تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤثّرترين وسيله جلب رحمت خدا اين است كه خيرخواه همه مردم باشى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817211438




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هر ایرانی سالی نیم کیلو سَم می‌خورد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: هر ایرانی سالی نیم کیلو سَم می‌خورد
در عین حال حسن هاشمی وزیر بهداشت خبر می‌دهد که 50 ‌درصد از سمومی که در مزارع ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد از راه قاچاق تأمین می‌شود و سموم قاچاق کیفیت بسیار پایین و آلایندگی‌های خطرناک‌تری دارد.
به گزارش نامه نیوز، فقط 18 درصد خاک کشاورزی ایران سالم است. مصرف کود شیمیایی 10 سال اخیر، از 2.5 به 6.5 میلیون تُن رشد پیدا کرده است.

سال‌های پس از جنگ جهانی دوم با انقلاب در بازار مواد غذایی اروپایی‌ها مصادف بود. درست در همین سال‌ها بود که استفاده از سموم و مواد شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی و دستکاری ژنی و هورمونی برای تولید گوشت و مواد پروتیینی آنها را نگران کرده و به سمت تولید ارگانیک یا مواد غذایی کاملا طبیعی سوق داد. این رویکرد با گذشت زمان تقویت شد به‌طوری که در حال حاضر بیشتر از 50 ‌درصد بازار مواد غذایی کشورهای پیشرفته مملو از کالاهایی است که با شیوه‌ای کاملاً طبیعی و بدون هرگونه آلودگی شیمیایی تولید شده‌اند.

در ایران ماجرا کاملاً متفاوت است. به گفته سعید سلیمانی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، هر ایرانی سالانه حدود نیم کیلوگرم سم کشاورزی مصرف می‌کند. این در شرایطی است که گذشت زمان نه‌تنها میزان سموم مصرفی در تولید محصولات کشاورزی را کاهش نداده است که در 10 سال گذشته مصرف کودهای شیمیایی از 2.5 به 6.5 میلیون تُن افزایش داشته است.

در عین حال حسن هاشمی وزیر بهداشت خبر می‌دهد که 50 ‌درصد از سمومی که در مزارع ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد از راه قاچاق تأمین می‌شود و سموم قاچاق کیفیت بسیار پایین و آلایندگی‌های خطرناک‌تری دارد.

بهزاد عین‌اللهی عضو هیأت علمی دانشگاه بقیةالله نیز در این‌باره می‌گوید: مصرف بی‌رویه اوره و فسفات باعث قلیایی شدن خاک کشور و تخریب آن شده است به گونه‌ای که در حال حاضر تنها 18 درصد از خاک کشاورزی ایران در حد ایده‌آل باقی مانده است.

در این میان چند سالی است که بحث تولید ارگانیک در ایران مطرح و کالاهایی با این برچسب به بازار وارد شده است اما به گفته فعالان این عرصه نه‌تنها مشتریان ایرانی که حتی مدیران رده بالای کشوری مفهوم ارگانیک را به درستی نمی‌دانند. غیر از این ضعف نظارت بر بازار ارگانیک ایران باعث شده است که کالاهای تقلبی توجیه اقتصادی تولید ارگانیک در کشور را از بین ببرند.

تولید محصول کاملا طبیعی در ایران زیر 30 درصد

تولید ارگانیک پروسه‌ای طولانی دارد. در این شیوه تولید، خاک مزرعه مورد آزمایش قرار می‌گیرد تا عاری از هرگونه کود و ماده شیمیایی باشد. پس از آن در فرآیند تولید و نگهداری محصول نیز نباید از هیچ ماده شیمیایی استفاده شود. برای تولید گوشت و مواد پروتیینی فرآیند تولید ارگانیک پیچیده‌تر و سخت‌تر است. در این فرآیند علاوه بر این‌که حیوان نباید از هیچ دارو و هورمونی استفاده کند، تغذیه آن با علوفه و مواد غذایی آلوده به مواد شیمیایی نیز ممنوع است.

به گفته رضا نورانی دبیر انجمن ارگانیک ایران، ‌درصد تولید محصولات ارگانیک در ایران زیر سه صدم درصد است اما مسئولان با برداشت اشتباه از محصول ارگانیک به غلط این میزان را 30 درصد عنوان می‌کنند. این میزان اندک تولید ارگانیک در ایران نیز مورد بی‌اعتنایی مشتریان است و حجم غالب آن به کشورهای خارجی صادر می‌شود.

بنا به اعلام انجمن ارگانیک ایران بازار فرانسه سالانه 1.9 بیلیون پوند از محل فروش محصولات ارگانیک گردش مالی دارد در ایتالیا این رقم 8 بیلیون پوند و در انگلیس 2.6 بیلیون پوند است. اسپانیا، سوئد و هلند هرکدام 6 بیلیون پوند در بازار محصولات ارگانیک گردش مالی دارند. این رقم برای آلمان 2.5 بیلیون پوند است. این در شرایطی است که میزان رشد سالانه بازار محصولات ارگانیک در کشورهای اروپایی قابل توجه است و این کشورها را تبدیل به اهداف اقتصادی بسیاری از تولیدکنندگان محصولات ارگانیک در جهان کرده است.

