تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سه چیز از نشانه های یقین هستند: کوتاهی آرزو، اخلاص در عمل، بی رغبتی به دنیا
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834621551




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

واکنش روحانی به طرح اوباما برای نابودی داعش |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: واکنش روحانی به طرح اوباما برای نابودی داعش
دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان در گفت و گو با شبکه ان بی سی آمریکا و در واکنش به استراتژی اوباما برای نابودی داعش اظهار کرد: تجربه سالهای اخیر نشان داده است آمریکاییها و دیگران در جنگ با تروریسم تا کنون موفق نبوده اند،اگر بناست تروریسم از بین برود، باید به مردم و دولتهای این منطقه کمک کرد.
کد خبر: ۴۳۵۳۴۳
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۳ - 18 September 2014


دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان در گفت و گو با شبکه ان بی سی آمریکا و در واکنش به استراتژی اوباما برای نابودی داعش اظهار کرد: تجربه سالهای اخیر نشان داده است آمریکاییها و دیگران در جنگ با تروریسم تا کنون موفق نبوده اند،اگر بناست تروریسم از بین برود، باید به مردم و دولتهای این منطقه کمک کرد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، مجری ان بی سی در مصاحبه با آقای روحانی پرسید ، یک سال پیش شما کار خود را به عنوان رئیس جمهور ایران تازه شروع کرده بودید، ما از شما درباره اهدافتان پرسیدیم زمانی که می خواستید برای اولین بار به عنوان رئیس جمهور در سازمان ملل متحد حاضر شوید. اکنون که در آستانه بازگشت دوباره به سازمان ملل متحد هستید، امیدوارید چه دستاوردهایی داشته باشید؟

رئیس جمهور در پاسخ گفت : یک سال از آن زمان گذشته است که من با جهانیان در سازمان ملل متحد حرف زدم و گوشزد کردم که معضل بزرگ خشونت است ، معضل بزرگ افراطی گری است و ما باید جهانی عاری از خشونت و افراطی گری داشته باشیم.

روحانی افزود : فکر می کنم آنچه سال گذشته گفته شد در سازمان ملل متحد ، ما می توانیم با شفافیت بیشتر در منطقه خودمان و در سراسر جهان ببینیم. تاکنون آشکارتر دیده می شود که نیاز کل جهان امنیت و حاکمیت و استقلال و همزیستی مسالمت آمیز است و من بسیار خوشحالم که در یک سال گذشته دولت جدید در ایران توانسته است با کمک مردم آرامش ذهنی را به کشور بازگرداند.

رئیس جمهور ادامه داد ، امروز در کشور من بیش از سالهای گذشته مردم احساس آرامش ذهنی بیشتری دارند، آنها در همه بخشها و زمینه ها آرامش ذهنی دارند، آنها ثبات را در همه بخشها می بینند و احساس می کنند و امید بیشتری به آینده پیدا کرده اند و من امیدوارم همه رهبران جهان که می خواهند در سازمان ملل متحد گردهم بیایند و بسیاری از آنها امسال در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نماینده دارند، بتوانند برای مشکلات جهان راه حلهای مناسب پیدا کنند از جمله برای مشکلات مربوط به امنیت و ثبات راه حل پیدا کنند. آنها باید فورا چاره اندیشی کنند.

غرب در مبارزه با تروریسم ناکام بوده است

مجری ان بی سی در ادامه پرسید ، به نظر شما خطر و تهدید داعش تا چه حد بزرگ است؟ آقای روحانی گفت : تروریسم برای کل جهان خطر و تهدید است به هر نام یا شکلی که باشد می تواند تهدیدی برای صلح و ثبات و زندگی عادی مردم و تهدیدی بزرگ برای توسعه باشد. متاسفانه امروز در منطقه ما گروههای تروریستی هستند که توانسته اند آرامش را از مردم بگیرند، آنها زندگی مردم را تغییر داده اند و مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده اند، میلیونها نفر از مردم آواره شده اند، محل زندگی مردم، عبادتگاههای مردم، محل کسب و کار و تجارت مردم تخریب شده است و مردم درباره آینده خود و فرزندانشان خیلی نگران هستند.

