واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ شهريور ۱۳۹۳ (۲۰:۱۵ب.ظ)
دفاع معاون اول رئيس جمهور از صنعت خودروسازي و نظام بانکي کشور: سياست هايي اتخاذ نمي کنيم که بخش خصوصي مخالف آن باشد معاون اول رييس جمهور گفت: ايران گذشته پرافتخاري دارد اما بايد مسوولان دولتي و بخش خصوصي به نحوي سياستگذاري و برنامه ريزي کنند که فرزندان ما به عملکردمان افتخار کنند.
به گزارش خبرنگار موج، اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهور در نشست هم انديشي باشرکت هاي سرمايه گذاري و هلدينگ ها با اعلام اين مطلب گفت: همه ما به عنوان يک ايراني علاقه مند توسعه کشور در منطقه و ثبت بين المللي هستيم.
وي با اشاره به تدوين سند چشم انداز افزود: سند چشم انداز در شرايطي تدوين شد که اقتصاد ما رو به رشد بود و اين سند به نحوي تدوين شد تا نسل جوان ما که شاهد رشد و توسعه کشورهاي ديگر بودند بدانند که افقي روشن در پيش رو دارند اما اتفاقاتي رخ داد که موجب شد ما از اهداف اين سند بسيار عقب بمانيم.
جهانگيري ادامه داد: در سند چشم انداز براي اقتصاد کشور رشد 8 درصدي پيش بيني شد اما طي سال هاي 84 تا 92 رشد اقتصادي ما 2.4 درصد بود و بررسي ها نشان مي دهد ما براي رسيدن به اهداف سند چشم انداز تا سال 1404 بايد رشد اقتصادي 12 درصدي را تجربه کنيم.
معاون اول رئيس جمهور اذعان داشت: در سند چشم انداز تشکيل سرمايه ثابت 10.8 درصد پيش بيني شده اما تاکنون تشکيل سرمايه ثابت ما رشد منفي شش درصدي را تجربه کرده و اين رقم در سال 91 به منفي 21 درصد رسيده است.
اين مقام مسوول تصريح کرد: در حال حاضر کشور با يکسري مسائل جدي رو به رو است و ما بايد براي رفع معضل بيکاري، تورم و رکود گام هاي جدي و بلند برداريم و تلاش کنيم تا نرخ تورم به حد قابل قبولي برسد و اقتصاد ايران از رکود خارج شود زيرا رکود تورمي جدي پيش روي ما قرار دارد
وي با تاکيد بر ضرورت اشتغالزايي خاطرنشان کرد: امروز ما با معضل بيکاري جوانان تحصيل کرده مواجه هستيم که اين معضل صرفا از طريق سرمايه گذاري و افزايش توليد قابل رفع است.
جهانگيري با بيان اين مطلب که دولت براي برقراري انضباط مالي در يک سال اخير بيشترين فشارهاي اجتماعي و انتقادات کارشناسان را تحمل کرده است متذکر شد: ما براي برقراري انضباط مالي و خروج از رکود تورمي اقدامات بسيار مهمي را انجام داديم.
وي با تاکيد بر اهميت توليد کشور اظهار داشت: توليد داخلي کشور يک مساله بسيار جدي است و ما در هيچ مقطعي نمي خواهيم توليد داخل را قرباني پاره اي از مسائل کنيم.
معاون اول رئيس جمهور متذکر شد: عده اي براي خروج از تورم و رکود پيشنهاد کاهش تعرفه و افزايش واردات را مي دهند اما ما هيچ گاه به اين شيوه ها روي نخواهيم آورد البته بايد توليد داخل نيز قابل رقابت بوده و از کيفيت و قيمت مناسبي برخوردار باشد و حقوق مصرف کنندگان نيز رعايت شود زيرا ما نمي خواهيم از توليدکنندگان حمايت بي حساب و کتاب کنيم.
