واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین پارسا:
*همکاری کشاورزان در مقابله با بحران آب در استان قزوین ضروری است
قزوین- خبرگزاری مهر: معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری قزوین گفت: نصب کنتورهای هوشمند در چاههای کشاورزی، مدیریت مصرف و همکاری کشاورزان در اجرای طرح های ضربتی راهکار مقابله با بحران آب استان است.
به گزارش خبرنگار مهر، کارگروه اقتصادی استان عصر چهارشنبه به منظور بررسی مشکلات آبی و تصویب راهکارهایی برای مقابله با بحران آب در استانداری قزوین تشکیل جلسه داد. امیدعلی پارسا در این جلسه گفت: با همکاری سازمانها و دستگاههای اجرایی مرتبط باید برای ساماندهی چاههای مجاز و غیرمجاز کشاورزی، مصب کنتورهای هوشمند در چاههای دارای پروانه، برقی کردن چاهها اقدام مناسب کرد تا وضعیت موجود بهبود یابد. این مسئول بیان کرد: راه نجات استان در حوزه آب نیازمند اجماع کلی و همکاری کشاورزان است و باید راهکار عملی برای رفع نگرانی ها پیدا کنیم. وی افزود: با اطلاع رسانی درست و منطقی لازم است تا کشاورزان و بهره برداران با پیامدهای خشک شدن دشت در صورت تداوم روند کم آبی شانا شوند تا بتوانند با مسئولان در اجرای طرح ها همراهی کنند و پس از آن اگر کسی حاضر به همراهی نشد با اعمال قانون روبرو شود. پارسا تصریح کرد: نصب کنتورهای هوشمند یکی از راههای منطقی برای کاهش میزان مصرف در بخش کشاورزی است که خوشبختانه تسهیلات کم بهره برای کمک به کشاورزان از سوی دولت تامین شده که امیدواریم بهره برداران از این طرح استقبال کنند و برای بهینه سازی مصرف گام بردارند. وی یادآورشد: قطع سهمیه سوخت، افزایش تعرفه برق، جلوگیری از کشت و قطع سهیمه آب از مجازات های قانونی پیش بینی شده است که در طرح های میان مدت و بلند مدت می تواند اجرایی شود اما همچنان به فرهنگ سازی و اطلاع رسانی برای همکاری کشاورزان امیدواریم زیرا این موضوع آینده دشت قزوین را با مخاطره روبرو کرده است. ملکی: نصب 1500 عددکنتور هوشمند 9 میلیار تومان اعتبار نیاز دارد یدالله ملکی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای قزوین هم در این نشست گفت: در یک سال آینده باید یک هزار و 500 کنتور هوشمند در چاههای دارای پروانه نصب شود که اجرای آن 9 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. وی افزود: این اعتبار به صورت تسهیلات از سوی بانکها پرداخت خواهد شد و هزینه خرید و نصب هر کنتور هوشمند 3.5 تا 6.5 میلیون تومان هزرینه دارد که با سود کم از سوی بانکها پرداخت خواهد شد. این مسئول تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار و 188 حلقه چاه فرم یک بدون پروانه در استان وجود دارد که ساماندهی آن موجب 385 میلیون مترمکعب صرفه جویی آب را به همراه خواهد داشت. ملکی گفت: 1700 حلقه چاه فرم یک نیز در استان شناسایی شده که غیرمجاز است که ساماندهی آنها 50 میلیون مترمکعب آب استان را مدیریت خواهد کرد تا کمبودها جبران شود. معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای قزوین اظهارامیدواری کرد با همکاری کشاورزان در نصب کنتورهای هوشمند و متوقف کردن فعالیت چاههای غیرمجاز و صرفه جویی اصولی مشکل کم آبی استان برطرف شود.
در این جلسه مصوب شد ضمن تشکیل کمیته حفاظت از آب طرح مقابله با افت آبخوان دشت قزوین اجرایی شود. بازدید از چاههای کشاورزی، اطلاع رسانی به کشاورزان برای نصب کنتور هوشمند، تعیین وضعیت فصل زراعی سال 93-94 رعایت الگوی کشت، شناسایی چاههای غیرمجاز و اعمال قانون در خصوص آنها از دیگر مصوبات این جلسه بود.
۱۳۹۳/۶/۲۶ - ۱۹:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]