خبرنگار ان بی سی پرسید اوباما رئیس جمهور آمریکا گفته است داعش نه گروهی اسلامی و نه دولت است. نخست وزیر انگلیس هم گفته است آنها مسلمان نیستند بلکه دیو هستند. آیا از نظر شما اوباما و کامرون درست می گویند؟ رئیس جمهور کشورمان افزود : اسلام و همه ادیان بزرگ آسمانی از جمله یهودیت و مسیحیت ، همه این ادیان مردم را به صلح دعوت می کنند. آنها مردم را به برادری و دوستی دعوت کرده اند. آنها مردم را به اجرای عدالت دعوت کرده اند، هر کسی در جهان دیگران را می ترساند و به جان مردم و مال مردم و زندگی مردم آسیب می رساند، نه تنها از اسلام فاصله زیادی دارد بلکه از همه ادیان آسمانی فاصله بسیار بسیار زیادی دارد. کسانی که امروز در این منطقه مردم را می کشند و به نام اسلام جنایت می کنند، قطعا آنها دروغ می گویند و میان عمل آنها و احکام اسلام و روح اسلام هیچ گونه سازگاری وجود ندارد.

آقای روحانی ادامه داد ، در منطقه عراق و در منطقه سوریه قرون متمادی مسلمانان و یهودیان و پیروان دیگر ادیان در صلح و آرامش در کنار یکدیگر زندگی کرده اند. اما متاسفانه امروز ما می بینیم راحتی و آسایش مردم سلب شده است. آنها که بیگناهان را با وحشی گری و سبعیت از بین می برند، با اسلام نسبتی ندارند.

کشتن بیگناهان مایه شرمساری و نگرانی است

خبرنگار پرسید داعش هزاران مسلمان را اعدام کرده است. واکنش شخصی شما به تصاویر سربریدن جیمز فولی و استیون ساتلاف دو روزنامه نگار آمریکایی و دیوید هینز امدادگر انگلیسی که خیلی در رسانه ها بازتاب داشت، چه بود؟

آقای روحانی گفت :چه کسی می تواند تحمل کند که انسان بیگناهی کشته شود ، از نظر ما فرق نمی کند که آن شخص مسلمان یا یهودی یا مسیحی یا از پیروان هر دین دیگری باشد، همچنین برای ما مهم نیست که آن فرد چه ملیتی داشته باشد، سربریدن، وحشی گری در جهان امروز هیچ معنا و هیچ مفهومی ندارد جز اینکه گروهی می خواهند برای منافع دیگران یا برای منافع خودشان انسانیت را بکشند. وقتی که در معارف اسلام و فرهنگ اسلام کشتن یک بیگناه به منزله کشتن انسانیت است.

رئیس جمهور افزود : کشتن بیگناهان مایه شرمساری برای آنها و مایه نگرانی برای همه بشریت است.

خبرنگار پرسید شما مشکل را تشریح کردید. حال بگذارید بپرسم که از نظر شما راه حلهای این مشکل چیست. اوباما رئیس جمهور آمریکا قول داده است داعش را تضعیف و کوچک و نابود کند. واکنش شما به استراتژی اوباما چیست. آیا او می تواند این استراتژی را عملی کند و به نتیجه برساند؟

آقای روحانی گفت : منطقه ما، جامعه بشری سالیانه دراز است با معضلی به نام افراطی گری، خشونت و تروریسم روبروست. آمریکاییها و دیگران مدتها و سالهاست که ادعا می کنند با تروریسم می جنگند هر چند مسئله مهم این است که چرا آنها تاکنون موفق نشده اند، چرا در افغانستان و در عراق از سال دوهزار و یک تا کنون چرا موفق نبوده اند، و چرا مشکلات در منطقه ما بیشتر شده است، اگر ما می خواهیم با تروریسم بجنگیم باید به ریشه های این مشکل رسیدگی کنیم. در منطقه ما اگر مشکلی وجود دارد مردم این منطقه و دولتهای این منطقه خیلی بیشتر از دیگرانی که هزاران کیلومتر از منطقه ما فاصله دارند ، مشکل را حس می کنند و ریشه های آن را می بینند و تجربه سالهای اخیر نشان داده است آنها در جنگ علیه تروریسم ناموفق بوده اند.

رئیس جمهور ادامه داد ، در این منطقه اگر بناست تروریسم از بین برود، مردم این منطقه و ملتهای این منطقه و در کنار ملتها و دولتهای منطقه باید تصمیم بگیرند ، برنامه ریزی کنند و دیگران اگر می خواهند ، می توانند کمک کنند.