پرستیژ میوه درشت سمی برای مشتری ایرانی

در سرتاسر ایران تنها 18 فروشگاه مجاز وجود دارد که محصولات ارگانیک مورد تأیید انجمن ارگانیک ایران را به فروش می‌رسانند. بیشتر این فروشگاه‌ها علاوه بر عرضه محصولات غذایی ارگانیک، محصولات غیرارگانیک نیز می‌فروشند. خودشان می‌گویند اگر بنا باشد تنها محصولات ارگانیک بفروشند به‌زودی ورشکست می‌شوند! صاحب یک فروشگاه ارگانیک در سعادت‌آباد تهران به «شهروند» می‌گوید: مشتریان ایرانی تنها به ظاهر مواد غذایی توجه می‌کنند و به هیچ عنوان اطلاعات حرفه‌ای کالا را مطالعه نمی‌کنند. آنها میوه‌ای می‌خواهند که درشت‌تر باشد بدون آن‌که بدانند میوه به زور اوره درشت شده است و سراغ مرغ‌های چاق و چرب را می‌گیرند با این‌که رسانه‌ها مدام اعلام می‌کنند این مرغ‌ها هورمونی هستند. در واقع یک فرهنگ غلط بین ایرانی‌ها

جا افتاده است که هرچه کالای خوراکی درشت‌تر باشد نشان‌دهنده تمول و پرستیژ مشتری است!

این فروشنده اضافه می‌کند: میوه‌های ارگانیک به دلیل رشد در شرایط طبیعی اندازه کوچکتری دارند اما طعم و عطر فوق‌العاده خود را حفظ کرده‌اند. مرغ ارگانیک وزنی حدود 1 تا 1.5 کیلوگرم دارد زیرا پرنده پیش از رسیدن به سن مصرف دارو به کشتارگاه فرستاده شده است و چای ارگانیک به دلیل نداشتن اسانس شیمیایی دیردم است. همین مسائل باعث می‌شود که مشتری ایرانی به محصولات ارگانیک توجه نکند و سلامتی خود را در اولویت آخر قرار دهد.

این در شرایطی است که سیمین خاکپور نماینده یک شرکت بین‌المللی محصولات ارگانیک و ساکن آلمان می‌گوید: بازار محصولات ارگانیک در آلمان رشد قابل توجهی دارد. بیشتر از 50 ‌درصد مشتریان آلمانی از فروشگاه‌ها سراغ محصولاتی را می‌گیرند که به صورت طبیعی و بدون مواد شیمیایی تولید شده‌اند. آن‌جا حتی یک دانشجوی فقیر با کمترین میزان درآمد به دنبال خرید میوه‌های ارگانیک است که قیمت بالاتری نسبت به سایر میوه‌ها دارد.

جولان تقلبی‌ها در بازار ارگانیک ایران

صرف‌نظر از فرهنگ ناچیز مشتریان ایرانی درباره محصولات ارگانیک، جولان کالاهای ارگانیک تقلبی در کشور باعث شده است که تولید اینگونه محصولات در کشور از مزیت خارج شود. این حجم از تقلب به اندازه‌ای است که یک کارخانه بسته‌بندی مرغ و ماهی در مشهد برند ارگانیک را برای خود انتخاب کرده و با ظاهری کاملاً قانونی اقدام به گران‌فروشی محصولات خود در قالب کالای فراسودمند می‌کرد. علاوه بر این تولیدکنندگان مرغ سبز و مرغ 42 روزه با سوءاستفاده از عنوان ارگانیک محصولات خود را به راحتی و با این عنوان به بازار مصرف وارد می‌کنند. این در شرایطی است که محسن مشکات معاون بهداشتی سازمان دامپزشکی به «شهروند» می‌گوید: مرغ 42 روزه و مرغ سبز درواقع مرغ بدون آنتی‌بیوتیک به شمار می‌آیند اما آنها با معیارهای ارگانیک مطابقت ندارند و هیچ تولیدکننده‌ای مجاز نیست عنوان ارگانیک را روی این محصولات درج کند.

مشکات تأکید می‌کند: هیچ قانون مشخصی برای تولید و نظارت بر بازار ارگانیک ایران وجود ندارد و تاکنون دستوری به این سازمان به‌عنوان متولی نظارت بر بازار گوشت و فرآورده‌های پروتئینی برای نظارت بر کالاهای ارگانیک ابلاغ نشده است.

محمود چاوشی تولیدکننده مرغ،گفت: هزینه تولید کالاهای ارگانیک به‌طور میانگین 40 تا 50 ‌درصد بالاتر از تولید معمولی است این در شرایطی است که قوانین مصوب انجمن ارگانیک ایران به تولید‌کننده اجازه می‌دهد محصول خود را تنها با 30 ‌درصد سود بفروشد. وقتی تولیدکننده‌ای با بی‌کیفیت‌ترین مواد اولیه محصول خود را با 30 ‌درصد سود می‌فروشد و تولیدکننده ارگانیک هم قرار است با همین میزان سود بفروشد مسلم است که کسی ترغیب به تولید ارگانیک نمی‌شود.

این تولید‌کننده ادامه می‌دهد: علاوه بر این متقلبان بازار ارگانیک به راحتی بی‌کیفیت‌ترین کالای ممکن را به نام ارگانیک و با سود بالا در بازار به فروش می‌رسانند همین مسأله به تنهایی کافی است که تولید ارگانیک واقعی در ایران با چالش بزرگی مواجه شود و توجیه اقتصادی خود را از دست بدهد. به همین دلیل عمده تولیدکنندگان ارگانیک در کشور محصولات خود را با هدف بازارهای صادراتی تولید می‌کنند و نه بازار داخلی. و حالا در شرایطی که استانداردهای تولید مواد غذایی در کشور و قانون‌شکنی‌های آن مدام زیر سوال می‌رود تولید محصولات سالم و فراسودمند نیز به‌دلیل بی‌توجهی مشتریان و فرهنگ پایین مصرف و مشکلات نظارتی به چالش کشیده شده است.



منبع: عصر ایران


۲۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن