپا به اندازه رفراندوم استقلال اسکاتلند اهمیت ندارد. در روزهای آینده تغییراتی رخ میدهد که زندگی انگلیسیها را زیر و رو خواهد کرد.
طی ماههای اخیر که بحث داغ همهپرسی اسکاتلند اغلب رسانههای غربی را به خود اختصاص داده، شاید بتوان گفت رسانهای که بیشترین حجم تولید و تحلیل خبر در این زمینه را داشته، بنگاه خبری BBC بوده است. اما این شبکه رویکردهای خاص و سوگیرانهای را در خبررسانی دنبال کرده که تأمل در آنها خالی از لطف نیست:
- محور اول: القای وجود نگرانی از آینده در میان استقلالطلبان اسکاتلند
بیبیسی نوشته "احزاب اصلی سیاسی اسکاتلند نسبت به مسئله فعلی رفراندوم سراسیمه هستند و به آینده هم با نگرانی مینگرند."
این القای بیبیسی به نوعی فرافکنی محسوب میشود، زیرا کنارهم گذاشتن اظهارات موافقان و مخالفان استقلال در یک هفته اخیر به روشنی دلهره و نگرانی از تجزیه انگلیس را در جبهه اتحادخواهان نمایش میدهد و نه در کمپین استقلالطلبی!
- محور دوم: هرچه موفقیت و ثروت هست، فقط در اتحاد با انگلیس به دست میآید!
بیبیسی نوشته "پارلمان بریتانیا، به رهبری نخست وزیر دیوید کامرون، میگوید بریتانیا یکی از موفقترین اتحادیههای اجتماعی و سیاسی در جهان است...
بر اساس انستیتو معتبر مطالعات مالی، اسکاتلند در مقایسه با اکنون که بخشی از بریتانیاست، در چند سال نخست از شکاف میان آنچه که خرج میکند و درآمد مالیاتی که دریافت میکند تا حدودی رنج خواهد برد... اگر اسکاتلندیها استقلال بخواهند، باید دههها بار مشکلات اقتصادی و مدیریت بیتجربه را نیز به دوش بکشند. آیا برای اسکاتلند موقعیت اقتصادی بارزی وجود دارد که کشوری مستقل تشکیل دهد یا بهتر است هم چنان بخشی از بریتانیا باقی بماند؟"
مستند تلویزیونی که 7 ژوئیه از این شبکه پخش شد، هرچند کوشید تا مواضع خود را بیطرفانه نشان دهد و با جملۀ "این سؤال، جواب قطعی ندارد!" نتیجهگیری کند، اما در نهایت بیننده را دچار نوعی تردید و بیاعتمادی نسبت به استقلال اسکاتلند میکرد.
BBC همچنین با ارائه آمارهایی گزینش شده از وضعیت مالی، سطح نسبی رفاه، نمودارهایی از سن امید به زندگی، بیکاری، بدهیهای ملّی و تولید ناخالص داخلی در اسکاتلند، خواننده را نسبت به شرایط پس از استقلال بدبین کرد.
- محور سوم: القای ناتوانی اسکاتلند در مدیریت استخراج نفت و گاز
بیبیسی نوشته "موضوع دریای شمال از موفقیتهای مثال زدنی بریتانیاست و حالا که استخراج نفت و گاز سختتر هم شده، لازم است که با تمام توان بریتانیای متحد از این صنعت پشتیبانی شود."
چنین موضعگیریهایی فقط منحصر به رسانههای دولتی انگلیس و در صدر آنان BBC است. در مقابل، مثلاً روزنامه آلمانی زوددویچه انگلیسیها را در آستانۀ یک "بیچارگی بزرگ" به خاطر از دست دادن 85% از ذخایر ارزشمند نفت (در اسکاتلند) ارزیابی کرد.
- محور چهارم: بولد کردن نظرسنجیهای گروههای مخالف استقلال
بیبیسی نوشته "جان کرتیس، کارشناس نظرسنجی میگفت که برای مدت زیادی حمایت از استقلال بین یک سوم و یک چهارم جمعیت در نوسان بوده است. این استاد علوم سیاسی در دانشگاه استرات کلاید گلاسگو هشدار میدهد که همچنان "عدم قطعیت قابل توجهی" درباره نتیجه نهایی همهپرسی وجود دارد."
BBC در حالی از عدم قطعیت سخن میگوید که سایر خبرگزاریهای غربی (آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و روسی) عمدتاً در روزهای اخیر از احتمال قوی پیروزی استقلالطلبان خبر دادهاند.
این دلهرهپراکنی در شهروندان اسکاتلندی (به ویژه در حوزه اقتصادی) نشاندهنده آن است که رسانههای دولتی انگلیس اصطلاحاً اقدام به پراکندن "انرژی منفی" در این همهپرسی کردهاند.