اگر می خواهند مسئله تروریسم حل شود باید به فکر کمک برای حل معضل باشند نه به فکر رهبری دیگران باشند.

درباره حقوق بشر نباید میان ملیت ها تفاوت قائل شد

مجری ان بی سی در ادامه گفت ؛ شما گفته اید ساده لوحی است اگر فکر کنیم تروریسم را می توان با حملات هوایی ریشه کن کرد. به نظر شما چه راهی موثر است؟روحانی گفت برای مبارزه با تروریسم باید محلی را که تروریستها در آن زیست می کنند، باید برایشان ناامن شود. یعنی اینکه کسی نباید اجازه دهد این افراد در محل زندگی و منطقه شان رشد پیدا کند و زندگی کند، مردم نباید با آنها همکاری کنند، این اولین شرط است. برای مبارزه با تروریسم باید به مردمی کمک کنیم که هدف حمله و هجمه تروریسم قرار گرفته اند و تحت فشار تروریسم هستند.

رئیس جمهور افزود : از ارتفاع ده هزار پایی یا پانزده هزار پایی با هواپیمای با خلبان یا بی خلبان هدف قرار دادن یک هدف یا بمباران آن به درستی یا به اشتباه ، نمی تواند حل مشکل باشد. در افغانستان و پاکستان و دیگر مناطق ما این مسئله را تجربه کرده ایم ما دیده ایم که این حملات هوایی مشکل را حل نکرده است. شاید در شرایط خاصی حملات هوایی ضروری باشد ، هر چند حملات هوایی باید با اجازه مردم آن کشور و دولت آن کشور انجام شود. بدون هماهنگی با دولت آن کشور و بدون رضایت مردم آن کشور این جنگ علیه تروریسم نمی تواند باشد. این کار اسم دیگری دارد و آن تجاوز است.

خبرنگار گفت آیا حملات هوایی آمریکا به عقب راندن داعش کمک نکرده است؟ آیا این حملات تا حدودی موفق نبوده است؟ آقای روحانی گفت : من نگفتم تاثیر داشته یا نداشته است. شما می دانید که در عراق چه قدرتی بود که نگذاشت داعش به بغداد برسد، چه قدرتی بود که نگذاشت داعش به شهر سامرا برسد، چه قدرتی بود که فرسنگها مانده به بغداد، در شمال بغداد جلوی آنها سد ایجاد کرد، آن زمانی مردم عراق داعش را از بغداد دور کردند که آمریکا می گفت من در مسئله عراق مداخله نخواهم کرد و حتی آمریکا تصمیم نداشت حملات هوایی انجام دهد.

رئیس جمهور افزود : خوب است مردم آمریکا این سوال را مطرح کنند این گروههای تروریستی که در منطقه سالهاست کشتار می کنند، چرا آن زمان آمریکاییها و دولت آمریکا علیه آنها سخنی نگفت، علیه آنها اقدامی انجام نداد، از چه زمانی بود که دولت آمریکا تحت فشار افکار عمومی مردم آمریکا قرار گرفت و تصمیم گرفت بمبارانهای بسیار ناچیز و کم اهمیت انجام دهد. همه آنهایی که در مبارزه و جنگ بوده اند می دانند عملیات هوایی بیشتر عملیات روانی است تا عملیاتی که بتواند در میدان کارزار باشد.

خبرنگار گفت شما می گویید استراتژی اوباما که هم اکنون روی حملات هوایی تکیه دارد کارساز نخواهد بود. در این صورت پیشنهاد ایران به ویژه برای استراتژی به منظور محو داعش چیست؟ روحانی گفت : من گفتم باید به مردم و دولتهای این منطقه کمک کرد. باید مردم عراق و نیروهای مسلح عراق با داعش بجنگند و همه باید به ارتش و مردم عراق کمک کنند. در کشور دیگر نیز همچنین است. در سوریه نیز اگر ما بخواهیم کمک کنیم باید کمک کنیم به نیروهایی که متعلق به آن کشور هستند و با گروههای تروریستی می جنگند و مبارزه می کنند. اولا چرا اینقدر دیر آمریکا به فکر افتاده است که با گروههای تروریستی مبارزه کند. ثانیا چطور فقط بمباران هوایی انجام می دهد، آمریکاییها می ترسند در عراق کشته بدهند؟ از اینکه سربازان آنها در مبارزه ای که ادعا می کنند می خواهند با تروریسم انجام دهند، کشته شوند می ترسند و به همین علت می خواهند هواپیما باشد و حتی الامکان هم هواپیما بی خلبان باشد، آنها نمی خواهند در این نبرد هیچ فردی از آنها صدمه ببیند ، مگر می شود بدون زحمت و بدون فداکاری به هدف بزرگی رسید.