معاون اول رئيس جمهور با بيان اين مطلب که براي خروج از رکود و رسيدن به رونق بخش هايي از اقتصاد ما پيشران هستند گفت: صنعت پتروشيمي يکي از صنايع پيشران اقتصاد است و بايد از مهم ترين صنايع صادراتي ما محسوب شود. اما قطعا هيچ کس تمايل ندارد اين صنعت مواد اوليه خود را بدون پرداخت قيمت واقعي و مناسب تهيه کند.
به گفته جهانگيري تعيين قيمت 13 سنتي براي مواد اوليه صنايع پتروشيمي در دولت گذشته انجام شده و مجلس آن را مصوب و به قانون تبديل کرده و دولت يازدهم صرفا اين قانون را اجرايي مي کند.
معاون اول رئيس جمهور با گلايه از بي مهري به برخي از صنايع از جمله خودروسازي اذعان داشت: هيچ کس نسبت به کيفيت و قيمت خودروهاي داخلي ترديد ندارد اما نبايد فرصت هاي شغلي ايجاد شده از سوي اين صنعت نيز ناديده گرفته شود.
جهانگيري در دفاع از صنعت خودروسازي گفت: برخي از صحبت هايي که نسبت به صنعت خودروسازي مي شود از سر دلسوزي و نقد نيست بلکه اين صنعت مورد بي توجهي برخي افراد قرار گرفته که مي خواهند آن را تعطيل کنند.
معاون اول رئيس جمهور با اشاره به انتقاداتي که از سوي رسانه ها نسبت به وارادات خودروهاي لوکس صورت گرفته تصريح کرد: در سال جاري 133 خودروي لوکس وارد کشور شده است اما رسانه ها در اين مورد خيمه شب بازي به راه انداخته اند.
وي با بيان اين مطلب که براي خروج از رکود بايد سرمايه در گردش بنگاه ها از سوي بانک ها تامين شود اذعان داشت: نظام اقتصادي ما يک نظام بانک محور است که بايد در سال جاري 283 هزار ميليارد تومان تسهيلات پرداخت کند بنابراين در چنين گردش مالي بزرگي گاها اتفاقات منفي نيز ممکن است رخ دهد.
معاون اول رئيس جمهور با تاکيد بر ضرورت توسعه صادرات غيرنفتي کشور تصريح کرد: صادرات کالا و خدمات ايران بايد افزايش بيابد و بنگاه هاي ما مي توانند حضور خود را در بازارهاي جديد توسعه دهند البته ما در همسايگي خود فرصت هاي مناسبي داريم که مي توان از آنها استفاده کرد.
وي با اشاره به افزايش تعاملات ايران با ساير کشورها در دولت يازدهم متذکر شد: سفر اخير رئيس جمهور دستاوردهاي بزرگي را براي ما به دنبال داشت و خوشبختانه هم اکنون شرايط به نحوي شده که همسايگان به دنبال توسعه روابط خود با ايران هستند.
جهانگيري با اشاره به وقايع اوکراين و داعش گفت: اين اتفاقات موجب شده تا کشورهاي همسايه نسبت به تعامل با ايران وا داشته شوند زيرا آنها نياز به تعامل با کشوري مقتدر دارند.
جهانگيري در خصوص تحريم روسيه گفت: پس از تحريم متقابل روسيه و اتحاديه اروپا شرايط براي حضور ايران در بازار روسيه مهيا شده تا جايي که پوتين اعلام کرده که بازار روسيه در اختيار ما قرار بگيرد.
معاون اول رئيس جمهور متذکر شد: وظيفه ما ايجاد بستري مناسب در داخل و خارج کشور براي کار، سرمايه گذاري و اشتغالزايي است که بايد از اين فرصت ها به بهترين شکل استفاده کرد.
وي در پايان در خصوص نحوه سياستگذاري در دولت يازدهم اذعان داشت: به طور قطع دولت يازدهم سياستي را اتخاذ نمي کند که روح کلي فعالان اقتصادي و بخش خصوصي با آن مخالف بوده و اين سياست ها را قبول نداشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]