بااین وجود آیا مردم اسکاتلند امروز به استقلال خود رأی میدهند؟
و اگر این رأی، "آری" باشد، قادر است خبرگزاری BBC را ازین پس مجبور به استفاده از واژه "انگلیس" به جای "بریتانیا" کند (چراکه دیگر بریتانیایی وجود ندارد)؟
گزارش از طاهری
منابع:
http://www.zeit.de/wirtschaft/2014-09/schottland-unabhaengigkeit
http://www.sueddeutsche.de/politik/referendum-in-schottland-es-geht-um-mehr-als-unabhaengigkeit-1.2120482
http://www.spiegel.de/politik/ausland/schottland-immer-mehr-frauen-laut-umfrage-fuer-unabhaengigkeit-a-990530.html
http://www.nzz.ch/international/alles-ist-moeglich-in-schottland-1.18378882
http://www.spiegel.de/politik/ausland/umfrage-in-schottland-erstmals-mehrheit-fuer-unabhaengigkeit-a-990270.html
http://yougov.co.uk/news/2014/09/06/latest-scottish-referendum-poll-yes-lead/
http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/unabhaengigkeit-schottlands-schottisches-referendum-laesst-pfund-abstuerzen-1.2120566
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
ولایتی:از تشکیل کابینه دولت العبادی خوشحالیم/دولت جدید عراق میتواند رابطه خوبی با ایران داشته باشد
ولایتی از تشکیل کابینه دولت العبادی خوشحالیم دولت جدید عراق میتواند رابطه خوبی با ایران داشته باشد رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص با بیان اینکه کابینه جدید عراق کاملاً قانونی است گفت ما خوشحال هستیم از اینکه دموکراسی در عراق جا افتاده است به گزارش نامه نیوز علیوزیر خارجه عراق در نشستی خبری اعلام کرد رایزنیها برای تشکیل دولت عراق بسرعت در حال انجام است
وزیر خارجه عراق در نشستی خبری اعلام کردرایزنیها برای تشکیل دولت عراق بسرعت در حال انجام استوزیر خارجه عراق اعلام کرد که مذاکرات برای تشکیل دولت بسرعت در حال انجام است و فشردگی رایزنیها مانع حضور او در نشست امروز یکشنبه اتحادیه عرب در قاهره شده است به گزارش خبرگزاری فارس به نموافقت اولیه جنبش انصارالله با ابتکار جدید برای تشکیل دولت یمن
موافقت اولیه جنبش انصارالله با ابتکار جدید برای تشکیل دولت یمن خبرگزاری رسا ـ جنبش انصارالله یمن با ابتکار عمل جدید که در آن تشکیل دولت وفاق ملی وجود دارد موافقت کرده است به گزارش خبرگزاری رسا شبکه المیادین لحظاتی پیش به نقل از منابع آگاه نوشت شیوخ و شخصیتهای سیاسمدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در گفتوگو با فارس تشریح کرد پیشنهاد 30میلیارد دلار طرح صرفهجویی انرژی به
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در گفتوگو با فارس تشریح کردپیشنهاد 30میلیارد دلار طرح صرفهجویی انرژی به شورای اقتصاد تشکیل کمیسیون ویژه به ریاست زنگنهمدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت جزئیات ۳۰ میلیارد دلار طرح در دست بررسی بر اساس بند ق تبصره ۲ قانون بودجه را تشریح کرد ومعاون دفتر سياسی حماس خواستار تشکيل دولت وحدت ملی شد
معاون دفتر سياسی حماس خواستار تشکيل دولت وحدت ملی شد موسی ابومرزوق گفت آشفتگی در دولت وحدت ملی تشکیلات خودگردان فلسطین نشان دهنده ضعف آن و دلیل اصلی بسیاری از بحران های داخلی در فلسطین است به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اینترنتینوری المالکی: فضای مذاکرات برای تشکیل دولت جدید عراق را مثبت نیست
نوری المالکی فضای مذاکرات برای تشکیل دولت جدید عراق را مثبت نیست نخست وزیر پیشبرد امور عراق در سخنانی تاکید کرد فضای مذاکرات برای تشکیل دولت جدید عراق مثبت نیست نخست وزیر پیشبرد امور عراق در سخنانی تاکید کرد فضای مذاکرات برای تشکیل دولت جدید عراق مثبت نیست تاریخ انتشار ۱۵ شهربا تصویب هیأت دولت صورت گرفت تشکیل کارگروه توسعه و تعمیق زیارت و ترویج فرهنگ رضوی
با تصویب هیأت دولت صورت گرفتتشکیل کارگروه توسعه و تعمیق زیارت و ترویج فرهنگ رضویهیأت وزیران در راستای توسعه و تعمیق زیارت وترویج فرهنگ رضوی با تشکیل کارگروهی با مسئولیت معاون اجرایی رئیسجمهور موافقت کرد به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت هیأت وتشکیل 14 شورای تخصصی با همکاری سازمانهای دولتی و غیردولتی در حوزه زنان