رئیس جمهور ادامه داد ، در تمام مسائل مهم منطقه ای و جهان ، کسی می تواند به پیروزی برسد که فداکاری بکند.

خبرنگار گفت :آیا پیشنهاد شما این است که آمریکا نیروی زمینی به عراق یا سوریه اعزام کند؟ آقای روحانی گفت : من این حرف را نزدم، من گفتم اگر آمریکاییها ادعا می کنند می خواهند با تروریسم بجنگند، چطور فقط با نیروی هوایی وارد میدان شده اند، دلیل آن چیست، آمریکاییها سالها در عراق بوده اند و نتوانسته اند کاری کنند و ناچار شدند عراق را ترک کنند، آلان که می خواهند افغانستان را هم ترک کنند، بنابراین باید به فکر راه حلی اساسی در منطقه بود.

آقای روحانی تصریح کرد : مردم را باید تقویت کنیم، جامعه قوی با فرهنگ بلند و با روحیه که البته دیگران هم به آن کمک کنند، می تواند مشکلات خود را حل کند. مردم عراق مردم بسیار بزرگی هستند. آنها سابقه تمدنی هزاران ساله دارند و مردم سوریه نیز همین طور هستند. بنابراین باید از آنها بپرسیم از ما چه می خواهند نه اینکه پیشاپیش برای کشورهای آنها نسخه بپیچیم.

برای همه مردم دلسوزی می کنیم

مجری گفت ایران از زمانی که داعش پیدا شد با آن می جنگد، ایران مستشاران نظامی در عراق دارد. آیا ایران باور دارد که مردم عراق ، ارتش عراق و دولت عراق می توانند بدون نیروی زمینی خارجی داعش را عقب برانند؟ آیا حرف شما این است که عراق می تواند این کار را بدون حملات هوایی آمریکا انجام دهد؟

آقای روحانی گفت مگر در ماههای گذشته مردم عراق نبودند که از کشورشان دفاع کردند، مگر مردم عراق نبودند که آمرلی را آزاد کردند، مگر مردم عراق نبودند که اجازه ندادند اربیل سقوط کند، این مردم عراق بودند که در بسیاری از شهرها تروریستهای داعش را عقب راندند و در آن زمان آمریکاییها فقط نظاره گر بودند، فقط پس از آنکه اتباع آمریکایی سر بریده شدند، آنها به فکر جنگ با تروریسم افتادند، اگر آنها واقعا می خواهند با تروریسم بجنگند، راهش این است که برای همه مردم جهان و همه آنهایی که بی گناه هستند و بدون اینکه جرمی مرتکب شوند، هدف حمله قرار می گیرند، باید برای آنها نیز همانند اتباع خودمان دلسوزی کنیم. از نظر ما یک تبعه ایرانی یا عراقی یا سوری یا فلسطینی یا لبنانی ، اگر هدف حمله تروریستها قرار گرفت، مثل این است که یک تبعه ایران مورد حمله قرار بگیرد.

وی ادامه داد : ما جنگ با تروریسم را زمانی شروع نکردیم که آنها یک تبعه ایرانی را کشته باشند، وقتی ما دیدیم در سوریه دارند مردم بیگناه را می کشند، وقتی در غزه دیدیم مردم بیگناه را می کشند، که البته در آن شکلش تروریسم دولتی است، وقتی ما دیدیم در عراق مردم کشته می شوند، بدون اینکه توجه داشته باشیم کسی که کشته می شود تبعه کدام کشور است ، شاید برای بعضیها سخت باشد و مشکل باشد که باور کنند ، برای من همانقدر که ببینم یک آمریکایی بیگناه کشته شود، تاسف دارد که ببینم یک ایرانی یا عراقی بیگناه کشته می شود. ما باید به انسانها به عنوان بشر و همنوع و به عنوان انسانهایی که همه آنها حق حیات دارند نگاه کنیم. نباید درباره حقوق بشر بین تبعه این کشور و آن کشور فرق بگذاریم. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن