واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت: ایران سهمی از تجارت الکترونیکی ندارد تهران - ایرنا - معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اکنون سهمی از تجارت الکترونیکی جهان نداریم، گفت: در حال حاضر زیرساختهای این تجارت وجود دارد اما برنامه ای برای استفاده از آن در دستور کار نیست.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، علی اصغر توفیق روز چهارشنبه در نخستین نشست هم اندیشی ملی برای توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیکی با تاکید بر ضرورت ایجاد زیرساخت ها، فرهنگ سازی، آموزش، اعتماد سازی، شناسایی نیاز مخاطبان و بررسی میزان موفقیت و عملکرد در این عرصه، افزود: در سایه این موارد می توان توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیک را کشور سرعت بخشید.
وی اضافه کرد: تلاش می کنیم تا با همفکری و استفاده از نقطه نظرات مسئولان و کارشناسان و فعالان اقتصادی، مسیر توسعه هرچه بیشتر تجارت الکترونیک را در کشور هموار کنیم.
توفیق، توجه به زیرساخت ها را در راستای توسعه تجارت الکترونیک مورد تاکید قرار داد و گفت: نخستین گام در این راه ایجاد زیرساختهای لازم به کمک مشاوران، مسئولان و کارشناسان است که در این راستا ابتدا باید زیرساخت ها تعریف شود تا براساس آن روند کار به پیش رود.
توفیق با بیان اینکه پس از تعریف و ایجاد زیرساخت ها، نیازمند آینده نگری هستیم، تصریح کرد: این بدان معناست که زیرساخت های در نظر گرفته شده چه حجمی از مبادلات را شامل می شود و به بیان دیگر آیا برای فعالیت های آینده کافیست یا خیر، چرا که باید یاد بگیریم از زیرساختهای فراهم شده نهایت استفاده را ببریم.
وی، علاوه بر لزوم فرهنگ سازی برای توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیکی، آموزش لازم را دراین خصوص مورد تاکید قرار داد و گفت: توجه به مبحث آموزش در شرایط کنونی بسیار جدی است و باید آن را از سطوح پایین تر از دانشگاه یعنی مدارس شروع کنیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: اگر می خواهیم سقف مورد نظر و جایگاه مناسب را در مبحث تجارت الکترونیک داشته باشیم باید آموزش را دراین زمینه همگانی کنیم.
توفیق با اشاره به اینکه استفاده از تجارت الکترونیکی با پیوند فرهنگ سازی و آموزش می تواند نتایج خوبی به دنبال داشته باشد، اعتمادسازی را نیز در این رابطه حائز اهمیت دانست و افزود: توجه به مقوله اعتمادسازی در تجارت الکترونیک از مواردی است که در استمرار تعاملات بسیار موثر خواهد بود از این رو باید موارد عدم اعتمادسازی شناسایی و اصلاح شود.
به گفته معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، شناسایی مخاطبان و توسعه تعداد آنها نیز دیگر موضوع مهمی است که در فرایند توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیکی باید مورد نظر قرار داد.
توفیق سپس برآورد میزان موفقیت و عملکرد را مهم ارزیابی کرد و افزود: در حال حاضر شاخص های دقیق و منظمی برای توسعه تجارت الکترونیک وجود ندارد تا از این رهگذر میزان موفقیت به خوبی اندازه گیری شود که امیدواریم در این نشست بتوانیم با هم اندیشی و همفکری شاخص های مهم و قابل نفوذ تجارت الکترونیک را در مخاطبان مختلف پیدا کنیم.
اقتصام (3) 1574**1558
26/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]