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس خبر داد تشکیل 14 شورای تخصصی با همکاری سازمانهای دولتی و غیردولتی در حوزه زنان خبرگزاری پانا مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس از انجام نیازسنجی آموزش در حوزه بانوان و خانواده استان خبر داد ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۴ شهريور ساعت 09 46علاوی پست معاونت ریاستجمهوری عراق را پذیرفت/حصول پیشرفت در تشکیل دولت
شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۹ در حالی که یک مقام آگاه از حصول پیشرفتهایی در تشکیل دولت جدید خبرداد که به زودی اعلام میشود منابع عراقی تاکید کردند که توافقی در خصوص تصدی پستهای معاونت ریاست جمهوری این کشور ایجاد شده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا میسون الدملوجینامه نامزدهای انتخابات افغانستان به دبیر کل ناتو/ تأکید بر تشکیل دولت وحدت ملی در سریعترین زمان ممکن
بین الملل آسیا اقیانوسیه نامه نامزدهای انتخابات افغانستان به دبیر کل ناتو تأکید بر تشکیل دولت وحدت ملی در سریعترین زمان ممکن نامزدهای دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در نامه ای به دبير كل ناتو از تشکیل حكومت وحدت ملی در سریعترین زمان ممکن خبر دادند به گزارش خبرگزاری مالعبادی خواستار مداخله سازمان ملل برای تشکیل دولت عراق شد |اخبار ایران و جهان
العبادی خواستار مداخله سازمان ملل برای تشکیل دولت عراق شد کد خبر ۴۳۲۴۱۹ تاریخ انتشار ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۱ - 06 September 2014 یک نماینده عضو ائتلاف کردستان در عراق اعلام کرد نخستوزیر مکلف این کشور برای تشکیل کابینه جدید از سازمان ملل خواسته است برای پایین آوردن سقف خواستههاسازمان ملل خواستار تشکیل دولت جدید عراق در مهلت قانونی شد |اخبار ایران و جهان
سازمان ملل خواستار تشکیل دولت جدید عراق در مهلت قانونی شد کد خبر ۴۳۲۴۲۱ تاریخ انتشار ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۳ - 06 September 2014 نماینده ویژه سازمان ملل در عراق روز جمعه از سران عراقی خواست دولت جدید این کشور را در موعد قانونی تشکیل دهند به گزارش تسنیم به نقل از سودرخواست پارلمان لیبی از نخستوزیر برای تشکیل دولت بحران
یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۸ پارلمان لیبی از نخست وزیر این کشور خواست تا دولت بحران تشکیل دهد در همین حال هیاتی از کشورهای همسایه لیبی امروز یکشنبه به طبرق لیبی میرود تا با مسئولان این کشور به بحث و گفتوگو بپردازد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایدر حال بروزرسانی/چیتچیان در حاشیه جلسه هیأت دولت: تهرانیها ۲ برابر متوسط کل آب کشور را مصرف میکنند
در حال بروزرسانی چیتچیان در حاشیه جلسه هیأت دولت تهرانیها ۲ برابر متوسط کل آب کشور را مصرف میکنندوزیر نیرو گفت تهرانیها ۲ برابر متوسط کل آب کشور را مصرف میکنند به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس حمید چیتچیان وزیر نیرو ظهر امروز چهارنشبه در حاشیه جلسه هیأت دولت در جحماس تشکیل دولت وحدت ملی جدید را خواستار شد
یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۱ یکی از رهبران برجسته دفتر سیاسی جنبش حماس با بیان این که دولت توافقی کنونی در حل و فصل مشکلات داخلی شکست خورده است خواهان تشکیل دولت وحدت ملی جدید شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا موسی ابومرزوق از اعضای دفتر سیاسی جنبش حماس در مصاحبهافزایش رایزنی ها برای ترغیب دو نامزد به تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان
افزایش رایزنی ها برای ترغیب دو نامزد به تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان کابل – ایرنا – رایزنی ها به منظور دستیابی دو نامزد انتخابات جنجالی افغانستان به توافق برای تشکیل دولت وحدت ملی افزایش یافته است به گزراش ایرنا رییس جمهوری افغانستان روز شنبه به منظور شکست بن بست انتخاباتی ایتشکیل مجمع نخبگان سیاسی از مصوبات هیات دولت باشد
یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۳ یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت تشکیل مجمع نخبگان و فعالان سیاسی استان یکی از مصوبات هیات دولت در استان خراسان باشد به گزارش ایسنا منطقه خراسان معصومه ریاحی که امروز 16شهریورماه در دیدار رئیس جمهور با نخبگان و برگزیدگان استان خراسان رضوی اظهار کرد پی-